- 3 Haziran 2023
- 1.273
- 5.108
- 25
-
- Konu Sahibi dertsahibi
Denk olduğuna emin olma bence.benim gördüğüm de kendi işini halledemeyen, asosyal, çekinmeden yazacağım sünepe tipleri yalnızlıktan kurtarma operasyonu.ne kadar da iyi niyetlisin.
Peki söyle düşününce nasıl geliyor. Burada açılan konulara bakınca çocuğunda ailelerim birbiriyle uyumsuzluğu evliliklere ciddi şekilde yansıyor ve mutsuzluk veriyor. Eğer görücü usulü denk aileler arasında oluyorsa daha mantıklı bir adım olmaz mı ? Sosyolojik açıdan bakarsak yaniAynı fikirdeyim, sevgi her şey değilse bile çok şey. Evlilik bu ya. Arkadaş tanıştırması bile bi yerde okey ama böyle teyzeli falan no. Bizim memlekette de var böyle şeyler
Bir çok nedeni var, kişi birini tanıyor,mesela evli2 olduğunu çok sonra ögreniyor veya bağımlı olduğunu öğreniyor..örnekler çogalabilir.Mesela ben 19 yaşındayken birini çok seviyordum bana kendini aylarca ögrenci olarak tanıttı,sonra ailem öğrendi,araştırdırlar.Oto yıkamada çalışan biri olduğunu öğrendiler.Daha birçok yalanı vardı.Anlamak için soruyorum yanlış anlamayın. Neden?
Ben artık görücü usulüne de güvenmiyorum aracı olan kişilerin yalan dolanları çok oluyor başıma geldi çünküBir çok nedeni var, kişi birini tanıyor,mesela evli2 olduğunu çok sonra ögreniyor veya bağımlı olduğunu öğreniyor..örnekler çogalabilir.Mesela ben 19 yaşındayken birini çok seviyordum bana kendini aylarca ögrenci olarak tanıttı,sonra ailem öğrendi,araştırdırlar.Oto yıkamada çalışan biri olduğunu öğrendiler.Daha birçok yalanı vardı.
Örnekler çoğalabilir.
Ben ünıverstede eşimi tanıdım evlendim.
Mutluyum.Bu şekildede mutlu olunabilir ama bana daha riskli geliyor,ailesini geçmis yaşantısını ne olduğunu bilmiyorsun sonuçta,şans işi biraz.
O yüzden birilerinin bildiği biri ile tanışmak daha az risksiz gibi.
Genelde oğlanın sevgilisi oluyor ve ondan habersiz size haber gönderiyorlar değil mi? Benim de başıma geldi daha önce. Görücü usulü tanıştırmak için arıyorlar ama bir de duyuyorum ki oğlan ya uzun boylu ya da zengin birini istiyor. Saçma sapan kriterleri var erkeklerin. Hele benim çevrem kötü insanlarla dolu. Internetten birileriyle tanışmayı denediniz mi? Sınıf arkadaşımın 6 yıllık sevgilisi var mesela internetten tanismislar. Ama tabi dikkatli olmak lazimBen artık görücü usulüne de güvenmiyorum aracı olan kişilerin yalan dolanları çok oluyor başıma geldi çünkü
Ha arkadaş ha anne ne farkı var,sonuçta tanıştırılıyorsunuz.Gördünüz diye hemen evlenilmiyor,i stersen devam edersin,istemezsen ayrılırsın.Kimse kafana silah dayamıyor yani.Görücü usulü tanışıp aşık olan da çok.Bende direkt anneler araya giriyor, aileler araya girdiği için iş daha ciddi boyuta dayandırılıyor araya giren aracılar da genelde uzaktan tanıdığımız yaşlı kadınlar oluyor o yüzden.. mesela bi arkadaş aracı olsa daha farklı olur tabi demek istediğim bu.