• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğu haftasonu bizde kalacakmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kv ye gittik görümcede ordaydı. Çocuk bir zamandır tutturuyordu zaten ben dayımlarda kalıcam diye. Yeni evliyiz. Sebebi aslında eşim. Eşim sürekli sen ne zaman bizde kalacaksın diyip durdu çocuğa. Bende sıcak bakıyordum bir gün bir şey olmaz kalır diye. Neyse o gün bugünü buldu yani yarını... yarın eşimle planımız vardı sözde bir pazarımız vardı ama eşim yine başladı sen ne zaman bizde kalacaksın diye çocukta tutturdu kalayım diye. Görümcem bilmiyorum dedi.. Kv hemen oradan kalsın kalsın dedi. Görümcem sordu bana müsait misin bende müsaitim dedim. O an benimde aklımdan gitti yarın planımız olduğu birazda kıramadım işte. Sonradan kafama dank etti... eşime kızıyorum şuan içten içe ! ve bu psikolojiyle o çocuğada surat asıcam biliyorum sinirlerim gerildi. Ayrıca evde yemekte yok ne yiyecek bu çocuk ne yapıcam hiç bilmiyorum. Hiç düşünmüyorlar bu insanların pazar günü bir planı falan vardır diye. Haftaiçi müsait bir zamanda gelebilirdi yani. Sizce ne yapıyım eşime tavrımı belli etsem kötü olan ben olur muyum ? Haksız mıyım ?
Abartın abartın, kocişkonuzla geçireceğiniz bir pazar gününe bunu nasıl yapar hadsiz insanlar.
Sizin gibi insanlari hiç sevmiyorum, gorumcenizin yüzüne gülüp "hiii planımız yok, tabii ki gelsin" deyip arkadan bu fesatlanmalarin mantığı yok. Son pazar gününüz de değil, planlarınızı kendi davet ettiğiniz bir çocuğu ekleyeceksiniz sadece. Biraz geniş gönüllü olmak çok mu zor?

Yazın eltimin çocuğuda gelecekti eşime tembihledim kabul etmiyeceğimi,
Söz dinlemez pişirdiğim her yemeği yemez birde hiperaktif acaipte aç gözlü bir çocuk yetiştirmiş 2 tencere makarna pişirdim 1 tencere makarnayı yedi ve yeni aldığım ketchup bir oturuşta bitirdi ayrıca çocukta narsizme dair hareketler gözlemledim, duygusal öfke patlamaları var anne baba da çok meraklı çocuğu tatil zamanında yakınlara yollamayı karı koca paraya aşıklar harcamak için değil ama birikim yapmak için ama çocukta zerre karekter yok, ilersi vahim
Başka insanların kişilik analizini yapmak, lönk diye teşhis koymak kolay da, insan önce kendini tanımalı ve tanımlamalı.
Daha yorum yazarken aşağı yukarı bir sekil ortaya çıkıyor aslında, dili kullanışı bile insanı ortaya koyuyor ama dediğim gibi önemli olan, insan kendini tanımalı önce.
Ben karmaya inanırım. Hele hele çocuklar, hastalar, yaşlılar, hayvanlar ve kendini koruyamayan herhangi birisine, bir şekilde kötülük yapılmışsa, mutlaka çoğalıp bulur sahibini.

Evet aynen öyle annesi ve babası tarafından ihmal edilmiş çocuk ise öyle karma bulur onu sorumluluk onlara ait toplumu onlar şekillendiriyor

Başka insanların kişilik analizini yapmak, lönk diye teşhis koymak kolay da, insan önce kendini tanımalı ve tanımlamalı.
Daha yorum yazarken aşağı yukarı bir sekil ortaya çıkıyor aslında, dili kullanışı bile insanı ortaya koyuyor ama dediğim gibi önemli olan, insan kendini tanımalı önce.
Ben karmaya inanırım. Hele hele çocuklar, hastalar, yaşlılar, hayvanlar ve kendini koruyamayan herhangi birisine, bir şekilde kötülük yapılmışsa, mutlaka çoğalıp bulur sahibini.
Evet aynen öyle annesi ve babası tarafından ihmal edilmiş çocuk ise öyle karma bulur onu sorumluluk onlara ait toplumu onlar şekillendiriyor

Sende diğer haftaya yap planını illa yarın mı olmalı

Eeeh eytera bea bu sitede herkes bir NARSİST kelimesini bellemiş gidiyor. Bakın bacılarım o şey sizin bildiğiniz gibi bir şey değil. Her tavrından memnun kalmadığınız insana narsist diyemezsiniz. Makarna yemekle ne ilgisi var bunun ya. Açtır yemiştir çocuklar sever makarnayı. Küçücük çocuğa tanı koymuş bir de hey Allahım gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Konu sahibi arkadaş da plan plan diye tutturmuş gidiyor. Yav anlamıyorum madem düşüncelerinizde diretip duracaksınız buraya niye konu açıyorsunuz ki? Maksadınız fikir almak mı yoksa onaylanmak mı söyleyin de bilelim. Plan çok özel bir şey değilse takmamıştır adam demek ki sizin kadar canı istememiş yeğeniyle vakit geçirmek istemiş belki de çocukları çok seviyor olamaz mı? Pazarlar çuvala mı girdi? İstediğiniz olmayınca ağlanmak yerine var olan ortamı güzelleştirmeye çalışırsanız eşleriniz zaten sizinle plan yapmaya kendi heveslenir merak etmeyin.

Yani sizin topluma hiç katkınız yok, işe yaramaz, olmasa da olur bir canlısınız.
Size daha fazla birşey yazmak istemiyorum çünkü bundan bir adım sonrası benim için ban yemekle sonlanır.

Abartın abartın, kocişkonuzla geçireceğiniz bir pazar gününe bunu nasıl yapar hadsiz insanlar.
Sizin gibi insanlari hiç sevmiyorum, gorumcenizin yüzüne gülüp "hiii planımız yok, tabii ki gelsin" deyip arkadan bu fesatlanmalarin mantığı yok. Son pazar gününüz de değil, planlarınızı kendi davet ettiğiniz bir çocuğu ekleyeceksiniz sadece. Biraz geniş gönüllü olmak çok mu zor?

Cidden artık yeter ağlıycam ben o çocuklarla birlikte resimler çekip paylaşan, eşimle bir yere gittiğimizde işimiz bitince tam çıkacağımız zaman onların seveceği şeyi gördüm diye eşimi geri döndürüp alan biriyim. Geçende çocuk bilezik yapıyordu ben banada yap yenge bileziği olsun dedim çocuk nasıl sevindi hemen yaptı verdi. Sanırım burda yanlış anlaşıldım çok üzgünüm allah içimi biliyor. Burada eşime kızgınım kendimede kızgınım ufakta olsa kv ve görümceyede kızgınım ama çocuğa asla değil. Bende çocuk oldum yengemden bazı şeyler gördüm bilirim bunun acısını. Doğuma giriyordu ben o sırada ilk defa bir yiğenim olacak diye nasıl heyecanlıyım gittik cümbür cemaat hastaneye. Tutturdum bende giricem odaya diye. Kadın haklı tabi haliyle bir kaş göz yaptı iki yaptı yinede istiyorum en sonunda bağırmıştı nasıl üzülmüştüm gözlerim dolmuştu anlatamam böyle şeylerin çocukları nasıl etkilediğini çok iyi bilirim. Surat asmak kelimesi yanlış anlaşıldı aslında tam tersi onu düşündüğüm için dedim moralim ona yansıyacak diye kötü olacak bende üzülücem sonra çünkü kendimi biliyorum içime atarım ama suratım düşer gülemem rol yapamam böyle bir huyum var. Ayrıca bende insanım benimde duygularım var anlatamadıklarım var

Son düzenleme:
Yani sizin topluma hiç katkınız yok, işe yaramaz, olmasa da olur bir canlısınız.
Size daha fazla birşey yazmak istemiyorum çünkü bundan bir adım sonrası benim için ban yemekle sonlanır.
Toplumun direği aile, aile sağlam ve karekterli olursa çocuk sağlıklı olur, ama anne baba çocuğa ilgisiz kalırsa toplumda tecavüzcü, alkolik, şiddet artar

Kv ye gittik görümcede ordaydı. Çocuk bir zamandır tutturuyordu zaten ben dayımlarda kalıcam diye. Yeni evliyiz. Sebebi aslında eşim. Eşim sürekli sen ne zaman bizde kalacaksın diyip durdu çocuğa. Bende sıcak bakıyordum bir gün bir şey olmaz kalır diye. Neyse o gün bugünü buldu yani yarını... yarın eşimle planımız vardı sözde bir pazarımız vardı ama eşim yine başladı sen ne zaman bizde kalacaksın diye çocukta tutturdu kalayım diye. Görümcem bilmiyorum dedi.. Kv hemen oradan kalsın kalsın dedi. Görümcem sordu bana müsait misin bende müsaitim dedim. O an benimde aklımdan gitti yarın planımız olduğu birazda kıramadım işte. Sonradan kafama dank etti... eşime kızıyorum şuan içten içe ! ve bu psikolojiyle o çocuğada surat asıcam biliyorum sinirlerim gerildi. Ayrıca evde yemekte yok ne yiyecek bu çocuk ne yapıcam hiç bilmiyorum. Hiç düşünmüyorlar bu insanların pazar günü bir planı falan vardır diye. Haftaiçi müsait bir zamanda gelebilirdi yani. Sizce ne yapıyım eşime tavrımı belli etsem kötü olan ben olur muyum ? Haksız mıyım ?
Eşini bilmem de sende bir anne adayısın. Kendi çocuğuna birinin surat asmasını kaldırabilirsen sende as suratını 😔

Toplumun direği aile, aile sağlam ve karekterli olursa çocuk sağlıklı olur, ama anne baba çocuğa ilgisiz kalırsa toplumda tecavüzcü, alkolik, şiddet artar

Şiddet derken esinizin o çocuğa gösterdiği siddeti saymıyorsunuz sanırım. :kahve: Ama tabi makarna saymak da toplumumuzu ayakta tutan idealler. Bırakın bu çok duyarlı ayaklarını. Onu o çocuk dayak yerken gösterecektiniz.

Şaka mısınız gerçekten? Bende konu başlığını görünce her hafta sonu kalacak sandım. Ne var yani her pazar sizin zaten! Ertelenemeyecek kadar çok mu önemli planınız onu merak ettim. Çocuğa ne diye surat asacaksınız ki? İlk defa gelicekmiş kimbilir nasıl heyecanlıdır. Çocuğa göre yeni bir plan yapın bence. Aynı durumda siz yeğeninizi davet etmiş olsanız ve eşiniz böyle davransa ne hissedersiniz? İnsanlar eşinizin ısrarına rağmen sizin de fikrinizi sormuş ve siz de davet etmişsiniz. Eşinizin ve yeğeninin yarın geçireceği güzel bir güne dahil olmak yerine neden kendinize bunu yapıyorsunuz?

Cidden artık yeter ağlıycam ben o çocuklarla birlikte resimler çekip paylaşan, eşimle bir yere gittiğimizde işimiz bitince tam çıkacağımız zaman onların seveceği şeyi gördüm diye eşimi geri döndürüp alan biriyim. Geçende çocuk bilezik yapıyordu ben banada yap yenge bileziği olsun dedim çocuk nasıl sevindi hemen yaptı verdi. Sanırım burda yanlış anlaşıldım çok üzgünüm allah içimi biliyor. Burada eşime kızgınım ben kendimede kızgınım ufakta olsa kv ve görümceyede kızgınım ama çocuğa asla değil. Bende çocuk oldum bende yengemden bazı şeyler gördüm bilirim bunun acısını. Doğuma giriyordu ben o sırada ilk defa bir yiğenim olacak diye nasıl heyecanlıyım gittik cümbür cemaat hastaneye. Ben tutturdum bende giricem odaya diye. Kadın haklı tabi haliyle bir kaş göz yaptı iki yaptı ben yinede istiyorum en sonunda bağırmıştı nasıl üzülmüştüm gözlerim dolmuştu anlatamam böyle şeylerin çocukları nasıl etkilediğini bende iyi bilirim. Surat asmak kelimesi yanlış anlaşıldı aslında tam tersi onu düşündüğüm için dedim moralim ona yansıyacak diye kötü olacak bende üzülücem sonra çünkü kendimi biliyorum içime atarım ama suratım düşer gülemem rol yapamam böyle bir huyum var. Ayrıca bende insanım benimde duygularım var anlatamadıklarım var

Ağlamana gerek yok. Yalnis anlaşılmış olabilirsin. Yukarda yazdığım gibi iletişim sorunu var. En başta normal. Bazi şeyler zamanla oturuyor. Ama bunları içine atma. Esinle sakin bir zamanda oturup konuş hic yeğenini katmadan.

Cidden artık yeter ağlıycam ben o çocuklarla birlikte resimler çekip paylaşan, eşimle bir yere gittiğimizde işimiz bitince tam çıkacağımız zaman onların seveceği şeyi gördüm diye eşimi geri döndürüp alan biriyim. Geçende çocuk bilezik yapıyordu ben banada yap yenge bileziği olsun dedim çocuk nasıl sevindi hemen yaptı verdi. Sanırım burda yanlış anlaşıldım çok üzgünüm allah içimi biliyor. Burada eşime kızgınım ben kendimede kızgınım ufakta olsa kv ve görümceyede kızgınım ama çocuğa asla değil. Bende çocuk oldum bende yengemden bazı şeyler gördüm bilirim bunun acısını. Doğuma giriyordu ben o sırada ilk defa bir yiğenim olacak diye nasıl heyecanlıyım gittik cümbür cemaat hastaneye. Ben tutturdum bende giricem odaya diye. Kadın haklı tabi haliyle bir kaş göz yaptı iki yaptı ben yinede istiyorum en sonunda bağırmıştı nasıl üzülmüştüm gözlerim dolmuştu anlatamam böyle şeylerin çocukları nasıl etkilediğini bende iyi bilirim. Surat asmak kelimesi yanlış anlaşıldı aslında tam tersi onu düşündüğüm için dedim moralim ona yansıyacak diye kötü olacak bende üzülücem sonra çünkü kendimi biliyorum içime atarım ama suratım düşer gülemem rol yapamam böyle bir huyum var
Tamam canım abartmayın. Burada insanlar kendi deneyimleri ile yorumluyorlar, kısacık konudan olayları.
Iletişim bu yüzden önemli işte, siz kendinizi anlatmadan kimse sizi anlamaz. Ama bu olay gerçekten abartılacak birşey değil. Yani hafta sonu biletler yanacak, rezervasyon iptal edecek bir plan varsa söylenir geçersiniz. Hakikaten büyütülecek, can sıkılacak birşey yok. Bu yüzden herkes çocuğu istemiyor diye anlıyor ben dahil. Evliliğin ilk zamanları olur öyle şeyler allah başka dert vermesin.

Cidden artık yeter ağlıycam ben o çocuklarla birlikte resimler çekip paylaşan, eşimle bir yere gittiğimizde işimiz bitince tam çıkacağımız zaman onların seveceği şeyi gördüm diye eşimi geri döndürüp alan biriyim. Geçende çocuk bilezik yapıyordu ben banada yap yenge bileziği olsun dedim çocuk nasıl sevindi hemen yaptı verdi. Sanırım burda yanlış anlaşıldım çok üzgünüm allah içimi biliyor. Burada eşime kızgınım kendimede kızgınım ufakta olsa kv ve görümceyede kızgınım ama çocuğa asla değil. Bende çocuk oldum yengemden bazı şeyler gördüm bilirim bunun acısını. Doğuma giriyordu ben o sırada ilk defa bir yiğenim olacak diye nasıl heyecanlıyım gittik cümbür cemaat hastaneye. Tutturdum bende giricem odaya diye. Kadın haklı tabi haliyle bir kaş göz yaptı iki yaptı yinede istiyorum en sonunda bağırmıştı nasıl üzülmüştüm gözlerim dolmuştu anlatamam böyle şeylerin çocukları nasıl etkilediğini çok iyi bilirim. Surat asmak kelimesi yanlış anlaşıldı aslında tam tersi onu düşündüğüm için dedim moralim ona yansıyacak diye kötü olacak bende üzülücem sonra çünkü kendimi biliyorum içime atarım ama suratım düşer gülemem rol yapamam böyle bir huyum var. Ayrıca bende insanım benimde duygularım var anlatamadıklarım var
Konunuz sabote edildi belki ama, size çok katkısı olmuş gerçekten. Giriş, gelişme ve sonuç birbirinden bağımsız uç düşüncelere evrilmiş. Sosyal deney gibi bişey mi acaba bilemedim

Emin olun görümceniz de çocuğunu bayılarak bırakmamıştır, sizler kırılmayın diye aklı çocuğunda kalarak kal demiştir. Ki size sormuş, siz de eşiniz de hatalısınız. Görümce ve çocukta sıkıntı yok.

Siz de toplumun bir parçası olduğunuzu unutmayın, etkinizi ve payınızı unutmayın. Küçücük çocuğa etiket yapacağınıza yine diyorum, "siz kimsiniz?" Bununla uğraşın. Ben yapardım tanımı ama ayıp olur.

Çocuğa sen ne zaman bizde kalacaksın diyen kocan var, musaitiz diyen sen var, yazık o çocuğa kalmaz olaydi diyen ben var! Ayıptır kardeşim bir gün bir çocuğu mutlu edin olma bu kadar bencil ya olma!!

Siz de toplumun bir parçası olduğunuzu unutmayın, etkinizi ve payınızı unutmayın. Küçücük çocuğa etiket yapacağınıza yine diyorum, "siz kimsiniz?" Bununla uğraşın. Ben yapardım tanımı ama ayıp olur.
Çoğunluk yanlış yapmış ki kadına şiddet, katil, uyuşturucu kullanım azalmıyor, halende değişim yok değişmeme konuda da ısrar var, bir 50 yıl daha kayıp edemeyiz bunları yetiştiren ilgisiz, alakasız ya da çocuğu çok yanlış yücelten, anneler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back