• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcem kaşık gibi karıştırıp duruyor.

Görümce değil, eşiniz suçlu. Ne demek gül geç boşver demek... Sitem etmek ayrı ama sürekli bir yönlendirme haline sessiz kalması ileride sizi üzer... :31:

Nesi ilginç? Insanlar sevisirler ve hamile kalırlar. Cocuğumu dünyaya getirmek icin sizden ya da kkdan icazet mı almam lazımdı?

mahalle baskısını geçti KK baskısı

insanlar istedikleri zaman sevişip, nasip olduğu zamanda hamile kalırlar,
bu herkesin bilmesi gereken gerçekleri yazmaya gerek yok aslında
ama bazen açık açıklamalar yapmak gerekiyor sanırım, ufku genişletmek için.

mahalle baskısını geçti KK baskısı

insanlar istedikleri zaman sevişip, nasip olduğu zamanda hamile kalırlar,
bu herkesin bilmesi gereken gerçekleri yazmaya gerek yok aslında
ama bazen açık açıklamalar yapmak gerekiyor sanırım, ufku genişletmek için.

Bana da niye çocuk yapmıyosun diyorlar mesela ( Kime ne bundan? )
Yani insanlar laf olsun torba dolsun soracak bişeyler buluyorlar
Her yerde, gerek reelde gerek sanalda gereksiz muhabbetler dönüyor maalesef
Erkekler öyle mi naber kardeş deyip geçiyo, biz kadınlar karşımızdakinin hayatına kafa yorana kadar kendi hayatımıza baksak sorun olmayacak aslında..

Bu arada konu sahibi çok af edersin
Konunu böldük
Hele ben kayınvalide ziyaretinden girip mahalle baskısından çıktım ama bahsi geçti diye snein konuna nasip oldu
Kusura bakma..

bana da niye çocuk yapmıyosun diyorlar mesela ( kime ne bundan? )
yani insanlar laf olsun torba dolsun soracak bişeyler buluyorlar
her yerde, gerek reelde gerek sanalda gereksiz muhabbetler dönüyor maalesef
erkekler öyle mi naber kardeş deyip geçiyo, biz kadınlar karşımızdakinin hayatına kafa yorana kadar kendi hayatımıza baksak sorun olmayacak aslında..

aynı durumu ne yazık ki bende yaşıyorum
kendi gündemimizi unutup başkalarının hayatını didiklemeyi seviyoruz
samimi olduğumuz yada olmadığımızı fark etmeden.

Konu dışına çıktık, hakkını helal et konu sahibi,

görümcenide çok ciddiye alma, ne yazıkki oluyor böyle şeyler kayın aile eşrafında.

Nesi ilginç? Insanlar sevisirler ve hamile kalırlar. Cocuğumu dünyaya getirmek icin sizden ya da kkdan icazet mı almam lazımdı?

Elmayra sen boşanmıştın eşinden, bir anda eş, çocuk, kayınpeder konularına girmen insanlarda merak uyandırdı bence.

Tabi ki hayat senin, kimsenin kimseden icazet alması gerekmez. Ama eşim diyorsun, kayınpederim diyorsun, bunlar insanlarda acaba yeni bir evlilik mi oldu merakını uyandırıyor sadece.

Desinler
Sadece soğuk gelin değil aynı zamanda soğuk bi insan olduğum için alışkınım
Bu yapı meselesi, kimseye kasıtlı yapılan bi tavır değil
Tanıdıkça anlıyorlardır.

Bende bu kategorideyim.Kimin ne dediği umrumda bile değil.Eşimde bu durumu takmaz ara demez.O da benim annemi- babamı aramaz.Niye aramadın demem zaten.Düşün kayınvalideme anneler gününde hediye aldım 1200 km öteye gönderdim teşekkür için eşim arandı.çok ta tınn

Elmayra sen boşanmıştın eşinden, bir anda eş, çocuk, kayınpeder konularına girmen insanlarda merak uyandırdı bence.

Tabi ki hayat senin, kimsenin kimseden icazet alması gerekmez. Ama eşim diyorsun, kayınpederim diyorsun, bunlar insanlarda acaba yeni bir evlilik mi oldu merakını uyandırıyor sadece.

Boşanmış olmamız o donem hayatımızda olan insanların niteliklerini değiştirmez bence, kayınpeder kayınpederdr.

Dogrusu beni sinirlendiren meraktan cok bu kadar kolay yazilabiliyor olması. Özelden sorabilir insanlar.

Son düzenleme:

O zaman özelden dersin ki Elmayra merhaba yeniden mi evlendin bilmiyordum, eski konularını bildiğimden merak ettiğim için sordum bu kadar.

Burda bi konuya yorum yaptı diye aaa Elmayra sen hamile mi kaldın şaşırdım, görümce kayınpeder sıfatlarını kullanmanda ilginç gibi bol imalı yorumlar bana iyi niyetli gelmedi açıkçası.

Eskiden mutsuz olan insanlar daha sonra hamile kalamaz mı ? Hayır ben hiç duymadım da ilginç olan neresi yani..

Bende bu kategorideyim.Kimin ne dediği umrumda bile değil.Eşimde bu durumu takmaz ara demez.O da benim annemi- babamı aramaz.Niye aramadın demem zaten.Düşün kayınvalideme anneler gününde hediye aldım 1200 km öteye gönderdim teşekkür için eşim arandı.çok ta tınn

Ben annemi de aramam huyum bu, telefon muhabbetlerini sevmem konuşacak bişey bulamam
Zamanla anlıyorlar
Ama ziyaretlerine giderim her iki tarafında

Boşanmış olmamız o donem hayatımızda olan insanların niteliklerini değiştirmez bence, kayınpeder kayınpederdr.

Dogrusu beni sinirlendiren meraktan cok bu kadar kolay yazilabiliyor olması. Özelden sorabilir insanlar.

Sebebini bilemiyorum ama bu konuya burada açıkça değinilmesi beni de rahatsız etti. Çünkü bir bebek söz konusu.

İnsanlar bazı şeyleri tasvip eder etmez, bu kişilerin yaşam biçimine göre değişebilir. Ama özelden sorulması daha uygun olabilirdi haklısın.

Ne yalan söyliyim bende merak etmiştim gerçekten.

Neyse Allah evlatlarımızı sağ sağlim kucağımıza almayı nasib etsin. Ama sende kızmamalısın, insanlar merak edebilir tabii...

O zaman özelden dersin ki Elmayra merhaba yeniden mi evlendin bilmiyordum, eski konularını bildiğimden merak ettiğim için sordum bu kadar.

Burda bi konuya yorum yaptı diye aaa Elmayra sen hamile mi kaldın şaşırdım, görümce kayınpeder sıfatlarını kullanmanda ilginç gibi bol imalı yorumlar bana iyi niyetli gelmedi açıkçası.

Eskiden mutsuz olan insanlar daha sonra hamile kalamaz mı ? Hayır ben hiç duymadım da ilginç olan neresi yani..

Şimdi bebek söz konusu olunca insanlar nikah beklentisi içinde olurlar bu son derece doğal bence.

Hukuk üstünlüğü var değil mi? Bir insandan eşim vs... şeklinde bahsettiğiniz zaman insanlar resmi nikahınız olduğunu düşünürler çünkü kanun önünde karı koca olmanın şartı budur.

Benim hayata bakışım budur mesela ama herkesin özgür iradesi var, insanlar arzu ettiği yaşam biçimini benimseyebilirler.

Birde konu bu kadar özelse herkesin yorumuna açık olan bir alanda evliliğini bitirmiş bir hanım olarak eşim yada kayınpederim ifadelerini kullanmak çokta doğru olmaz bence. Bu durumda insanlar bu tip tepkiler verebilirler. Normal karşılamak lazım.

Umarım kırıcı bir şeyler yazmamışımdır ama bu konudaki düşüncelerimi de söylemesem kendimi kötü hissederdim gerçekten.

Elmayra lütfen beni yanlış anlama. Amacım kesinlikle seni eleştirmek yada herhangi bir imada bulunmak değil. Dünyanın bin türlü hali var neticede. Selamlar...

Son düzenleme:
Sitem bunların doğasında mı var anlamadım gitti:1:Geçn kayonpederim de diyor aramıyon sormuyon, dedim o kadar üzülüyorsan sen ara benii şaşırdı zaar:53::53:
Beklenti içine girmek çok kötü bi duygu çünkü olmayınca hayalkırıklığı yaşayıp etrafına saldırıyor insancıklar:ssz:
bence senin verdiğin bu cevap hiç güzel değil çünkü o sana önem vermese senden aramanı beklemez. eşin bu verdiğin cevabı duydumu? duyduysa sen bi - puan aldın demektir hep bu şekilde davranırsan eşin senden soğur ha bunları eşinin yanında yapmıyorsan eğer eşin ailesine düşkün bi insansa aile anlatır senden soğutur eşini sen kaybedersin. he bide görümce falanda sanma beni. bende gelinim bana böyle bişey söyleseler güzellikle cvp veririm. onlar bana eğer durup dururken terslik ve haksızlık yaparlarsa onlara bişey söylemem gider eşime söylerim herşeyi o beni savunur zaten ben bi ters cvp vermediğim sürece.. hiç yüz göz olmam.yani haklıyken haksız durumuna düşmem.

Son düzenleme:
Şimdi bebek söz konusu olunca insanlar nikah beklentisi içinde olurlar bu son derece doğal bence.

Hukuk üstünlüğü var değil mi? Bir insandan eşim vs... şeklinde bahsettiğiniz zaman insanlar resmi nikahınız olduğunu düşünürler çünkü kanun önünde karı koca olmanın şartı budur.

Benim hayata bakışım budur mesela ama herkesin özgür iradesi var, insanlar arzu ettiği yaşam biçimini benimseyebilirler.

Birde konu bu kadar özelse herkesin yorumuna açık olan bir alanda evliliğini bitirmiş bir hanım olarak eşim yada kayınpederim ifadelerini kullanmak çokta doğru olmaz bence. Bu durumda insanlar bu tip tepkiler verebilirler. Normal karşılamak lazım.

Umarım kırıcı bir şeyler yazmamışımdır ama bu konudaki düşüncelerimi de söylemesem kendimi kötü hissederdim gerçekten.

Elmayra lütfen beni yanlış anlama.

Bilmiyorum bana bu kadar imalı sorulması tuhaf geldi
Boşandı evet ama gerisini bilmiyorsunuz madem kibarca sorulabilir, belki evlendi ? Neyi ne kadar biliyo olabilirsiniz ki..
Evlenmese de bu onu ilgilendirir
Yeterince mahalle baskısı varken burda yapılmasın lütfen

Aaa Elmayra hamile misin yeni gördüm hayırlı olsun dense anlayabilirdim
Aaa Elmayra eski konulaırnı biliyodum hamileymişsin yorumlarına da şaştım ne demek
Boşanan insanlar bi daha asla hamile kalamaz mı ? Bi daha kayınpederi olamaz mı ? İsterse 3.kez de evlenebilirler ayrıca..

Bilmiyorum bana bu kadar imalı sorulması tuhaf geldi
Boşandı evet ama gerisini bilmiyorsunuz madem kibarca sorulabilir, belki evlendi ? Neyi ne kadar biliyo olabilirsiniz ki..
Evlenmese de bu onu ilgilendirir
Yeterince mahalle baskısı varken burda yapılmasın lütfen

Aaa Elmayra hamile misin yeni gördüm hayırlı olsun dense anlayabilirdim
Aaa Elmayra eski konulaırnı biliyodum hamileymişsin yorumlarına da şaştım ne demek
Boşanan insanlar bi daha asla hamile kalamaz mı ? Bi daha kayınpederi olamaz mı ? İsterse 3.kez de evlenebilirler ayrıca..

Tabii, boşanmış bir insan elbette hamile kalabilir, istediği kadar evlenebilir. Bunda ne sakınca var ki?

Demek istediğim insanların bu durumu öğrenince evlilik vs... beklentileri olabilir, normal. Onları da yadırgamamak lazım ama daha net ve imasız sorulabilirdi, haklısınız tabi...

Mesela bende Elmayra' nın eski eşiyle tekrar evlendiğini düşünmüştüm açıkçası, sevindim de ama özelden sorma hakkını da kendimde görmedim mesela.

Kendisi açık ve net bir şekilde yorumlarında bu konuya değinince bende konuyla ilgili yorum yapmakta sakınca görmedim.

Birde nikah bağı olmadan çocuk sahibi olmak bazı değerlerimizle ters düşüyor. Neyse...

Elmayra' nın buna göğüs gerebilecek bir hayatı olabilir ama her genç aynı koşullara sahip değil. Dolayısıyla teşvik edici olmamakta yarar var.

Son düzenleme:
Tabii, boşanmış bir insan elbette hamile kalabilir, istediği kadar evlenebilir. Bunda ne sakınca var ki?

Demek istediğim insanların bu durumu öğrenince evlilik vs... beklentileri olabilir, normal. Onları da yadırgamamak lazım ama daha net ve imasız sorulabilirdi, haklısınız tabi...

Mesela bende Elmayra' nın eski eşiyle tekrar evlendiğini düşünmüştüm açıkçası, sevindim de ama özelden sorma hakkını da kendimde görmedim mesela.

Kendisi açık ve net bir şekilde yorumlarında bu konuya değinince bende konuyla ilgili yorum yapmakta sakınca görmedim.

Birde nikah bağı olmadan çocuk sahibi olmak bazı değerlerimizle ters düşüyor. Neyse...

Elmayra' nın buna göğüs gerebilecek bir hayatı olabilir ama her genç aynı koşullara sahip değil. Dolayısıyla teşvik edici olmamakta yarar var.

teşvik edici mi :60: evet herkese sevişin gebe kalın demişti elmayra haklısınız,bi de evlenmeden yapın daha da güzel oluyor demişti üstelik :60:
afedersiniz de nikah beklentiniz elmayra ile hangi yakınlığınızdan ileri geliyor acaba? arkadaş,dost,akraba ??????
özelden sorma hakkı görmeyip de nikah bekleme hakkı görmek de süpermiş cidden :13:

bir de nikah olmadığını nerden bilyiosunuz ki?
ayrıca o değerler herkese ait diye bir durum sözkonusu değil,kişi kendinden sorumludur sadece..

Son düzenleme:

Özel mesaj hakkını kendinde görmeyen insanlar burda da imalı yorumlar yapamaz bence
Size özel demiyorum önceki yorumlar belli
Ayrıca ben bi teşvik görmedim ?
Elmayra konu açıp hamileyim :21: modunda bi konu açmadı ki
Burda takvimi görenler yorumu beğenmeyince bel altından vurmaya kalktılar hepsi bu
Herkesin günahı sevabı kendine diyorum
Neler yapan insanlar var, evli adamla sevgili olan biri vardı mesela hanginiz hatırlıyosunuz ? Hiç biriniz değil mi ?
Her sorulana cevap verdiği için Elmayra'nın üstüne bu kadar gidildiğini düşünüyorum ben
Sanal mahalle baskısı için gelmiyo buraya oysa ki insanlar, kafa dağıtmak ve konulara kendince yorum yapmaktır amaç

teşvik edici mi :60: evet herkese sevişin gebe kalın demişti elmayra haklısınız,bi de evlenmeden yapın daha da güzel oluyor demişti üstelik :60:
afedersiniz de nikah beklentiniz elmayra ile hangi yakınlığınızdan ileri geliyor acaba? arkadaş,dost,akraba ??????
özelden sorma hakkı görmeyip de nikah bekleme hakkı görmek de süpermiş cidden :13:

bir de nikah olmadığını nerden bilyiosunuz ki?

Elmayra yine gaza gelip bu kez de nikah cüzdanını yayınlamasa bari
Önce de boşanmadın denildi diye boşanma evraklarını yayınlamıştı
Elmayra da bi alem, herkese açıklama yaptığından insanlar üzerinde hak iddia edebiliyo

Back