- 2 Temmuz 2013
- 15.807
- 18.335
- 248
Merhabalar,
bir yıldır evliyim. Eşimin kızkardeşi de bizimle birlikte yaşıyor, çünkü abisinden başka kimsesi yok. Üniversite mezunu 24 yaşında bir kız. Birlikte yaşamayı dert etmiyorum, sonuçta ölümlü dünya. Fakat kızın birtakım davranışları beni rahatsız ediyor. Özellikle dışarı çıktığımız zamanlarda abisinin elini hiç bırakmıyor. Bazı zamanlar oluyor ki eşimin bir elinde poşet diğer elinde kızkardeşi oluyor. Ben onlara bakıyorum. Eşim sürekli elimden tutup beni yanına çekiyor fakat bu sürekli bunu yapmak zorunda kalması da beni geriyor. Bir defasında söyledim kendimi sizin aranıza girmiş gibi hissediyorum, kardeşin yüzünden sana sokulamıyorum dedim. İkisi de bir aradayken söyledim eşim ş gel birtanem dedi, daha dikkat etmeye başladı fakat kardeşinde hiçbir değişiklik yok. Hatta abisinin sağ elini tutmayı seviyormuş, orası onun yeriymiş, o yüzden ben sol elini tutacakmışım. Cevabını verdim fakat, canım da sıkıldı. Kızın tavırlarında hiçbir değişiklik olmuyor, eşim hassasiyetle üzerime titriyor fakat bu durum benim eşimden soğuyup uzaklaşmama sebep oluyor. Siz olsaydınız ne yapardınız?
Tovbe Tovbe yaaaaaa Rabbim bu ne yaEşimle konuşup, bu durumun beni rahatsız ettiğini kendimi kötü hissettiğimi söyleyeceğim. Daha önce de her ikisi yanımdayken söyledim fakat kızda değişiklik olmadı. Mağazada kasa sırası bekliyoruz, abisinin gömleğinin kol kısmından elini sıkmış okşuyor, görünce kan beynime sıçradı, abarttın iyice dedim. Artık onlarla dışarı çıkmak istemediğimi söyleyeceğim.
senin yerine dua edicem hayirli bir kismet ciksin bir arkadasin dediyi gibi evlensin gitsin sende kurtulmus olursun.. ben olsam delirirdim heralde bu durumaEvde eşim sürekli peşimde dolanır, beş dakika başka odaya gitsem hemen seslenir. Bu durumlarda kardeşi odasına gidip hızla kapıyı kapatır. Aile ortamı görmediği için bazı durumları anlayıp sorgulamıyor diyorum fakat, anlayabilmesi için beklersem de bir evliliğim kalmayacak.
Mesela misafirliğe gidiyoruz abisiyle el ele oturmaya çalışıyor, eğer abisi, çay almak için falan elini kaldırmaya çalışırsa elini daha sıkı tutuyor ki diğer aliyle alsın. Ya da ayaklarını götürüp abisinin ayaklarının üzerine koyuyor.
Eşimle konuşup, bu durumun beni rahatsız ettiğini kendimi kötü hissettiğimi söyleyeceğim. Daha önce de her ikisi yanımdayken söyledim fakat kızda değişiklik olmadı. Mağazada kasa sırası bekliyoruz, abisinin gömleğinin kol kısmından elini sıkmış okşuyor, görünce kan beynime sıçradı, abarttın iyice dedim. Artık onlarla dışarı çıkmak istemediğimi söyleyeceğim.
Böyle düşünmeyin lütfen, arkadaşların yorumlarını ağır buldum.Bu kız sonuçta öksüz büyümüş.Arkadaşım bebeklikten beri mi abisiyle, yani hayatlarını irdelemek lazım.Eşini harcama bence, evliliğini de. Gerekirse eşinle bir uzmandan yardım alın.Önce eşinle konuş çabala tekrar tekrar konuş, ama kendi kendine kestirip atma...Bu durum mide bulandırıcı olduğundan, eşime dokunmak istemiyorum.
Eşimle konuşup, bu durumun beni rahatsız ettiğini kendimi kötü hissettiğimi söyleyeceğim. Daha önce de her ikisi yanımdayken söyledim fakat kızda değişiklik olmadı. Mağazada kasa sırası bekliyoruz, abisinin gömleğinin kol kısmından elini sıkmış okşuyor, görünce kan beynime sıçradı, abarttın iyice dedim. Artık onlarla dışarı çıkmak istemediğimi söyleyeceğim.
Yaşının 24 olması insanın duygularını değiştirmez.
Evlendikten sonra böyle olduğuna göre, kendisini fazlaca kimsesiz hissediyor olabilir. Koskoca kadınlarız bizler bile bu forumda kaybettiğimiz ebeveynlerin ardından kendimizi kimsesiz hissetmiyor muyuz ?
Yaklaşımları biraz insafsız bulduğumu itiraf etmeliyim, yolda elele yürümek midir evliliğin kriteri, zaten evli ve aynı hayatı paylaşmıyor musunuz. Bakın kimsesizlik yeryüzünde bir insanın başına gelebilecek en zor şeylerden biri, abisi evlenince kendisini fazlalık hissetmiş olabilir, korkmuş olabilir, genç bir insan fark edemediğiniz sıkıntıları olabilir. Bu kadar üzerine gitmeyin konunun, anlamaya çalışın. Bence çok zor değil. Misafirlikte abisinin elini daha sıkı tutuyor olmazsa ayağını ayağının üzerine koyuyor demişsiniz, bu davranış üzerine hiç düşündünüz mü, belli ki içinde korkuları var, belli ki topluma karşı yalnızlığı hat safhada. Zamanla bu hafifleyecektir, evlendiği için abisini kaybetmediğini, sizinle bir aile olduğunu anlayacaktır.
İnsan olarak ona bunu hissettirin bence, abisini elinden alan yenge olmak ne sizi mutlu eder ne de eşinizi. Görüşüm bu konuda herkesinkinden biraz farklı, naçizane, yeryüzünde onun gibi ailesiz yaşayan biri olarak onun penceresinden yazmaya çalıştım. Gönlünüzü kırmak istemem, incittiysem affola
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?