• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceme olan borc

Yok Yok hayır güne altın olarak girmiyorum nakit para olarak 400 TL'ye gireceğim 15 ay boyunca Yani 15 kişi oldukları için Mayısta alırsam o parayı 400 tl olarak odemeye devam edecegm mantıklı olan bu mu yoksa ayda 1000 lira ikramiye ile ayda 2000 lira atıp da ödemek mi daha mantıklı diye düşünüyorum işte aradayım yani
Kenara ayda 2 binlira atabiliyosanız çok aşırı sıkışmazsınız o daha mantıklı 1 sene boyunca gün parası ödemektense

Ya bu gün olayı bir tek bana mı saçma geliyor her ay o miktarı kenera koysanız gene aynı tutar olacak yani bir avantajı yokki. Bence görümceniz sorun yaratacak bir insansa bir an önce kendinizi sıkın ödeyin kurtulun.
Bazı insanları cebindeki 5 lira bile sokuyor nereye harcasam diye ama gün olunca eline toplu para geciyor

Yani siz bilirsiniz tabiki herkesin düşüncesi yolu yordamı farklı ama ne bileyim ben anlam veremiyorum umarım sıkıntıya düşmeden kimsenin ağzını açmasına fırsat vermeden öder kurtulursunuz borç çok zor aileden birine daha da zor. Allah yardımcınız olsun

Ya bu gün olayı bir tek bana mı saçma geliyor her ay o miktarı kenera koysanız gene aynı tutar olacak yani bir avantajı yokki. Bence görümceniz sorun yaratacak bir insansa bir an önce kendinizi sıkın ödeyin kurtulun.
Gun olayinin avantaji sudur 15 kisilik gun 15 ay surer 400tlye girseniz kendi adiniza o ay baska para bitiktirme imkani olmasa mesela ama 15 ay sonra deglde 5 ay sonra o miktar lazimdr gunu 5.ayda istersin toplu para gelmis olur 15 ayda biriktirecegin parayi 5 ayda eline gecirmis olursun geri kalaninida ay ay verirsin kisilere umarim anlatablmisimdr :)

Günde hazirana kadar size sıra gelecek mi ? Benim bildiğim kura tarzı birşey ile sıra belirleniyor..
Benim girecegim gune kisiler 100tlye giriyor bende 4 kisi niyetine girmeyi teklif edip ama istedigim aydada alirim dedigimde bu avantaji bana saglarlar onlarada kisi sayisi yani para lazim oldugu icin dedigimi yapip haziranda bana verirler gunu

Yani siz bilirsiniz tabiki herkesin düşüncesi yolu yordamı farklı ama ne bileyim ben anlam veremiyorum umarım sıkıntıya düşmeden kimsenin ağzını açmasına fırsat vermeden öder kurtulursunuz borç çok zor aileden birine daha da zor. Allah yardımcınız olsun
Amiiin allah razi olsun tek istedigm o bitsin gitsin

Kenara ayda 2 binlira atabiliyosanız çok aşırı sıkışmazsınız o daha mantıklı 1 sene boyunca gün parası ödemektense
Kenara her ay 1000 atablrz 3 ayda bir 2000 atablrm yani hazirana kadar 4 ay 1000 sadece 1 ay 2000 atmis olucam e faturalar bilmem ne illa yinede zorlanrm ama gune girersemde zorlanmam ama uzun vadeye yayilir benim odeyecegim para cikmazdayim yani esime kalsa herturlu odemeye razida ben cok kafa yoruyorum

Benim girecegim gune kisiler 100tlye giriyor bende 4 kisi niyetine girmeyi teklif edip ama istedigim aydada alirim dedigimde bu avantaji bana saglarlar onlarada kisi sayisi yani para lazim oldugu icin dedigimi yapip haziranda bana verirler gunu
İyi de siz 4 kişilik girerseniz 4'ünü aynı anda alamazsınız. Kimse kabul etmez bunu.
Evet iki kişilik girilir mesela ama iki kişinin sıraları başka başka olur.
Kendisi 100tl alırken (kişi başı) neden 1 kişiye sıra geldiğinde 400 tl vermeyi kabul etsin?

Sanmam. Ben olsam kabul etmezdim.

Güne girip ödemeniz sizin için daha iyi olur. Sonuçta görümceniz için değişen bir şey yok. O her durumda Haziranda alır parasını. Siz de tek seferde yüklü para vermeyip aylara yayarsınız.

Ayrıca güne insanlar gezip tozmak yemek içmek için girmiyor. Toplu para alıp ihtiyacını karşılamak için giriyor.

Ya ben anlatamıyorum galiba kısa zaman diye bir kavram yok benim elimde zaten para yok eğer biriktirsem yani o parayı ben Haziran ayında anca elde etmiş olacağım güne girersem eğer bana mayıs ayında Toplu para gelmiş olacak benim elime nisan ayında da bir günüm daha gelecek Yani benim elimde param olmuş olacak görümceme de bütün şekilde vermiş olacağım sadece bir anda biriktireceğim için hani güne girersem eğer taksit taksit yayabilirim bir anda ödemek zaten bundan öncesi yok yani Keşke elimden gelse de ben bu ay versem o parayı ama elimden öyle bir şey gelmiyor yani kenarda param yok ben o 40 gramı anca Haziran'a kadar maaşı aldıkça biriktirebilirim güne de girersem anca o zaman benim elime o kadar para gelmiş olur yani görümceme ben her halükarda o parayı vereceğim
Güne girdiğinizde borcunuz varken güne girmiş görüneceksiniz. Mayıs gelene kadar "her ay bana borcunu ödeyeceğine güne girdi" diyecektir. Çünkü dışarıdan böyle görünüyor.
Gerçekten samimi iseniz arayıp böyle böyle yapacağım diye fikrini sorarsınız. Böyle bir samimiyet yoksa kesinlikle güne girmemelisiniz bence. Belki size borç verirken ihtiyaçları yoktu ama şuan her ay ödeyeceğiniz paraya bel bağladılar? Bunun kararını bize sormanız yanlış.
Ben de borcum varsa uyuyamam o yüzden şahıslardan borç almadım hiç. Kyk borcu bile ödeyene kadar battı bana. Borç verdiysem hiç uyuyamam :KK70:

Borç alıp ödememe konusunda insanlar o kadar rahatki, birine borç verirken geri dönmeyecek gibi düşünüp geri ödeyeceğine inanıyorsak borç vermeliyiz. Ancak bu şekilde uyur insan. :)

Ah ah keşke savurgan olan Ben olsaydım da o bilezikleri onu almasına fırsat vermeseydim yani bilmediğiniz çok şey var ben sadece işim burasını anlatıyorum Benim amacım yani görümcemi olan borcum Haziran'da ödenmesi gerekiyor yani ya gune girip Toplu para alacağım Haziran ayında Öyle vereceğim görümceme ya da çok çok sıkışıp da tek seferde ödeyeceğim O ay görümceme yani görümcemi alakadar eden hiçbir durum yok yani onu sıkıştıracak hiçbir şey yok o gününde almış olacak parayı Yani benim savurup savurmamamla alakalı bir durum değil bu
İki turlu de haziranda verebiliyorsaniz gorumcenize parayi o zaman gune girin. Madem bi secenekte sıkıscaksiniz diger secenekte rahat biriktirceksiniz ve gorumceye iki turlu de ayni tarihte gidecek para o zaman neden sıkısmayi secesiniz ki. Neden bu kadar dusundugunuzu anlamadim

400 lıra ben kabul etmem.işime yaramaz o para yumurta parası gıbı.bekleyıp toplu verın daha ıyı.gorumcenle konuş bırde.durumları nasıl sıkışıklarmı

İyi de siz 4 kişilik girerseniz 4'ünü aynı anda alamazsınız. Kimse kabul etmez bunu.
Evet iki kişilik girilir mesela ama iki kişinin sıraları başka başka olur.
Kendisi 100tl alırken (kişi başı) neden 1 kişiye sıra geldiğinde 400 tl vermeyi kabul etsin?

Sanmam. Ben olsam kabul etmezdim.

Güne bir kişi 200 TL'ye giriyor Bende 400 TL'ye gireceğim yani 2 kişi adı altında gireceğim gün mantığını anlamayanlar için ben 4 kişi diye anlattım Hani 100er liradan diye o mantıkla yani 2 ay peş peşe Ben almış olacağım Ramazan ayına denk getireceğim birini birini de bir daha ki ay

400 lıra ben kabul etmem.işime yaramaz o para yumurta parası gıbı.bekleyıp toplu verın daha ıyı.gorumcenle konuş bırde.durumları nasıl sıkışıklarmı
Görümceme 400 lira para vermeyeceğim 15 kişilik güne 400 lira adı altında girip d5600 lira para alacağım oradan iki buçuk milyar da bende var ediyor 8 milyar Umarım daha iyi anladınız şimdi

Güne girdiğinizde borcunuz varken güne girmiş görüneceksiniz. Mayıs gelene kadar "her ay bana borcunu ödeyeceğine güne girdi" diyecektir. Çünkü dışarıdan böyle görünüyor.
Gerçekten samimi iseniz arayıp böyle böyle yapacağım diye fikrini sorarsınız. Böyle bir samimiyet yoksa kesinlikle güne girmemelisiniz bence. Belki size borç verirken ihtiyaçları yoktu ama şuan her ay ödeyeceğiniz paraya bel bağladılar? Bunun kararını bize sormanız yanlış.

Borç alıp ödememe konusunda insanlar o kadar rahatki, birine borç verirken geri dönmeyecek gibi düşünüp geri ödeyeceğine inanıyorsak borç vermeliyiz. Ancak bu şekilde uyur insan. :)
Ben mesela 100gram altin aldim 60gramini verdm kalanida haziranda vericem dedim benim gorumce verdgm halde uyuyamiyo onlara ne deniyo:-)

Ona olan borcumu her ay taksit taksit ödemeyeceğim gram altın olarak aldığım için mecbur altın yapıp vermek zorundayım yani her ay parça parça gram olarak değil ben 100 gram dan 4 tane bilezik aldım 60 gramlık bilezik alıp O kadarını ödedim 40 gramlık bilezik daha alacağım yani ben bunu taksit taksit para olarak vermeyeceğim bilezik aldım bilezik diye geri vereceğim o yüzden ondan Onun Benden her ay para istemeye hakkı yok biriktirip de bilezik alacağımı bildiği için güne girmeme de sesini çıkartmaz günden gelecek parayı da zaten ona harcayacağım kendi cebime koymayacağım hoş

Güne girip ödemeniz sizin için daha iyi olur. Sonuçta görümceniz için değişen bir şey yok. O her durumda Haziranda alır parasını. Siz de tek seferde yüklü para vermeyip aylara yayarsınız.

Ayrıca güne insanlar gezip tozmak yemek içmek için girmiyor. Toplu para alıp ihtiyacını karşılamak için giriyor.
Ay ağzınız bal yesin Hele şükür gün mantığını anlayan birisi çıktı Aynen öyle yani günden gelecek paranın bir lirasını bile cebime koymayacağım Sonuçta yine ona vereceğim ben kendi açımdan olanı Mantık olarak tanışmak istedim herkese Sonuçta karlı olacak kişi görümceme her halükarda dediğiniz gibi alacak parasını Haziran'da

Back