- 26 Eylül 2013
- 1.832
- 2.514
Rabbim bu sıkıntılardan tez zamanda düzlüğe çıkarıp kurtarsın seni, yuvanızda huzuru bağlılığı artırsın, eşinin ailesini de ıslah etsin. Onların kötü niyet ve planlarını sizden uzak etsin canım benim. Senin sözünün de hükmü olsun eşinde inşallah. Doldurma kendini. Bk böyle şeyleri herkes az çok yaşamış. Siz debir şekilde bu günleri geride bırakacaksınız. Bir imtihan ve geçicek inşallah. Dua edicem sanaBir zamanlar ya o kız ya biz bu eve adımını atma diyip evden kovdukları evladı beni tercih etti diye ben çalışıyorum diye namussuz bile diyen kp şimdi benim çalıştıgımdan kızına istiyorm
Çok sagol Allah güzel duaları geri çevirmez bilirim çok zor zamanlar geçirdim hep hayırlısını diledim inatlaşmanın huzursuzluktan başka birşey vermeyeceğinide biliyorum şeytan fısıldıyor kulagıma ama inatla kendimi frenliyorum herkesin kendine hak gördügü bana haram olunca dayanamıyorum işte eşimle ne kadar güzelde konussam inatlaşınca kafasına koydugunu yapar daha evliliğimin ilk aylarında abisi bayramda geldi bize hem ziyaret hemde evi görmek için bir kutu çikolata getirmişti eşim paketi görünce öyle sevindi ki evin eksigini aldılar diye. Benim ailemden öyle gördü bir baktı çikolata yüzünün o hayal kırıklıgında aldıgı ifadeyi asla unutamam. Bir de görümcem o gün telefon edip çikolatayı yeme merak ettim demesini o kadar büyük ama o kadar küçük bir ailesi varRabbim bu sıkıntılardan tez zamanda düzlüğe çıkarıp kurtarsın seni, yuvanızda huzuru bağlılığı artırsın, eşinin ailesini de ıslah etsin. Onların kötü niyet ve planlarını sizden uzak etsin canım benim. Senin sözünün de hükmü olsun eşinde inşallah. Doldurma kendini. Bk böyle şeyleri herkes az çok yaşamış. Siz debir şekilde bu günleri geride bırakacaksınız. Bir imtihan ve geçicek inşallah. Dua edicem sana
Baskası degil ki kardeşi olsa verirsin cok olur evim olur arabam olur keyfiye çalışıyor olurum ama ben geçinebilmek için çalışıyorum benim kendime hayrım yokCok sacma hem size hamile kalma desin hem baskasinin bebeginin bakimini ustlensin..hadi bu durum bastan olsaydi neyse ama..
bide anlamam insanlarda nasil gurur varya bende ne zor zamanlar gecirdim ailem cok teklif etti yardimi asla kabul etmedim..ailemde olsa herkesin evi duzeni butcesi plani ayri ne hakkim var comak sokmaya..
Birakin kussun..bir ay boyunca 200 lirayla dert sahibi olan borctan beli bukulen sizsiniz..
Arkadaşım oncelikle ne olursa olsun yatsgini ayirma kocanla ama haklı oldugunu düşünüyorum biraz daha ılımlı düşün sakin sakin konus esinle allah yardimcin olsunMerhaba hanımlar
Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
canım yapılacak iyiliğe karışmak istemem ama başıma geleni anlatayım:Merhaba hanımlar
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor
Görümceme cok üzülüyorum evlerı oyle rutubetliki bir saat otursan üstüne siniyor o koku, kaldı ki bir bebek bu şartlar altında sürekli hasta olur. Bebek planlı bir bebek ben görümceme cok soyledım calıs biraz birikim yap, tasarruf et dısardan yemek soyleme evde yap diye ama hiç umursamadı beni. Bir kereye mahsus degil her ay düzenli kira yada bebegın masrafları ben 200 lira ile nasıl karsılayayım.
Görümceme cok üzülüyorum evlerı oyle rutubetliki bir saat otursan üstüne siniyor o koku, kaldı ki bir bebek bu şartlar altında sürekli hasta olur. Bebek planlı bir bebek ben görümceme cok soyledım calıs biraz birikim yap, tasarruf et dısardan yemek soyleme evde yap diye ama hiç umursamadı beni. Bir kereye mahsus degil her ay düzenli kira yada bebegın masrafları ben 200 lira ile nasıl karsılayayım.
Siz en iyisi bi sakin olun herseyde haklisiniz.Ama öyle yada böyle bu işin icinden cikilacak esinize ve kp e biz bi yatagini bide beşik arabasını aliriz deyin bezine mamasina deginmeyin,çünkü bu sefer onun sonu gelmez çocuk buyuyene kadar sizden beklerler bunlari alip verin verirkende bizimde elimizden bu kadar geldi bu kadar borcun icinde bunu bile zorlanarak aldik. Deyin verin kenera cekilin.Hem bisey yapmış olursunuz esinizde bişey yapmadin diyemez hemde bebek adina sevap kazanmış olursun hemde kurtulursun.Umarim anlata bilmisimdir politik bir dusunce bu.Merhaba hanımlar
Su dedigi laflar bir gun oyle bir dolanacak ki ayaklarina esinizin..Kızlar 30 dakıkadır anlatıyorum ama yok nuh dıyor peygamber demıyor ben işi bırakıcam dıyorum ac kalırsın dıyor oyle gozu donmus
Ben çalışıp gelecegım için yatırım yapmam gerekırken canla basla borc oduyorum bizden taleplerı olmadı diyeceklerıne bızden ıstıyorlar