- 1 Mart 2017
- 12
- 15
- 3
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öyle yaptım canım çok değer vermeyeceğim kimseye evet iç dünyasını bilemem benımki gereksiz bir düşünce Zaten yapı olarak inçe düşünceliyim kendımden çok başkasını incitmekten korkarım dün aradım görümcemi tebrik için açmadı yada duymadı geri de dönmedi bana başka zaman olsa geri dönerdi benım nazarım değmez niye değsin Rabbim banada nasip eder elbet Buradaki insanlar saçma sapan yorumlar yapmışlar he ben hastayım kesin doktorluğum filan .neyse ben herşeyi Allah'a havale ettim gerisi boşHerkes sizin gibi ince düşünceli olamıyor. Görümceniz çocuk için üzülürken siz hamile kalsanız söylemezsiniz.
Herkes bir değil. Sıkmayın canınızı. Allah sizede nasip eder inşallah.
Görümce size haber vermek zorunda değil alınganlık yapmayın. Strese sokmayın kendinizi.
İnsanların iç dünyasını bilemeyiz. Art niyetliyse görümceniz Allah bilir. Allah'a havale edin.
Ben görümcenizin art niyetli olduğunu sezdim. Günahını da almayayım. Herkesin kalbine göre versin.
Üzülmeyin. Boşverin.
Söz konusu bebek olunca hassas oluyoruz galiba.bende gorumceyim gelinimiz arkadasim kardesim gibiydi nisanliyken herseyimizi paylasiyoduk mesela benim en buyuk hayalim bi bebegim olursa benim gibi eylude dogsun adida kiz olursa eylul olsun du...tup bebek tedavileri gordum ama olmadi ..neysee evlendiler ben dugunden sonra bidaha tedaviye girdim ocak ayinda eger tutsaydi eylulde dogacakti :) tutmadi ne oldu bil bakalim gelinimiz hamile oldugunu benim negatif sonuc aldigim gunun ertesi gunu bana telefon ederek hala oluyosun diye müjde verdi ...buda benim icimi acıttı dedigim gibi hassa oldugumuz icin heralde ...cok sevindim bitane kardesim var yegenim olcak belki anne olamiyacam ama hala olucam ustelik allah nasip ederse yegenimin tahmini dogum tarihi benim dogum gunum olan 27 eylul yani benim hayalim de bebegim degil yegenim dogacak ....ne var bunda demi cok normal cok guzel bisi demiMerhaba ben 2 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılı bebek düşünmedik sivilce tedavisi gördüm o bitti derken bir kistim çıktı onu tedavisi oldum şuan çok şükür eşiminde benimde sorunumuz yok.yaklaşık 8 aydın bebek istiyoruz görümcem bu yaşadıklarımıza Şahitti ve ilk çocuğu 7 yaşında oda benımle aynı anda bebek istemeye başladı neden beni beklediğine anlam veremedim.Neyse olur neden olmasın dedim tabi bu arada kayınvalidem filan çocuk konusunda sürekli birşeyler söylüyordu bize .Neyse üç gün önce görümcemi aradım bana bişi anlatmadı ertesi gün eşime yazmış yiğenleri çifteliyorsun diye eşimde sevinmiş aramış haliyle eve geldi bana da dedi bende çöm sevindim ama bana da söylemesini isterdim bende bir taraftan bir burukluk yaşadım tabi eşimle sarıldık ettik teselli etti beni .sonra ertesi gün Aradım görümcemi tebrik için teli kapalıydı sonra kayınvalidemi aradım tebrik ettim ablam yazmış öyle öğrendim dedim .kayınvalidem dediki o evde test yapmış kendı kendıne pozitif çıkmış daha bugün hastaneye gitti dedi .benım anlamadığım neden hemen erkek kardeşine bir ay olmadan söyler bir abla bu normal mi kardeşi çocuk için üzülürken
Yani konuyu fesatlığa bağladınız ya bravo size annelik iç güdüsü olmalı sizinki .ben ince düşünceliyim ve başkasını kırmaktan çok korkarım ama bundan sizde zerre Yok anlaşılan.Neyse ben herşeyi Allah'a havale ettim artık niyeti neyse o bilir herşeyi .Elbet banada nasip eder Rabbim .her defasında bu duruma sevindiğimi de belirttim ama gel gelelim ben fesat hasta oldum.Kes
8 ayda ne tedavisine basladiniz ya bi durun hele. Kendinize biraz zaman tanimak yerine doktorlara dökülürseniz gerilirsiniz tabi. Görümceniz burnunuza sokacak ne yapti size degilde kardesine soyledi diye mi burnunuza sokmus oluyor. Keske hic soylemeseymis nazariniz degecek cocuga bu fesatlikla
Heh işte ben tan bu noktadayım çok sevindim duyar duymaz çok istiyordu ilk kızı 7 yaşına gelmişti artık . Hatta birbirimize takılıyorduk aynı anda kalırız inşallah diye .bende çikolata kisti vardı tedavi gördüm sonra Hsg derken temiz çıktı doktorum aşılama dedi ama isterseniz bekleyin size kalmış dedi eşimde bende üzgündük eşim aşılamadan çok çekiniyordu.bunların kayınvalideme de anlattık oda biliyor görümcemde bir kısmını biliyordu .çok üzülüyordum Zaten neden kendılığınden olmuyor diye . Şimdi bu haber için aşırı sevindim ailele bebiş geliyor bebek sevilmez mi hiç .ama içimde bir yandan yandı ve dışa vurdum ağlayarak tabi sadece eşimle birlikteyken .dün görümceyi aradım çaldı ama açmadı sonra kayınvalidemi aradım onunla konuştum. Kızım Allah tez zamanda sanada nasip eder inşallah dedi çok iyi konuştu benımle Allah razı olsun ondan hep destek oldu banaSöz konusu bebek olunca hassas oluyoruz galiba.bende gorumceyim gelinimiz arkadasim kardesim gibiydi nisanliyken herseyimizi paylasiyoduk mesela benim en buyuk hayalim bi bebegim olursa benim gibi eylude dogsun adida kiz olursa eylul olsun du...tup bebek tedavileri gordum ama olmadi ..neysee evlendiler ben dugunden sonra bidaha tedaviye girdim ocak ayinda eger tutsaydi eylulde dogacakti :) tutmadi ne oldu bil bakalim gelinimiz hamile oldugunu benim negatif sonuc aldigim gunun ertesi gunu bana telefon ederek hala oluyosun diye müjde verdi ...buda benim icimi acıttı dedigim gibi hassa oldugumuz icin heralde ...cok sevindim bitane kardesim var yegenim olcak belki anne olamiyacam ama hala olucam ustelik allah nasip ederse yegenimin tahmini dogum tarihi benim dogum gunum olan 27 eylul yani benim hayalim de bebegim degil yegenim dogacak ....ne var bunda demi cok normal cok guzel bisi demi
Ama benim icim neden kaniyor ister istemez diyorumki daha 2 aylik evliler benim tedavi oldugumu bile bile nie beklemediler diyorum sonra utaniyorum kendimden saçmalama diyirum kendime nasip ....allah ne derse o olur...
Yani kısacasi insaniz işte hassas oldugumuz konularda olan olaylar etkileyebiliyor
Ah Can'ım diyorlar ya bu çocuğu olmayanlar neden bu kadar alıngan öyle degil işte,bazı çocuğu olanlar bu kadar vicdansız bunu galibiyet gibi görüyorlar.Yoksa teste bakıp da hemen yetiştirmez kardeşine.Ve de kendi Can'ın olmadıkça kimse bu aşamada senin için üzülmez.Beni eşimin ailesinden kimse aramadı şok oldular.Eşim inatla aradı belki hayırlı olsun derler yine arayayım Dedi baktı demediler.Bir daha da aramam artık Dedi.Yani daha da sevinirler.Pek samimi olup içini dışını dökme.Evet bizim bütün tedavi süreçlerini bu durum için çok üzüldüğümüzü biliyordu bende kist olduğunda bile biz çok endişeliydik .ben onun olmasın demiyorum tabiki istediği zaman olacak ama nisbet yaparmış gibi hemen yayması hiç hoşuma gitmedi ve abla diye hitap ederim çok değer veririm eşimin ailesine her seferinde hediye alırım ya ben çok ince düşünüyorum yada karşındakiler düşüncesiz
Evet aynen öyle bugün az önce konuştuk saha dün doktora gitmiş doktor çok küçük iç gebelikmiş dış mı belli değil demiş bende inşallah hayırlısıyla güzel haberler alırız abla dedim çok sevindik Dedim .inşallah darısı başınıza amin ablacım dedi bu hafta belli olacakmış yani benım anladığım ya heyecandan böyle bişi yaptı ya da art niyet içini bilemem tabi ama Allah hayırlısını versin herkeseevde test yapıp acilen erkek kardeşe mi söylenir! ayıp yahu! !
hem art niyet ararım hem edepsizlik. ...
bugün az önce konuştuk daha dün doktora gitmiş doktor çok küçük iç gebelikmiş dış mı belli değil demiş bende inşallah hayırlısıyla güzel haberler alırız abla dedim çok sevindik Dedim .inşallah darısı başınıza amin ablacım dedi bu hafta belli olacakmış yani benım anladığım ya heyecandan böyle bişi yaptı ya da art niyet içini bilemem tabi ama Allah hayırlısını versin herkeseAh Can'ım diyorlar ya bu çocuğu olmayanlar neden bu kadar alıngan öyle degil işte,bazı çocuğu olanlar bu kadar vicdansız bunu galibiyet gibi görüyorlar.Yoksa teste bakıp da hemen yetiştirmez kardeşine.Ve de kendi Can'ın olmadıkça kimse bu aşamada senin için üzülmez.Beni eşimin ailesinden kimse aramadı şok oldular.Eşim inatla aradı belki hayırlı olsun derler yine arayayım Dedi baktı demediler.Bir daha da aramam artık Dedi.Yani daha da sevinirler.Pek samimi olup içini dışını dökme.
Aman sallama o kadar sana değil kardesine haber etmis hemde test ten sonra.özellikle arayıp hayirlamana gerek yok bi denk geldiğinde söylerdin. bence .seni fitlemiyim de gene .Evet aynen öyle bugün az önce konuştuk saha dün doktora gitmiş doktor çok küçük iç gebelikmiş dış mı belli değil demiş bende inşallah hayırlısıyla güzel haberler alırız abla dedim çok sevindik Dedim .inşallah darısı başınıza amin ablacım dedi bu hafta belli olacakmış yani benım anladığım ya heyecandan böyle bişi yaptı ya da art niyet içini bilemem tabi ama Allah hayırlısını versin herkese
Biz ilk heyecanımız da bile böyle davranmadık bu ne istekmiş yahu :) İşte ben de onu diyorum değeri katlamadan keseyi görmeden söylemek de neyin nesi.Test çubuğunda görmek Hiçbirşey degil.Sen duanı et kısa zamanda sanada nasip olur zaten 8 ay denemişsiniz biz 32 ay denedik :)bugün az önce konuştuk daha dün doktora gitmiş doktor çok küçük iç gebelikmiş dış mı belli değil demiş bende inşallah hayırlısıyla güzel haberler alırız abla dedim çok sevindik Dedim .inşallah darısı başınıza amin ablacım dedi bu hafta belli olacakmış yani benım anladığım ya heyecandan böyle bişi yaptı ya da art niyet içini bilemem tabi ama Allah hayırlısını versin herkese
Canım ya sende çok üzülmüşsün işte ben de her kayınvalideme gidişimde yaşadım bu imalatı üstelik görümce de ayni binada oturuyor . Bütün sorunlarımızı biliyorlardı bile bile keyfimizden istemiyoruz sanıyorlardı cahillik mi desem adı Yok bunun.eşimde Zaten öğrendiği gün bana söyledi ben üzülünce oda ağladı seni anlıyorum dedi ama napalım Allah bize de verir dedi o an daha fazla ağladım ne yaptım kendıme stres yarattım boş yere işte . Şimdi görümcem içinde dua edeceğim inşallah hayırlısıyla güzel haber alır. Benım kalbim temiz gerisi Allah'a kalmışBiz ilk heyecanımız da bile böyle davranmadık bu ne istekmiş yahu :) İşte ben de onu diyorum değeri katlamadan keseyi görmeden söylemek de neyin nesi.Test çubuğunda görmek Hiçbirşey degil.Sen duanı et kısa zamanda sanada nasip olur zaten 8 ay denemişsiniz biz 32 ay denedik :)
He ayrıca hiçkimse kendiyle kıyaslamasın bence.Benim görümcem üzerimizde çok baskı kurmuştu olmadan önce .Bebeginin resmini yollamalar,her arayışında Bebek yok mu demeler,eşim ben üzülmeyeyim diye bana anlatmadı ama başka odaya gidip gidip agladı yani iyi düşünceyle de olabilir art niyetle de olabilir:)
Sen kendine stres yapma.Herkesi kendi evladı ilgilendirir.Allahım hayırlı evlat versin öncelikle.Geç olsun ama hayırlı vakitte gelsin demiştim.O ima yapanların da öncesinde kibar yollardan cevaplarını verdim.Şimdi şok olanlar,beklemeyenler arayamıyor beni...Umrumda mı degil,ne onların çocukları beni ilgilendirir ne benimki onları...Hayırlı olsun de geç.Canım ya sende çok üzülmüşsün işte ben de her kayınvalideme gidişimde yaşadım bu imalatı üstelik görümce de ayni binada oturuyor . Bütün sorunlarımızı biliyorlardı bile bile keyfimizden istemiyoruz sanıyorlardı cahillik mi desem adı Yok bunun.eşimde Zaten öğrendiği gün bana söyledi ben üzülünce oda ağladı seni anlıyorum dedi ama napalım Allah bize de verir dedi o an daha fazla ağladım ne yaptım kendıme stres yarattım boş yere işte . Şimdi görümcem içinde dua edeceğim inşallah hayırlısıyla güzel haber alır. Benım kalbim temiz gerisi Allah'a kalmış
İsterlerse evlenmeden çocuk sahibi olmak için çalışmalara başlarlar. Kime nE?Söz konusu bebek olunca hassas oluyoruz galiba.bende gorumceyim gelinimiz arkadasim kardesim gibiydi nisanliyken herseyimizi paylasiyoduk mesela benim en buyuk hayalim bi bebegim olursa benim gibi eylude dogsun adida kiz olursa eylul olsun du...tup bebek tedavileri gordum ama olmadi ..neysee evlendiler ben dugunden sonra bidaha tedaviye girdim ocak ayinda eger tutsaydi eylulde dogacakti :) tutmadi ne oldu bil bakalim gelinimiz hamile oldugunu benim negatif sonuc aldigim gunun ertesi gunu bana telefon ederek hala oluyosun diye müjde verdi ...buda benim icimi acıttı dedigim gibi hassa oldugumuz icin heralde ...cok sevindim bitane kardesim var yegenim olcak belki anne olamiyacam ama hala olucam ustelik allah nasip ederse yegenimin tahmini dogum tarihi benim dogum gunum olan 27 eylul yani benim hayalim de bebegim degil yegenim dogacak ....ne var bunda demi cok normal cok guzel bisi demi
Ama benim icim neden kaniyor ister istemez diyorumki daha 2 aylik evliler benim tedavi oldugumu bile bile nie beklemediler diyorum sonra utaniyorum kendimden saçmalama diyirum kendime nasip ....allah ne derse o olur...
Yani kısacasi insaniz işte hassas oldugumuz konularda olan olaylar etkileyebiliyor
Kalp kırmak bukadar kolay işte ne kadar kabasın...iyi okursan yaxdiklarimi ben bu durumun normal oldugunu hayatin akisi bu insanlar ister cocuk yapar ister yapmaz ...ama konu sahibi ve benim gibi cocugu olmayanlar anlamsizca herşeye alınabiliyoruz bu kötü anlamda degil ..onlar icin sevinsekte kendimize acıyoruz anlatabiliyirmuyum...İsterlerse evlenmeden çocuk sahibi olmak için çalışmalara başlarlar. Kime nE?
Pardon sen neyin kafasını yaşıyorsunİsterlerse evlenmeden çocuk sahibi olmak için çalışmalara başlarlar. Kime nE?
En kısa zamanda hayırlı evlatlarınız olsun kızlar :) sizleri hiç tanımasam da aklıma geldikçe bol bol dua edicem insallahKalp kırmak bukadar kolay işte ne kadar kabasın...iyi okursan yaxdiklarimi ben bu durumun normal oldugunu hayatin akisi bu insanlar ister cocuk yapar ister yapmaz ...ama konu sahibi ve benim gibi cocugu olmayanlar anlamsizca herşeye alınabiliyoruz bu kötü anlamda degil ..onlar icin sevinsekte kendimize acıyoruz anlatabiliyirmuyum...
Ama anlamassin işte ..
Yani söledigini okuyunca valla sinirlerim zıpladi yazdiklarimi bidaha okudum allah aşkına ben ne demisim de sen bana böle kabaca isterse evlemeden yaparlar kime ne diyebildin vallaaaaa anlamadim PESs