Şimdiden konuşacağım zaten . Hayatım öyle resim göndermeler paylaşmalar ileride kamera açmalar fln kusura bakma gelen görür .. paylaşma kısmını yapmayacağım dedim . Direk açıkça da söylerim senin kardeşinde göndermedim diyip gönderiyor zaten dedim bize oynuyor kusura bakma diyeceğim alınırsa alınsınTabii ki canım bunları konuş ki adam rahatsız olduğunu bilsin.
Ben hiç hoşlanmam öyle kamera açılmasından. Bebeklere çok zararlı diye düşünüyorum.
Çocugun resmini çeker ceker atar. Engel olamazsın. Boşver.Bende anlamış değilim adam bi hevesle yapıyor . Vermiyorum çıktısını bana atsana diyor atamam demek garip . Sadece sende kalsın kimseye gönderme artık diyeceğim bi dahakine .
Ya zaten ayrı bi olay bazı şeylerin önüne geçemezsin . Doğumda falan gelecek illa çeker çeksin kendisinde kalsa sorun yokÇocugun resmini çeker ceker atar. Engel olamazsın. Boşver.
Saygı duyarım bu da sizin kararınız ve haklısınız yani . Ben görüntülü konuşmada ev halime takılmam konuşurum ama çocuğumu kameraya karşı göstermem mesela çok tehlikeli görmek isteyen haftasonu çıksın gelsin yapacak bir şeyim yok . Ama doğumdan sonra bu mevzular da olacak bizde eminim eşim başlayacak ailesi arayacak falan .Gmrüntülü arama konusuna ben hiç sıcak bakmıyorum. Beni arayıp izin almadan habersiz gelen görüntülüyü asla acmam. Eger esim annesiyle görüsüyorsa o odaya girmem ya da ekranı vana cevirme derim. Bi kez annesi telefonunu ilk kez, aldıgında gmrüntülü ilk arayışında beni de istedi. Ben de görüntülü konuşnayı kulagıma koydumkızım bu görüntülü dedi. Farkettim dedim. Nasılsın anne.
Eşime sacma geliyor ama ben kimseyle ev haliyle görüşmem ki. Görüntülü görüşmede de giyinip evin ntemiz kısmına gecerim mesela. Pat diye görüntülü arıyorlar baskın yapar gibi. Çok çirkin. Teknolojiye paralel adabı muaseret de girse insanların hayatına.
Aslında fikir verdiniz bende cümleye böyle başlayabilirim . Anne babası olarak paylaşıp paylaşmama kısmı bize ait olmalı ve herkes buna saygı duymalı bu yüzden riske atmak istemiyorum derim10 yasında kızıma tuslu tel verdik. Cocuga dedik ki sadece anne ve baba aranacak. Bir de biz seni arayacagız. O yğzden bilnediğin numarayı asla acma.
Kızımın nunarasını kendi anne babam da dahil hiçbir akrabasına vermedik. Eşim de bunu haklı buldu. Bu yasta anne babasından ayrı bir iletişim agında olmasını istemiyorum dedim. Vay sen anneme numarasını bile vermiyorsun diyemedi.
Ya bilerek yapılıyor görümceme haber verebiliyorsan ki yola çıktıklarını çıkacaklarını arayıp eşime de söyleyebilirsin . Planlı yapıp uymamı beklemeleri saçma . Ben kabul etmeyince sorun olduEve almama konusunda haklısınız karşıdaki kişi size haber vermeden dan diye geliyorsa sizde eve almamakta iyi yapmıssınız. Bide bu insanlar almanyada yasıyolarmıs biraz daha modern oluyolar genelde şaşırtıcı.. Yani bizde gelecek misafir 1 gün önceden haber verir ki hazırlık yapılsın. Belki ikram edecek bi şwyim yok?
Zaten öyle. Aslında yasal olarak haklarını korumamız lazım. Ben sosyal medyaya profil resmime hiçbir yere koymam mesela. Çocuklar da bunu biliyor. Hatta toplu resimlere ya girmem ya girersem sosyal medyaya koymayın derim. Okullarına da bu bilgiyi verdik. Çocuklar okul hesabında dahi yok. Kimse anne babaya sormadan elden ele rwsim gezdiremez ve sosyal medyaya koyamaz. Bir kere bu suc.Aslında fikir verdiniz bende cümleye böyle başlayabilirim . Anne babası olarak paylaşıp paylaşmama kısmı bize ait olmalı ve herkes buna saygı duymalı bu yüzden riske atmak istemiyorum derim
Habersiz misafiri kabul etmemekte haklısınız zaten. Eşiniz de anlamıyorsa sallamayın.Mesele yok zaten dert olarak yazmadım .
Eşim müdahale kısmını bana yaptı ben kabul etmeyince bana tepki verdi . Direk yengesi söylediğinde ona göre orta yolu bulabilirdi emri vakilerden hoşlanmadığımı biliyor. Yani orta yolu bulabilirdi ki eşimde gececi yani bana geliyorsan ona göre konuşursun ben burada eşime değil gelenlere kızıyorum onda da eve kabul etmeyerek gösterdim eşimin bunu görmeyip benden beklemesi çoğu şeyi bnu hep yapıyor . Görümcem meselesinde tahmin değil genel olarak şahit olduğum şeyler ama ispat edemediğimden eşime ne yapacağımı bilemedim
Haklısınız tabi dedim ya herkesin kendi kararı aile sizin çocuk sizin sormadan bir şey yapılmaması gerek zaten .Zaten öyle. Aslında yasal olarak haklarını korumamız lazım. Ben sosyal medyaya profil resmime hiçbir yere koymam mesela. Çocuklar da bunu biliyor. Hatta toplu resimlere ya girmem ya girersem sosyal medyaya koymayın derim. Okullarına da bu bilgiyi verdik. Çocuklar okul hesabında dahi yok. Kimse anne babaya sormadan elden ele rwsim gezdiremez ve sosyal medyaya koyamaz. Bir kere bu suc.
İşte orası ayrı bi sinir zaten bende tepkimi eve almamakla verdim . Değişen bir şey olacak mı hayır olmayacak .Görümce ayrı sıkıntı evet ama size gelecek misafirler neden çat kapi geliyor? Bi arama sorma musait misiniz deme yok mu anlamadım ki
Abartiyosunuz. Size gelecek sizi kaleye alip neden sizi arayıp haber vermiyor gun oncesinden. Görumce haber vermek zorunda degil hadi vazgectiler vs ne olacak ona ne. Dese bu kez se ona ne oluyir da diyor dersiniz.Kızlar selam , çok dertli bir şey değil ama paylaşmak ve nasıl davranmam konusunda fikir almak istedim . Çünkü bazen politik davranamıyorum .
Görümcem ile ilgili aslında konu kendisi ile öyle yüzyüze kavgamız yoktur . Yüz yüze geldiğimiz de gayet sıcak samimi gibiyiz aslında bakarsanız öyle değil . Ben biraz kendimi geri çekiyorum bir şey olmadıkça aramam . Kendisi bilip eşimle benle alakalı olan her şeyi söylemez . Bilmiyormuş ayağına yatar. Misafir mi gelecek bize kendisi bilir bizim haberimiz olmazama söylemez de taki son dakika ya kadar ki farklı şehirlerdeyiz . Mesela Almanya dan eşimin yengesi gelecekti iki yetişkin çocuğu ile bize bizim şehire araçla. Görümcemin geleceği gün ve saatten haberi var ama bizim yok bende bebek beklediğimden (8aylık hamileyim) ev karışık. Bebek için dolap gelecek kıyafetlerle uğraşacağım . Gelmişler üstelik bize kahvaltıya geleceklermiş görümcem de atlamış otobüse sabah gelmiş son dakika eşime söylüyorlar bende kabul etmedim yalan yok eşimle tartıştık bana bozuldu biraz ona da söylendim . Görümcem de bana da son dakika söylediler falan dedi ki öyle değil. Neyse geldiler ben eve almadım dışarı da kahvaltı yaptık . 2 gün durup gitmişler eşim Aradığında öğrendi kuşadasına gidiyorlarmış vs . Dünde eşimin dayısının oğlu geldi bize görümcem görmüş sosyal medyadan haberi var( x abi paylaştım görümcen hemen beni aradı dedi oradan biliyorum bildiğini )başka bir konu için aradım işte x abim bizde aaa siz de mi diye yeni duymuş gibi sevindi . Sen biliyormuşsun zaten dedim paylaşmış hıı evet dedi kıvırarak .. genel olarak böyle biri bebeği eşim söyledi söyleme dedi kimseye biz söyleyeceğiz . Herkese hemen hemen söylemiş biz kime söylesek bilmiyormuş ayağına yattı . Ki eminim hepsi biliyordu. Allahtan eşimde gördü dün ama kardeşi işte bir şey demiyor . Şimdi ben bebeğimin ultrason görüntülerini görümceme atmak istemiyorum çok yakın olduğu kişilerle paylaşıyor herkesle değil ama yine de paylaşılsın istemiyorum. Genelde eşim heyecanından kardeşi ile paylaşıyor bir şey demiyorum. Görümceme karşı nasıl bir yol izlemeliyim acaba.. yani siz olsanız nasıl davranırdınız? Eşime bunu nasıl anlatacağım onu da bilmiyorum
Eşi ile konusamiyor zaten o nedenle gorumceye zariyor. Ese çıt yokEşinle beraber oturup düzgünce konuşmalısın.
Ne olacak yani?
Allahım nasip ederse bebek doğunca da her gün fotoğrafını mı gönderecek?
Senin istemediğin bir şeyi yapamaz.
Siz yazdığım yada demek istediğim hiç bir şeyi anlamamışsınız.. Görümce zaten haber vermek zorunda değil buradan tepkim tavrım misafirin kendisine ve eşime idi . Görümceme de şu yönde kızdım sorulmasına rağmen bilmiyormuş gibi yapıyor çoğu şeyde.. eşime kızmamın sebebi kabul etmemi bekleyip bana tavır alması .. ben misafiri evime almamakla tavrımı gösterdim zaten .. kin yok sadece dert olarak değil nasıl davranmam gerektiğini sordum .. sonuçta annesi babası olarak bna ben karar veririm paylaştığını biliyorum . İsteyen yok 3 boyutlu ultrasonu eşim gönderiyor kardeşine bir hevesle .Abartiyosunuz. Size gelecek sizi kaleye alip neden sizi arayıp haber vermiyor gun oncesinden. Görumce haber vermek zorunda degil hadi vazgectiler vs ne olacak ona ne. Dese bu kez se ona ne oluyir da diyor dersiniz.
Ultrason fotografini da atsaniz ne atmasaniz ne . Ne oldugu belli bile degil kimseye atmayacaksaniz hastaneden almadık isgemeyi unuttuk deyin. Paileden biriyle bile paylassaniz baskasina atabilirler sonucta. Ha atsan ne atmasan ne dedigim gibi.
Bence derdiniz yok boş yere kinlenmissiniz. Bebegi ona demek hangi aklin urunü bir de tembihlemissiniz e huyunu biliyorsunuz iste duyulmasin istiyorsaniz demeyin yani. Siz gorumceden daha garipsiniz. Kadina bos yere kuruluyorsunuz fitne fesatliğa gerek yok bakiş acinizı pizitif olarak degiştirin biraz
Anladığınız işin teşekkür ederim ama hep olan bir şey bana tavır almışlardır şuan başka bir şey değil he umurumda mı değilGelecekleri evin sahibi en son öğreniyorsa, görümce bilmiyormuş ilk kez duyuyormuş gibi yapıyorsa gelen misafirlerde, görümcede suçludur. Almamakla iyi etmişsin. Bundan sonra sizden müsaade istemeyi öğrenirler.
Neden vermiyim ben eşime gereken bütün cevabı verdim . Kendisi benim alttan almamı bekleyeceğine habersiz gelen misafire tepkisini göstermesi gerektiği konusunda . Gayet hemde tartışarak .Eşi ile konusamiyor zaten o nedenle gorumceye zariyor. Ese çıt yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?