- 8 Ağustos 2014
- 1.894
- 3.443
-
- Konu Sahibi Sylvia Plath
biz abinle gidip secicez dicektin hata ustune hata ediyosun
hem nisanlin evlenip bosanmis sen bunu sonradan ogreniyosun ve hala gorumcem diyon bacim hesap sormadin mi arastirmadin mi ben orda takildim kaldim..
sen buna yüz verirsen
daha çooook tepene çıkacaktır
karıştırma şakayla karışık lafı çarp bir iki kere de bakalım bir daha kalkışıyor mu
şuna bak minicik başıyla Hey Alllah'ım
Aynı görümceden annemdede var gençken de böyleymiş şimdide böyle hiç değişmedi. Halam hala herşeye karışır bilsede bilmesede her konuda kendi bildiğini ispatlamaya çalışır. dedemler hiç sözünden çıkmazlar , o ne derse inanırlar. Şöyle ki; amcam diş doktoru ama tıp konusunda halama danışırlar
Bir şey daha anlatayım, kusura bakmayın, biraz doluyum. Nişandan önce, şık bir yerde kapalı çekim yapıldı. Nişandan birkaç gün sonra görümcem başladı 'yenge fotograflarınızı almaya gidelim beraber' diye. Beraber derken ben ve görümcem yani. Ki zaten birkaç foroğrafta görümcem de vardı. Ben ses etmedim, geçiştirdim çünkü fotografları seçmeye nişanlımla ikimiz gidecektik, öyle konuşmuştuk. Sonraki hafta yine görümcem ısrar etti 'ben gidip seçeyim mi' vb diye ve ben yavaş yavaş bozulmaya başladım. Ondan sonraki günlerde de 'şu gün gidip fotografları seçeceğim abim yorgun olur gelemez oradan buraya' deyince ben de yıldım 'tamam seç ama abin kadar benimde düzgün çıktığım fotografları seçmeye dikkat et' dedim. Dedim ama bozuldum. Aradım nişanlımı ve anlattım olanları: 'sen yorgunmuşsun, beraber gidemezmişiz, beni, seni düşünmüyor pozisyonuna düşürüyor' falan dedim sinirle. Nişanlım da bozuldu 'saçmalamış o, ben sevgilimle gidip seçmek istiyorum' vb dedi. Fakat heves mi kaldı. Beraber gitmedik 'hevesim kaçtı' dedim ve ne dediyse ikna olmadım maalesef. Benim de böyle bir huyum var. Hevesim çabuk kaçıyor ve pes ediyorum. Fotograflara baktığımda da sinirledim. Abisinin en karizmatik, benim en olmadık yerlere baktığım pozları seçmiş bir de üstüne 'yengeee manken gibisin' deyip durdu. Elime fotograflardan birini alıp ' bu mu manken gibi! abin kameraya ben aptal aptal havaya bakıyorum! mal gibi görünüyorum!' diyemedim. Diyemedim...
Kiz iki yalakalik yapmis sizde en cok beni sevsin diye tolerans gostermissiniz. En buyuk hata bu bence. Su saatten sonra tavrinizi degistirsenizde yanlis anlayabilir ama anlarsa anlasin. Okurken bile ben sinirlendim birde yasiyor olsam demek ohooo. Her hastaligin basi stres ve biz boyle insanlari hayatimizda istemiyoruz. O kiz kim ki sizi sevsin? Sevmezse sevmesin bence. Yani her hisim birbirini sevmek zorunda degil. Saygili olun yeter. Diger eltiyede soguk demissiniz. Ona yaranmak icin yapiyor boylede. Sozlerimj sununla bitirecegim; siz ne yaparsaniz yapin isterseniz kiza han hamam verin yinede yaranamazsiniz!!!haliyle hic bulasmayin rahat edin :) sevgiler
Hatalısınızz.. Hatalısınızz... Hatalısınız...Bir şey daha anlatayım, kusura bakmayın, biraz doluyum. Nişandan önce, şık bir yerde kapalı çekim yapıldı. Nişandan birkaç gün sonra görümcem başladı 'yenge fotograflarınızı almaya gidelim beraber' diye. Beraber derken ben ve görümcem yani. Ki zaten birkaç foroğrafta görümcem de vardı. Ben ses etmedim, geçiştirdim çünkü fotografları seçmeye nişanlımla ikimiz gidecektik, öyle konuşmuştuk. Sonraki hafta yine görümcem ısrar etti 'ben gidip seçeyim mi' vb diye ve ben yavaş yavaş bozulmaya başladım. Ondan sonraki günlerde de 'şu gün gidip fotografları seçeceğim abim yorgun olur gelemez oradan buraya' deyince ben de yıldım 'tamam seç ama abin kadar benimde düzgün çıktığım fotografları seçmeye dikkat et' dedim. Dedim ama bozuldum. Aradım nişanlımı ve anlattım olanları: 'sen yorgunmuşsun, beraber gidemezmişiz, beni, seni düşünmüyor pozisyonuna düşürüyor' falan dedim sinirle. Nişanlım da bozuldu 'saçmalamış o, ben sevgilimle gidip seçmek istiyorum' vb dedi. Fakat heves mi kaldı. Beraber gitmedik 'hevesim kaçtı' dedim ve ne dediyse ikna olmadım maalesef. Benim de böyle bir huyum var. Hevesim çabuk kaçıyor ve pes ediyorum. Fotograflara baktığımda da sinirledim. Abisinin en karizmatik, benim en olmadık yerlere baktığım pozları seçmiş bir de üstüne 'yengeee manken gibisin' deyip durdu. Elime fotograflardan birini alıp ' bu mu manken gibi! abin kameraya ben aptal aptal havaya bakıyorum! mal gibi görünüyorum!' diyemedim. Diyemedim...
Hevesin kaçsada gidecektin madem nişanlında beraber gideriz dedi onu götürmeden gidecektin canım. Bu işler her zaman hevesle olmuyo biraz stratejide gerekiyor ne yazıkki. Ben olsam ; silmediyse fotoğrafçıya gider istediklerimi seçerim. Bir ömür hatıra kalacak şeylerde kimseye güvenilmez sen 50 yaşına geldiğinde hala fotoğrafa baktığında bunu hissedeceksin.
tamam aklın başına geldi şekerim sonuçtaİşte, kırıcı olmamaya, yapıcı olmaya çalışmanın hazin sonu :) Ben de istemezdim sonradan değişmek ama yapacak bir şey kalmadı. Değişmek zorundayım, buna mecbur etti beni. Düşünsene 'parfümü kullanıyorum tamam :)' dediği halde, ben hala cevap veriyorum, bir de üstüne 'önemli değil canım, kullan tabii' diyorum. Sonrada burada ağlayıp sızlıyorum, böyle böyle dedi diye. Ah kafa!
19 yaşında bir kızın seni parmağında oynatmasına izin verme canım ya. Keşke gerek yok ben kendim seçeceğim deseydin ve bir an önce gidip seçseydin. Ona bu kadar çok fırsat verme. Oha yani nişan fotosuna kadar karışıyor. Hakikaten dünya kendi etrafında dönüyor sanki
çocuk ya sıkıcı bir çocuk.
şımartılmış..
büyümüş de küçülmüş..
5 mesaj yazıyorsa 1 tanesine cevap ver.Yani "parfümü ben kullanıyorum " dedikten sonra ben olsam cevap vermezdim gibi..
o aklıyla yaşasın siz takmayın o nederse tamam öyle yapalım den kendi bildiğiniz yapın
daha yaşı neki herkesi yönetiyor.
mesafeni koy, dengesizmiş...
dikkate alma.
Ya canım senden 7 yaş küçük bir ergenden bahsediyorsun, niye cevabını vermiyorsun ki? Hayır, ben seçicem kendi fotolarımızı de çık. İkinciye aradığında niye tekrar aynı şeyi soruyorsun, bunu konuşmuştuk dersin. Abisinin eski nikah olayında falan, kızdan bir yorum beklemen hata zaten.
Kızın ailesi pohpolayıp totosunu kaldırlarsa, kız da benden akıllısı yok sanıyorsa, bu seni bağlamaz ki. Senin net evet hayırların olmalı kendine göre. Diğer görümcenin peşinde dolanmasının nedeni de bu işte. Kadın bu çocuğun otoritesini kabul etmemiş, bu hala şirinlikle de olsa yamanma çabasında sadece.
Dedim canım ama işine gelmedi. Tamam deyip, kafasına koyduğunda ısrar etti yine. Bazı sebepler yüzünden hemen gidemedik, o da bu arayı değerlendirdi, işine geldi. Şimdi olsa, ne yapar eder giderdim. Aklım sonradan geldi başıma.
Kırıcı olmamak adına fotograflarınızı gorumcenizin secmesine nasıl izin verdiniz aklım almıyor. Ne munasebet kendi fotografımı ben kendim secebilirim demeniz gerekirdi. Şimdiden kendinizi bu kadar ezdirirseniz ilerisini düşünemiyorum.
Sizi eltinizle kıskandırmaya calısıyor bu da bariz ortada.
Aman atarsa atsın arkanızdan. Siz en iyi olsanız bile agzı gevsek insan konusacak bir konu bulur. Şimdi konusmadıgı ne malum.
Gorumcenizin yası sizden buyuk olsa hadi bir nebze anlayacağım saygısızlık yapmak istemiyorsunuz diyeceğim ama sizden 7 yaş küçük!
Öf sinir oldum paylayasım geldi o kızı.
Hatalısınızz.. Hatalısınızz... Hatalısınız...
Açık ne vet.. Çünkü sizin ona diyeceğiniz şey şuydu...
Bu işler bir kere oluyor we fotoğraf işi hassas bir mevzu benim için...
Abin ölmez yorgunluktan merak etme canım, abinle gidip seçeceğiz...
Gittiğimiz zaman sanada haber veririz kendi fotoğraflarını seçmek için diyecektiniz..
Ağızını kapatacaktınız anlatabildim mi....
Yaniii hayatınızda ilk defa olucak olan anların o kişinin burnunu sokmasına izin vermeyin...
Ben okurken şiştim..
Ne demek benim nişan fotoğraflarımı görümcem seçecek hayret bişi ya....
tamam aklın başına geldi şekerim sonuçta
bundan sonra çata çat git kibarlığı bozmadan kesin kati ol
haddini bilsin!!