• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümceme olan borc

İste olan olmus artik. Esinizin bir plani yoksa mecburen sizin cabanizla odenecek artik. Maasiniz kac lira bilmiyorum ama ben sizin yerinizde olsam evin hic bir masrafini karsilamam, oldugu gibi esime birakirim ve maasimi komple bu borc icin ayiririm. Esiniz de evi nasil gecindirirse gecindirsin,ne yaparsa yapsin,diger borclari da nasil oderse odesin hic ilgilenmeyin.
Benim maaşım Yok onun parasına muhalefet oluyorum bu olanlardan sonra yani güne giriyorum ama ondan para alıp da giriyorum yine de o yüzden Benimki Sadece fikir yani yaptığı bir hata sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyorum ya sıkışıp da Ödeyeceğiz ya da günden gelen toplu parayla yani güne girmek ve mantıklı yoksa bir anda sıkışıp da ödemesini mi istesem Hani siz olsanız Ne yaparsınız tarzında sordun bu soruyu Yani evde tek maaş var o tek maaşla 3500 olsa ikramiyeli ayda 5 bine yakın çıkıyor olan Bu yani başka gelir de yok

gun isiyle bu kadar buyuk miktar borc odenmez bence,
tam size sira gelir, bir durum olusur hop bir sonraki aya kayar,
yarisina gelir, kimilerine fazla gelir miktar, cikarlar gunden,
e bunun bir de gittini geldini suslendini puslendini var,
hani astari yuzunden pahaliya gelir, olmaz.

en guzeli elde avucta ne varsa biriktirmek, baktiniz haziranda hala eksiginiz var o zaman kalan kismi icin gorumcenize sorarsiniz, bir kac ay daha idare edebilir mi, edemezse mecbur kredi dusunursunuz.
Simdi kendinizi borc yukunun ustune bir de gun stresine sokmayin, o is planlandigi gibi gitmez.

gun isiyle bu kadar buyuk miktar borc odenmez bence,
tam size sira gelir, bir durum olusur hop bir sonraki aya kayar,
yarisina gelir, kimilerine fazla gelir miktar, cikarlar gunden,
e bunun bir de gittini geldini suslendini puslendini var,
hani astari yuzunden pahaliya gelir, olmaz.

en guzeli elde avucta ne varsa biriktirmek, baktiniz haziranda hala eksiginiz var o zaman kalan kismi icin gorumcenize sorarsiniz, bir kac ay daha idare edebilir mi, edemezse mecbur kredi dusunursunuz.
Simdi kendinizi borc yukunun ustune bir de gun stresine sokmayin, o is planlandigi gibi gitmez.
Teşekkür ederim Aslında ben de bir an önce bitsin isterim yani Haziran ayına kadar kendimi sıkıp da bir daha da böyle bir para söz konusu açılmaz biriktirdiğimle bitirmiş olurum doğru diyorsunuz

Benim maaşım Yok onun parasına muhalefet oluyorum bu olanlardan sonra yani güne giriyorum ama ondan para alıp da giriyorum yine de o yüzden Benimki Sadece fikir yani yaptığı bir hata sonuçlarına katlanmak zorunda kalıyorum ya sıkışıp da Ödeyeceğiz ya da günden gelen toplu parayla yani güne girmek ve mantıklı yoksa bir anda sıkışıp da ödemesini mi istesem Hani siz olsanız Ne yaparsınız tarzında sordun bu soruyu Yani evde tek maaş var o tek maaşla 3500 olsa ikramiyeli ayda 5 bine yakın çıkıyor olan Bu yani başka gelir de yok
Anladim,ben maasiniz var diye algilamisim. Madem tek maas var ortada, her ay varsa cocugunuzun masrafini cikarin kalanini oldugu gibi borca ayirin. Kuru ekmege talim edin yine de bu sekilde yapin. Esiniz ac kalirsa belki akli basina gelir de tum aileyi etkileyecek durumlarda oturup esine danisir bir dahaki sefere

Anladim,ben maasiniz var diye algilamisim. Madem tek maas var ortada, her ay varsa cocugunuzun masrafini cikarin kalanini oldugu gibi borca ayirin. Kuru ekmege talim edin yine de bu sekilde yapin. Esiniz ac kalirsa belki akli basina gelir de tum aileyi etkileyecek durumlarda oturup esine danisir bir dahaki sefere
Aynen bence de şu an söylediğiniz çok mantıklı geldi yani ben ona çözüm üretmeye çalıştıkça Belki de yapacağından vazgeçmez dediğiniz gibi biraz sıkıştığında anlasın gerçekten mantıklı en iyisi sıkışıp da elimizdeki varımız daki parayı kenara koyup da bir an önce bitirmek

Aynen bence de şu an söylediğiniz çok mantıklı geldi yani ben ona çözüm üretmeye çalıştıkça Belki de yapacağından vazgeçmez dediğiniz gibi biraz sıkıştığında anlasın gerçekten mantıklı en iyisi sıkışıp da elimizdeki varımız daki parayı kenara koyup da bir an önce bitirmek
Kesinlikle. Adamdaki gevseklik rahatlik ailenizi tekrar tekrar sıkıntiya sokmasin. Size de yazik gunah.

O borç her gün büyür.
Kurlar bir gün sabit kalmıyor ki altın kalsın?

Fakat siz gün konusunda kararlısınız.
O zaman bize fikrimizi sormaya neden gerek duydunuz ki?
Bence girin güne, sizin de kafa rahat, bizim de.

Kesinlikle. Adamdaki gevseklik rahatlik ailenizi tekrar tekrar sıkıntiya sokmasin. Size de yazik gunah.
Aynen öyle çok gevşek davrandı ve şu an biliyor musunuz araba da yok ortada eşim 2018 Nisan ayında kaza yaptı araba perte çıktı araba da yok elimize kar kalan hiçbir şey yok benim takılarım da gitti Görümcem dan aldığımız da cabası arabayı pert şekilde satıp 60 gramı o şekilde ödedik zaten ama biraz sıkışıp anlaması gerekiyor bir daha yapmaz dediğiniz gibi kendimi sıkıntıya sokacağım a çözüm arayacağım a Biraz da o sıkıntıya girer de anlar en azından

O borç her gün büyür.
Kurlar bir gün sabit kalmıyor ki altın kalsın?

Fakat siz gün konusunda kararlısınız.
O zaman bize fikrimizi sormaya neden gerek duydunuz ki?
Bence girin güne, sizin de kafa rahat, bizim de.
Yok gün konusunda da Kararlı değilim zaten daha karar vermemiştim ama şu an verdim güne girmiyorum elimde ne var ne yok kenara atıp Haziran ayına kadar öyle biriktireceğim

Aynen öyle çok gevşek davrandı ve şu an biliyor musunuz araba da yok ortada eşim 2018 Nisan ayında kaza yaptı araba perte çıktı araba da yok elimize kar kalan hiçbir şey yok benim takılarım da gitti Görümcem dan aldığımız da cabası arabayı pert şekilde satıp 60 gramı o şekilde ödedik zaten ama biraz sıkışıp anlaması gerekiyor bir daha yapmaz dediğiniz gibi kendimi sıkıntıya sokacağım a çözüm arayacağım a Biraz da o sıkıntıya girer de anlar en azından

Ooo durum bambaşkaymış desenize.
Allah yardımcınız olsun.
Cana geleceğine mala gelsin tabii ki de, ancak eşinizin sorumsuzluğu da ayrı bir konu yani...

Ooo durum bambaşkaymış desenize.
Allah yardımcınız olsun.
Cana geleceğine mala gelsin tabii ki de, ancak eşinizin sorumsuzluğu da ayrı bir konu yani...
Rabbim bir ders verdi O da aldı Çok şükür Artık önümüze bakacağız Eğer arkaya bakmaya devam edersem önümü göremiyorum O yüzden Rabbim herkesin gönlüne ferahlatacak şeyler sunsun inşallah

Yazik gunah. Araba almak icin gidip altin borc alinir mi akil iste. Bu erkeklerin nolur bari ekonomiye kafasi calissin biraz. Her seyi kadinin dusunmesi o kadar zor ki. Keske siz de calissaniz. Esiniz pek evlilik sorumlulugu alabilen birine benzemiyor en azindan kendinizi kurtarirdiniz calisarak

Merhabalar öncelikle bu borç Benim isteğim dışında oldu eşim araba almak için bilezik alıyor ablasndan Ben bilezik borcunu tamamen karşıyım Kredi çekmesini önerdim o kadar bekleyemeyecegimizi söyledi ve acele etti 60 gramını ödedik 40 gram kaldı ve bu 40 gram borcu da yaklaşık 8 bin liraya tekabül ediyor 6 ay içinde kenara bin lira ya da üstü atıp da sıkışarak ödemek mi yoksa güne girip aylık 400 lira taksitle gibi dusunup Bir seneye yayarak ödemek mi daha mantıklı olur tek borcumuz buda degil bir kredi daha odeniyor 550tl taksitler su bu derken zaten 130 civari disari gidiyo kiram yok ama hangisi daha mantikli bilemedim
Topluca alıp taksit taksit ödemek bence adil değil. Küçük parçalar halinde gelen para hemen gidiyor. Sıkın dişinizi o parayı topluca ödeyin. Ayrıca madem kocanız sizi dinlemedi kafasına göre iş yaptı siz niye düşünüyorsunuz bunu. Bırakın kendi aralarında halletsinler.

Yok gün konusunda da Kararlı değilim zaten daha karar vermemiştim ama şu an verdim güne girmiyorum elimde ne var ne yok kenara atıp Haziran ayına kadar öyle biriktireceğim

kenara atacağınızı altına çevirip atın mutlaka. önümüz seçim, döviz-altın alıp başını gidecek muhtemelen.
haziran da alsanız da o para ile daha az gr altın almış olacaksınız büyük ihtimalle.

Eşim bana o kazığı zamanında attı zaten biz Görümcem den 100 gram bilezik aldık O zaman alırken gramı 143 liraydı şu an 203 lira aradaki farkı Siz hesaplayın yani çok zarar ettik çok pişman Kendisi de şu an zaten ama yapacak hiçbir şeyimiz yok Allah'tan 60 gramını Ödemiş olduk ama 40 gram kaldı işte Şu an 40 gramı ödeyecek de kenarda Param olmadığı için ne yapacağımı hiç bilmiyorum şu an 8000 lira yapıyor elimde para olmadığı için anca Haziran'a kadar kendin biriktirebilirim yani güne de girsem Hazirana gelecek o para güne girmesem de Haziranda biriktirmiş Olacağım o yüzden çok çıkmazdayım yani düşünce yapısı olarak eşimin ailesinde para var Kayınvalidem evini yaptırmak için saklıyor yani şimdi alın parayı verin dese görümceme ben yine kayınvalideme öderim o parayı yani bana niye yardım etmiyorlar diye de demiyorum bana vermek zorunda değiller Ama borç verebilirler Onların da öyle bir düşüncesi yok yani çıkmazında Dibindeyim Ben de bir an önce inanın ödemek istiyorum kimseye borçlu kalmak hiç istemem ama kenarda param olmayınca da bu düşüncelere ister istemez giriyorum Yani ya çok sıkışık da ödeyeceğim ya da günden Toplu para gelecek Öyle öyle öyle ödeyeceğim
Yanlis anlamayin ama size sormadan is yapan esiniz. O sizin kadar dertlenmiyormus takma diyormus. Bunu en cok esinizin dusunmesi gerekmez mi. Birakin odeme planini o yapsin. Bir daha danisarak is yapar belki. Cevabim da gün ile degilde para biriktirerek odeme yapmaniz

Yazik gunah. Araba almak icin gidip altin borc alinir mi akil iste. Bu erkeklerin nolur bari ekonomiye kafasi calissin biraz. Her seyi kadinin dusunmesi o kadar zor ki. Keske siz de calissaniz. Esiniz pek evlilik sorumlulugu alabilen birine benzemiyor en azindan kendinizi kurtarirdiniz calisarak
Elimde meslegim yok ama cok sukur aklim yerinde arkama bakmadan gidecegimi ona muhtac yasamayacagimi bilir evet kadinin kendi maddi ozgurlugu olmasi cok guzel bisey ama meslek sahibi olmadgm icin su donemde calisip onun cikardigi borclari odemek adina hic calismam benim rizam olsaydi neyse oyuzden bu kizginligim

Topluca alıp taksit taksit ödemek bence adil değil. Küçük parçalar halinde gelen para hemen gidiyor. Sıkın dişinizi o parayı topluca ödeyin. Ayrıca madem kocanız sizi dinlemedi kafasına göre iş yaptı siz niye düşünüyorsunuz bunu. Bırakın kendi aralarında halletsinler.
O konuda haklisiniz ama bende inanin biktim sonuclarini cekmekten iyizden cozum uretme cabasina girdim savsaklansin istemiyorum hedef o ayda bitirmek gorumcemin laflarinin altindada cok eziliyorm sanki kapisina bilezk istemeye ben gitmisim gbi derdini bana yakinmasndanda biktm oyuzden bu cabaya girdm

Back