Bence görücü usulünün onur kırıcı bir yanı yok hakaret edip senin suran çirkin vs gibi ... Ki bu görücü usulü olmasada çirkin. Çevresi olan veya olmayan herkes için normal bi durum .Sizce bir kadının pek çevresi yoksa sıcakmı baksın.. Risk alıp küçük düşmekde var, okumadıkmı bu forumda görücü geldi sonra bir daha aramadılar, ne kadar onur kırıcı... Ama diğer yandan da başka olanak yok.
bence onur kirici bir durum degil- yani görücünün eve gelmesi bence gereksiz. bir araci sayesinde disarda bir bulusma gerceklesir ve iki tarafda olumlu bakarsa bir "iliski" baslar.
sonucda cogumuz arkadas ortaminda tanisiyoruz. bunu bi nebze görücü üsülu olmuyormu?
Bu mantıklı. Onur kırıcı değil deniliyor ama bal gibi onur kırıcı.
Çünkü atıyorum kızın tüm ailesi evde, karşı taraf ailecek geliyor.
Vay kız satılacak mal gibi ortada resmen, sonra da erkek tarafı ses etmıyor.
İki üç kere olsun bu bak o kız kendını nasıl rencıde edılmıs olur ozguvenı kırılır.
Aynen tamamen katılıyorum kesınlıkle.eve gelmeleri zaten sacma. sonucda kurbanlik koyun alinmiyor, eti budu yerindemi diye bakilsin.
ben galiba farkli anladim, hani görücü usulu genel anlamda onur kirici degil. modernlesmis formu bence gayet normal. tanik biri önerir iki genc disarda bulusurlar. eger kafa uyuyorsa aileler devreye girer. ama eski usul eve gelip kizi süzmek onur kirici ama bence anne baba icin dahada beter bir durum. yani ben anne olsam eve görücü kabul etmem. ne o öyle kizi süsleyip millet icine salmak.
Klasik görücü usulü gibi düşünmüyelim, mesela direk gelip istemek yok, kulağınıza hafif hafif lafı geliyor oğlunu senin için düşünüyor gibi birbirinizşn evine gidip geliyorsunuz misafirliğe..
Çalışıyor musunuz? Evlenmeden önce kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyor musunuz? Önceliğiniz bu olmalı. Mesleğiniz var mı? Yoksa herhangi bir yerde mutlaka işe başlayın. Sevdiğiniz bir insan sizin nazınızı çekebilir, yeri gelir anlayış gösterir bazı durumlarda. Ama görücü usülü hiç tanımadığınız bir insan ve aileyle, riskler bence her zaman daha fazla. Bir konunuza daha denk geldim. Çevre baskısı var sanırım.Sizce bir kadının pek çevresi yoksa sıcakmı baksın.. Risk alıp küçük düşmekde var, okumadıkmı bu forumda görücü geldi sonra bir daha aramadılar, ne kadar onur kırıcı... Ama diğer yandan da başka olanak yok.
Çalışıyor musunuz? Evlenmeden önce kendi ayaklarınız üzerinde durabiliyor musunuz? Önceliğiniz bu olmalı. Mesleğiniz var mı? Yoksa herhangi bir yerde mutlaka işe başlayın. Sevdiğiniz bir insan sizin nazınızı çekebilir, yeri gelir anlayış gösterir bazı durumlarda. Ama görücü usülü hiç tanımadığınız bir insan ve aileyle, riskler bence her zaman daha fazla. Bir konunuza daha denk geldim. Çevre baskısı var sanırım.
Klasik görücü usulü gibi düşünmüyelim, mesela direk gelip istemek yok, kulağınıza hafif hafif lafı geliyor oğlunu senin için düşünüyor gibi birbirinizşn evine gidip geliyorsunuz misafirliğe..
Bu tarz bir işe girmeden iyi araştırma yapın derim. Beni yıllardır isteyen bir kadın var annemin de yüzyıllık kankası ama oğlunun "bakire kız" takıntısı varmış yeni öğrendik mesela. E ben de evlendim ayrıldım, ki öyle olmasa bile bu kafada bir adamı asla istemem. İyi ki pat diye atlamamışım dedim. Bazen anneler istiyor ama oğullar farklı kafada oluyor.
Evet o çok kötü oluyor ya annesi istiyor oğlu istemiyor yaşamıştım ben bunu, çok zoruma gitmişti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?