Görümcemin bebeği

Bizde her evkenen kayna düğün yeri kiralamada yardım edildi tabi başka yardımlarda var şimdi yardım deyince bu ç0ür boyu zaten olamaz , herkesin rıskı farklı ve kimse kendi zenginliğine başkasına yaşatmaz kardeşi dahi olsa
Muhtemelen benım bonkor kp bız hallederız demiştir calısan cocuklarada bölüştürüyor küçük kaynım dogum sponsoru olmus benim dogurasım geldı oh ne güzel

sizin kardeşiniz aynı durumda olsa yardım eder miydiniz? yada eşinizin tepkisi ne olurdu? eleştirmek için değil merakten soruyorum. bence ailede yardımlaşmak lazım bugün onlara yarın size. ama bu yardımın sınırı önemli tabi.ailem ayrıldığında annemle benim bütün masraflarımızı dayım ve dedemler karşılamıştı mesela ve durumlarıda çok iyi değildi. eğer onlar olmasa ben şimdi olduğum yerde olamazdım. benim hayatımı değiştirdiler. şimdi bende onlara yardım ediyorum dedemlerin durumu kötü. dayımın kızlarının eğitimine yardım ediyorum vefa borcumu ödüyorum. böylece o çocuklarında hayatı değişecek. ben çok dindar yetiştirilmedim ama bence allah yardımın bin katını geri veriyor ben bunu gördüm.
Bak sen karsılıgını verıyorsun ama bu borc degıl kı kaldıkı her sıkıstıgımızda benım ailemden borc aldık bırgunde ödeyelim demedi ama kendi ailesinden alsa maaşı alır almaz solugu orda alıp oder
Bakamayacagın bır cocuk dunyaya getırmenın anlamı ne ben çalışmıyor olsaydım cocugu erteleyeceklermıydı

Bizde her evkenen kayna düğün yeri kiralamada yardım edildi tabi başka yardımlarda var şimdi yardım deyince bu ç0ür boyu zaten olamaz , herkesin rıskı farklı ve kimse kendi zenginliğine başkasına yaşatmaz kardeşi dahi olsa
Nisanda takılan takıları kendımız aldık kredı ile ödedın dugunu mobılyaları herseyı kredı ıle yaptık asla gocunmadım gorumcem evlenırken 2600 liraya ceyiz setı hedıye ettım ben daha mutlu oldum varken zaten elımden gelenı yaptım dugunde kp bır 7 gr bılezık taktı gorumcemde ceyrek durumları yok dedım hıc umursamadım galıba bundan cesaret alıyorlar

kayınpederin çok düşünüyorsa daireleri değiştirsinler ne onlar kiraya çıkar nede bebek rutubetli evde büyür siz haklısınız bence böyle söyleyin ve eşinize değil ortam olduğunda ailesinede iletin bu durumu çok istiyorsa babası destek olsun öncelikle daireleri değiştirsinler sonrada torunları olacak giderlerine yardımcı olsunlar eşinizde bu durumunuzu bilerek nasıl birde küsüyor anlamak mümkün değil sizdede çok olsa eminip elinizden geldiğince yapardınız ama sizde kiradasınız .
Kp evin kendının degıl buyuk oglunun babası kırada oturmadın dıye aldı kendısı kırada oturuyor. Gorumcemın evı rahmetlı kpden kaldı. Kp evınde 2 engellı kaynım var kv zaten psıkolojık rahatsız 1 liseye giden 2 de bekar olmak uzere toplam 9 kişi bir arada yasıyorlar

Siz k.pederinize mi "yardım edemeyiz" dediniz?
Eğer öyleyse eşiniz kendisini refüze ettiğinizi düşünmüş ve buna kırılmış olabilir.
Bu konuda biraz tez canlısınız bana kalırsa, heyecanla tepki vermişsiniz.
Zaten 200 lira kalıyor diyorsunuz. Müsterih olun, yardım edecek paranız yok ki, yardım söz konusu olsun.

merhaba ,,,
kesinlikle haklısın sadece eşin çalılsaydı sen almak stediklerine alma deseydin karışman dogru olmaz derdim ama seninde emeğin var o parada, ve sizinde durumunuz malum ortada ..sen borç ödıycem diye hayatını kısıtlarken eşinin bunu sana sormadan babasına okey vermesi çok yanlışş... tabikii doğum yapan anneyede bebeğede hediyeler alınır ama bu dayatılamaz insan gönlünğn ve cebindeki paranın hesabına göre yapar bunları.... eşin birde üste çıkmış sana küsmüş hiç alttan alma birde şunu düşün senin ailende bu durum olsa eşin aynı davranırmydıı cevabın evetse sıkıntı yapma ama cevabın hayırsa hiç taviz verme...

Size kimse yazmaz o nedenle ben yazayım

Boşanın. Terbiyesiz, yüzsüz ve sizi sömüren bir eşiniz var.

Hamileyken sigara içen, olmayan parası ve rutubetli eviyle eve yemek söyleyip bebek yapan biri de size kedinizin mamasının hesabını soruyorsa ben daha da bir şey diyemiyorum.

Siz de kendinizi bu kadar ezdirmeyin. Ne demek pazar gününden beri konuşmuyor. Sizsiniz konuşmaması gereken, hatta çok sert konuşması gereken.

İşi bırakmak falan da çözüm değil, ya aileme borçları öderiz önce, ya da kimseye hiçbir şey yapamazsın diye rest çekin.

Ailenizden para almış, onu geri vereceğine sizi aç bırakıp kardeşine yardım etme derdinde.
Bu işin sonu zaten öyle biyecek gibi görünüyor ben yoktan var edemem her zaman kadının calısmasından uretmesınden yana oldum ama ben yiyemedıö buyur sen ye dıyecek kadar yada buna gozumu yumacak kadar da degilim iyi niyet ile enayilik arasında ince çizgideyim

sabahtan beri okuyorum yapacağım tek şey maaşımla yapılan otomatik ödemeleri iptal etmek olurdu.. bunu da mesajla eşime bildirir '' hazır 3ncü kişilere verecek paramız varken ilk önce aileme olan borçlarımızı kapatacagım '' derdim..

böyle insanların suyuna giderek halledilmez hiçbir sey. canını yakacaksın o zaman anlayacak ne oldugunu.

Kesinlikle hakkını yedirme. Kimse takdir etmediği gibi hep daha fazlasını isterler. Kocanla düzgün bir dille konuş. Anlarsa anlar. Gidin kendinize alisveriş yapın kalan o 200 lirayla.

Merhaba hanımlar

Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
Sizin durumunuzda biraz bize benziyo benimde gorumce esinden ayrıldı 2 tanede cocuk var annesiyle otumaya yanasmiyo kirada oturuyo anneside yani almiyo daha dogrusu ev herkesin evivar onada ev alın diye inat ediyo oda annesi yaninda oturmadigi icin kirasini ödeyin diye esime ve kbiraderime baski yapiyo gel bos ev kimse yok otur diyorlar yok olmazmış mutlaka onunda kendine ait evi olmasi lazimmis iş inada bindi bizdede ya annesiyle oturacak ya kirada esim kbiraderim arada kaldi ayrilmasaymis esinden dedim bende esimde ayni seyi dusunuyo gorumcenin esi iflas etti ayrildilar abilerine guvenerek sizinlide sizemi guvenerek cocuk yapti

merhaba ,,,
kesinlikle haklısın sadece eşin çalılsaydı sen almak stediklerine alma deseydin karışman dogru olmaz derdim ama seninde emeğin var o parada, ve sizinde durumunuz malum ortada ..sen borç ödıycem diye hayatını kısıtlarken eşinin bunu sana sormadan babasına okey vermesi çok yanlışş... tabikii doğum yapan anneyede bebeğede hediyeler alınır ama bu dayatılamaz insan gönlünğn ve cebindeki paranın hesabına göre yapar bunları.... eşin birde üste çıkmış sana küsmüş hiç alttan alma birde şunu düşün senin ailende bu durum olsa eşin aynı davranırmydıı cevabın evetse sıkıntı yapma ama cevabın hayırsa hiç taviz verme...
Hayat müşterek kadın çalışmalı diye yorum yaptıö burdakı tum konularada da hiç gidip özür dilemek gibi bir niyetim yok

Bide babasi sigara aliyo onu biraksin iste kayinpederinde o paraya bez alsin
Lüksümüzden ödün veremeyiz! Olur mu hiç öyle şey kp zaten 500 lira verıyormus her ay onunla bile gecınemıyorlar

sabahtan beri okuyorum yapacağım tek şey maaşımla yapılan otomatik ödemeleri iptal etmek olurdu.. bunu da mesajla eşime bildirir '' hazır 3ncü kişilere verecek paramız varken ilk önce aileme olan borçlarımızı kapatacagım '' derdim..

böyle insanların suyuna giderek halledilmez hiçbir sey. canını yakacaksın o zaman anlayacak ne oldugunu.
Faturaların hepsı benım adıma evı tutarken esım senın ustune olsun ödemezsen sen gidersin güme demişti yani ödenmezse borclu benım

Sizin durumunuzda biraz bize benziyo benimde gorumce esinden ayrıldı 2 tanede cocuk var annesiyle otumaya yanasmiyo kirada oturuyo anneside yani almiyo daha dogrusu ev herkesin evivar onada ev alın diye inat ediyo oda annesi yaninda oturmadigi icin kirasini ödeyin diye esime ve kbiraderime baski yapiyo gel bos ev kimse yok otur diyorlar yok olmazmış mutlaka onunda kendine ait evi olmasi lazimmis iş inada bindi bizdede ya annesiyle oturacak ya kirada esim kbiraderim arada kaldi ayrilmasaymis esinden dedim bende esimde ayni seyi dusunuyo gorumcenin esi iflas etti ayrildilar abilerine guvenerek sizinlide sizemi guvenerek cocuk yapti
Esın arkanda ne guzel biz olmayan paranın kavgasını yapıyoruz

Siz k.pederinize mi "yardım edemeyiz" dediniz?
Eğer öyleyse eşiniz kendisini refüze ettiğinizi düşünmüş ve buna kırılmış olabilir.
Bu konuda biraz tez canlısınız bana kalırsa, heyecanla tepki vermişsiniz.
Zaten 200 lira kalıyor diyorsunuz. Müsterih olun, yardım edecek paranız yok ki, yardım söz konusu olsun.
keske oyle olsaydı bu olaylar olmadan once babama kredı cektırelım her ay oderız kredı kartlarını kapatalım dıyordu bu durumda odeme yukumuz kısalacak vade uzayacaktı arta kalanla herhalde kardesıne odeme yapmayı planlıyordu diye düşünüyorum yoksa baska bırınden borc alır yınede babasının dedıgını yapar

Esın arkanda ne guzel biz olmayan paranın kavgasını yapıyoruz
Bizim kv inat ediyo kendi evi kocaman lüks illaki ayrı. ev alinacak diye gorumcem cok rahatti eşi cok varlikliydi iflas edince sorunlar çıktı ayrilma karari aldilar tamam olabilir Allah kimseye vermesin benim kv cok fena olmaz onada ev alinacak diyo yada kirada oturacak diyo.Evet esimin durumu iyi ama annesinin evi bos dururken yeni ev almak taraftari degiller bana surekli sen rahatsin ya kız kirada iki cocukla diyo ben napiyim dedim eşime

keske oyle olsaydı bu olaylar olmadan once babama kredı cektırelım her ay oderız kredı kartlarını kapatalım dıyordu bu durumda odeme yukumuz kısalacak vade uzayacaktı arta kalanla herhalde kardesıne odeme yapmayı planlıyordu diye düşünüyorum yoksa baska bırınden borc alır yınede babasının dedıgını yapar
Ovvv anladım. Eşiniz para yönetimi konusunda kafasına koyduğunu illa yapmak istiyor yani.
Öyleyse çok haklısınız. Kararlı bir konuşma yapmalısınız.

nereye kadar yardım edecekmış eşin
bebeğin marafı hiç bitmezki masrafları siz karşılayın demek çok açık uçlu bir ifade
bezle zıbınla kalsaya
madem masrafları karşılıyorsun şunuda alacaksın bunuda yapacaksın derler

Benim basıma boyle bisey gelse inat için isten çıkardım ne münasebet sizde yapın bi bebek o bebegin rizkinida babası düşündün bi zahmet
Sizin kardeşininz ayni durumda olsa yardim ederim acaba merak ettim ama etmezler bu erkek milleti boyle
Siz bilmiyomudunuz çocuk yapmayı
Ama bu durumda ne yapılır bilemedim
Haksiz bi durum var ortada

X