görücü usulu fikirlerinizi ögrenmek istiyorum

Dinine düşkün haramdan korkan biriysen resim göndermemeliydin ayrıca..
Bu şekilde zaten evlilik yapılmaz. Allah hayırlı kısmetler versin..
tamam da çagımızda normal bişey bu ayrıca aşırı dindar kapalı degilim açık biriyim ama yinede yasaklanan günah olan seylerden korkuyorum uzak duruyorum

dini yonden baglisiniz ama anneniz yumusatmasi nasil oluyor anlamadim ama maddiyat icin sonradan.uzulcejiz seyler yapmayin , yalan varsa uzaklasin derim.

tamam da çagımızda normal bişey bu ayrıca aşırı dindar kapalı degilim açık biriyim ama yinede yasaklanan günah olan seylerden korkuyorum uzak duruyorum
Ama çağımızda ailecek eve gelinmesi de normal. Babasını istememişsiniz ya..
Neyse zaten nerden baksan saçma bir durum, aracının dedikleri, çocuğun yaptıkları vs..
Yasin genç nice güzel kısmetler çıkar. Hayatında mutluluklar dilerim..

• Beğen
Reactions: KV_
Ama çağımızda ailecek eve gelinmesi de normal. Babasını istememişsiniz ya..
Neyse zaten nerden baksan saçma bir durum, aracının dedikleri, çocuğun yaptıkları vs..
Yasin genç nice güzel kısmetler çıkar. Hayatında mutluluklar dilerim..
evet eve gelinir ailecek ama en basta baba gelmez bizde anneler ablalar gelir annem ondan dolayı istemedi olacagı belli degil yabancı adam evime gelmesin dedi

Katalogdan model begenir gibi olmus sizinki, baskasi fotolarini yollasa tanimadigi erkege elestirirsiniz muhtemelen, ama dindarim ayagina tanimadiginiz insanlara fotograflarinizi yolluyorsunuz, cok ilginc geldi bana acikcasi.
Kusura bakmayin tanismadan evlenilmez, yedinci yuzyilda yasamiyoruz oyle foto yollamak, sadece surati begenmek de nedir, ne acayip iliskiler var.

Katalogdan model begenir gibi olmus sizinki, baskasi fotolarini yollasa tanimadigi erkege elestirirsiniz muhtemelen, ama dindarim ayagina tanimadiginiz insanlara fotograflarinizi yolluyorsunuz, cok ilginc geldi bana acikcasi.
Kusura bakmayin tanismadan evlenilmez, yedinci yuzyilda yasamiyoruz oyle foto yollamak, sadece surati begenmek de nedir, ne acayip iliskiler var.
ben neden eleştireyim ki normal bişey benim tüm sosyal medyam herkesede acıktır dindardaki kastım o herkesi yargılayan tutucu biri degilim kusura bakmayın ama size acayip gelen normal şeyler bunlar hiç karşılaşmamıssınz demek ayrıca sadece foto yollayarak kimse evlenmez 6 7 ay tanışmadan evlenmem diye belirtmiştim zatn kimse tanışmadan evlenmez ki ben hiç

Sevgili konu sahibi hassasiyetlerimizin arkasında durmaz dünyevi kaygılardan dolayı taviz verirsek ilk onlarla sınanabiliriz.
Bunu unutmayın. Ailenize de hatırlatın.

Ayrıca size açık açık yalan söyleyen, içiyorsa (ki içebilir bu onun tercihidir) muhtemelen ailesinden cekindigi icin arkasında durmayan bir adam yani ailesinden belki de henuz bagimsizlasamamis bir insan yarin sizin de arkanızda durmasi gereken durumlarda savunmazsa hiç şaşırmayın.

Ayrıca içmeyen ve bu konuda hassasiyeti olan insanlar kesinlikle var. Henüz denk gelememişsiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Sevgili konu sahibi hassasiyetlerimizin arkasında durmaz dünyevi kaygılardan dolayı taviz verirsek ilk onlarla sınanabiliriz.
Bunu unutmayın. Ailenize de hatırlatın.

Ayrıca size açık açık yalan söyleyen, içiyorsa (ki içebilir bu onun tercihidir) muhtemelen ailesinden cekindigi icin arkasında durmayan bir adam yani ailesinden belki de henuz bagimsizlasamamis bir insan yarin sizin de arkanızda durmasi gereken durumlarda savunmazsa hiç şaşırmayın.

Ayrıca içmeyen ve bu konuda hassasiyeti olan insanlar kesinlikle var. Henüz denk gelememişsiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun.
çok teşekkür ederim

arkadaşlar aynı başlıkta konu açmıştım konular silinemediği için ve size detaylı yazıp dertleşmek için fikirlerinizi almak için aynı konuyu açıyorum
25 yasındayım evlenmek istiyorum üniversite mezunuyum(bu yaz mezun oldum) bir kaç kişi çıktı karşıma olmad ve maddi durumumuz iyi simdi asıl konuya geleyim
1) alt komşumuz var aynı zamanda umrede yasıyorlar ordada evleri var istanbulda da bir aile dostları var aile dostları maddi durum yönünden varlıklı floryada evler filan
2)aracı olan alt komsumuzun eşi bayan geldi fotograf istedi benden ben biraz dini yönden birz daha baglıyım ve günah haram olan seylerden uzak durdum eşim olacak insanında benim gibi olmasını isterim (daha önce bir çok kişiye içtikleri için hayır dedim ) foto isterken dedimki bak teyze alkol vs durumu varsa istemiyorum göndermiyim foto aa dedi olurmu cok dinine baglı insanlar her yıl umreye gelirler işte cocuk cok efendi kızlarla konusmayı bile bilmez belki öyle kız ark falan yok çapkın falan degil kız gibi dedim ki; öyle bii kalmadı bu dünyada aslına ama neyse
2)aile fotografı begenmiş ailenin belli istekleri varmıs normal bende de uyuştu bunlar çocuk 2 üni bitirmiş suan babasının işinin basında otelleri var üni okumuş bir kız bu aile ist de biz doğuda bir yerdeyiz kendi memleketlerinden bir kız istiyorlarmış kızın sosyal olması işte oturup kalkmasını bilen biri olmasını istiyorlarmış zayıf birini istiorlarmış filan bu arada sürekli cocuga kız arıyorlar cocuk begenmiyor yada ailesi benim ekimde bu olay oldu o zamanda ben ile birlikte 2 kıza daha bakacaklarmış ama şişman yası büyük diye olmamış bende yok dedim eli bos döndüler
3)komsumuz dakkada bir baska kişilerde vardı da eşim sen diye de tutturdu bunada cok sinirim bozuldu (onlar büni mezunu degildi yaşları büyüktü filan olmuyordu yani)
4) bana dedilerki işte 2 ayda gelin getiricez sinirlendim sonra dedilerki annesi babası benim dedem yasındalar eski zaman düşünüyorlar sen istemessin sıkıntı olmaz
5)1 haftalık bir süre boyunca benim 3 fotom onlara gitti ilk gönderdik yine istediler cocuk ilk fotosunu gözleri yan tarafa bakıyır bi masada oturmus attılar bası yan tarafa dönük ben bi görücüye bu yollanırmı dedim isteksiz dedim bu cocuk bu 1 haftada resmimi begendiler babama haber verdi aracı gelsinlermi size diye babam okey dedi ama cocuklar önce konusur dedi sonra hemen veremeyiz tanımadan ben ailem konusucak dedi bu 1 haftada cocuk ne num istedi hep anne babasının konusmalarını duyduk bu arada bizde ilk basta anne kız kardeş gelir babası tutturmuş bende kızın evine gidicem annemde istemedi daha olmadan adamın evimde işi ne dedi sanki istemeye mi geliyor dedi bende karsı çıktım anneside gelmesin ilk asta cocukla görüsücem dedim ben demesem cocuguk bnce beni gömeye ailesiyle birlikte gelmeyecekti annem cahilsin gelenekler öyle degil dedi neyse
6) bu zaman zarfında cocuk tan tek kelime getirmedi aracı dedigi tek sey cocuk annem babam begensin benim için sorun yok demiş! bunu duyunca dedim bundan koca olmaz ben begenmedim tek fotoyla dedim cocukta bana foto atsın 3 tane dedim aracıda cocugu aramıs kız begenmedi kendini sevdir kız arasın beni uyuşmassak hiç gelmesinler dedi die aktarmıs cocukta o akşam demiş arıyım bizde misafir vardı diger gün arayacaktı
7)asıl olay! o fotolardan istagramını buldum elinde içkiler barlarda kızlarla pozlar bir kaç eski hesabında bu fotolar vardı silememiş galiba ful açık saçık kızlar ı takip ediyor takip listesinde erkek yok dedim olmaz bana dediler arada bir içiyor iş adamı normal sonraduydum cocuk demişki ben kürtçe bilmiyorum nasıl kızla konusucam ben şanterle attı asla olmaz dedim ya üni okumuş biri nsasıl türlçe bilmez cocuk bunu nasıl düsündü !aracının yalanlarını yakaladım bana geldi dyorki istanbulda büyümüş cocuk bunları söylüyor ben zenginim kız ark olacak ama evlendikten sonra eşimle dısarı çıkarım yok bana kız mı yok benim acelem yok demiş aracıda diyor zengin cocugu olacak tab fırlama cocuk dedim basta saf dedin cocuga neyse annem hala üzülüyor kızıyor gecenlerde komsu evlerine gitmiş cocuk demiş kız nden yok dedi demiş alkol yemin ederim içmiyorum demiş ama arkadaşlarla dısarı cıkarım demiş (eminim fotolar var) neyse komsu geldi dedi cok iyi ler annemde öyle bir daha düsün istersen glecekler buraya bende keske dememek için acaba sadece cocukla cafede görüsemmi asıl komik olan sey kız görmek için gelecekler baska bir kız iste ben hayır ddikten sonra cocuk demis ailesi bişey der diye telini almak istemedim yok efendim bende tanımadan evlenmem zaten etkilenmeden vs ( içki ve yok kürtçe bilmiyorum yok annem babam begense tamam dır demesi dısında evlenmek isteyegim kriterlere sahip biri)

Umrede yasıyorlar’dan sonrasını okumadım.
Üniversite mezunu, dinine bağlı hanım kız,
Umre bir şehir değildir.
Mekke’de yada Medine’de yaşanır.

Yazı uzun, türkçe hak getire.

O değil de siz evlenmiyorsunuz ki. Bildiğiniz alışveriş yapıyorsunuz.
Anababasından.com, fotığraflar gelip gidiyor. Pazarlık yapılıyor uzun ince, kısa tombul vs vs.

Umrede yaşamak nedir ayrıca?
Hacda kiralık evimiz var gibi mi?
Pes.

Noktalama ya dikkat ettmem ama yinede yazindan hiç bişey anlamadım ne anlatmissin belli degl

Adam sırf anası babası istedi diye evleniyor.muhtemelen memleketten bir kız getirip eve anasının babasının yanına bırakıcak kendisi gece hayatına kadınlar la takılmaya devam edicek.yakma kendini .

Okumaya çalışırken darlandım ateş bastı valla okumayı bıraktım . Pes doğrusu manavdan elma seçiliyor resmen .

X