KIZLAR ÇOK YAKIN BİR DOSTUM BÖYLE BİR EVLİLİK YAPTI VE EVLİLİĞİNE BİREBİR ŞAHİTİM ,KENDİ ABLAMSA 9 AYÖNCE AŞK EVLİLİĞİ YAPTI VE HER İKİ EVLİLİĞİNDE İÇİNDEYDİM BİREBİR ŞAHİT OLDUM HER ANLARINA VE ŞÖYLE DİYEBİLİRİMKİ...
ben ne tanışarak evlenmeye karşıyım, nede görücü usülü evlenme. şanş işi! anlayışlı olursa iki tarafda, saygılı olursa yürüyo. en ufak seyde gözü kapida olursa yürümez.
kendin yapmican seyi karindan beklemicen senin yapmican şeyide kocandan beklemiceksin . tabiii kendimizi ezdirmicez ama yinede kadınlara daha sabırlı olmak düşüyo. yuvayi kuran dişi kuş diye boş yere dememiş büyüklerimiz..
Birde şöyle birşey var kızlar..birlikteliğiniz var ve uzun müddet berabersiniz artık neyi sevip neyi sevmediğini nelere tepki gösterip göstermediğini damak tadına varana kadar sevdiği renkleri giyim tarzına kadar herşeyini biliyorsunuzz....
Diğer tarafdaysa hiç tanımadığınız 3 ay içerisinde yada 1 hafta içerisinde evlilik kararı alınıyor aileler onay verip görmeye geliyorlar sornda hazırlıklardı falan diyip hooop evleniyorsunuz.. ve evlendiğiniz zaman aynı evin içerisinde birbirinizi tanıyorsunuzz sizce hangisi mantıklı yukarda anlattığımmı yoksa evin içine girip herşeyi sil baştan tanımakmı ??
cnm emin ol ki kesinlikle dört duvar içine girmeden kimse kimseyi çok iyi tanıyamaz mümkün diil.
Görücü usulü evliliğe karşıyım.Kapı kapı gezip oğluna kız bakanlar var.Bir de devran tersine dönmüş,kız anne -babaları gözüne kestirdiği damat adayına ve ailesine yanaşarak ''Sizin oğlan,bizim kız'' muhabbeti yapıyorlar.:1closedeyes:Bunları yanlış ve de sağlıksız buluyorum.
Bir de vasıta yoluyla tanışanlar var ki o benim gözümde ''görücü usulüne'' girmiyor.naniknanik
Kendime gelince görücü usulüne karşıydım.O amaçla gelen kimseyi kabul dahi etmedim,bir kez bile görüşmedim.:jeyyar: Fotoğrafını yollanyanlar bile olmuştu.:dilcikar::roflol:
İlk görüşte aşka inananlardanım.Kendim buldum,böyle de mutluyum.
Neden sagliksiz olsunki?? Anne olan Baba olan her insan evladi icin en iyisini ister, bu evliliktede böyledir....Benimde ikitane kizim var...sevdikleri olmadiktan sonra iyi bir aile iyi bir insan taniyor ve kizima iyi bir es olabilecegini düsünüyorsam, tanistirmak isterim...
Tabiki son karar her zaman kizimindir, olamaz dedikten sonra kesinlikle saygi duyarim...
Bende esimle severek evlendim fakat ilk olarak ailelerimiz ön ayak oldu, bizi yakistirdilar, gerci biz coktan birbirimizi gözümüze kesmistik :icecream:ama ailelerinde onayi ve isteyi olmasi bizi dahada mutlu etti...a.s
Tabiki herkesin görüsü farkli ama görücü üsülü evlenip cok mutlu insanlarda var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?