- 17 Mart 2015
- 992
- 582
- 30
Merhaba hanımlar
Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
Canım sen demişsin ya 200 tl kalıyor diye sende o kalan parayı vermeyi teklif et yada eşine ek iş bulmasını söle bişekilde vaz geçirmeye çalış vazgeçmiyorsa ek iş çok mantıklı daha fazla çalışsınKızlar 30 dakıkadır anlatıyorum ama yok nuh dıyor peygamber demıyor ben işi bırakıcam dıyorum ac kalırsın dıyor oyle gozu donmus
bu nedir arkadas ya hem zorlular hem serliler sen gençliğinde gezip tozmazken yiyip içip giyinmezken çalıştığın halde mahrum kalırken herşeyden böyle bir dayatma ya ne den,rki ah o eşler yokmu onlar .o zaman sende işten çık sen kölemişin mecbur bakacak sana sen otur kendi cocugunu bekleKızlar 30 dakıkadır anlatıyorum ama yok nuh dıyor peygamber demıyor ben işi bırakıcam dıyorum ac kalırsın dıyor oyle gozu donmus
O kocaya neler neler yapılır da hadi neyse...
Sen çalışmadığını zaman sana bile bakmıyor ama kardeşine bakıyorİşten çıktım diye eşim 1 ay benimle benimle konuşmadı ayrı yattı kavga etti elektrik faturasını odemeyıp kesilmesine neden oldu cep telefonum kapandı babamla kardesım odedı ben kendim için çalışıyorum zaten bir nevi
Yok artık.Kızlar 30 dakıkadır anlatıyorum ama yok nuh dıyor peygamber demıyor ben işi bırakıcam dıyorum ac kalırsın dıyor oyle gozu donmus
Görümcemin kocası gitsin ek iş yapsın sankı muhtac olan benım paramı kesınlıkle vermıyorum kalan 200 tlyıde aıleme verıcem kendısı nasıl ısterse arttırsınCanım sen demişsin ya 200 tl kalıyor diye sende o kalan parayı vermeyi teklif et yada eşine ek iş bulmasını söle bişekilde vaz geçirmeye çalış vazgeçmiyorsa ek iş çok mantıklı daha fazla çalışsın
Bu satten sonra ıstedıgı yogurda cacık olabılır kalan paramı aıleme verıcem yetmeyen yerdede acıp kp telefon para istıycem bosuna dememısler deveye dıken yaranır dıyeYok artık.
Niyeymiş o? Siz maaşınızla sadece kendi karnınızı mı doyuruyorsunuz?
Öyleyse herkes cebine baksın, mesela faturaların ve ev giderlerinin yarısını koysun ortaya, kalan maaşıyla ne halt ediyorsa etsin. Siz de kendi ailenize yardım edin ya da biriktirin.
Kusura bakmayın da eşiniz ailesi olarak görmemiş sizi, bi' cacık olmaz kendisinden.
Kardesı hamıle olmasa onada dıyeceklerım var ama Alkah korkum olmasa adamın bana dedıgı hamılenın bedduası tutarmıs sen calısma yan gel yat ben çalısayım bir gun bile eksıgın varmı dıye sorma bana her fenalıgı et sonra beddua edermıs yuh dedım sadeceSen çalışmadığını zaman sana bile bakmıyor ama kardeşine bakıyor
Allah yardımcı olsun diyecek bisey bulamadim
Gercekten doğru bayanin kardeşi ayni durumda olsa kesinlikle yardim etmezler bize ne derler esimde aynisini yapar ama kendi kardeslerine gelince dirum değişiyor tabikiBenim basıma boyle bisey gelse inat için isten çıkardım ne münasebet sizde yapın bi bebek o bebegin rizkinida babası düşündün bi zahmet
Sizin kardeşininz ayni durumda olsa yardim ederim acaba merak ettim ama etmezler bu erkek milleti boyle
Siz bilmiyomudunuz çocuk yapmayı
Ama bu durumda ne yapılır bilemedim
Haksiz bi durum var ortada
Bakamayacagın bır bebegı dunyaya getırmek gunah degıl mı? Ac sefıl olacak bır bana esıme guvenmelerıne kızıyorum ben arttırdım yıyemedım buyur sen yeIsin zor canimcim we bence sonuna kadar haklsin yardim etmrk heleki bebis icin cok guzel sevaptir ama kendini daha zor bi duruma dusuceksen bu yardim olmazki iskence olur esinde uzuluyordur belkidesana surat yapmasi yanlis kp ye sirf hayir diyemicek die sana trip atmasin
Etmez kesınlıkle bu tartısmanın da sonu yok yıne bıldıgını okuyacak o kredı kartları onda oldugu muddetceGercekten doğru bayanin kardeşi ayni durumda olsa kesinlikle yardim etmezler bize ne derler esimde aynisini yapar ama kendi kardeslerine gelince dirum değişiyor tabiki
Haksiz insanin bedduasi falan tutmaz korkmaKardesı hamıle olmasa onada dıyeceklerım var ama Alkah korkum olmasa adamın bana dedıgı hamılenın bedduası tutarmıs sen calısma yan gel yat ben çalısayım bir gun bile eksıgın varmı dıye sorma bana her fenalıgı et sonra beddua edermıs yuh dedım sadece
ama ne bilincsizce yapiyolar bakamiyolar diyoruz ya bunkar onlardan sanirim. Sende patlat bi bebis herkes kendi bebisine baksinBakamayacagın bır bebegı dunyaya getırmek gunah degıl mı? Ac sefıl olacak bır bana esıme guvenmelerıne kızıyorum ben arttırdım yıyemedım buyur sen ye
Canım tabikide görümcenin kocası gitsin de ek işe ben eşin belki ikna olur diye dedimde kızdın galibaGörümcemin kocası gitsin ek iş yapsın sankı muhtac olan benım paramı kesınlıkle vermıyorum kalan 200 tlyıde aıleme verıcem kendısı nasıl ısterse arttırsın