Görümcem

Aynen dediğin gibi canım, harfi harfiyen katılıyorum sana. Bu pazar, eşyalarımı yerleştirmeye gideceğiz, dün arayıp gelemeyeceğini söyledi görümcem, dünyalar benim oldu. Her şeye burnunu sokacaktı gelseydi :) Gerçi artık eskisi gibi istediği olmayacaktı ama, gelmemesi çok iyi oldu. Aram bozulmasın diye çok taviz verdim kendimden, hiç bir işe de yaramadı. En iyisi yine hakedene hakettiği gibi davranmak en azından ben incinmemiş olurum.

19 yasındakı kıza bu kadar yetkının verılmesı bıle yanlış...o ne anlar nısan alısverısınden neden

görümceni ailesi evin büyüğü gibi yapmış..samimi olma..yoksa hayatını duman eder...

İstesem de samimi olamam ki zaten. Samimi olup, bir şey anlatsam, kayınvalidem, pederim hepsi duyar. Ağzında bakla ıslanmıyor kızın. Söylediklerine 'tamam' deyip geçmeyi düşünüyorum bundan sonra.. Tamam deyip, yine kendi bildiğimi yapacağım.

Valla nişanlın sana hak veriyorsa, sende bundan sonra görümcen senin hangi işine burnunu sokacağını hissettiğin anda orda dur demesini bil we lafını yutma konuş. Kötü olursan da ol aynii çokta tın boşversene..
Nişanlın sonuçta neyin ne olduğunu görüyor...

hiç aldırış etme...
sen kendi düzenini kur..

umursama..

kendi bildiğine bak..

her şeyini sorma..
senin zevkin aklın kararın var ..

19 yasındakı kıza bu kadar yetkının verılmesı bıle yanlış...o ne anlar nısan alısverısınden neden

Bir görseniz, sanki kırk yıllık evli derdiniz. Kayınvalidemin de işine geliyor kızının davranışları. Alışverişte, görümcem vasıtası ile ucuza kaçmak istediler sanırım. Düşünsenize, ayakkabı alacağız, gidiyoruz, bana ''şimdi gideceğimiz yer özel modeller üreten, ayakkabılarının bir eşi daha olmayan bir yer' dedi durdu. Ben de çok merak ettim. Bir gittik, bizim kırk yıldır ayakkabı, terlik aldığımız yerdi. İçimden 'burası mı özel modeller üreten o şahane yer' demeden edemedim. Annem de güldü :)

gıcık olurum yaşını yaşamayan o büyümüş kızlardan...

Gorumceniz kadar sizde ilgincsiniz.
Ne munasebet fotograflari kendi seciyor sizin fotograflarinizi.
Agziniz yokmu.diyemedinizmi sen dert etme canim biz abinle uygun zamanda seceriz diye.
Benim kucuk gorumcemde birebir sizinkisi gibiydi..ama ben hep cevabini verdim.simdi ise cok farkli davraniyor bana.
Siz susarsaniz daha cok konu acarsiniz buraya.
Elti konusuna gelince bi evlenin daha yenisiniz...birazda soguk bi yapiniz var gibi hissettim.siz sicak kanli olur.baktiniz olmuyor mesafeyi koyarsaniz.

Niye bu kadar taviz verdiniz ki? Benim de bir görümcem var (3 tane de eltim) yaşı sizin görümcenizden baya büyük öyle herşeye karışmazlar çünkü ne yapıp ne ettiğimizden pek haberleri olmuyor herşeyi kendimiz yaptığımız için, bazen güya akıl verdikleri de oluyor. Ama ben duymuyor yine kendi bildiğimi yapıyorum en mantıklı olarak, ben olsam hiç çekinmez tavrımı koyardım. İstersen sende gel tabii de, ben kendi resimlerimi kendim seçmek istiyorum derdim en basiti, ayakkabıyı beğenmediysem sırf o övüyor veya beğendi diye almazdım.

Ben çözdüm bu isi mesafeli olana daha çok SAYGI gösteriyorlar

hata ediyosun canım hevesin kaçmamalıydı ikna olmalıydın. senn nişan pozunu niye görümcen seçsin Allah Allah? bak çekinmeden sakin güler yüzlü art niyetsiz bi şekilde gereken yerde gereken cevabı ver. mesela foto için gülerek "kız nişan bizim nişanımız sen niye seçesin resimlerimizi sen merak etme ben senn en güzel olduklarından seçerim" falan deseydin. yani rahat relaks bi tavırla laf sokar gibi değil. utanıp çekinmelerin başına iş açabilir. benm açtı ilk dönem herkes öyle kırılgan utangaç oluyo ama elinden geldiği kadar relaks olarak o anda aklına geleni sohbet havasında söylemeni tavsiye ederim. kayınpederime "ben eşimsiz uyuyamamki, zaten 1 hafta ayrı kalıcaz" demişliğim var eşim sabah ezanında yola çıkacak diye sen babangilde kal oğlumuz bizde kalsın demişti. o cevabım üstüne götürdüm kocamı babamgile

valla kızmaca gucenmece yok.gorumcenın yası 19 ynı 19 yasında genc ve toy bır kız sen 26 yasında oturmus olgunlasmıs bırı..
acıkcası gorumcenın yasının verdıgı toylukla bu davrnaısları sergılemesı cok ama cok normal olgunluk beklenecek bır yasta degıl.sen olgunluk gosterıp cokta cıddıye almamalısın.
dıger bır ıhtımalde aılede gorumcenın sozu gecıyor dıye bı hafıften haset var gıbı geldı bana.rahatsız etmıs senı bellı.bu ıkısınden bırı degılse gel yanıma :)

Nişanlım, kardeşi için 'çok patavatsız, yaşına ver, onunla muhatap olma' der konusu açıldığında ama karşımda her şeye burnunu sokan, karışan bir görümce var, elde değil ki muhatap olmamak. Ben olmuyorum genelde zaten, o durmuyor. Yumuşak buldu beni tabii :) Durması gereken yerleri öğreteceğim ona bundan sonra, teşekkür ederim.

hiç aldırış etme...
sen kendi düzenini kur..

umursama..

kendi bildiğine bak..

her şeyini sorma..
senin zevkin aklın kararın var ..

Canım, inanır mısın, bu zamana kadar hiçbir şey sormadım ona. 'şunu şöyle yapalım' demişliğim vardır elbet ama onun haricinde fikrini almadım pek. Hep kendisi fikrini söyler, en iyisini o bilir. :) Benim zevkimi ve aklımı küçümsüyor mu acaba? :) Umursamayacağım artık, karışırsa 'tamam' deyip kendi bildiğimi yapacağım.

gıcık olurum yaşını yaşamayan o büyümüş kızlardan...

Oo hem de nasıl, bir görseniz. Çok hazır cevap ve bilgisine çok güvenen bir kızdır :) Sorun ya da sormayın, her konuda mutlaka bir fikri vardır. Kendi 19 yaşımı düşünüyorum da, ne saf ne çocuk muşum diyorum içimden. Biz çok geç büyümüşüz. :)

Diyorum ya, benim hatalarım da var. Çok söyledim 'falanca gün biz abinle gideceğiz' dedim. Yani kibarca 'sen gitme dedim' hem de kaç kere. Ama anlamayan anlamıyor maaalesef. Anladığı dilden konuşacağım bundan sonra :)

İnanın hiç soğuk değilimdir. Eltim mesela bize geldiğinde, ben mutfakta harıl harıl çalışırken önümde dikilir, bana bir 'nasılsın' bile demez ama ben buna rağmen işimi bırakır, konuşturmaya çalışırım onu. O da etrafı süzer. Ağzından bir kelime alabilirsen al artık :) Yeni gelin o sanki. Daha ne yapayım Evlendikten sonra da değişmez, nişanlım şuan evimizde tek yaşıyor. Onlarda tam karşısında. Nişanlıma bile o kadar mesafeli ki, nişanlım da evlendiğimizde onlarla komşu gibi olalım diyor. Yüz göz olmak istemiyor o da, bir bildiği var demek ki.

Niye bu kadar taviz verdim... Diğer gelinleri soğuk, ben sıcak olayım dedim Resim konusunda çok pişmanım zaten. Ayakkabı konusuna gelince, inanın hiç beğenmedim Ama öyle bir hava vardı ki 'illa buradan alınacak' mesajını onlar söylemeden de aldım . Ama çok çok haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…