• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sorunlu evliliğe bir de görümce..

Allah allah konuya hiç yorum yapmadım bu ilk yorumum ama Cordelia Cordelia mesajınızdan alıntı yaptı diye bildirim geldi. Bakıyorum bakıyorum yorum atmamışım.
Bu vesileyle konunuzu okudum görümceniz bana göre çok çekilmez bir insan. Birlikte yaşamak zorunda değilsiniz bence toplasın eşyasını annesi gilin yanına yazlığa gitsin sizin yanınızda ne işi var ki?
Ayrıca eşiniz de çok sinir bozucu. Sanane içer demesi falan... Ben olsam ortalığı dağıtırdım.
İçsin bana ne ama çocuklu eve içip gelemez. Gitsin anası gilde içsin.

Allah allah konuya hiç yorum yapmadım bu ilk yorumum ama Cordelia Cordelia mesajınızdan alıntı yaptı diye bildirim geldi. Bakıyorum bakıyorum yorum atmamışım.
Bu vesileyle konunuzu okudum görümceniz bana göre çok çekilmez bir insan. Birlikte yaşamak zorunda değilsiniz bence toplasın eşyasını annesi gilin yanına yazlığa gitsin sizin yanınızda ne işi var ki?
Ayrıca eşiniz de çok sinir bozucu. Sanane içer demesi falan... Ben olsam ortalığı dağıtırdım.
İçsin bana ne ama çocuklu eve içip gelemez. Gitsin anası gilde içsin.
Yanlışlıkla alıntıladım sonra sildim. Kusura bakmayın.

Önemli değil ama üzüldüm size. Merak ettim o görümce niye annesi gile gitmiyor da sizde kalıyor ki?
Konu benim değil. Özet geçeyim. Görümcenin Annesi ile konu sahibi aynı evde yaşıyorlar k.v ve kp ayrı eve çıkacak maddiyata sahip değilmiş.

Konu benim değil. Özet geçeyim. Görümcenin Annesi ile konu sahibi aynı evde yaşıyorlar k.v ve kp ayrı eve çıkacak maddiyata sahip değilmiş.
Ay pardon sizin sandım ben konuyu.:olamaz:
Hmm yani kv kp tamamen çıkmamış sadece yazlığa gitmişler geri dönmek üzere. Olsun en azından yazlığa gidip kalabilirdi görümce annesi gille. Geri dönüleceği zaman annesi gille dönerdi.
Konu sahibi baştan kendisi istemiş beraber oturmayı o yüzden onların da durumunu gözeterek hareket etmeli. Sonuçta bu insanlarla aynı eve giren başta konu sahibiydi.
Başa gelen çekilir yani.:KK14:

Gerçekten yorumunuzu hayretle okudum ve cevap yazmadan edemedim. Bir kadın bir kadına kendi hemcinsi için bu tavsiyeyi nas verebilir? Yani o kadının içki içiyor olması bunları mı hak ettiğini gösteriyor size? İşin içine bir de alakasız erkekleri dahil ediyorsunuz. Gerçekten bunları ciddi yazmış olamazsınız değil mi?
Hayy bu mesajı yazan ellerinize sağlık tam da bunu yazmaya çalışıyodum bu mesajı gördüm içim rahatladı:KK200:

eve yine gideceksen gitme biryere
artık adam nasıl olsa gelecek gözüyle bakıyor olmasın yani

Evliliğinizle ve evle ilgili sorunlarınız hakkında bir şey diyemem ama çocuk olan evde bırak sarhoşu çakırkeyif insan bile o-la-maz! Durup dururken ağlayan ya da gülen, psikolojik olarak dengeli davranmayan bir aile yakınının yanında bir çocuk nasıl düzgünce gelişebilir söyleyebilir misiniz? Ruh hastalığı olan insanların yanında bir çocuğun gelişmesi tehlikelidir, kimse de çocuğunu bu hastalara emanet etmek istemez öyle değil mi? Peki bir sarhoşla bir çocuğun aynı ortamda bulunması ne derece emniyetli? Hiç mi yoktu sizin mahallenizde vs. “Deli” denilen insanlar? Korkmuyor muydunuz? Bir çocuk her bakımdan stabil bir ortamda ancak rahatça büyüyüp gelişebilir. Sürekli eve sarhoş gelen bir yetişkinin fiziksel bir zararı olmasa bile mutlaka ama mutlaka psikolojik zararı olur. Bence de bir çocuğun alkol alınan bir ortamda yetişmesi doğru değildir. Ve hatta alkollü mekanlarda bile bulunmaması gerekir.

Arkadaşlar Merhaba;

Bu aralar o kadar allak bullak durumdayım ki.. Yarın için psikologtan randevu bile aldım..
Yaşadıklarımı size anlatmak istiyorum ki üçüncü,dördüncü,beşinci bir göz olarak görüşleriniz benim için çok değerli..

Eşimle zaten yolunda gitmeyen,düşe kalka devam eden bir evliliğimiz var.. Çocuğumuz için bir şans daha bir şans daha diyoruz sürekli..

Bu arada kayınvalidem ve kayınpederimle dublekste kirada oturuyoruz.. Bunu ben istedim ilk başta evet..
Çalıştığım için oğluma destek olurlar, onun bir düzeni olur diye düşündüm..
1 buçuk yıldır birlikte oturuyoruz ve her iki tarafta artık birlikte oturmak istemiyor.. Eylül ayında evleri ayıracağız diye konuşmuştuk eşimle.. Bu dönemde de kayınvalidemler yazlıklarında.. Oğlum da orada kalıyor bazı zamanlarda. Eylül ayında okula başlayacak..

Ama gelin görün ki görümcem damdan düşer gibi girdi hayatımıza. 3. seferdir Amerikaya gidiyor evini satıp dağıtıp gitti bir daha geri dönmeyeceğim dedi ama 10 ay sonra geçtiğimiz hafta aldı bavullarını geldi..
Gidecek bir yeri olmadığı için bizim üst kata,annelerinin katına yerleşti ama tabi sonuç olarak aynı evde yaşamaya başladık.Hal böyle olunca eşim eylüldeki taşınma işimizi erteledi..Ama ben 1 dk daha aynı evde yaşamak istemiyorum artık.. Çünkü kendisi çok başına buyruk bir insandır.. En basit örnek.. Geçtiğimiz akşam oğlum hastalandı,hastaneye gittik serum falan aldı. Görümcem de duyunca çıktı geldi ama içmiş öyle gelmişti leş gibi kokuyordu.. Birde saçma sapan kahkahalar gereksiz bir neşe.. İnanın çıldırdım o akşam ve eşim ablasının o halini anlayıp da hadi abla sen istersen eve git demedi..

Görümce kişisi geri döndüğünde sözler vermişti hayatım düzenli olacak artık içmeyeceğim söz falan..
36 yaşında bu arada.Dün kayınvalidem aradı oğlum için geçmiş olsun demeye.. x nasıl o geldi mi hastaneye falan dedi. Bende dayanamadım dedim anne valla içmiş öyle gelmiş hastaneye onun adına gerçekten üzülüyorum artık dedim. Ama aramızda kalsın olur mu dedim.. Sanki ben öyle demedim kaynanam aramış hemen kızını kızmış falan.. Sonra beni aradı ben dayanamadım aradım konuştum falan bende tamam dedim kapattım..O kadar yoruldum ki artık 5 yıldır sadece sorun çıkaran bir insan ve o evde bir çocuk var içip gelmesini istemiyorum.. Arada sırada arabamızı da alıyor o halde gitse bir duvara patlatsa yine biz zarar göreceğiz..

Sonra onlar söylemeden konuyu ben anlattım eşime böyle böyle oldu ama kasten yapmadım annen için üzüldüğüm için paylaştım dedim.. Eşim sen manyak mısın rahatsız mısın.. Sorun çıkartmaya yer arıyorsun.. İçiyorsa sananeeeee falan bayağı bir saldırdı bana..Bende anneni de babanı da ablanı da al başına çal gül gibi geçinip gidin o evde dedim.. Dün gece eve gitmedim.. Bundan sonra ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum..

Eşim bir gün olsun beni savunmadı.. Haklısın demedi.. Bu ve buna benzer daha çok olay yaşandı daha önce..

Kızlar haksız mıyım Allah aşkına.. Okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

siz ayrı eve çıkmak istiyorsunuz görümceniz bahane zaten belli.

36 yaşında kadın içer de, yer de, gezer de annesini arayıp aba altından sopa göstermek nedir?

arabamızı alıyor gidiyor duvara patlatsa yine bize zarar demişsiniz,

Allah korusun canına birşey olsa dememişsiniz.

Amerikaya gelip gidiyor vs şikayet etmişsiniz hayat onun hayatı siz bana kalırsa herşeyden öte bu kadar özgür olmasını kıskanıyorsunuz...

eğer kocanız anne babası ile yaşıyorsa sizde bunu baştan kabul ettiyseniz o ev görümcenizin de evi bunu bi kabullenin. İstediği saaate girer çıkar anası babası karışmıyorsa ne yaptığına size de laf düşmez.

sorununuz görümceniz değil baştan aynı evi kabul etmeyecektiniz. şimdi de ayırabiliyorsanız ayırın, 36 yaşında kazık kadar kadının hayatına karışıp anasına babasına abisine ispiyonlamayın insanların hayatına karışmayın.

çocuğunuzun rahat edecek diye insanlar sizin hayat tarzınıza ayak uydurmak zorunda değil. orası sizin kadar onunda evi. çok rahatsızsanız siz gitmelisiniz eşinizi ikna edip...

Siz bir yetişkin olarak hasta yatarken halanız saçma sapan kahkahalar atsa Allah aşkına nasıl bir ruh haline bürünürsünüz? Küçücük bir çocuğun bu duygusal değişimleri kaldırabileceğini, anlamlandırabileceğini nasıl düşünürsünüz?
Bir alkolikle bir çocuk nasıl aynı evde Yaşar bu nasıl bir kafa? Alkolik ebeveynlerin elinden sosyal hizmetler almıyor mu çocuğu? Sizce yanlış bir uygulama mı bu?

baştan aynı evi kabul etmeyecektiniz hanımefendi

Çocuğum rahat olsun iyi büyüsün diye aynı evi kabul edip şimdi insanların yaşam tarzına karışamazsınız. Şikayet etmek nedir benim kardeşimin eşi bunu yapsa ben sessiz kalmazdım yine görümceniz sakin anlayışlı makul insanmış. Madem rahatsızsınız sizde girin bi işe eşinize destek olun ikna edin ayrı eve çıkın. İnsanları birbirine şikayet edip birbirine düşürerek aradığınız huzuru yakalamanız çok ütopik....

Ayrıca alkol kullanan anası babası değil halası. Ağaç değilsiniz yerinizi değiştirebilirsiniz. Kendi annesi babası ses etmiyor saygı duyuyorsa size de fazla bir söz hakkı doğmuyor malesef.

Altını çizerek belirtiyorum ki her alkol alan insan alkolik değildir. durumu dramatize etmenizin manası yok. He ailesi alkolik olduğunu düşünüyorsa ciddi ciddi böyle bi problemi varsa ailesi güzel bi dille anlatır yardım almasını sağlar. Aklı başında erişkin insanlar sizin şikayatinize kadar farkına varmamış olamazlar böyle bir durumu. Kaldı ki alkolik diye tabir ettiğiniz insanların sabah uyandığından gece uyuyana kadar alkol aldıkları ve almadıklarında yoksunluk çektikleri gözle görülür derecede barizdir.

baştan aynı evi kabul etmeyecektiniz hanımefendi

Çocuğum rahat olsun iyi büyüsün diye aynı evi kabul edip şimdi insanların yaşam tarzına karışamazsınız. Şikayet etmek nedir benim kardeşimin eşi bunu yapsa ben sessiz kalmazdım yine görümceniz sakin anlayışlı makul insanmış. Madem rahatsızsınız sizde girin bi işe eşinize destek olun ikna edin ayrı eve çıkın. İnsanları birbirine şikayet edip birbirine düşürerek aradığınız huzuru yakalamanız çok ütopik....

Ayrıca alkol kullanan anası babası değil halası. Ağaç değilsiniz yerinizi değiştirebilirsiniz. Kendi annesi babası ses etmiyor saygı duyuyorsa size de fazla bir söz hakkı doğmuyor malesef.

Altını çizerek belirtiyorum ki her alkol alan insan alkolik değildir. durumu dramatize etmenizin manası yok. He ailesi alkolik olduğunu düşünüyorsa ciddi ciddi böyle bi problemi varsa ailesi güzel bi dille anlatır yardım almasını sağlar. Aklı başında erişkin insanlar sizin şikayatinize kadar farkına varmamış olamazlar böyle bir durumu. Kaldı ki alkolik diye tabir ettiğiniz insanların sabah uyandığından gece uyuyana kadar alkol aldıkları ve almadıklarında yoksunluk çektikleri gözle görülür derecede barizdir.
Ben size cevap yazmamıştım ilk attığım mesaj yetmedi 2.yi atmadan hemen siz attınız ama yazdıklarım sizinkilerden tamamen bağımsızdır

kiralarını siz karşılayın. neticede çocuğa bakmışlar. bakıcı tutsanız aynı para zaten

konularınızı genel olarak okudum. eşiniz genel erkek profili. çok bir sorun göremedim ben. önce kendiniz için terapi alın sonra aile terapisi alın. istanbuldaysanız belediyenin ücretsiz hizmeti var medidnired medidnired

Arkadaşlar Merhaba;

Bu aralar o kadar allak bullak durumdayım ki.. Yarın için psikologtan randevu bile aldım..
Yaşadıklarımı size anlatmak istiyorum ki üçüncü,dördüncü,beşinci bir göz olarak görüşleriniz benim için çok değerli..

Eşimle zaten yolunda gitmeyen,düşe kalka devam eden bir evliliğimiz var.. Çocuğumuz için bir şans daha bir şans daha diyoruz sürekli..

Bu arada kayınvalidem ve kayınpederimle dublekste kirada oturuyoruz.. Bunu ben istedim ilk başta evet..
Çalıştığım için oğluma destek olurlar, onun bir düzeni olur diye düşündüm..
1 buçuk yıldır birlikte oturuyoruz ve her iki tarafta artık birlikte oturmak istemiyor.. Eylül ayında evleri ayıracağız diye konuşmuştuk eşimle.. Bu dönemde de kayınvalidemler yazlıklarında.. Oğlum da orada kalıyor bazı zamanlarda. Eylül ayında okula başlayacak..

Ama gelin görün ki görümcem damdan düşer gibi girdi hayatımıza. 3. seferdir Amerikaya gidiyor evini satıp dağıtıp gitti bir daha geri dönmeyeceğim dedi ama 10 ay sonra geçtiğimiz hafta aldı bavullarını geldi..
Gidecek bir yeri olmadığı için bizim üst kata,annelerinin katına yerleşti ama tabi sonuç olarak aynı evde yaşamaya başladık.Hal böyle olunca eşim eylüldeki taşınma işimizi erteledi..Ama ben 1 dk daha aynı evde yaşamak istemiyorum artık.. Çünkü kendisi çok başına buyruk bir insandır.. En basit örnek.. Geçtiğimiz akşam oğlum hastalandı,hastaneye gittik serum falan aldı. Görümcem de duyunca çıktı geldi ama içmiş öyle gelmişti leş gibi kokuyordu.. Birde saçma sapan kahkahalar gereksiz bir neşe.. İnanın çıldırdım o akşam ve eşim ablasının o halini anlayıp da hadi abla sen istersen eve git demedi..

Görümce kişisi geri döndüğünde sözler vermişti hayatım düzenli olacak artık içmeyeceğim söz falan..
36 yaşında bu arada.Dün kayınvalidem aradı oğlum için geçmiş olsun demeye.. x nasıl o geldi mi hastaneye falan dedi. Bende dayanamadım dedim anne valla içmiş öyle gelmiş hastaneye onun adına gerçekten üzülüyorum artık dedim. Ama aramızda kalsın olur mu dedim.. Sanki ben öyle demedim kaynanam aramış hemen kızını kızmış falan.. Sonra beni aradı ben dayanamadım aradım konuştum falan bende tamam dedim kapattım..O kadar yoruldum ki artık 5 yıldır sadece sorun çıkaran bir insan ve o evde bir çocuk var içip gelmesini istemiyorum.. Arada sırada arabamızı da alıyor o halde gitse bir duvara patlatsa yine biz zarar göreceğiz..

Sonra onlar söylemeden konuyu ben anlattım eşime böyle böyle oldu ama kasten yapmadım annen için üzüldüğüm için paylaştım dedim.. Eşim sen manyak mısın rahatsız mısın.. Sorun çıkartmaya yer arıyorsun.. İçiyorsa sananeeeee falan bayağı bir saldırdı bana..Bende anneni de babanı da ablanı da al başına çal gül gibi geçinip gidin o evde dedim.. Dün gece eve gitmedim.. Bundan sonra ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum..

Eşim bir gün olsun beni savunmadı.. Haklısın demedi.. Bu ve buna benzer daha çok olay yaşandı daha önce..

Kızlar haksız mıyım Allah aşkına.. Okuyan arkadaşlara şimdiden teşekkürler..
Ne sınır birşey adınıza uzuldum. Bence madem dün eve gitmemişsiniz esiniz ararsa evi tasımadığın sürece gelmiyorum de mecbur kıl kv madem yazlıkta onların eşyalarını şimdilik bi depoya koyun o evi komple bosaltin görüncede ne yapıyosa yapsın ezdirmeyin kendinizi

Back