- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.488
- 133
- 31
Hazirana kadar Evet Bu aydan itibaren kenara bin lira atma gücümüz var ama tabii ki de biraz sıkışarak atarız kenara yani Haziran'a kadar 1000 lira atarsam Eğer yani Sadece bin lira ile de kalmayacak 3 ayda bir ikramiye de aldığı için yeri gelecek 2000 lira da atacağım O yüzden daha çabuk birikir sonuçta 8000 lira parayı yapmış olacağım tabii ki de altın oynuyor daha da çıkar Eminim ama 40 gram olduğu için Sonuçta en fazla 8 buçuk bin liraya çıkar yani Ödemiş olurum ama sıkışarak Ödemiş olurum eğer güne girersem elime Toplu para Daha çabuk gelir 1000 lira atmış olmam da kenara 400 lira olarak ödemiş olurum başkasına Yani bir nevi güne girmek Kredi tarzı bir şey bizim için Görümcem Sonuçta o parayı Haziran'da almış olacak benden burada bir sıkıntı yok güne girersem da Haziranda Ödemiş olacağım girmezsem de Haziranda Ödemiş olacağım Eğer güne girersem daha rahat Ödemiş olurum ama uzun vadede Ödemiş olacağım ben Görümcem Sonuçta alacak o parayı ben başkasına taksit gibi ödeyeceğimNisan'da gelecek paraya çok güvenmemek gerekiyor. Tecrübe ile sabit.
Ben olsam , şu ana kadar kenara başka para koymamanız sebebi ile de, gerekirse kredi çeker ve görümceye olan borcu kapatır, bankaya taksitle öderdim.
2400 gelecek diyorsunuz. Her durumda 5600 açık var.
Her ay 1000tl atabilecek misiniz kenara? Üstelik altın da bu kadar oynakken?
Güne gideceğim kişiler Akrabalarımız Ben Mayıs ayında verirseniz parayı girerim diyeceğim onlar da karşı çıkacağını sanmıyorum yaklaşık 15 kişi oluyor 400 liraya gireceğim güne Nisan'da da iki buçuk bin lira da başka günden gelecek Yani elimde Toplu para olmuş olacak güne girip de mi ödemek görümceme daha mantıklı yoksa bir anda sıkışıp da ödemek mi daha mantıklı yani buna karar veremiyorumGüne kaç kişi gireceksiniz? Hazirana kadar size kesin sira gelecek mi? Ya kurada sona cikarsaniz?
O zaman gune girBak arkadaşım ben güne girersem Toplu para alacağım yine ödeyeceğim ama eğer güne girmezsem yine ödeyeceğim Anladınız mı Yani 10'luk bir durum yok güne girersem taksit tarzı Ödemiş olacağım ben Ama o yine de Haziran'da almış olacak Parasını sıkışarak ödersem de yine de Haziran'da almış olacak Parasını anlatmak istediğim bu onun için değişen hiçbir şey olmayacak nasıl ödememe O asla karışamaz Ben alırım �ster güne girer öderim ister sıkışık da öderim yani onu ırgala yan hiçbir şey yok Ben sadece gününde Toplu para alacağım Eğer güne girersem yani amaç Gezip tozmak yiyip içmek değil gün mantığını Anladınız mı yani Çevrenizde var mı o şekilde gün yapan insanlar
Yok çıkmaz yani ben Baştan söyleyeceğim Mayısta bana verin diye o yüzden sıkıntı olmayacak karşı çıkmaz Kimse benim Mayıs ayında alacağıma Ama işte sorun şurda yani günden gelecek parayla ödemek mi daha mantıklı yoksa güne girmeyip de daha yüksek biriktirip de ödemek mi daha mantıklıpek anlamadım ben bu hesabı. günde belki kura en son çıkacak size?
O zaman gune girip odemek daha mantikli cok sikisacaksaniz.Güne gideceğim kişiler Akrabalarımız Ben Mayıs ayında verirseniz parayı girerim diyeceğim onlar da karşı çıkacağını sanmıyorum yaklaşık 15 kişi oluyor 400 liraya gireceğim güne Nisan'da da iki buçuk bin lira da başka günden gelecek Yani elimde Toplu para olmuş olacak güne girip de mi ödemek görümceme daha mantıklı yoksa bir anda sıkışıp da ödemek mi daha mantıklı yani buna karar veremiyorum
Esim hazirana kadar birikir sen sikinti yapma diyor 3 ayda ikramiyede aliyor 1000tl kenara koyariz ikramiyede 2000koyariz nisanda 2400de geliyo yani odenir diyo ama okadar lara kenara atip sikismakmi mantikli yoksa gune girip 15 ay gundeki kisilere 400tl ayda odeyipte toplu para almakmi daha mantikli esime aksam soracagim bunu yoksa hic karistrmayip 1000tl kenara atarakmi odemeliyim bunu sizlere dansmak istedmBen savurgan olarak eşinizden bahsettim. Eşiniz geri ödeme konusunda ne dusunuyo onun bi planı var mı .
Ben güne Girsem de o parasını Haziran'da almış olacak orasını Anladınız değil mi yani görümcemin yanında da tartıştım ben bu konuyu Güney mi girsem elime hem Toplu para gelmiş olur diye konuştum O da benim için hiçbir şey fark etmez Sonuçta Haziran'da alacağım Siz kendinizi ona göre ayarlayın tarzında bir şey söyledi Yani o beni hiç ilgilendirmiyor güne girip de ödemen ya da biriktirip de kendiniz öyle ödeyip bir şey fark etmiyor dedi yani o sonuçta Haziran'da her halükarda alacak parasını O yüzden karışmıyor yaniBen anladim da iste o sekilde yaptiginizda yanlis anlasilabilirsiniz. İnsanlarin kafasinda soru isareti de birakmamak lazim. Ayip bir sey. Nasil odeyeceginize karisir demiyorum zaten,ayiplar insanlar boyle durumlarda. Gune girdiginizde yanlis anlasilabilirsiniz. Gerekiyorsa yemeyin icmeyin,nefes de almayin ama borcu o sekilde odeyin. Yine Haziran'da odeyin. Ama en azindan orda burda gezip yiyor iciyor imaji yaratmayin insanlarda.
Haziran'daki altının fiyatı beni ilgilendiriyor Yani ben toplu parayı da güne girersem yani o Toplu parayı Mayıs ayında alacağım için kendimde biriktirsem Haziran'da alacağım güne de girsem Haziran'da alacağım onun bileziklerini ama işte ödeme planı Biraz değişik yani ya ben kendimi sıkıştırıp ayda 1000 lira yeri gelince 2000 lira atacağım ya da güne girip ayda 15 ay boyunca 400 lirayı ödeyecegmO zaman gune girip odemek daha mantikli cok sikisacaksaniz.
Aslinda olay şu, sizin geliriniz yaza gorumcenize bu parayi ödemeye yeter mi yetmez mi?
Eger durumunuz elvermiyorsa gune girin, elveriyorsa iki kere dusunun, çünkü iki sene sonra belki ceyrek altin olacak 650 lira
Anlamadiniz bence Mayista haziranda size altini verdiler borcunuzu odediniz. Her ay günde altin olarak mi para olarak mi giriyorsunuz? Altin olarak girerseniz siz hazirandan sonra 12 ay daha odeme yapacaksiniz her ay. Bunun 400 tl olup olmayacağını bilemezsiniz. Temmuzda 400 olur Ağustosta 700 yani bir risk almis almis oluyorsunuz.Haziran'daki altının fiyatı beni ilgilendiriyor Yani ben toplu parayı da güne girersem yani o Toplu parayı Mayıs ayında alacağım için kendimde biriktirsem Haziran'da alacağım güne de girsem Haziran'da alacağım onun bileziklerini ama işte ödeme planı Biraz değişik yani ya ben kendimi sıkıştırıp ayda 1000 lira yeri gelince 2000 lira atacağım ya da güne girip ayda 15 ay boyunca 400 lirayı ödeyecegm
Siz bilirsiniz. Ben biciminin cirkinliginden bahsettim. Yarin basa kakilacak bir durum olusmasin diye. Maasli insansiniz, tum maasinizi koyun ortaya,bir sekilde ya gidin kredi cekin odeyin,ama akrabaya daha fazla borclu kalmayin bence. Kaldi ki mart ayindan sonra dovizde de altinda da asiri bir fiyat artisi bekleniyor. Su anda 2 olan bir sey nisan ayinin ilk haftasi 5 olursa ne ile nasil odeyeceksiniz? Ben olsam gider kredi cekerim,bari bankaya odeyecegim miktar sabit kalir hem de basim egilmez akrabaya karsi.Ben güne Girsem de o parasını Haziran'da almış olacak orasını Anladınız değil mi yani görümcemin yanında da tartıştım ben bu konuyu Güney mi girsem elime hem Toplu para gelmiş olur diye konuştum O da benim için hiçbir şey fark etmez Sonuçta Haziran'da alacağım Siz kendinizi ona göre ayarlayın tarzında bir şey söyledi Yani o beni hiç ilgilendirmiyor güne girip de ödemen ya da biriktirip de kendiniz öyle ödeyip bir şey fark etmiyor dedi yani o sonuçta Haziran'da her halükarda alacak parasını O yüzden karışmıyor yani
İşte benim düşündüğüm şey yani siz olsanız ne yaparsınız çok sıkışık da ayda 1000 lira yeri gelince 2000 lira kenara atıp da mı biriktirir Deniz o parayı yoksa güne girip elinize Toplu para gelmesini mi mantıklı bulurdunuz eğer kendin biriktirir Sen öyle bin lira 2000 lira kenara atarsan çok sıkışmış olacağım o şekilde Haziran'da da bitirmiş olacağım ama eğer güne girersem ayda 400 lira 15 ay boyunca Ödemiş olacağım hangisi daha mantıklı olurdu siz olsanız ne yapardınız tarzında sordum ben soruyorO zaman gune gir
.
Dusunmeye bile gerek yok
Niye dusunuyorsun anlamadim
Eşim bana o kazığı zamanında attı zaten biz Görümcem den 100 gram bilezik aldık O zaman alırken gramı 143 liraydı şu an 203 lira aradaki farkı Siz hesaplayın yani çok zarar ettik çok pişman Kendisi de şu an zaten ama yapacak hiçbir şeyimiz yok Allah'tan 60 gramını Ödemiş olduk ama 40 gram kaldı işte Şu an 40 gramı ödeyecek de kenarda Param olmadığı için ne yapacağımı hiç bilmiyorum şu an 8000 lira yapıyor elimde para olmadığı için anca Haziran'a kadar kendin biriktirebilirim yani güne de girsem Hazirana gelecek o para güne girmesem de Haziranda biriktirmiş Olacağım o yüzden çok çıkmazdayım yani düşünce yapısı olarak eşimin ailesinde para var Kayınvalidem evini yaptırmak için saklıyor yani şimdi alın parayı verin dese görümceme ben yine kayınvalideme öderim o parayı yani bana niye yardım etmiyorlar diye de demiyorum bana vermek zorunda değiller Ama borç verebilirler Onların da öyle bir düşüncesi yok yani çıkmazında Dibindeyim Ben de bir an önce inanın ödemek istiyorum kimseye borçlu kalmak hiç istemem ama kenarda param olmayınca da bu düşüncelere ister istemez giriyorum Yani ya çok sıkışık da ödeyeceğim ya da günden Toplu para gelecek Öyle öyle öyle ödeyeceğimSiz bilirsiniz. Ben biciminin cirkinliginden bahsettim. Yarin basa kakilacak bir durum olusmasin diye. Maasli insansiniz, tum maasinizi koyun ortaya,bir sekilde ya gidin kredi cekin odeyin,ama akrabaya daha fazla borclu kalmayin bence. Kaldi ki mart ayindan sonra dovizde de altinda da asiri bir fiyat artisi bekleniyor. Su anda 2 olan bir sey nisan ayinin ilk haftasi 5 olursa ne ile nasil odeyeceksiniz? Ben olsam gider kredi cekerim,bari bankaya odeyecegim miktar sabit kalir hem de basim egilmez akrabaya karsi.
Yok Yok hayır güne altın olarak girmiyorum nakit para olarak 400 TL'ye gireceğim 15 ay boyunca Yani 15 kişi oldukları için Mayısta alırsam o parayı 400 tl olarak odemeye devam edecegm mantıklı olan bu mu yoksa ayda 1000 lira ikramiye ile ayda 2000 lira atıp da ödemek mi daha mantıklı diye düşünüyorum işte aradayım yaniAnlamadiniz bence Mayista haziranda size altini verdiler borcunuzu odediniz. Her ay günde altin olarak mi para olarak mi giriyorsunuz? Altin olarak girerseniz siz hazirandan sonra 12 ay daha odeme yapacaksiniz her ay. Bunun 400 tl olup olmayacağını bilemezsiniz. Temmuzda 400 olur Ağustosta 700 yani bir risk almis almis oluyorsunuz.
İste olan olmus artik. Esinizin bir plani yoksa mecburen sizin cabanizla odenecek artik. Maasiniz kac lira bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam evin hic bir masrafini karsilamam, oldugu gibi esime birakirim ve maasimi komple bu borc icin ayiririm. Esiniz de evi nasil gecindirirse gecindirsin,ne yaparsa yapsin,diger borclari da nasil oderse odesin hic ilgilenmeyin.Eşim bana o kazığı zamanında attı zaten biz Görümcem den 100 gram bilezik aldık O zaman alırken gramı 143 liraydı şu an 203 lira aradaki farkı Siz hesaplayın yani çok zarar ettik çok pişman Kendisi de şu an zaten ama yapacak hiçbir şeyimiz yok Allah'tan 60 gramını Ödemiş olduk ama 40 gram kaldı işte Şu an 40 gramı ödeyecek de kenarda Param olmadığı için ne yapacağımı hiç bilmiyorum şu an 8000 lira yapıyor elimde para olmadığı için anca Haziran'a kadar kendin biriktirebilirim yani güne de girsem Hazirana gelecek o para güne girmesem de Haziranda biriktirmiş Olacağım o yüzden çok çıkmazdayım yani düşünce yapısı olarak eşimin ailesinde para var Kayınvalidem evini yaptırmak için saklıyor yani şimdi alın parayı verin dese görümceme ben yine kayınvalideme öderim o parayı yani bana niye yardım etmiyorlar diye de demiyorum bana vermek zorunda değiller Ama borç verebilirler Onların da öyle bir düşüncesi yok yani çıkmazında Dibindeyim Ben de bir an önce inanın ödemek istiyorum kimseye borçlu kalmak hiç istemem ama kenarda param olmayınca da bu düşüncelere ister istemez giriyorum Yani ya çok sıkışık da ödeyeceğim ya da günden Toplu para gelecek Öyle öyle öyle ödeyeceğim
Orası öyle kazığı yiyen ben oldum Ama sonuçlarına katlanan da mecbur ben oluyorum eşim için şu anlık bir sıkıntı yok yani Haziran'a kadar kenara o parayı atar öderiz diyor ama sonuçta illaki sıkışmış olacağız Yani ben de çözüm üretmeye çalıştım biraz hani güne girip de Toplu para elde etmek açısından ya da hiç böyle bir fikir sunmayı o'nun ayda kenara bin lira ikramiyeli ayda da 2000 lira atıp da biriktirmesini mi beklesem bilemiyorumBorcu alan Kocanız düşünsün. siz neden dert ediyorsunuz ki.
zaten kazığın büyüğünü yemişsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?