Görümcemin bebeği

Bir zamanlar ya o kız ya biz bu eve adımını atma diyip evden kovdukları evladı beni tercih etti diye ben çalışıyorum diye namussuz bile diyen kp şimdi benim çalıştıgımdan kızına istiyorm
Rabbim bu sıkıntılardan tez zamanda düzlüğe çıkarıp kurtarsın seni, yuvanızda huzuru bağlılığı artırsın, eşinin ailesini de ıslah etsin. Onların kötü niyet ve planlarını sizden uzak etsin canım benim. Senin sözünün de hükmü olsun eşinde inşallah. Doldurma kendini. Bk böyle şeyleri herkes az çok yaşamış. Siz debir şekilde bu günleri geride bırakacaksınız. Bir imtihan ve geçicek inşallah. Dua edicem sana

Çok sagol Allah güzel duaları geri çevirmez bilirim çok zor zamanlar geçirdim hep hayırlısını diledim inatlaşmanın huzursuzluktan başka birşey vermeyeceğinide biliyorum şeytan fısıldıyor kulagıma ama inatla kendimi frenliyorum herkesin kendine hak gördügü bana haram olunca dayanamıyorum işte eşimle ne kadar güzelde konussam inatlaşınca kafasına koydugunu yapar daha evliliğimin ilk aylarında abisi bayramda geldi bize hem ziyaret hemde evi görmek için bir kutu çikolata getirmişti eşim paketi görünce öyle sevindi ki evin eksigini aldılar diye. Benim ailemden öyle gördü bir baktı çikolata yüzünün o hayal kırıklıgında aldıgı ifadeyi asla unutamam. Bir de görümcem o gün telefon edip çikolatayı yeme merak ettim demesini o kadar büyük ama o kadar küçük bir ailesi var

Baskası degil ki kardeşi olsa verirsin cok olur evim olur arabam olur keyfiye çalışıyor olurum ama ben geçinebilmek için çalışıyorum benim kendime hayrım yok

Ahhhh canım bu cahillerle ne yapcaz bilmem 2 defa atmden para çekiyordum kvdem rast geldi ikide bir laf sokuşturuyor para aynı keseye girer karı ayrı harcasa adam ayrı harcasa o evde bereket olmaz falan anlamadım bende çünkü eve giren 5 kuruş bile biarada tutarız eşimle sadece türkiye tatillerinde ben kendi paramı harcarım kesinlikle eşim sormaz onun hariçinde hep aynı yere toplanır geçenlerde kpder eşime diyormuşkiii öğretmenlerin saat ücreti şu kadar karın şu kadar çalışıyor neden zorlanıyorsunuz oğlum magıc senden para gizliyor eşim şooookkkk bende duyunca şokkkklardayım kimin parasının hesabını yapıyor acaba kesinlikle haklısın küserse küssün sakın yüz verme bide astarını ister ohhhh ne güzel doğur gelin çalışsın baksın yok öyle bir dünya sen nasıl çalışıyorsan oda gitsin çalışsın ıyyyy ben sinir oldum yaaaa

Arkadaşım oncelikle ne olursa olsun yatsgini ayirma kocanla ama haklı oldugunu düşünüyorum biraz daha ılımlı düşün sakin sakin konus esinle allah yardimcin olsun

Ne saçma ne cahillik ya. O şartlarda ne diye çocuk yapmayı düşünürsün. İnsan bakabileceği zaman planlar bunu. Pazardan karpuz almıyorsun çocuk bu be yazık. Hem de herkesin durumu kendine zor başkasına yüklenmek nedir. Bazı insanlar çok acayip. Allah sabır versin sonuna kadar haklısınız. Herkesin hayat mücadelesi kendine zor bu devirde.

valla arkadaş haklidinda sen ne söylersen söyle senin koca seni dinlemez egerki kardeşini seviyorsa benimde öyle cok fazla imkanim yoktu oğlumda herseyimi babam ve abim aldi Allah razi olsun ikisindende ama tabiki kendi imkanlarini kasmadan yani eşin sana hak verseede bişi diyemez çünkü kardeşinin bi suçu yok yani eşinin durumu iyi değil diye bide kardeşi hamile diye elinden geleni yapmak ister andir ciğer işte atsan atlmaz satsan satilmaz bence hiç esinle arani bozma canim ne dersen de o yapacaktir yapacağını sen biraz ılımlı olursan bu dertten kurtulunca esin sana hak vericektir ve sen hakliyken bana destek oldun dicektir yani inş öyle olur canimda kayin pederin yardim etsin yani niye size diyo onu anlamadim..
Allah yardimcin olsun..

canım yapılacak iyiliğe karışmak istemem ama başıma geleni anlatayım:
9 yıllık evliyim ben. zor şartlarda evlendik ilk zamanlar durumumuz pek iyi değildi. yine de annesi her istediğinde sesimi çıkarmadım, kendi üstüme yırtık(görülmeyecek şekilde)kıyafet giyerken, kız kardeşinin ihtiyaçlarını aldık. kendi çocuklarıma israf olmasın diyip sağdan soldan verilen kıyafetleri giydirdim, ona gelince avm den vs aldık, her ay okulu için burs verdik. evime bulaşık mak almadım, annesi isteyince sesimi çıkarmadım(ki kullanmıyor bile eğilip kalkmak zor geldiğinden), beni boşladı babasına gitti yardıma, babandır dedim....
şimdi durumumuz fazlasıyla düzeldi. kiradayız ve arabamız yok ama bi o kadar paramız var.
sonuçta bi şekilde problem çıktı
annesi kendi adına daire almadık diye
babası çalıştığını(eşim için) ailesine yediriyor, bana vermiyor diye
kardeşi (onun sebebini hala anlamış değilim) şöyle dedi: toplasan verdiğiniz para 3bin etmez çalışır öderim size

sonuçta yine kötü biz olduk........

durum böyle işte.....

Bu kadina para vermenin yerine, hapis cezasi verilmeli! Gerçekten o kadar çok kizdim ki! Hangi hak ile o minacik cani rütübetli bir eve getirir? Bile bile?!! Senin yerinde olsam sadece dogum hediyesini verir, baska bir çigit vermezdim görümceye! Hayir yani bu kadin asla o bebegi düsünmedi, sadece kendi egosunu tatmin etmek istemis o bebek ile. Eh zaten baskalarinda ödüyecegini düsünerek!

Ha bide sakin alttan alma. Bu is hatta bosanmaya kadar giderse gitsin. Calisan bir bayan olmak kolay degil. Sen sabahin köründe baskalarin egosunu tatmin etmek için kalkmiyorsun. Bunu esinde anlamiyorsa yol ver gitsin.

Eşim devlet memuru istanbulun en lüks semtlerinden birinde lojmanda kalıyoruz inanın evde küf kokusundan zor duruyoruz musluklarımızdan pas akıyor karıncamız yazın sivrisineğimiz börtü böceğimiz eksik olmaz bizde dışarda güzel bir evde oturmayı biliriz ama şartlar gereği burda kalmak zorundayız 2 yaşında oğlum var 7 aylık da hamileyim şartlar gereği çalışmıyorum çok şükür ki eşimin maaşı yetiyor.
Size diyeceğim şu ki görümceniz ve eşi çocuklarını düşünüyorsa kiraya çıkcaksa maksimum fedakarlıkta bulunmaları lazım gerekirse çocuğa anneanne babanne bakacak görümcenizde çalışacak kimse kimsenin kirasını çocuk bezinin parasını ödemek zorunda değil siz yakın akraba olarak bir eksiklerini bir ihtiyaçlarını görünce yardım eder alır verirsiniz elbette ama bu düzenli bir sorumluluk olarak size yüklenmemeli eşinizle tartışarak değildedaha sakin ve makul bir şekilde konuşun tartışırsanız haklıyken haksız duruma düşersiniz allah sizinde görümcenizindr yardımcısı olsun

Ayrıca görümceniz ailesiyle kalmayıda düşünebilir bir başkası onların kirasını zor durumda kalarak ödeyeceğine biraz toparlanana kadar beraber yaşasınlar fedakarlık yapan onlar olsun dimi ama

Canım sana hak veriyorum sonucta gorumcen bilincsizce dusuncesizce hareket ederek cocuk yapip uzerine calismamakta israr ediyorsa kimseden bi bklenti icerisine girmemli ayrica seni esininde yaptigini cocukca buldum. sana guvenerekmi cocuk yapmis yapmasaymis Ayrica ekonomik durumunuz cok iyi olsa bile yardim etmek zorunda degilsiniz bu konuda israrla direten esiniz hala israrli tutumundan vazgecmiyorsa bosverin kendi maasindan ödesin dursun skntiyi kendisi ceksin .

Burda gorumcen ve esi suclu kisi.
Kime guvenip cocuk yaptilar bunlar aklinca?
Tovbe tovbe ya durumlari belliyse korunaydilar.

Cok cok hakli gordum ben sizi, tamda dogru cumlelere deginmissinz.
Ama esinizin eli kolu bagli hayir alamam deme gibi luksu yok.
Kiz kardesi sonucta, cani.
Bari asiriya kacmasina engel olun.

Boyle kurnaz tiplere sinir oluyorum. Dogurayim gitsin, totomu toplayacak birilerini bulurum nasil olsa kafasindalar. Siz cocuk yapamayin ama baskasinin cocugunun pisletecegi bezi bile siz dusunun ne guzel memleket. Yerinizde olsam ariza cikaririm yine de kabul etmem. Kendinizi enayi yerine koydurmayin, inanin arkasi bitmez. Tam cocuk buyur siz birincisini yapmadan bir bakmissiniz ikinciye hamile kalmis.

Onceki cevaplari da okudum icime bir fenalik geldi. O kocam dediginiz kisi var ya hic erkegim diye dolasmasin ortalikta. Karisi calismayinca surat eden fatura odemeyen bir "erkek"... Cok mu asiksiniz da cekiyorsunuz bu tipi. Size karisi gibi bakan bir erkek degil bu onu bilin de...

Siz en iyisi bi sakin olun herseyde haklisiniz.Ama öyle yada böyle bu işin icinden cikilacak esinize ve kp e biz bi yatagini bide beşik arabasını aliriz deyin bezine mamasina deginmeyin,çünkü bu sefer onun sonu gelmez çocuk buyuyene kadar sizden beklerler bunlari alip verin verirkende bizimde elimizden bu kadar geldi bu kadar borcun icinde bunu bile zorlanarak aldik. Deyin verin kenera cekilin.Hem bisey yapmış olursunuz esinizde bişey yapmadin diyemez hemde bebek adina sevap kazanmış olursun hemde kurtulursun.Umarim anlata bilmisimdir politik bir dusunce bu.
Not.Bunlari esinizin parasiyla alın.

Durumun yok diye çocuk istemiyorsun.
Ama kardesinin çocuğu oluyor sen masraflarını karşılıyorsun.
Onu yapacağına çocuk sahibi ol tamam insan kardeşine yardım eder ama bu sadece 1 2 kerelik olmalı

Kızlar 30 dakıkadır anlatıyorum ama yok nuh dıyor peygamber demıyor ben işi bırakıcam dıyorum ac kalırsın dıyor oyle gozu donmus
Su dedigi laflar bir gun oyle bir dolanacak ki ayaklarina esinizin..
İnancli biri mi bilemem ama oteki dunyada size ettiklerinin hesabini veremez..
Bu nedir yaa..
Fatura olayinada ayrica cok sinir oldum..
Hepsini senin adina yapalim ki odemezsen sen gume git demis..
Esiniz tam bir asalak gibi sirtinizdan besleniyor sizi somuruyor..
Ben boyle gurursuz bir erkek gormedim Allah da gostermesin hele koca hic yapmasin.

Ben çalışıp gelecegım için yatırım yapmam gerekırken canla basla borc oduyorum bizden taleplerı olmadı diyeceklerıne bızden ıstıyorlar

akli basinda bir bayana benziyorsun , böyle tip insanciklarla neden ugrasiyorsun , yazik gunah baskalarinin sefasinin beddelini cekmek icin mi geldin bu dünyaya?! Kocan olcak adam ilk önce sana bir rahat hayat sunsun da , sonra baskalarinin zevkini düsünsün, seni düsüneni düsün, sana deger verene deger ver , daha sana bisey sunamamis, hicbisey yapamiyoruz alamiyorum diyorsun ... insan bunun bi buruklugunu yasar ama seninki birde senin hakkini, ( damatlari ) elin adamin yapmasi gerekenleri yapmaya calisiyor saka gibi ...kedilerede kurban olsunlar ::

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…