• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

GÖRÜMCEMi Anlayamadım

Haklısınız galiba ben psikolojik olarak çökmüş durumdayım kalabalık ortama giresim bile Yok artık hep dua ediyorum en son kayınvalide hocaya götürdü beni sübyan dedi hocanın verdiği şeyleri uyguladım bu ay inşallah benımde olur çok üzdüm kendımı bu süreçte bide bu durum çıkınca hepten korktum

Belki bir işe yarar diye yazacağım. Bakın ben de üzülüp duruyordum olmuyor diye. Sonra Allah'tan başka bir dert geldi. Bebek olmamasını unutturdu. Daha hepi topu 8 ay. Bu kadar germeyin kendinizi. Stresin en büyük düşman olduğunu biliyorsunuzdur zaten. Kendinize bunu yapmayın. Bir de bu mesajınızı zaman kaybetmeden düzenleyin. Ceza almayın boşuna. Böyle şeyler yazmak yasak. Sizin tek sığınağınız Allah olsun. Gerisini bırakın.

Haklısınız galiba ben psikolojik olarak çökmüş durumdayım kalabalık ortama giresim bile Yok artık hep dua ediyorum en son kayınvalide hocaya götürdü beni sübyan dedi hocanın verdiği şeyleri uyguladım bu ay inşallah benımde olur çok üzdüm kendımı bu süreçte bide bu durum çıkınca hepten korktum
Üfürükçü tayfasının söylediklerine itibar etmeyin. Herkese üç aşağı beş yukarı aynı şeyi söylerler. Fizyolojikse de psikolojikse de probleminiz tedavi olun. Olmuyorsa da çocuksuz da mutlu olmayı başarabilirsiniz. Hayattaki gayemiz çocuk sahibi olmak değil, mutlu olmaktır. Unutmayın, siz hayata gülümserseniz hayat da size gülümser.

Eğer benım başıma gelse hemen söylemezdim onu üzmemek için neyse herkes bu kadar inçe düşünemez Zaten

Ben de diyorum ki ben de 8 aydır istiyorum olmuyor ama kendi kardeşimin olsa hemen bana söylemesini isterdim. Sizin kardeşiniz yok galiba. Kardeş ne demektir tam anlayamamışsınız çünkü.

8 ay cok bir süre degil hani 8 senedir olmuyordur fln bi nebze belki ama sevincten ilk kardeşi gelir insanin aklina.. Normal yani..

8 ay cok bir süre degil hani 8 senedir olmuyordur fln bi nebze belki ama sevincten ilk kardeşi gelir insanin aklina.. Normal yani..

Ben de diyorum ki ben de 8 aydır istiyorum olmuyor ama kendi kardeşimin olsa hemen bana söylemesini isterdim. Sizin kardeşiniz yok galiba. Kardeş ne demektir tam anlayamamışsınız çünkü.
Benım iki abim var ama tabi biraz bazı kişiler nularda uzağız birbirimize aile ve yetişme tarzında denilebilir ama yengem çocuk isteseydi bende hamile kalsaydım önce annene söylerdim onun aile fertlerine söylemesini isterdim

Belki bir işe yarar diye yazacağım. Bakın ben de üzülüp duruyordum olmuyor diye. Sonra Allah'tan başka bir dert geldi. Bebek olmamasını unutturdu. Daha hepi topu 8 ay. Bu kadar germeyin kendinizi. Stresin en büyük düşman olduğunu biliyorsunuzdur zaten. Kendinize bunu yapmayın. Bir de bu mesajınızı zaman kaybetmeden düzenleyin. Ceza almayın boşuna. Böyle şeyler yazmak yasak. Sizin tek sığınağınız Allah olsun. Gerisini bırakın.
Haklısınız annemle konuştum oda hasta olmamdan korkuyor artık dün öyleki nefes alamadım bir ara dualarla kendıme geldim

Benım iki abim var ama tabi biraz bazı kişiler nularda uzağız birbirimize aile ve yetişme tarzında denilebilir ama yengem çocuk isteseydi bende hamile kalsaydım önce annene söylerdim onun aile fertlerine söylemesini isterdim

Herkes sizin gibi davranmak zorunda mı? Bu işin protokolü olabilir mi? Belki görümceniz abisine daha yakın. Aralarındaki muhabbet bu şekilde. Yengeniz sizin abinize söyleyeceğiniz herhangi bir şeye karışabilir mi? İki kardeş arasındaki bir muhabbet sonuçta. Hem siz kendinizi daha abinizie bile söyleyemiyorsunuz, anneniz aracılığı ile söyleyeceğinizden bahsediyorsunuz bir de görümcem bana nasıl söylemez diyorsunuz.
Bence siz çok üzgünsünüz. Ben de gebelik haberi alınca üzülüyorum. Bir sürü arkadaşımdan aldım. İnsanın içi bir cız ediyor. Kabul ediyorum. Ama biraz sakin, neye üzüldüğünüzü, neye sinirlendiğnizi tahlil etmeye çalışın. Görümcenizle ilgili olan bu olayı kendi iç dünyanızda bile olsa büyütmeyin. Daha rahat daha pozitif olmaya çalışın. Pozitiflik en büyük ilaç.

tuhaf bir durum yok inşallah sizde hayırlısıyla kavuşursunuz yavrunuza

Berseyi
Merhaba ben 2 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılı bebek düşünmedik sivilce tedavisi gördüm o bitti derken bir kistim çıktı onu tedavisi oldum şuan çok şükür eşiminde benimde sorunumuz yok.yaklaşık 8 aydın bebek istiyoruz görümcem bu yaşadıklarımıza Şahitti ve ilk çocuğu 7 yaşında oda benımle aynı anda bebek istemeye başladı neden beni beklediğine anlam veremedim.Neyse olur neden olmasın dedim tabi bu arada kayınvalidem filan çocuk konusunda sürekli birşeyler söylüyordu bize .Neyse üç gün önce görümcemi aradım bana bişi anlatmadı ertesi gün eşime yazmış yiğenleri çifteliyorsun diye eşimde sevinmiş aramış haliyle eve geldi bana da dedi bende çöm sevindim ama bana da söylemesini isterdim bende bir taraftan bir burukluk yaşadım tabi eşimle sarıldık ettik teselli etti beni .sonra ertesi gün Aradım görümcemi tebrik için teli kapalıydı sonra kayınvalidemi aradım tebrik ettim ablam yazmış öyle öğrendim dedim .kayınvalidem dediki o evde test yapmış kendı kendıne pozitif çıkmış daha bugün hastaneye gitti dedi .benım anlamadığım neden hemen erkek kardeşine bir ay olmadan söyler bir abla bu normal mi kardeşi çocuk için üzülürken
Herseyi bi kendinize yontmayin ya. Nedir bu fesatlik anlamiyorum. Daha 8 ay olmus sizinde dusunmeye baslayali bu devirde normal. Gorumceniz ve eşi karar vermis 2. Bebege bunu bile kendinizle ayni zamanda dusunmesi size fazla gelmis. Bende once eşime, anneme ve kardeslerime haber vermistim geline haber vermek aklima gelmedi acikcasi. Nasilsa kardesim soyler diye dusundum. Art niyetli dusunmedim yani. Cok bencil gordum sizi. Siz hamile olsaydiniz once kardesinize mi soylerdiniz yoksa kardesinizin eşine mi. Azcik empati ya

Hayır sanki bir de belli bir yüzde var aynı anda cocuk düşünenlerden bir kısmının oluyor da diğerinin olmuyor, şansımız azaldı gibi konuşmuşsunuz. Cidden çok ilginç

Amaan, fesatlanacak yer arıyorsunuz resmen. Adı "görümce" ya, ondandır bu hazımsızlık. Görümceniz gayet normal bir şey yapmış sevincinde kardeşini arayarak. Sorun sizde, sizin düşünce yapınızda. Bir de tutturmuşsunuz " burnumuza sokarak yaptı, kibarca yapmadı" diye. Sanırsın ki o işi yaparken yanlarına bağlamışlar sizi. Kibarca haber vermek nasıl oluyor? Resmi kan testi sonucunu dilekçeyle birlikte evinize postayla mı gönderseydi? Kadıncağız alt tarafı ilk heyecanı ve sevinciyle kardeşini aramış, olay bu kadar basit. Kardeşinin karısı olarak içinden sizi aramak gelmek zorunda değil. Burna sokulan ve nahoşça yapılan bir şey yok da siz görümcenizin hayatına fazla burnunuzu sokmaya çalışıyorsunuz gibi görünüyor buradan. Bir de tedavi sürecince sordu durumu diyorsunuz. Allah aşkına, sormasa da kıskandı, umursamadı, art niyetli de ondan sormadı bile durumumuzu derdiniz. Kötü niyet sizin içinizde çünkü. Her şeye kulp bulduğunuza göre.

Daha 8 aylık denemeden bu kadar millete alınıp sorun çıkarıyorsanız acilen bir psikoloğa görünün. Sorunun tamamen sizde olduğu açık.

Bir de şu var. Burada zilyon tane konu açılıyor. Millet idrar testi çubuğunun fotoğrafını çekip buraya soruyor hamile miyim diye. İlk buradan hamile olduğunu belirleyen yüz tane kadın var. Anasına kardeşine değil, 40 kat yabancısına gösteren kadın varken, bir kadının kardeşine bunun haberini vermesi kadar doğal bir şey yok. Bunlar kardeş, ister dakikasında paylaşır, ister sadece hamilelik şüphesini paylaşır, ister 3 ay bekler öyle paylaşır yani. Sen abinden utanıyorsun diye tüm dünya kardeşinden mi çekinsin? " Ben olsam böyle yapardım, herkes böyle yapmalı" kadar saçma bir tutum olamaz.

Merhaba ben 2 yıllık evliyim evliliğimin ilk yılı bebek düşünmedik sivilce tedavisi gördüm o bitti derken bir kistim çıktı onu tedavisi oldum şuan çok şükür eşiminde benimde sorunumuz yok.yaklaşık 8 aydın bebek istiyoruz görümcem bu yaşadıklarımıza Şahitti ve ilk çocuğu 7 yaşında oda benımle aynı anda bebek istemeye başladı neden beni beklediğine anlam veremedim.Neyse olur neden olmasın dedim tabi bu arada kayınvalidem filan çocuk konusunda sürekli birşeyler söylüyordu bize .Neyse üç gün önce görümcemi aradım bana bişi anlatmadı ertesi gün eşime yazmış yiğenleri çifteliyorsun diye eşimde sevinmiş aramış haliyle eve geldi bana da dedi bende çöm sevindim ama bana da söylemesini isterdim bende bir taraftan bir burukluk yaşadım tabi eşimle sarıldık ettik teselli etti beni .sonra ertesi gün Aradım görümcemi tebrik için teli kapalıydı sonra kayınvalidemi aradım tebrik ettim ablam yazmış öyle öğrendim dedim .kayınvalidem dediki o evde test yapmış kendı kendıne pozitif çıkmış daha bugün hastaneye gitti dedi .benım anlamadığım neden hemen erkek kardeşine bir ay olmadan söyler bir abla bu normal mi kardeşi çocuk için üzülürken
Kardesiyle paylasmasi gayet dogal.

Kes
Yaşamadıysanız benım yaşadıklarımı anlayamazsınız benım tedavi süreçlerimi herşeyimi biliyordu ablam gibi herşeyimi anlattım ona çok değer verdim her seferınde hediye aldım yani çocuk içim de çok sevindim ama Bunu burnumuza sokmak var bide. Güzelce söylemek var bilmem anlatabıldım mı
8 ayda ne tedavisine basladiniz ya bi durun hele. Kendinize biraz zaman tanimak yerine doktorlara dökülürseniz gerilirsiniz tabi. Görümceniz burnunuza sokacak ne yapti size degilde kardesine soyledi diye mi burnunuza sokmus oluyor. Keske hic soylemeseymis nazariniz degecek cocuga bu fesatlikla

Görümceniz çok doğal bir refleksle kardeşine sevincini açmış. Doğal olmayan sizin buna bakışınız. Belki psikolojik olarak destek almaya ihtiyacınız olabilir. Lütfen bunu es geçmeyin. İnsan içindeyken anlayamıyor ama bakın bir sürü kişi burada size bu hissettiğinizin normal olmadığını anlatmaya çalışmış. Lütfen bunları dikkate alın.

Herkes sizin gibi ince düşünceli olamıyor. Görümceniz çocuk için üzülürken siz hamile kalsanız söylemezsiniz.
Herkes bir değil. Sıkmayın canınızı. Allah sizede nasip eder inşallah.
Görümce size haber vermek zorunda değil alınganlık yapmayın. Strese sokmayın kendinizi.
İnsanların iç dünyasını bilemeyiz. Art niyetliyse görümceniz Allah bilir. Allah'a havale edin.
Ben görümcenizin art niyetli olduğunu sezdim. Günahını da almayayım. Herkesin kalbine göre versin.
Üzülmeyin. Boşverin.

Back