Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşinin çocuğuna alıyorsun pijamayı gelsin kardeşin süpürsün vicdanı varsa derdim ben olsam. Yazdığınız mesaj tam cuk oturmuş ama bu zihniyette bi kadın için fazla uzun ve güzel cümleler.

Ay ayrıca siz gibi aklı gayet güzel çalışan bi kadın böyle bi aileyi nerden buldu o da ayrı bi soru kafamda :KK70:

Tek bişeye cevap verin görümcenizi savunacağım “annesiyle aynı evde yasarken neden sizden evi süpürmenizi bekliyor?” Bunun mantıklı bi acıklamasını yapsın biri bana allahaskına kafamı duvara sürtecem sinirden bunlar ne ya 🤦‍♀️

o zaman calisan tum kadinlarin evi pis olsun. Calisan kadinlar ev temizlemesin. Ne kadar sacma bir sey. Evli kadinlarimiz aksam 8-9a kadar calisip eve gelip temizlil yapiyor, cocuga bakiyor, eslerinin nazini cekiyor. Hanimefendi calisiyormus, bak sen))) Sanki calisip parasini size veriyor.

Aa deme öyle veriyor tabi. Bir keresinde "nereden baksan aylık şu kadar masraf ediyorum yeğenime" demişti. Ucuz ucuz laflar neyse germeyeyim kendimi. Bir hayatta kalma becerisi olarak dalga geçiyorum durumla. Aksi halde paçoz olup kavga ederim :)

Onlar öyle düşünmüyor. Hayatta her şeyin bir karşılığı varmış. İyiliğin de.
Çok beklerler o zaman yapmasınlar. Yani karşı tarafla empati yapmak istiyorum ama olmuyor. Ki benim tam tersi görümceler çalışmıyor ben çalışıyorum, ben de hediye vs çok destek oldum maddi ama gelip evimi temizlesinler diyemem. İstekleri çok saçma.

Ben 52 yasimda bir kadinim. Hem gelin, hem kayinvalideyim. Hayat dusturum, herkes kendine yetebilirken, eli ayagi tutarken, kendi isini kendi gorsun. Kimse kimseyi biktirmasin
Ama elbet aileyiz. Aile arasinda yardimlasma da olur, fedakarlik da olur. Duruma gore...Sirf birilerinin egosunu tatmin icin, her beklentiye cevap vermedim, vermem. Egomu tatmin edecegim diye, dogurduklarim dahil, beklentiye girmem. Ihtiyac aninda da, sartlarimi zorlar, herkesten once kosarim. Bu gibi durumlarda, tesekkur dahi beklemem. Bana da bir jest yapiliyorsa mutlu olurum, yapilmiyorsa da beklentim olmadigi icin uzulmem, kirilmam. Kisacasi kimseden etkilenmeyin ve kalbinizi dinleyin. O hep dogruyu soyler. 😉

Aa deme öyle veriyor tabi. Bir keresinde "nereden baksan aylık şu kadar masraf ediyorum yeğenime" demişti. Ucuz ucuz laflar neyse germeyeyim kendimi. Bir hayatta kalma becerisi olarak dalga geçiyorum durumla. Aksi halde paçoz olup kavga ederim :)
İyi sabrediyorsunuz ))) ALLAH sabr versin size:rapci:

iki kelimeyi bir araya getiremeyenlerden sonra senin konularını okudukça kitap okur gibi keyifleniyorum :KK200: mesaj için de ağğzıına sağlık, aslında o an olayın kızışmadığı iyi olmuş , daha çok kudurur.hem çok meraklıysa aklına geldikçe kendi süpürsün anasının evini.Sana mı güvenmişler?Bırak elini sürme sen de insansın.Hiçbir gelin robot değildir!

Eklentiler

• images.jpg
    images.jpg
    29,5 KB · Görüntüleme: 227
Kendisi çalışıyormuş. Eve beşte geliyormuş çok yorgun oluyormuş. O yüzden ben süpürsem ne olacakmış. Hem bana o kadar iyilik yapıyorlarmış. Ay annem yüzünden hep he. Kendisi bana bu tür yardımların olması gerektiğini o kadar aşıladı ki normalim normal gelmiyor bazen. Nankör ve kötü müyüm diye düşünüyorum.
Onlarin ki anormal. Iyilik karsiliksiz olur. Birsey beklenirse karsiliginda bunun adi ticaret olur, çıkar iliskisi olur. Zihniyetleri bozuk.

off baya uzun olmuş ama akıcı, hepsini okudum...
o evden koşarak uzaklaşma şansınız yok mu
yoksa aynen devam, kendi süpürsün...

Yoo niye gideyim ki. Seviyorum bu semti de evimi de :) avantajların yanında bu sorunlar çekilebilir ölçüde benim için. Bazen böyle bir anda sinirimi bozuyor kendimi sorguluyorum, ona sinir oluyorum.

Üstte yazdım o çalışan bir bağyan :) ben de çalışsam süpüremem deme hakkım var. Ama ev hanımı olduğum için ne haddime :)
Calissin sonucta bekarmis coluk cocuk yok evini temizleyip dinlenebilir tatil gunlerinde sinirsiz yatabilir cok dirdir ederse elin ayagin tutmuyor mu ozurlumusun de gitsin :)

Mevzu süpürmek de değil. Hani en azından onu yap fikri var aslında.
kaynana gorumce gelin beklentileri bir bitmedi gitti su memlekette ya
kimse kimseden bisey beklemese hersey yoluna girecek ne cok evlilik kurtarilacak ama yok yani illa bi burun sokulacak herşeye

Sizin yaşadığınız sıkıntıları buradan az buçuk biliyorum. Takip ettiğim tek üye sizsiniz sanırım zamanında boşansam mı diye düşünürken aynı dönemce sizin benzer bi konunuzu görüp sempati geliştirdim sanırım. Her neyse.
O kadar sıkıntılı zamanlar atlatıp en sonunda kendinizi bulduğunuz, kendinize zaman ayırıp mutlu olduğunuz hatta mutlu ettiğiniz bu dönemin tadını çıkarın. Onu da kvevi süpürerek heba etmeyin. Yatalak olsa, çooook zor hareket eden çok yaşlı birisi olsa ve yalnız yaşasa evet elinize yapışmaz derdim belki ama görümcenizle yaşıyor. Kadın bekar, iş dışında bi sorumluluğu da yok yani. Yapıversin bi zahmet.. Peki arada ilgilen annemle demek istiyor olabilir mi ? Bi hal hatır sor gibi.. Azıcık da çoook pozitif bakalım desek ?
Dipnot: Yaptığı iyiliğe karşılık iyilik beklemesi ds mide bulandırıcı..

Evi neden siz supuruyorsunuz gorumce varken. Gorumce bunu soylemeye utanmiyor mu? Az yesin kendine bir hizmetci tutsun. Calisiyormus. Haftada bir ya da iki haftada bir eve yardimci alsinlar. Gelin olunca kayincalidenin evini mi temizlemek gerekiyor? Hiccc yapmazdim. Ha gorumce olmasa tamam. Ama evde eli kolu tutan kazık kadar bir kadin var.
Yegenine de ev temizleme karsiligi alinan seye de hediye denmez. Yuregi kotu.

Gayet iyi durumları aslında. Rahatlıkla yardımcı alabilirler. Ancak takıntıları var.lüzumsuz görüyorlar temizlik için yapılan harcamayı.

Yine mi ya dedim okurken. Sana vicdansız diyerek isteklerini yaptırmayı düşünen bir görümcen kalmıştı sanırım. Ne diyebilirim ki, iyi çözmüş seni.
Konuda ise çok haklısın bence. Dinlenmeye bile fırsat bulamiyorken nasıl ikinci bir evi temizleyebilrsin ki.

Acaba bende mi sorun var limonsuz :) iki ihtimal var. Ya dedikleri gibi vicdansız biriyim. Ya da bu kısımdan vurulacağımı açık ediyorum.

Kendisi çalışıyormuş. Eve beşte geliyormuş çok yorgun oluyormuş. O yüzden ben süpürsem ne olacakmış. Hem bana o kadar iyilik yapıyorlarmış. Ay annem yüzünden hep he. Kendisi bana bu tür yardımların olması gerektiğini o kadar aşıladı ki normalim normal gelmiyor bazen. Nankör ve kötü müyüm diye düşünüyorum.
calisan cocuklu kadinlar ne yapiyor. kadin tutsun temizlik icin.

Süpürmeyin lütfen . Onların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek . Hasta değil düşkün değil görümce çalışıyor çok biliyorsa kendi yapsın ya da yardımcı alsın haftada bir temizletsin. Anaaaa okurken içim şişti siz hizmetçi misiniz ? Sorumluluğunuz kendi evinizedir kv evine değil ki . Eşiniz direk annenize söylesin bir daha bunun lafını duymak istemiyorum diye bu nedir ya

Kardeşinin çocuğuna alıyorsun pijamayı gelsin kardeşin süpürsün vicdanı varsa derdim ben olsam. Yazdığınız mesaj tam cuk oturmuş ama bu zihniyette bi kadın için fazla uzun ve güzel cümleler.

Ay ayrıca siz gibi aklı gayet güzel çalışan bi kadın böyle bi aileyi nerden buldu o da ayrı bi soru kafamda :KK70:

Ahahah iltifat için teşekkür ederim ama bir yanım arabesk ve gelenekçi demek. O yanımla aşık oldum adama zaar. Şaka bir yana eşim onlara benzemez. Elbette gelenekçi yanı var ama böyle yobaz değil şükür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X