Görümcem

hata ediyosun canım hevesin kaçmamalıydı ikna olmalıydın. senn nişan pozunu niye görümcen seçsin Allah Allah? bak çekinmeden sakin güler yüzlü art niyetsiz bi şekilde gereken yerde gereken cevabı ver. mesela foto için gülerek "kız nişan bizim nişanımız sen niye seçesin resimlerimizi sen merak etme ben senn en güzel olduklarından seçerim" falan deseydin. yani rahat relaks bi tavırla laf sokar gibi değil. utanıp çekinmelerin başına iş açabilir. benm açtı ilk dönem herkes öyle kırılgan utangaç oluyo ama elinden geldiği kadar relaks olarak o anda aklına geleni sohbet havasında söylemeni tavsiye ederim. kayınpederime "ben eşimsiz uyuyamamki, zaten 1 hafta ayrı kalıcaz" demişliğim var:KK53::KK53: eşim sabah ezanında yola çıkacak diye sen babangilde kal oğlumuz bizde kalsın demişti. o cevabım üstüne götürdüm kocamı babamgile:KK53:

Şimdiki aklım olsa, inadına gider nişanlımla alırdım. Verdiğin tavsiye işime çok yaracak canım. Bu konuda tecrubeli olduğun belli :) İyi yapmışsın, işini biliyorsun valla :)

Diyorum ya, benim hatalarım da var. Çok söyledim 'falanca gün biz abinle gideceğiz' dedim. Yani kibarca 'sen gitme dedim' hem de kaç kere. Ama anlamayan anlamıyor maaalesef. Anladığı dilden konuşacağım bundan sonra :)

İnanın hiç soğuk değilimdir. Eltim mesela bize geldiğinde, ben mutfakta harıl harıl çalışırken önümde dikilir, bana bir 'nasılsın' bile demez ama ben buna rağmen işimi bırakır, konuşturmaya çalışırım onu. O da etrafı süzer. Ağzından bir kelime alabilirsen al artık :) Yeni gelin o sanki. Daha ne yapayım :KK43: Evlendikten sonra da değişmez, nişanlım şuan evimizde tek yaşıyor. Onlarda tam karşısında. Nişanlıma bile o kadar mesafeli ki, nişanlım da evlendiğimizde onlarla komşu gibi olalım diyor. Yüz göz olmak istemiyor o da, bir bildiği var demek ki.

Valla esinizde yanindaymis..keyfine bak arkadasim:KK66:
Herkes sorun yasiyor.onemli olan esin farkinda olmasi.:)

valla kızmaca gucenmece yok.gorumcenın yası 19 ynı 19 yasında genc ve toy bır kız sen 26 yasında oturmus olgunlasmıs bırı..
acıkcası gorumcenın yasının verdıgı toylukla bu davrnaısları sergılemesı cok ama cok normal olgunluk beklenecek bır yasta degıl.sen olgunluk gosterıp cokta cıddıye almamalısın.
dıger bır ıhtımalde aılede gorumcenın sozu gecıyor dıye bı hafıften haset var gıbı geldı bana.rahatsız etmıs senı bellı.bu ıkısınden bırı degılse gel yanıma :)

:) Canım, bu zamana kadar hep yaşına verdim, vermemde gerekiyor. Biz de o yaşlarda kim bilir nasıldık. Sadece bu kadar bilgiçlik yapmasına takılıyor kafam, çok bilgiç, bildiğin gibi değil. Hani mesela, 19 yaşındaki bir kız pek bir şey bilmez, bildiğiniz zanneder, sen de karışmazsın, Böyle böyle öğrenir dersin ama bu böyle değil, en doğrusunu kendisi biliyor havalarında ve biraz cazgır. 19 yaşındaki bir kız her şeye bu kadar karışmaz ki, onu sıkar bir kere. İlgilenmek istemez, bana ne der. Ama bu tamtersi... Aklımı başıma topladım ama :) nasıl başedeceğimi biliyorum artık sevgili görümcemle :)

:) Canım, bu zamana kadar hep yaşına verdim, vermemde gerekiyor. Biz de o yaşlarda kim bilir nasıldık. Sadece bu kadar bilgiçlik yapmasına takılıyor kafam, çok bilgiç, bildiğin gibi değil. Hani mesela, 19 yaşındaki bir kız pek bir şey bilmez, bildiğiniz zanneder, sen de karışmazsın, Böyle böyle öğrenir dersin ama bu böyle değil, en doğrusunu kendisi biliyor havalarında ve biraz cazgır. 19 yaşındaki bir kız her şeye bu kadar karışmaz ki, onu sıkar bir kere. İlgilenmek istemez, bana ne der. Ama bu tamtersi... Aklımı başıma topladım ama :) nasıl başedeceğimi biliyorum artık sevgili görümcemle :)

:) bosver gıtsın gıdıs gelıs yapmazsın umursama tavırlarını sende ona bılgıclık ya odesın :) 19 yasında cocuk daha ya genclıgın verdıgı atesle bole yapıordur.bu yasta cok merakta ıyı degıl ayrıca.bı arkadas demısya 19 yasında gorumcemı olur dıye ahahahh

Valla esinizde yanindaymis..keyfine bak arkadasim:KK66:
Herkes sorun yasiyor.onemli olan esin farkinda olmasi.:)

:) O kadar haklısın ki. Bu ve buna benzer konularda onunla dertleştiğimde, beni dinleyip, hak vermeseydi ne yapardım, düşünmek bile istemiyorum. En büyük dayanağım o benim. Teşkkür ederim canım :)

:) bosver gıtsın gıdıs gelıs yapmazsın umursama tavırlarını sende ona bılgıclık ya odesın :) 19 yasında cocuk daha ya genclıgın verdıgı atesle bole yapıordur.bu yasta cok merakta ıyı degıl ayrıca.bı arkadas demısya 19 yasında gorumcemı olur dıye ahahahh

:)))) Ya her şeyini geçtim, diğer yengeni görünce beni satma bari aaa :)

Valla bende görümce olucam hazirandan sonra daha böylesini görmedim, duymadım, sen iyisimi yüz göz olma canım. Allah yardımcın olsun

Valla bende görümce olucam hazirandan sonra daha böylesini görmedim, duymadım, sen iyisimi yüz göz olma canım. Allah yardımcın olsun

Teşekkür ederim canım, yüz göz olmayacağım. Dahası içime atmayacağım artık. Yumuşak yumuşah vereceğim, vermem gereken cevapları :)

nekadar sevilirsen sevil sonuçta sen elsin canım...görüceni öyle kabullen ve onun davrandığı gibi davran..kesinlikle nişanlına yansıtma olay başka yerlere çekilir...

Kızım kızım diyorlar ama elim ben, haklısın canım :KK43: Görümceme karşı alttan almayacağım artık, onun gibi davranamasam da, vereceğim cevabını. Nişanlıma yansıtmak istemezdim, annemde senin gibi söylüyor ama ne yapayım, en büyük dostum o. Onunla da konuşmasam ne yaparım bilmiyorum ama dediğin çok doğru.

aynı fotoğrafçıya gidin. fotoğrafları en baştan tekrar seçip yaptırın.onun seçtiklerini sandıkta bi yerde saklarsınız.sizin seçip beğendiklerinizde vitrinde yada çercevede en göz alacak yerde durur. parasını da nişanlınıza ödettirin. inatla yapın bunu valla. görümce şımarık galiba.bir de anlaşılan çok meraklı. odaya gelmeler sizi süzmeler falan. hayır yani 19 yaşında bazı şeylere de aklı ermesi lazım. rahat bıraksana çiftleri.

Sanırım bunu yapacağım, en kötü çıktığım, alakasız yerlere baktığım tüm fotoğrafları koymuş albüme :KK43: ama en büyük hata ben de. Çok meraklı ya, yani o odadan çıkarken ikidir ne hale geliyorum bir bilseniz. İçeride suç işleniyor sanki, deliller var üzerimizde :KK43:

Canim benim anladigim eltim suratsiz dedin ya o boyle yapa yaoa gorumcen ona yaranma adina mi desem yanlis bisi solemek istemiyorum ama bu yuzden kuyruk gibi olmus sen zaten guler yuzluysen aman buna yapayim demis gibi sanki. Ayrica bnde 6 aylik ewliyim sewip sevmedgm seyleri basta soledm eltim yok ama iki gotumcem var ve cok sukur problemim yok. Soyle dusun evinin ekmegini o mu veriyo ya ( duruo dururken kiz baagir demiyorum) gerektiginde ver cevabini sen icini yiyecegine o yesin tutma dilini bak fark etmeden hep nisanlina patlamaya baslarsn evliliginzde problem cikar dik dur ve haklarini savun canm bunda kotu birsey yok.

Evet canım, aynen dediğin gibi. Ben güleryüzlü ve çok kibarım onlara karşı, hiç kırmadım bugüne kadar hiçbirini. Ama yengesini gördüğü anda, ben yokmuşum gibi davranıyor dahası beni uzaktan izliyor. Hani sanki bir hatamı arar gibi. Yengenin yanında yapma bari. Ona yaranacaksın diye, beni niye harcıyorsun değil mi? :KK43: Yaşına veriyordum bu güne kadar ama insanın aklı hep mi kötülüğe çalışır, inan bilmiyorum :KK43: Verdiğin tavsiyeleri aklımda tutacağım canım.

Sanırım ben bu konularda biraz gıcığım ama ben olsam görümcenizin o gereksiz özgüvenini yıkmaya calısmakla baslardım işe. Sinirimi atacağım ya ister cocukca gelsin ister değil.
Ne bileyim mesela giydiği bişeyi ya canım bu yakısmamıs sana senin vucuduna uygun değil sanırım kilolu gostermiş fln derdim. Amaç sinir etmek.
Yaptıgı her işe bir kulp takardım. Kimin akıl verecek yaşta oldugunu anlasın. Ya sen daha kucuksun senin yasındayken bende öyle basit düşünürdüm ama aslında öyle olmuyor fln derdim bir konuda fikir belirttiğinde.
Ne bilim yapardım işte ya.

Görümcenizin nişan resimleri seçme konusunda size baskı yapmasına neden izin verdiniz ki?

Kusura bakmayın ama sizi çok pasif gördüm. Görümce de sizin gibi gelini bulmuş, tepesine biner çok normal yani. Suç sizde.

Siz neden nişanlınıza baskı yapmadınız hadi seçelim hadi zaman ayarla gidelim seçmeye diye???

Görümcenize de sessiz kalmak yerine kibarca "şekerim, biz abinle beraber gidip seçeceğiz, sen merak etme" deyip sınırınızı çizmeniz ve bunu ona hissettirmeniz lazımdı.

Bir de kalkıp demişsiniz ki "benim de güzel çıktığım resimlerden seç"
Yuh diyorum size

Çok pasifsiniz, böyle devam ederseniz tepenize binen çok olur. O sessiz dediğiniz kv bile biner.

Suç ben de evet. İyi olayım, aman kırılmasınlar, aman üzülmesinler dedikçe tepeme bindirdim :KK43: Dedim ama takmıştı bir kere. Ben de o ara çok yoğundum, uğraşamadım daha fazla ve pes ettim. Bu konuda da suç ben de. Nişanlımla konuşup anlaşmıştık, gideceğimiz gün belliydi ama ben 'hevesin kaçtı' diyerek gitmeyi reddettim. Ne dediyse ikna olmadım. Güya böyle aldım intikamımı :KK43: Üzülen yine ben oldum. Evet, bir de öyle tembihledim görümcemi. O da inadına en kötü çıktığım fotografları seçmiş sanki ama bana müstehak :KK43: Haklısınız, kv de yarın öbür gün böyle yapmaya başlayabilir, neysem o olmam lazım. Kendi evimde böyle değilim inanın :KK43:

26 yaşındasın sen, o 19 yasında. Ama sanki tam tersi. Ben gorumcemle samimiyimdir ama seviyesini korumayı bilir, benden bir yaş küçük. Karışacak olsaydı kesinlikle tahammül edemezdim. Kişisel ve ailevi seylerime kendi annem dahil hic kimseyi karistirmiyorum. Baştan saygılı ama kendinden emin bir tavirda durdum ve rahatim sana önerim şimdiden durması gerektiği yeri hatirlat ona. İlişkilerde açık olmak beni çok rahatlatan bir tavir. Tabi kırıcı olmayı kast etmiyorum. Siz de gereken tavrı koymalisiniz. Ayrıca kendisi ergen olduğu için bir odada yalniz kalan iki kişinin sadece seks vb. Şeyler yapacağını düşündüğü için boyle garip bakıyor size :KK31: Neden bakiyorsun diye açıkça sormani tavsiye ediyorum

Ben baştan koyamadım o tavrı işte, şimdi de onun ezikliğini yaşıyorum. :KK43: Fakat bunu başta yapmamış olmam, bundan sonra da yapmayacağım anlamına gelmiyor. Bakışları çok rahatsız ediyor beni. Odadan çıktığımızda, odaya girip 'ooo burada savaş çıkmış' demesi hiç gözümün önünden gitmiyor mesela. İnanın öyle bir şey yoktu, ne savaşı :) Çok kasıyorum kendimi bazen, ama tavsiyeleriniz beni kendime getirdi. Dediğiniz gibi rahat ve kendimden emin olursam, sınırlarımı iyi çizersem, bir sorun kalmayacak ortada. :)

X