• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GÖRÜMCEMi Anlayamadım

Bence gayet normal çocuğu olmayan kadınlarda amada alıngan bence bu huyunuzdan vazgeçin

Yanlış anlamayın ben gerçekten çok sevindim evet kardeşine anlattı benımle bir kardeşide üzüldü ağladı. empati kurmaya çalışıyorum ben daha bir ay olmadan kimseye heleki abime söylemeye çekinirdim anneme söylerdim annem anlatırdı .kayıncalideyle konuştum o bile şaşırdı hemen söylediği için
Herkes siz degil. Ben soyle yapardim ama o soyle yapti mantigindan kurtulun artik. Insanlar sizin gibi dusunmek davranmak zorunda mi

Sizin için çekinilecek bir şey bir başkası için çok normal bir şey olabilir. Görümceniz mutluluğunu ailesiyle paylaşmak istemiş kardeşini aramıştır. Belki o da umduğundan daha geç hamile kalacağı endişesine kapılmışken test pozitif çıkınca çok sevinerek heyecanla haber vermiştir eşinize erkenden. Size de yanlış anlayacağınızı düşünerek söylemek istememiş olabilir ya da sonuçta annesi kardeşi kadar yakın olmayan birine o an söylememeyi de tercih etmiş olabilir ki bu da çok normal. Bence üzerine çok düşünmenizi gerektirecek bir durum yok ortada. Ayrıca 8 ay hamilelik için uzun bir süre değil. Biz de eşimle iki yıl erteledik bebeği, istedikten 7 ay sonra aldık hayırlı haberi. Üzülüp ağlamak için çok erken 8 ay, kendinizi yıpratmadan akışına bırakın.

Sizin için çekinilecek bir şey bir başkası için çok normal bir şey olabilir. Görümceniz mutluluğunu ailesiyle paylaşmak istemiş kardeşini aramıştır. Belki o da umduğundan daha geç hamile kalacağı endişesine kapılmışken test pozitif çıkınca çok sevinerek heyecanla haber vermiştir eşinize erkenden. Size de yanlış anlayacağınızı düşünerek söylemek istememiş olabilir ya da sonuçta annesi kardeşi kadar yakın olmayan birine o an söylememeyi de tercih etmiş olabilir ki bu da çok normal. Bence üzerine çok düşünmenizi gerektirecek bir durum yok ortada. Ayrıca 8 ay hamilelik için uzun bir süre değil. Biz de eşimle iki yıl erteledik bebeği, istedikten 7 ay sonra aldık hayırlı haberi. Üzülüp ağlamak için çok erken 8 ay, kendinizi yıpratmadan akışına bırakın.

Ben de kan testi yaptırmadan böyle pat diye söyleyenlere pek iyi niyet gözüyle bakmıyorum.Ben pozitifi gördüm üstüne 2 gün tekrarladım.Eşim öyle söyledi kardeşine ki bir çocukları var.Bu hamilelik işinde ne olacağı belli degil.Böyle ilk çocuğu olmuş gibi davranması saçma.Kasti bir hareket olarak algıladım ben.En yakın da olsa bazılarında kardeş kardeşi çekemiyor.Normal yoldan olmasına rağmen görümcem tedaviyle mi oldu.Sizin riskli vs. Sizin zor oldu,diyerek şok oldugunu söyledi.Böylelikle hayırlı olsun demiş gibi oldu bu sözlerle.

Son düzenleme:
Zaten sizde bebek çalışmalarına yeni başlamamış mıydınız?
Neden bu kadar alınıyorsunuz? Sanki eşinizi de siz biraz üzüyorsunuz gibi,sanki doktor size çocuğunuz hiç olmaz demiş gibi görümcenizin mutluluğunu olağan karşılamaýıp trajedi yaratıyorsunuz.
Yapmayın böyle erken yaşlanırsınız .

siz ilac tedavisi oldugunuz için geciktirmissiniz. insanlar istedikleri zamn cocuk isteyenişirler neden bu zamanı bukdu diyorsunuzya.
gayet nırmal ilk kardesine demesi

Kesinlikle şuanki duygusal durumunuzdan ötürü böyle düşünmüşsünüz, ortada alınacak darılınacak bir şey yok.
Bence biraz rahatlayın siz de.

Neden söylemesin? İlk kardeşine söylemek istemiştir belki illa size mi söylemesi lazım dı önce anlamadım

Siz bu dönemler çocuk konusunda hassas olduğunuz için muhtemelen her yapılan davranış söz sizi üzebilir görümceniz tavrında herhangi bir art niyet vs.oldugunu düşünmüyorum

Ben de kan testi yaptırmadan böyle pat diye söyleyenlere pek iyi niyet gözüyle bakmıyorum.Ben pozitifi gördüm üstüne 2 gün tekrarladım.Eşim öyle söyledi kardeşine ki bir çocukları var.Bu hamilelik işinde ne olacağı belli degil.Böyle ilk çocuğu olmuş gibi davranması saçma.Kasti bir hareket olarak algıladım ben.En yakın da olsa bazılarında kardeş kardeşi çekemiyor.Normal yoldan olmasına rağmen görümcem tedaviyle mi oldu.Sizin riskli vs. Sizin zor oldu,diyerek şok oldugunu söyledi.Böylelikle hayırlı olsun demiş gibi oldu bu sözlerle.
Evet bizim bütün tedavi süreçlerini bu durum için çok üzüldüğümüzü biliyordu bende kist olduğunda bile biz çok endişeliydik .ben onun olmasın demiyorum tabiki istediği zaman olacak ama nisbet yaparmış gibi hemen yayması hiç hoşuma gitmedi ve abla diye hitap ederim çok değer veririm eşimin ailesine her seferinde hediye alırım ya ben çok ince düşünüyorum yada karşındakiler düşüncesiz

Boşu boşuna dert yaratiyorsunuz kendinize bence

Sen cekinirsin o çekinmez yani ne var bunda

Merhaba ben 2 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılı bebek düşünmedik sivilce tedavisi gördüm o bitti derken bir kistim çıktı onu tedavisi oldum şuan çok şükür eşiminde benimde sorunumuz yok.yaklaşık 8 aydın bebek istiyoruz görümcem bu yaşadıklarımıza Şahitti ve ilk çocuğu 7 yaşında oda benımle aynı anda bebek istemeye başladı neden beni beklediğine anlam veremedim.Neyse olur neden olmasın dedim tabi bu arada kayınvalidem filan çocuk konusunda sürekli birşeyler söylüyordu bize .Neyse üç gün önce görümcemi aradım bana bişi anlatmadı ertesi gün eşime yazmış yiğenleri çifteliyorsun diye eşimde sevinmiş aramış haliyle eve geldi bana da dedi bende çöm sevindim ama bana da söylemesini isterdim bende bir taraftan bir burukluk yaşadım tabi eşimle sarıldık ettik teselli etti beni .sonra ertesi gün Aradım görümcemi tebrik için teli kapalıydı sonra kayınvalidemi aradım tebrik ettim ablam yazmış öyle öğrendim dedim .kayınvalidem dediki o evde test yapmış kendı kendıne pozitif çıkmış daha bugün hastaneye gitti dedi .benım anlamadığım neden hemen erkek kardeşine bir ay olmadan söyler bir abla bu normal mi kardeşi çocuk için üzülürken
Bence gayet dogal o benim kardesimse bende once onla paylasirim senn kardesin yokmu bence sen streslisin yanlis dusunuyosn isteyen istedigi zaman cocuk dusunebilir dusundugun zaman zaten olmuyo nasib nezamansa ozaman oluyo. Rabbim ins hayirli zamanda hayirli bi evlad nasib etsin sizedee

Bence gayet dogal o benim kardesimse bende once onla paylasirim senn kardesin yokmu bence sen streslisin yanlis dusunuyosn isteyen istedigi zaman cocuk dusunebilir dusundugun zaman zaten olmuyo nasib nezamansa ozaman oluyo. Rabbim ins hayirli zamanda hayirli bi evlad nasib etsin sizedee
Amin inşallah bende buna karşı değilim isteyen istediği zaman düşünebilir tabi ama Bunu burnumuza soka soka yapmak var kibar bir dille üzmeden söylemek var sonuçta

Merhaba ben 2 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılı bebek düşünmedik sivilce tedavisi gördüm o bitti derken bir kistim çıktı onu tedavisi oldum şuan çok şükür eşiminde benimde sorunumuz yok.yaklaşık 8 aydın bebek istiyoruz görümcem bu yaşadıklarımıza Şahitti ve ilk çocuğu 7 yaşında oda benımle aynı anda bebek istemeye başladı neden beni beklediğine anlam veremedim.Neyse olur neden olmasın dedim tabi bu arada kayınvalidem filan çocuk konusunda sürekli birşeyler söylüyordu bize .Neyse üç gün önce görümcemi aradım bana bişi anlatmadı ertesi gün eşime yazmış yiğenleri çifteliyorsun diye eşimde sevinmiş aramış haliyle eve geldi bana da dedi bende çöm sevindim ama bana da söylemesini isterdim bende bir taraftan bir burukluk yaşadım tabi eşimle sarıldık ettik teselli etti beni .sonra ertesi gün Aradım görümcemi tebrik için teli kapalıydı sonra kayınvalidemi aradım tebrik ettim ablam yazmış öyle öğrendim dedim .kayınvalidem dediki o evde test yapmış kendı kendıne pozitif çıkmış daha bugün hastaneye gitti dedi .benım anlamadığım neden hemen erkek kardeşine bir ay olmadan söyler bir abla bu normal mi kardeşi çocuk için üzülürken
Siz cocuk dusunurken haber verin tum sulalede calismalari durdursunlar.

Cocuk dusuncebiz ayni doneme denk gelmis olabilir sizi bekledigini nereden cikardiniz? Bir ima bir laf soylese yazardiniz herhalde.

Ikincisi kardesine soyler niye soylemesin sizde yeni baslamissiniz dusunmeye saklamasinin anlami ne?

Bende sizi anlamadim???

Size göre nispet yapıyor olabilir mi?
Öyleyse hastalıklı bir bakış açısı görümce hanım iyi değil
Sizdeki bu şekilde bir izlenim hiç yoktan oluştuysa iyi değilsiniz
aileye yeni bir birey katılıyorsa bunu en yakınların la paylaşmaktan daha doğal ne olabilir
Ben tedavi sürecindeyken ikidebir doktor işlerimizi sorup beni strese sokması da tuhaftı zaten ben çok sevindim aksine ama Bunu burnumuza soka soka yapmak var bide kibar bir dille söylemek var kardeşine ve eşine tamam ben el kızı olabılırım ama ben onu bir abla gibi sevdim çok değer verdim her seferinde hediyemle gittim

Yıllardır çocuğum olmaz yemin ederim başkasının çocuğu olunca üzülmüyorum aksine çok mutlu oluyorum. Çocuğu olmayanlarda ki bu tribi de anlamıyorum kusura bakmayın. Hadi girdiniz tribe diyelim bi de bu triplere girmek için daha çok erken değil mi? Kardeşlerimin hep çocukları oldu ki benden sonra evlendiler 2.oldu yAni çok sevindim oturup da ayy benim niye olmadı diye üzülmedim, ağlamadım, benimmiş gibi sevindim. Görümcem hamile kaldı onda da aynı şekilde. Bu hallere girmek çok mantıksız kusura bakmayın. Herkesin kendi nasibi. Sizin zamanı değilmiş onun zamanıymış.
Ayrıca abisine söylemesinde de bir sorun görmedim.
Bunu da unutmayın ki nasipse gelir Yemenden Çin'den. Nasip değilse ne gelir elden?
İnsanlara boş yere alınmayın sadece siz üzülürsünüz çünkü.
Ekleme: Bir de çocuk için ne tedaviler gördüm günlerce yataktan kalkmadım, sağlığımı kaybettim. Daha neler neler yine de sizin gibi düşünmedim asla da düşünmem. Aksine benim olmuyor başkalarının olsun bu sıkıntıları çekmesinler derim.

Arkadaşım çok abartıyor ve ayıp ediyorsunuz. Hepi topu 8 aydır çocuk planlıyormuşsunuz. Ben de o kadar süredir çocuk istiyorum ve olmuyor. 2 kere kimyasal gebelik geçirdim. Sevindik, sevincimiz kursağımızda kaldı. Kardeşim daha yeni yeni bebek planına girdi eşiyle. Ve hamile kalır kalmaz bana haber vermesini bu sevinci benimle paylaşmasını isterim. O ayrı bu ayrı bir şey. Kardeş bu. Hem neden bir önceki gün telefonda konuştuğumuzda bir şey demedi diyorsunuz hem de neden eşime söyledi daha 1 ay olmuşken. Gerçekten gereksiz bir hassaslık. Hayır anlamıyorum diyeceğim ama aynı durumda ben de varım. Ben de 8 aydır bebek istiyorum ama olmuyor. Böyle düşünceler ve hassaslıklarla ancak kendinizi yorarsınız.

Back