Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Görücü usulü tanışmaya bakış açınız nedir
- Konu Sahibi m1y1v
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- gorucu görücü usulu evlilik
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bence onur kırıcı bir durum yok. Sen de koca adayını beğenmeyebilirsin. Bu durumda da onun onuru kırılmış olmaz. İnsanlar görücü usuluyle evlendiklerinde mutsuz olacak diye bir şey de yok. Farzet ki arkadaşın biriyle tAnıştırıyor seni.
Beğenilmemek herkezi üzer, tabiki de onuruda kırar, ve ailenin herkezin haberi oluyor bu beğenmeme işinde çok utanç verici. Normal sadece birbirimizi tanısak o kdr koymaz.
Beğenmek, beğenmemek tamamen kişisel şeylerdir. Herkesin çok yakışıklı dediği bir insan, senin için çirkin olabilir. Eş seçiminde bir de sadece tipine bakmazsın ki. Mesela benim için eşim olacak kişinin işi, karakteri, tipi mükemmel olsa bile alkol kullanıyorsa beğenmem o kişiyi. Ben beğenmediğim için eksik ya da kötü olmuyor, benim için uygun olmuyor. Yani eş seçiminde aslında beğenmek kavramı uygun olup olmamasını ifade ediyor.Beğenilmemek herkezi üzer, tabiki de onuruda kırar, ve ailenin herkezin haberi oluyor bu beğenmeme işinde çok utanç verici. Normal sadece birbirimizi tanısak o kdr koymaz.
- 21 Kasım 2012
- 9.036
- 9.554
- 398
Beğenilmemek herkezi üzer, tabiki de onuruda kırar, ve ailenin herkezin haberi oluyor bu beğenmeme işinde çok utanç verici. Normal sadece birbirimizi tanısak o kdr koymaz.
Beğenilmemek gibi düşünme. Herkesin kendince kriteri var. Benim arkadaşım mesela namaz kılmayan bir erkekle asla olmaz diyor, bir diğeri farklı şeyler söylüyor. Bu senin çirkin ya da beğenilmeyecek ya da kötü bir insan olduğunu göstermez.
Kimisi sadece paraya bakar, kimisi güzelliğe, kimisi farklı şeylere.
- 14 Nisan 2016
- 2.699
- 1.137
- 133
yaa buyukler tanıstırr ama gelecekle ilgili anlaşma bakımna 2kişi karar verir olay bu kadar basit. baktıgnzda bu da görucu usulu.. anlaşırlrsa kafa uyarsa devam uymazsa bitirilir bunda ayıp çekınecek bişiy yok.. hatta artık buyukler numara veriyolr kişilerin öyle yazısıyolr basta sonra gorusuolr :))
ama diğer turlusu bana pek uymaz sanırım. dısarıda olmalı gorusme öyle de komple butun aile değil yani..evden 1 kişi yeter karşı tarafında öyle.. eve gelmek fln bana uyan seyler değil.. eve gelecekler ben daha kımseyı tanımıyorum görmedım fln.. süslencem püslencem bilmem bana ters gibi.. kırıcı mı bilmem bu kişinn bakış açısına göre değişir..
ama diğer turlusu bana pek uymaz sanırım. dısarıda olmalı gorusme öyle de komple butun aile değil yani..evden 1 kişi yeter karşı tarafında öyle.. eve gelmek fln bana uyan seyler değil.. eve gelecekler ben daha kımseyı tanımıyorum görmedım fln.. süslencem püslencem bilmem bana ters gibi.. kırıcı mı bilmem bu kişinn bakış açısına göre değişir..
- 19 Mayıs 2019
- 80
- 111
- 13
- 25
Bana gore gorucu usulu fazla ilkel kaliyor yasadigimiz dunyaya gore. İnsan bir omrunu birlikte gecirmeyi adadigi insani her seyiyle kendisi secmeli aksi takdirde ilerde cok fazla problem yasanabiliyor cunku karsinizdaki insani tam tanima firsatiniz olmamis oluyor. Eskiden belki mantikli bulabilirdim ama artik modern dunya da kadin ve erkegin tanisabilecegi bir suru ortam mevcut zaten. Gorucu usuluyle evlenip mutlu olanlar varsa onlara lafim yok sanslilarmis...
- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.289
- 598
- 14 Kasım 2017
- 1.587
- 932
- 123
- 33
Gorucu usulu bile olsa tanistiktan sonra uuzn bi flort asamaniz olursa yinede degisen bisey olmaz. Ha gorucu ha sevgili bularak ne farkeder ki ikisindede tanimadan evlenmeyin zaten..
Düşünsene tanılışıyorsunuz aile ortamında, ama ikinizede ses edilmiyor o konudan.. Çocuk ilk gördüğünde dibi düşüyor ama sonra uzaklaşıyor... Ne hissedersin... Bn hala atlatamadım.. Yani dşceğim şuki benim gibi bir çare ortak tanıştırılmaya bnm gibi kırgın alıngansanız sıcak bakmayın ben yandım siz yanmayın..
- 26 Haziran 2019
- 452
- 5.956
- 58
- 31
Belki de evlenmek için zamanınız vardır daha.. Rabbim alnınıza ne yazdıysa o olur.. bir gün ansızın çıkar belki karşınıza.. görücü usulüne çok karşı değilim aslında, eskiler hep böyle evlenmemiş mi.. hem hep şunu da duyuyoruz, yıllarca sevgiliydik evlendik aynı eve girdik değişti. O yüzden %50-50yim.
- 25 Haziran 2019
- 51
- 14
- 3
Gorucu usulunde boyle riskler var yani bunlari da.goze almak lazim..baska care yoksaSizce bir kadının pek çevresi yoksa sıcakmı baksın.. Risk alıp küçük düşmekde var, okumadıkmı bu forumda görücü geldi sonra bir daha aramadılar, ne kadar onur kırıcı... Ama diğer yandan da başka olanak yok.
- 23 Aralık 2018
- 54
- 37
- 3
Görücü usulü evlendim 2 sene oldu çok mutluyuz. Önemli olan tanışırken herşeyi açıkça konuşun fikirlerinizi görüşlerinizi paylaşın. Üstelerinizi beklentilerinizi açıkça ifade edin. Illaki evlendikten sonra bazı konularda değişiklik olacak ama saygıyı korursanız mutlu olursunuz. Ve son olarak edebinizle birisiyle seviyeli bir şekilde tanışıp edep çerçevesinde evlenirseniz yuvanız şen olur. Peygamberimizin sünnet-i bu şekilde sonuçta hiç tereddüt etme derim.Sizce bir kadının pek çevresi yoksa sıcakmı baksın.. Risk alıp küçük düşmekde var, okumadıkmı bu forumda görücü geldi sonra bir daha aramadılar, ne kadar onur kırıcı... Ama diğer yandan da başka olanak yok.
Görücü usulü evlendim 2 sene oldu çok mutluyuz. Önemli olan tanışırken herşeyi açıkça konuşun fikirlerinizi görüşlerinizi paylaşın. Üstelerinizi beklentilerinizi açıkça ifade edin. Illaki evlendikten sonra bazı konularda değişiklik olacak ama saygıyı korursanız mutlu olursunuz. Ve son olarak edebinizle birisiyle seviyeli bir şekilde tanışıp edep çerçevesinde evlenirseniz yuvanız şen olur. Peygamberimizin sünnet-i bu şekilde sonuçta hiç tereddüt etme derim.
Keşke senin ki gibi bir sonuç alsaydım....
hangi görücü usulü tam olarak?
bi sürü yöntem var
Ya aileler tanıdık tır hani, Altan Altan kulağınıza gelir, çocuk sizi ilk gördüğünde çok beğendiğini anlarsınız ama sonra geri çekilir.
- 10 Ocak 2019
- 1.221
- 1.140
- 83
- 23 Aralık 2018
- 54
- 37
- 3
Neden olmadı mı?Keşke senin ki gibi bir sonuç alsaydım....
Herşey kişinin kendisine verdiği değerde bitiyor.Her iki şartta da ikisi de elin adamı değil mi? Eee neye göre sağlklı?
ilk görüşte beğenipte sonradan vazgeçmesi koyuyor ..keşke hiç beğenmese hayal kırklığı işte.