Daha önce benim hiç bir derdim yokmuş

Arsız görümce arabasını satsın. Asla bilezikleri vermeyin. Hayatta geri almaz kimse. Herkes üstüne yatar. Olan size olur. Lütfen saklayın bilezikleri ve takılarınızı
Krediyi onlar için çekmiş ama KP ödetiyorlarmış. Yani borç görümcenin değilmiş

Yaa yok mesele şu babasının borcu
Ve babası bu meseleyi duyarsa sağdan soldan borca giderer ödemeyi kalkışır sonda ödeyemez Zaten kayınpederde kiracı emekli insan hala çalışıyorda
Eşim babasına kıyamıyor ve o krediyi bizim düğün için çekmiş

ben abimden borç para bile istemiyorum. millet başkasının maaşı ya da geliri üzerinden plan yapıp yatırım yapıyor ya. çok ilginç

Anlamadım daha önce bu borçtan haberiniz yok muydu, yeni mi öğrendiniz? Borç kadına kaldıysa, babası da ödeyemiyorsa ödemeniz lazım.
Ama hiç haberiniz yoktuysa ve birden 3 sene önce size düğün yapıldı parasını verin gibi olduysa gerçekten hoş olmamış tabi insan kp yaptığı düğünü hediye zannediyor haliyle. Ben 5 sene önce evlendim, şimdi arayıp düğünü öde deseler tansiyonum düşer heralde 😆

Yahu neden bilezik bozduruyorsunuz
Eşiniz çeksin krediyi , babası taksitleri ödesin, zaten baba oluyormuş taksitleri
Kredi gorumcenin degil , babanın kredisi aslında
Görünceye boşuna kizmissiniz , eşiniz daha suçlu bu mevzuda , neden atlamış hemen bileziklerini bozduralim diye

kkfgojmlmlm şimdi okudum tüm yorumları kadını sinir etmeşsiniz:)))

Borcun, kendi düğün borçları olduğunu fark edip; kendisine de anlattığım için biraz sinirlenmiş olabilir. 😂

Aradaki o mesajlar fark edilmese; konu şu anda, görümceye edilen dualardan (!) geçilmez olurdu. Durduk yere milletin günahını mı alsaydık. 😎

Anlamadım daha önce bu borçtan haberiniz yok muydu, yeni mi öğrendiniz? Borç kadına kaldıysa, babası da ödeyemiyorsa ödemeniz lazım.
Ama hiç haberiniz yoktuysa ve birden 3 sene önce size düğün yapıldı parasını verin gibi olduysa gerçekten hoş olmamış tabi insan kp yaptığı düğünü hediye zannediyor haliyle. Ben 5 sene önce evlendim, şimdi arayıp düğünü öde deseler tansiyonum düşer heralde 😆

Borç konu sahibinin düğün borcu jdhfdşkfhj

O değil de Türkçe yazmayı bir öğrenin. Bu nedir yahu? Sakincene, basitcene... Diğerlerini saymıyorum bile. Yazım hatası vs de değil bu. Biraz özen yahu

Ama hepsi bizim değil, 50.000 fe görümcenin dedi. Görümcenin borcunu da görümce düşünsün artık
O beni pek ikna etmedi. Düşününün 50 bin maaşı olan bir kadınsınız kocasının maaşı da 25 olsa 75 bin hane geliriniz var. babanız size gelip diyor ki "Kızım senin düğününde haracamak için 50 bin kardeşinin düğününde harcamak için 50 bin kredi çekelim, kredi senin üstüne olsun, ben öderim" Benim babam gariban haliyle bunu yapsa bana ait olan kısım için adama çöreklenmem. Bizim değil dediği kısımda da bence kocasının bekarlık borçları ne biliyim nişan, isteme vs borçları çıkacak. Yoksa kocası niye bütün borcu ben ödiycem diye tutuşsun. Görümce haklı olarak 3 yıl kardeşini idare etmiş ama o da bi yere kadar. Bir de borcun bir kısmı görümcenin kocasının da üstünde kim bilir nasıl rezil oldu.

Geri gelmez biliyorum zoruma gidiyor onların yüzünden birikimimden olmak bizim hayla ödediğimiz kredi var veee daha yeni rahatladık ve kiracıyız ev kiraları oturduğumuz yer de aşırı arıttı ve zam kapıda bizi bekliyor biz nasıl öderiz 100 bin krediyi
Eşinize diyemediniz mi bizim evimiz yok henüz,nasıl kabul edebiliyorsun bunu diye?

E tamam da hemen herkese düğün yapılıyor, kim sonradan geri ödüyor ki. Sonradan ödeyeceksiniz diye baştan deseler yapma dicem belki? Bana çok saçma geldi her açıdan. Kp tam hem fakir hem s.ki büyük dediğimiz türden sanırım 😆
Hem düğünde göbek atarız,bileziklerimizi takar gezeriz,hemde emekli olduğu halde başka işte çalışan kayınbaba bizim düğün borcumuzu eşek gibi ödesin diyor.3 sene önceki 50 bin tl borcu 3 sene sonra yine 50 bin tl olarak ödeyelim diyor konu sahibi.Faiz olayından haberi yok.Kendisi evde oturuyor ama yaşlı kayınbaba çalışıp ödesin istiyor.Ben de bileziklerimi takıp gezeyim istiyor.

Son düzenleme:
Hem düğünde göbek atarız,bileziklerimizi takar gezeriz,hemde emekli olduğu halde başka işte çalışan kayınvbaba bizim düğün borcumuzu eşek gibi ödesin diyor.3 sene önceki 50 bin tl borcu 3 sene sonra yine 50 bin tl olarak ödeyelim diyor konu sahibi.Faiz olayından haberi yok.Kendisi evde oturuyor ama yaşlı kayınbaba çalışıp ödesin istiyor.Ben de bileziklerimi takıp gezeyim istiyor.
E baba gerizekali mi ödeyemecegi parayı kredi çekiyor? Desin ki gençler benim bütçem müsait değil düğün yapmayın ya da kendiniz yapın. Baştan çok saçma geldi bana anlamadım plan neymiş. Aranızda es ailesinin düğün harcamasini sonradan talep edilen var mı bilmiyorum bana saçma geldi. Baştan bilse yapmazdı belki düğün

O beni pek ikna etmedi. Düşününün 50 bin maaşı olan bir kadınsınız kocasının maaşı da 25 olsa 75 bin hane geliriniz var. babanız size gelip diyor ki "Kızım senin düğününde haracamak için 50 bin kardeşinin düğününde harcamak için 50 bin kredi çekelim, kredi senin üstüne olsun, ben öderim" Benim babam gariban haliyle bunu yapsa bana ait olan kısım için adama çöreklenmem. Bizim değil dediği kısımda da bence kocasının bekarlık borçları ne biliyim nişan, isteme vs borçları çıkacak. Yoksa kocası niye bütün borcu ben ödiycem diye tutuşsun. Görümce haklı olarak 3 yıl kardeşini idare etmiş ama o da bi yere kadar. Bir de borcun bir kısmı görümcenin kocasının da üstünde kim bilir nasıl rezil oldu.
Iyide gorümce de ödemiyormuş ki.
Sadece krediyi cekmiş,baba ödüyor görümceye emekli maaşıyla. Adam birde kirada oturup,emekli olmasına rağmen çalışıyor.
Gorümce borcu kapatmadıgı için ev icin kredi çekemiyor benim anladığım.
Öte yandan 3 seneden uzun ihtiyac kredisi yok ki.
Nasıl bitmedi bu borç ben anlamadım.
Bence işin icinde başka bir iş var.

E baba gerizekali mi ödeyemecegi parayı kredi çekiyor? Desin ki gençler benim bütçem müsait değil düğün yapmayın ya da kendiniz yapın. Baştan çok saçma geldi bana anlamadım plan neymiş. Aranızda es ailesinin düğün harcamasini sonradan talep edilen var mı bilmiyorum bana saçma geldi. Baştan bilse yapmazdı belki düğün
Onu bilmiyorum.Belki oğlu istedi.Sonra biz öderiz demiş olabilir babasına.Ama görümce suçlu değil gibi.Kredi kayın babasıyla görümcenin üstüne.Görümceye kredi çıkmıyor bu kredi devam ettiği sürece.

Onu bilmiyorum.Belki oğlu istedi.Sonra biz öderiz demiş olabilir babasına.Ama görümce suçlu değil gibi.Kredi kayın babasıyla görümcenin üstüne.Görümceye kredi çıkmıyor bu kredi devam ettiği sürece.
Görümcenin ne suçu olabilir zaten. Baştan beri dediğim gibi kp hatalı bence. Eğer durumdan haberdar ise eş de hatalı. Ama yani kendimi düşünüyorum, bana kızım durumumuz yok demeyip kredi ile iş yapsalar açıkçası sonradan ödemek istemezdim, zaten ilk 2 sene eşya borcu ödedik bir de düğünü ödemek istemezdim. Düğün yapmazdım ne gerek var derdim.

Görümcenin ne suçu olabilir zaten. Baştan beri dediğim gibi kp hatalı bence. Eğer durumdan haberdar ise eş de hatalı. Ama yani kendimi düşünüyorum, bana kızım durumumuz yok demeyip kredi ile iş yapsalar açıkçası sonradan ödemek istemezdim, zaten ilk 2 sene eşya borcu ödedik bir de düğünü ödemek istemezdim. Düğün yapmazdım ne gerek var derdim.
Bana kalsa düğün bir evlilikte ki en gereksiz detay.Gerçi kına,isteme,nişan,çeyiz,görme falan daha korkunç.İnsanlar istiyor genelde düğünü.
Konu sahibinin eşi babasına kredi çek,düğün olsun,biz ödeyelim sana demiş olabilir.
Düğün yapmak için ev,araba satanlar var.Bu kafaları ben anlayamıyorum.Ama benim keyfim için yapılmış bir borç varsa ben onu öderdim.Konu sahibi de bunu biliyordur düğünden önce.

Bana kalsa düğün bir evlilikte ki en gereksiz detay.Gerçi kına,isteme,nişan,çeyiz,görme falan daha korkunç.İnsanlar istiyor genelde düğünü.
Konu sahibinin eşi babasına kredi çek,düğün olsun,biz ödeyelim sana demiş olabilir.
Düğün yapmak için ev,araba satanlar var.Bu kafaları ben anlayamıyorum.Ama benim keyfim için yapılmış bir borç varsa ben onu öderdim.Konu sahibi de bunu biliyordur düğünden önce.
Ya artık gençler pek düğün istemiyor aile zoruyla yapılıyor genelde. Ben gelinliğimi eşyamı her şeyimi kendim aldım, düğün de istemedim. Zorla yapalım diyince iyi ama maddiyata karışmam dedim. Yalan da olmasın biraz kredi Çektiler bir kısmı düğüne gitti. Zorlandık odeyemedik sen öde deseler bilemiyorum sinirden ne yapardım 😆 evet bana çekilmiş ama bana sorulmuş mu o da önemli. Kız tutturmuşsa düğün diye, elini taşın altına koysun, yok aile düğün derdine düştüyse hoş değil istenmesi. Bu noktada görümce yanmasın diye bir şekilde eşime kredi çektirip kp ile ortak ödeyin derdim sanırım.

X