Ya davet etmem gerektiğini anlamadım ki ablacım bacım gardaşım anlasaydım belki farklı olurdu diycem de muhtemelen olmazdı haklısın sende yap ya bırak düğün günü kız istediğiyle gitsin ben kendim kuaföre gitmedim gelin arabası süsletmedim takı taktırmadım siz niye gelinin düğününe gelinden heveslisin anlamadımki
Ama anlamadığınız şey ben eşime senin ablan böyle şöyle demedim hiç beni şikayet ettiğinde sadece cevap verdim ki yapmadığım bir şeydi yalandı eşimde bunu gayet iyi bildiği için bu sınırı koymama ses çıkarmadı ben yalan söylesem iftira atsam hatamı bilip susarım zaten eşimede teşekkür ederim anlayışı için ama o da ablasını bildiği için anlıyor beniSende biraz daha ılımlı olmaya çalışmalısın bu şekilde olmaz esin şuan senin yanında ama sonra bu durum degisir
Görmek istemiyorum evet görmeyim işte benden uzakta yapsın ne yapacaksa buluşsun konuşsun gelsin gitsin ben muhatap olmıyımGörumcenin eşine kardeşim diye hitap etmesinden bile rahatsız olan, ben eşimi çok seviyorum bana böyle davranan birinin yanında görmek istemiyorum diyen kim peki?
Kardeşiyle istediğini yapsa hırsından patlarsın yahu kimi kandırıyorsunuz?
Hatalıyım hanımefendi çünkü size göre birini seviyorsam onun sevdiklerinize sevsevmek zorundayım kusura bakmayın herkese iyi anlayışlı alttan alan olamam yapabildiklerimi yapıyorum yapamadıklarım husursuzluğa sebeb oluyorsa benim problemim değil bu hayatta eşimden bile önce ben geliyorum çünkü bu benim hayatım
Burası ne alaka anlamadımöylede olsa o gelinlik ben gelinim o kadar sevecen tatlı değilsemde sizin gelininiz benim deyip kalktım sofradan
Ooo baya şeytanım ben yaYok bence anladınız. Sizin MESAFE merakınızdan dolayı kadını dışladınız. Sonra da "ben ne yaptım ki ya. Hiç anlamadım gelmek istediğini" dediniz
Kusura bakmayın sizin yaşınız tecrübeniz benden çok fazla gırgır şamata olsun deyip saygısızlık ettiysem affedin evet zor olduğunun farkındayım haklısınız en büyük zorlukta eşimi üzmemeye çalışmak tek amacım bu ama bunu yapmak için benliğimden çıkmak sürekli taviz vermek istemem bir orta yol olur inşallahBir şey diyeyim mi .
Yıpranırsınız vallahi dogru diyorum.
18 yıllık evliyim şunu öğrendim.
Politik olmak.
Dogrucu Davut'luk makamının su götürmediği tek yer eş aileleri
Muhakkak bir savunma mekanizması ile daimi yaşamak insanı ciddiyim çok yoruyor.
Soguk savaşın size kazandıracagı bir şey yok.
Aksine sürekli tetikte yaşamak zorunda kalmak yorup bitiriyor insanı
Heleki eş ailelerinin ilişki dinamikleri çoook kuvvetliyse.
Benim eşimin aile bağları nasıl desem biraz kopuk bu sayede genelde dışarıda kaldım ama bagımlı aile bireyleri olsalardı işim çooook zordu.
Kardeşlerimin evliliklerinde genel olarak bu sorun var.
Hep dediğim şu politik olmak.
Memmuniyetsizliğini sürekli dile getirdiklerinde eşleri bir susuyorsa ikincisin de artık ne istiyorsun ailemi mi atayım, böyleler onlar.
Beni yorma değiştiremiyorum azami şekilde de olsa ayak uydur diye karşılık alıyorlar.
Sizin gerçeklik algınız mı kayboldu? Kadının anasını babasını da mı sahiplendiniz? Artık çok belli, görümceyi fena kıskanıyorsunuz. Kadının kocanızla nasıl güçlü bir bağı varsa bir türlü kopartamıyorsunuz. İki günlük gelin için millet kendi öz kızını siler mi? Yazık. kocam beni çok seviyor, kaynanam kayınbabam çok seviyor hatta herkes beni çok seviyor şeklinde uçmaya devam edin. Millet kızını ablasını değil sizi seviyor.alıyorum kaynanamı kayınbabamla kocamı koluma geziyorum
Sence eşimi ablasının üstüne salmak için mi seviyorum hadi yüzüne öyle yaptım oynadım burda niye ballı çöreğim yiğidim aslanım diyimEş ailesine cazgır, eşine sevgi kelebeği. Eşine cazgır olsan nasıl ablasına ağzının payını verdireceksin ki
Bak işte demek istediğim aslında farkında olmadan kendini yıpratacagın ve farkına vardıgında da geç olacağı.Kusura bakmayın sizin yaşınız tecrübeniz benden çok fazla gırgır şamata olsun deyip saygısızlık ettiysem affedin evet zor olduğunun farkındayım haklısınız en büyük zorlukta eşimi üzmemeye çalışmak tek amacım bu ama bunu yapmak için benliğimden çıkmak sürekli taviz vermek istemem bir orta yol olur inşallah
Hanımefendi beni daha çok seviyorlarmı dedim sizce benim onlarla derdim yok dedim sadece onlarla aram iyi problem yok Allah bana ne kimi severlerse sevsinler bana ne kocam sevsin beni ailem sevsin bana yeter başka kimsede gözüm yok yahu sevgi açı olsam görümcemin sahte sevgisinin üstüne atlardım olur biterdi zaten dimiSizin gerçeklik algınız mı kayboldu? Kadının anasını babasını da mı sahiplendiniz? Artık çok belli, görümceyi fena kıskanıyorsunuz. Kadının kocanızla nasıl güçlü bir bağı varsa bir türlü kopartamıyorsunuz. İki günlük gelin için millet kendi öz kızını siler mi? Yazık. kocam beni çok seviyor, kaynanam kayınbabam çok seviyor hatta herkes beni çok seviyor şeklinde uçmaya devam edin. Millet kızını ablasını değil sizi seviyor.
Çok tehlikeli birisiniz, yedi mahalleyi birbirine katar, hiç bir şey yapmamış gibi de sıyrılırsınız işin içinden.
Ne zerafet, ne kibarlık, ne tatlı, dil ne empati, ne düşünceli duyarlı davranma... hiç biri yok.
Kocanızın bardak fırlatıp kırmasını bile görümceye bağladınız, size fırlatmış bardağı.
Abla zamanla diğer herkese ısındım ama vakit tanıdılar kaynanam gerçekten melek gibi davranıyor bana bende ona hürmet ediyorum Bi görümcemle böyle oldu işteBak işte demek istediğim aslında farkında olmadan kendini yıpratacagın ve farkına vardıgında da geç olacağı.
Ne gerek var.
Seni seviyorlarsa yakınlaş, gül, eğlen gitsin.
Aksi takdirde yorulursun.
Yorarlar annem :)
Sen bu kayınaile handikabının Türkiye'de nasıl işlediğini yeni olduğun için henüz tam kestiremiyorsun.
Yerler valla bak.
Sen bana uzak durdugum takdirde bir zararları yok diye düşünürsün ama alttan alta oyulduğunun farkında bile olmazsın.
Politik ol :)
Üzülmezsin.
Görümcene de bilenme.Abla zamanla diğer herkese ısındım ama vakit tanıdılar kaynanam gerçekten melek gibi davranıyor bana bende ona hürmet ediyorum Bi görümcemle böyle oldu işte
Hanımefendi sizce ben buzdolabı gibi gezsem sürekli eşimle böyle Bi ilişkim olurmu ben sadece gördüğüm insana ilk anda ilk zamanda kollarımı açamıyorum uzaktan tanıyorum ediyorum güveniyorum sonra samimi oluyorum evliliğinde bulamadığı mutluluğu kardeşinde arayan birini kıskanmaya korkarım korkarım ki başıma gelmesin ben eşime hatırlatıyorum ablanı ara konuş kırılmasın o senin ablan diye ama onda da Bi çıkarım vardır muhakkak yoksa niye yapayım çünkü kötüyüm ben kötüyüm kötüyümBende bir görümceyim bizim gelinde aynı anlattığınız gibi soğuk, mesafeli ve resmiydi. Ama ben buna nerde inanmayı bıraktım biliyor musunuz işine gelen insanların yanında öyle hiçte mesafeli davranmadığı zaman. Mesafeli insan herkese mesafelidir bu içten gelen bir şeydir istemsiz öyle olursun. Gerçekten soğuk ve mesafeli insanın uslübu konuyu yazış stilinden bile belli olur. Siz sadece görümceye bilenip ona ekstra soğukluk gösterip sonra da ben herkese böyleyim diye eşinizi bizi ve kendinizide kandırmayın her şey ortada... Ayrıca görümcenizi aşırı kıskanıyorsunuz o yüzden bu öfke.
Yok Allah ı var melek gibi kadın bir gün bile demedi sen niye küstün ettin diye gerçi hiç onun yanında bişey de yaşanmadı iyi bir insan kendide kocasıda ben çok dişli bir ailede büyüdüm dediği herşeye cevap verip kavgada çıkarabilirsin ama onlar için sustum eşim için sustum bu yeterli olur herhalde dedim olmadı ama haklısınız bazen yetene kadar iyi olmak lazım inşallah o da olur dua edinGörümcene de bilenme.
Bir cahillikle belki kırmış olabilir, hareketleri incitmiş olabilir ama ona da yakınlaşmaya çalış baktın ki sürekli aynı şekilde karşılık alıyorsun o vakit bildigini yapmaya devam edersin.
Sen yine herkesle mucuk mucuk demiyorum ama yakınlaştıkça az çok kimin ne oldugunu zaman içinde göreceksin.
Sınırlarını zaman içinde şekillendir.
K. validen akıllı kadın bak o kızını şekillendirir.
Fettan olsa vay efendim sen kızıma nasıl böyle gardını alır der ona soguk savaşa ortak olurdu ama kadın belli ki aradaki dengeyi kurmayı amaçlıyor.