Olay şimdi başlıyor, kıvırma geri vites yok. Küsen küssün bozulan bozulsun gelmeyen gelmesin. Hatta kocanıza mık diyecek fırsat bile vermeyin. Görümceniz gibiler ot gelmiş saman gideceklerden. Her yaz çoluğu çocuğu toplar akraba evine yığılır. Bir sene de başka yere gideyim, çocuğum değişik yerler değişik kültürler görsün, 3-5 müze gezelim demezler. Asla kıymazlar paraya çünkü gizliden ev parası biriktirirler. Siz 1 çocuğa zor yetersiniz ama onlar 4 çocukla gül gibi geçinir çünkü çocuk için para alırlar, devlet okulu ücretsizdir. Kurslar hobiler vs çocuk harçlığıyla bile öder o kadar ucuzdur.
Biri de gelmiş benim yoluma gül seriyorlar diyor. İnsanların hayır diyememesinden, ayıp olur diye çekinmesinden faydalanıyorum demiyor, arkamdan kim bilir neler sayıyorlar demiyor. Alış veriş yapıyormuş eve erzak alıyormuş. En küçüğünden en ucuzundan en kalitesizinden dolduruyorlar getiriyorlar. Kahvaltı ok ama akşam yemekleri benden, hiç uğraşma dışarıda yiyeceğiz demezler veya yardımcı tutalım her gün şöyle bir temizlesin süpürsün toplasın demezler. 3-4 günlük 1 haftalık bir otel pansiyon tutup akrabasını götürmezler. Hasret giderme sadece evlerine gelip yiyip içip yatmakla oluyor sadece. Yaşlısını geçtim genci bile arkadaşlarımla şu ülkeye gideyim şu şehirleri gezeyim demez. Bu sene ben gitmeyeyim uçak biletini alayım da ben davet edeyim diye bir kelime bir cümle yoktur lügatlarında. Size yemin ediyorum ya beni ne güzel ağırladılar seneye de ben davet edeyim demeyi bırak ülkeden ayrılırken daha uçakta biter akrabaları. 12 sene yaşadım, kaç kez aynı uçakla gittim trende vs konuşmalarına şahit oldum, gurbetçi tayfayı biliyorum.
Konu sahibi, kaç kez yazdım bunlar bırak 4 çocukla milletin evinde 1 ay kalmayı kahve içmeye gidemezler. Yok öyle bir dünya oralarda. Mahremiyet nedir çok iyi öğretir yabancılar. Onların mahremiyetine özel hayatlarına saygı var ama size yok. İnşallah bizi susturmak için konuştum söyledim yazmıyorsunudur. Tek olsanız ne haliniz varsa görün derim ama çocuklarınıza yazık. Ben annemin babamın evinde gidip çoluk çocuk 1 ay kalmıyorum. Kendi odam yatağım duruyor. Yine de anneme kıymıyorum, daha gelmeden tatil planı yapıyorum, araba kiralayorum gidiyoruz hep beraber. Kendi ailemi yolcu edip eşimin ailesini misafir ediyoruz. 1 sene oradan kısıp buradan kısıp bu hasret giderme için para biriktiriyorum.