Görümcemin bebeği

Sanırım insanı biraz inciten, eşinizin ailesinin bunu bir "görev" olarak üstünüze almasını beklemesi.
Elbette yardım yapılır, neden olmasın. İnsan, düşkün birine ne kadar yardım edebilirse, misliyle kendisine geri döndüğünü kendi gözlerimizle de görmüşüzdür. Ben hiç yardım edeni yolda bırakan bir hikaye bilmiyorum.
Ancak yardım ve bir başka evin geçimini üstlenmek arasında, üstelik bir görev gibi, bence dağlar kadar fark var.
Eşinize güveniyorsanız, yerinizde olsam kendi çocuğuma hazırlık yapmaya başlardım ve en erken zamanda da bunu gerçekleştirmek için adım atardım. Evinize iki maaş giriyor diye, iki ev bakabilecek durumda olduğunuzu nasıl çıkardılar ben bilemiyorum.
Eşinizi de anlamaya çalışıyorum, nihayetinde kardeş. Ancak bu şekilde bir yardım kardeşine "yardım" değil bayağı bayağı köstek olacak. Çünkü görümcenizin eşinin de bunu bir görev gibi görüp, her darlıkta sizin elinize bakma durumu olacak. Dahası, darlık bastıkça ve kimseden yardım görmedikçe belki aile huzurlarını da kaçıracak. Hiç bunu düşünmüyor mu büyükleriniz? Sonuçta el adamından bahsediyoruz..
Görümce ve eş, anne&baba olmanın hakkını verip önce bütün çareleri bir düşünsünler. Kayınpederin yanına yerleşmek bir süre veyahut görümcenizin annesinin evine geçmek.. Veyahut ortaya bir miktar para toplanıp (siz dahil herkesten, belki fitre amaçlı olarak) "ev içi izolasyon" planlayarak..

Aklı selim olgun birisinin gözüne ihtiyacınız var. Belli ki eşiniz ve ailesi yaş almış ancak henüz yaşlanmamış. Görebilecek olgunlukta değiller. Kendi ailenizden birine danışıp fikren bir kaç çözüm tasarlayabilirsiniz. Benim fikrim bu.. Umarım herşey gönlünüzce olur..
Benım cocuk yapmaya hakkım yok! Cunkı borcumuz var dogum kontrol haplarını aksatmadan saatınde ıcıyorum bebek mevusu acıldıgında aman ha hıc zamanı degıl dıyen esım kardesının her ay bakımı için gereklı parayı denklestırmek için daha fazla borca gırmenın pesınde. Yardım yapılır ama bakıyorum ben her ay 700 lira kira oduyorum gorumcemın kırası yok 2 senelık evlı onumuzdekı ay 3 sene olacak ıllakı evı yaptırırlardı o kadar zamanda ınsan hıcmı bırıkım yapmaz borcsuz evlendıler ustelık takılarıda kendılerının oldu kıyaslıyorum benım durumum daha kotu

Bu kocaların hepsimi ayni fabrika çıkışlı nedir :63:o_O

Haksiz insanin bedduasi falan tutmaz korkma
Sen otomatik ödemeleri iptal ettir babam verdiği borçları istiyor oraya vercem de bir kuruş koklatma bu ne yaa eşine çok kizdim
Sen onlara bakmaya mecbur değilsin ailenle paylastinmi bu konulari
Ettırsem odemez kesınlıkle aılemle paylaşıcam ama bılıyorumkı aılem bunu asla unutmaz verdıgı parayıda istemez

Ahhh içimde yaradır ablam borç küçük altın istemişti de vermemişti esim uc gün ağladım essegin hatırı yoksa sahibinindemi olmaz nankör kopekler
Vallahi çok üzüldüm bu yazdığınıza bi küçük altın yaa çok fena nedir derdi eşinizin ödeyemeyecek diyemi korktu :KK43: benin eşim her sıkıştıklarında abimlere yardım eder sağolsun kendi kardeşlerinede eder:KK51:

Vallahi çok üzüldüm bu yazdığınıza bi küçük altın yaa çok fena nedir derdi eşinizin ödeyemeyecek diyemi korktu :KK43: benin eşim her sıkıştıklarında abimlere yardım eder sağolsun kendi kardeşlerinede eder:KK51:
Anlamın gorumcesinin düğünü vardı bilezik takacaklardi o zamanki hesapla beş küçük altın istemişti oda vermedi offf benimki benim tarafa değil km mseye vermez ama kardeşi yok Allahtan onlara verirmiydi yaparmiydi bilniyorum

Ailenle paylaşma bence, ne yapabilirler ki kinlenmekten başka? Konuyu çözecek olan kişiler sizlersiniz. Kp ve eşin bir aradayken al ikisini de karşına konuş. Biz tabi ki yapabildiğimizi yapalım ama borcumuz bu elimize kalan bu, şimdi sen söyle ne kadarıyla biz geçinelim ne kadarını bebeğin masraflarına ayıralım. Ben de çocuk istiyorum ama olsa kendi çocuğumuzun bile masrafını karşılayamayacağımız için 1-2 sene bekleyeceğiz. Bu durumda ne yapalım nasıl yapalım sen söyle baba de. Ilımlı bir havada inatlaşmadan konuş. Bi faydası olur belki. Dışardan 2 maaş para içinde yüzüyosunuz gibi görüyodur onlar anlat ki bilsinler

Kesinlikle haklısınız...
Ama bu işin tam doğrusunu yazmak biraz "sert" geldi bana.. Belki dedim başka fikirler bulunarak bir çözüm bulunabilir mi? Çünkü işin doğrusu eşinizin "Baba&Anne şaka mı yapıyorsunuz? Biz de tam eşimle sizden bu ay için şu kadar borç isteyecektik. O vakit biz çekilelim aradan başımızın çaresine bakalım, siz kardeşime yardımcı olun" deyip olayı tatlılıkla bağlaması gerekirdi. Ama yapmadı ve sizi yanlız bıraktı.. Şimdi ben bunu yazarak size yardımcı olamadım.. O nedenle tam olarak kelimelerin hakkını veremeden başka bir çözüm önermek istedim. Eşinizle bunun tartışmasına girerseniz, Allah korusun sizin yuvanız zarar görecek... Tartışma olmadan eşe çözümle gidilirse, mesela "evin içinin izolasyonu yapılsın. en azından bazı odalarının.. idare ederler bir kaç zaman. Onların ailesi, senin ailen, görümcen, biz, kim varsa ortak bir para toplanır, yapılır. Kimler nerelerde yaşıyor, dayansınlar biraz. Bak ben anneliğimden vazgeçiyorum, benim katlandığım dert herkesinden fazla" denilebilir.. Ben bilemiyorum, daha kimbilir ne fikirlerde üretilebilir... O yüzden bunu yazdım... elbette şu da var... Şu an haklı bir kırıklığınız ve incinmişliğiniz var.. Kelimeleriniz dokunulabilecek kadar kırılgan..

İnanın çok iyi anlıyorum sizi, keşke mükemmel bir fikir bulunsa ve yüreğinize derman olsa..

Anlamın gorumcesinin düğünü vardı bilezik takacaklardi o zamanki hesapla beş küçük altın istemişti oda vermedi offf benimki benim tarafa değil km mseye vermez ama kardeşi yok Allahtan onlara verirmiydi yaparmiydi bilniyorum
Ahhh ya benim eşimde bende asla yok diyemeyiz varsa,yoksa bizede yok onlarada,yok canım huyunda varsa kardeşlerinede yapmaz:KK43:

Faturaların hepsı benım adıma evı tutarken esım senın ustune olsun ödemezsen sen gidersin güme demişti yani ödenmezse borclu benım

Yangına körükle gitmek istemem ama koca şikayeti çok okudum senin eşin gibisini okumadım bu forumda. Resmen seni kullanıyor gibi geldi bana. Adam akıllı konuşulması gerekiyor kocanla. Anne ve babanı bu konulardan haberdar etsen iyi olur. Allah yardımcın olsun.

Ailenle paylaşma bence, ne yapabilirler ki kinlenmekten başka? Konuyu çözecek olan kişiler sizlersiniz. Kp ve eşin bir aradayken al ikisini de karşına konuş. Biz tabi ki yapabildiğimizi yapalım ama borcumuz bu elimize kalan bu, şimdi sen söyle ne kadarıyla biz geçinelim ne kadarını bebeğin masraflarına ayıralım. Ben de çocuk istiyorum ama olsa kendi çocuğumuzun bile masrafını karşılayamayacağımız için 1-2 sene bekleyeceğiz. Bu durumda ne yapalım nasıl yapalım sen söyle baba de. Ilımlı bir havada inatlaşmadan konuş. Bi faydası olur belki. Dışardan 2 maaş para içinde yüzüyosunuz gibi görüyodur onlar anlat ki bilsinler
Ailemle paylaşsam bile yetişkin bir bireyim sorunları aile yansıtmak sadece saha cok gergınlıge neden olur hadı hersey duzeldı tatlıya baglandı ailem unutmaz eşime bakış açıları değişir. Ben bile net bir karara baglamadan konusmak istemiyorum açıkçası. Kp her ay kızına 500 tl yardım edıyormus bu durumda bızden ıstenılen yardım sacma geliyor. Kp ve eşimi bir arada asla goremem ancak telefondan evlerıne ıstemıyorlar benı benımde itirazım yok bu duruma

Bu nasıl bi insan ya insan karısını özellikle korur ona gelmesin diye Allah yardımcın olsun canım ne diyelim

Benım cocuk yapmaya hakkım yok! Cunkı borcumuz var dogum kontrol haplarını aksatmadan saatınde ıcıyorum bebek mevusu acıldıgında aman ha hıc zamanı degıl dıyen esım kardesının her ay bakımı için gereklı parayı denklestırmek için daha fazla borca gırmenın pesınde. Yardım yapılır ama bakıyorum ben her ay 700 lira kira oduyorum gorumcemın kırası yok 2 senelık evlı onumuzdekı ay 3 sene olacak ıllakı evı yaptırırlardı o kadar zamanda ınsan hıcmı bırıkım yapmaz borcsuz evlendıler ustelık takılarıda kendılerının oldu kıyaslıyorum benım durumum daha kotu

Genelde böyle şeyleri yazmayı pek sevmem ancak bunu eşinizde biliyorsa '' Ya saymayı bilmiyor ya hiç dayak yememiş.'' tam eşinize uygunmuş.

Durumunuz evet daha kötü bu durumda. Durumu daha kötü olan iyiye mi yardım edecek?

Eşiniz ne diyebilir basit bir hesaba?

Kesinlikle haklısınız...
Ama bu işin tam doğrusunu yazmak biraz "sert" geldi bana.. Belki dedim başka fikirler bulunarak bir çözüm bulunabilir mi? Çünkü işin doğrusu eşinizin "Baba&Anne şaka mı yapıyorsunuz? Biz de tam eşimle sizden bu ay için şu kadar borç isteyecektik. O vakit biz çekilelim aradan başımızın çaresine bakalım, siz kardeşime yardımcı olun" deyip olayı tatlılıkla bağlaması gerekirdi. Ama yapmadı ve sizi yanlız bıraktı.. Şimdi ben bunu yazarak size yardımcı olamadım.. O nedenle tam olarak kelimelerin hakkını veremeden başka bir çözüm önermek istedim. Eşinizle bunun tartışmasına girerseniz, Allah korusun sizin yuvanız zarar görecek... Tartışma olmadan eşe çözümle gidilirse, mesela "evin içinin izolasyonu yapılsın. en azından bazı odalarının.. idare ederler bir kaç zaman. Onların ailesi, senin ailen, görümcen, biz, kim varsa ortak bir para toplanır, yapılır. Kimler nerelerde yaşıyor, dayansınlar biraz. Bak ben anneliğimden vazgeçiyorum, benim katlandığım dert herkesinden fazla" denilebilir.. Ben bilemiyorum, daha kimbilir ne fikirlerde üretilebilir... O yüzden bunu yazdım... elbette şu da var... Şu an haklı bir kırıklığınız ve incinmişliğiniz var.. Kelimeleriniz dokunulabilecek kadar kırılgan..

İnanın çok iyi anlıyorum sizi, keşke mükemmel bir fikir bulunsa ve yüreğinize derman olsa..
O kadar naif yazmıssın kı zaten goz yaslarımı zor tutuyordum saldım gitti...
Kp, kv ve kaynımı bahane ederek benı evlerıne davet etmezler esımde gıdelım demez bır bayram ıs yerınde zıyaret ettım o kadar. Bende bu durumdan şikayetçi değilim. Kp ve görümcem yönetmeyi severler bende onların dişine göre degilim ama vicdansızda degilim yaptıkları tonca huzursuzlugu hep unuttum eşim beni bu yüzden tebrik eder. Evi yaptırmayı teklif etmiştim nişanlıyken ev bodrumda oldugunve küçük oldugu için görümcem hep çıkmak istiyordu yeni birşey degil ama durumları el vermeyince kiraya cıkamadılar. Şimdi apartman satılacak diye bahane ediyorlar hamile kalmadan çalış dedim ilk okul mezunu oldugunu bahane etti ne çare sunsak hep bir bahanesi vardı. Şimdi yardım istiyorlar ben kızıyorum halimi gormuyorlar cınkı bir gun sormadılar bu kadar masrafı neyle yaptınız dıye

Ailemle paylaşsam bile yetişkin bir bireyim sorunları aile yansıtmak sadece saha cok gergınlıge neden olur hadı hersey duzeldı tatlıya baglandı ailem unutmaz eşime bakış açıları değişir. Ben bile net bir karara baglamadan konusmak istemiyorum açıkçası. Kp her ay kızına 500 tl yardım edıyormus bu durumda bızden ıstenılen yardım sacma geliyor. Kp ve eşimi bir arada asla goremem ancak telefondan evlerıne ıstemıyorlar benı benımde itirazım yok bu duruma

Seni evlerine istemiyorlar?
Kuzum allah yardımcın olsun. O zaman eşin senin tek muhatabın. Tatlı tatlı konuş aranı bozma onunla. Bizimkiler haklı sen şöyle böylesin moduna girmesin. Erkekler içinde yaşadıkları durumu unuturlar bazen dönüp dönüp hatırlatmak gerekir. Borç içinde olduğunuzu, kardeşinin eşinin de sorumluluk alması gerektiğini hatırlat.

Genelde böyle şeyleri yazmayı pek sevmem ancak bunu eşinizde biliyorsa '' Ya saymayı bilmiyor ya hiç dayak yememiş.'' tam eşinize uygunmuş.

Durumunuz evet daha kötü bu durumda. Durumu daha kötü olan iyiye mi yardım edecek?

Eşiniz ne diyebilir basit bir hesaba?
Bir cinnet herşeyi çözer !

Seni evlerine istemiyorlar?
Kuzum allah yardımcın olsun. O zaman eşin senin tek muhatabın. Tatlı tatlı konuş aranı bozma onunla. Bizimkiler haklı sen şöyle böylesin moduna girmesin. Erkekler içinde yaşadıkları durumu unuturlar bazen dönüp dönüp hatırlatmak gerekir. Borç içinde olduğunuzu, kardeşinin eşinin de sorumluluk alması gerektiğini hatırlat.
Bir zamanlar ya o kız ya biz bu eve adımını atma diyip evden kovdukları evladı beni tercih etti diye ben çalışıyorum diye namussuz bile diyen kp şimdi benim çalıştıgımdan kızına istiyorm

Cok sacma hem size hamile kalma desin hem baskasinin bebeginin bakimini ustlensin..hadi bu durum bastan olsaydi neyse ama..

bide anlamam insanlarda nasil gurur varya bende ne zor zamanlar gecirdim ailem cok teklif etti yardimi asla kabul etmedim..ailemde olsa herkesin evi duzeni butcesi plani ayri ne hakkim var comak sokmaya..

Birakin kussun..bir ay boyunca 200 lirayla dert sahibi olan borctan beli bukulen sizsiniz..

X