Görümcemin bebeği

kirada olan sizsiniz. asil onların size yardım etmesi gerek el birliğiyle. yuhh diyorum zaten kiradasınız ve bi de görümcenin kirasınım mı ödeyeceksiniz...
Yada aylık bebegın masraflarını üstlenmemizi talep ettiler bana maaştan kalan miktar belli çok şükür eşimde beni anladı şimdilik olayı anlaşarak kapadık

Bebek Allah´tan gelen bir şey. Allah bir lütuf ile görümcenize bir bebek vermiş.
Şartlar zor tabi ki. İnsanlar neler yaşıyorlar.

Ev rutubetli diyorsunuz, o bebek o evde ne kadar sağlıklı yaşar?
Belki görümcenizin sorumsuzluğu var ortada ama şu saatten sonra çözüm üretilmeli.
Siz destek olamak istemeye bilirsiniz, bu da çok normal.
Beraberce konuşulması gerekiyor, görümcenizinde ayağını yorganına göre uzatması gerekiyor.
Eşinizi küstürmeden konuşmalısınız, kardeşine desteği belki maddi olarak sağlayamabilir ama manevi olarak kesinlikle destek olmalı.
Konu neyse ki çözümlenmiş. Konu sahibi adına çok sevindim. Sevgili raptiye evet bebek Allah'tan gelen birşey... Ama kimse eşinin kardeşinin bebeği için çalışmak zorunda değil. En önce anne babası düşünür çocuğu. O rutubetli eve çocuk dünyaya getiriyorlar ancak öncesinde har vurup harman savuruyorlar, evin tadilatına yanaşmıyorlar, evi kiraya verip kiraya çıkmaya yanaşmıyorlar, illa kiralarını başkası karşılayacak, kadın çalışmaya yanaşmıyor. Neden? çünkü onun yerine çalışacak olan var! Başkasının emeği ile onu zor duruma düşürerek elde edilen haram parayla çocuk büyütmek de günah!

Konu neyse ki çözümlenmiş. Konu sahibi adına çok sevindim. Sevgili raptiye evet bebek Allah'tan gelen birşey... Ama kimse eşinin kardeşinin bebeği için çalışmak zorunda değil. En önce anne babası düşünür çocuğu. O rutubetli eve çocuk dünyaya getiriyorlar ancak öncesinde har vurup harman savuruyorlar, evin tadilatına yanaşmıyorlar, evi kiraya verip kiraya çıkmaya yanaşmıyorlar, illa kiralarını başkası karşılayacak, kadın çalışmaya yanaşmıyor. Neden? çünkü onun yerine çalışacak olan var! Başkasının emeği ile onu zor duruma düşürerek elde edilen haram parayla çocuk büyütmek de günah!

Söylediklerinize bende katılıyorum zaten.
Konunun çözümlenmesine sevindim.

Merhaba hanımlar

Benim ufak bir problemim var
Benim görümcem hamile kendilerine ait ama bol rutubetli bir bodrum katında oturuyorlar. Apartman aile apartmanı binayı komple satmaları gibi durum var ama henüz belli degil. Eğer satılmazsa evi tadilat yaptıracaklar yada satılacaksa kiraya çıkacaklar.
Görümcem hiç çalışmadı eşi çalışıyor kiraya çıkarsalar ödeyemeyecekler ve birde hamile olunca masrafları arttı. Gelelim bana dert olan kısmına kp pazar günü beni ve eşimi arayıp kardeşine yardım etmemizi söyledi. Her ay ya kirasını yada bebegşn masraflarını üstelenecekmişiz. Ben ve eşim çalışıyoruz 11 aylık evliyiz kirada oturuyoruz evlenmek için aldığımız kredileri ödüyoruz maaşımızdan geriye sadece 200 lira kalıyor, hal böyle oluncada ben yardım edemeyeceğimizi söyledim. Eşim alındı hiç dinlemedi bile beni babasına elimizden geleni yaparız diyerek kapattı konuyu. Dün markette alışveriş yaparken çocuk bezlerıne baktı 36 lira bez fiyatını görünce stoklamak lazım dedi. Bezi, zıbını neysede karyolasını yatagınıda alacakmıs. Hiç bana sordugu yok. En son dayanamadım eve gelimce soylendım yahu adam ben 30 yasındayım calısmasam ac kalırız işten çıktım kredılerı bıle odeyemedın durumumuz ortada onların durumuda ortada bana guvenerek mi çocuk yaptılar. Madem bana güveniyorlar ben çocuk yapmayı bilmiyormuyum 1 sene daha var borcların bitmesine bana korun aman sakın hamile kalma diyorsun kardeşinin bebeginin bakımını üstleniyorsun çok meraklıydın bebege neden bana engel oluyorsun diye soylendim. Küstü bana konuşmuyor aksam o salonda yattı. Ben bunları haketmediğimi düşünüyorum. Hesapsız kitapsız borç içinde yüzerken 11 aydır bir kere dısarı cıkıp ne sinemaya nede yemege gidemişken bir kazak bile almamışken agrıma gidiyor

ne kadar sacmaaa ne kadarr esinin ailesi karsilasin masraflari neden sizin karsilamanizi istiyolae yada gelinse ise girsin cocuga kaynana baksin sen ayni durumda olsan emin ol sana yardim etmezlerdi tavrini yok kesinlikle. sen cocuk yapamiyosun ama gelinim cocugunun masraflarini karsilicaksin olduuu canim sende cocuk yap durum esitlensin ozaman:63:

İnsanların bu yüzsuzlukleri beni öldürüyor.benim de kızım oldu o borcun içine bu güne geldim ama nasıl bir ben bir eşim biliyor.ama kimseye güvenerek yapmadık çocuğu.insan bunu hesaba katmali.

X