Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

arkadaşım eskisi gibi değil elbette ama emin ol aileler ya da tanıştıran tanıdıklar sen bilirsin demiyor ciddi bir baskı var. bir kere reddettğin zaman hemen nesini beğenmediğin, aa ne kadar iyi çocuktu vs.. diye diye canını sıkıyorlar. bunla uğraşmak istemezdim ben. sen gene 24 yaşındaymış, gençmiş. şanslısın. :)

canım ya korkularını anlayabiliyorum ama sana iş hayatımda karsılastıgım manzarayı anlatmaya çalışayım.

İş arkadaşlarımın cogu Bogazici, ODTU, ITU, Sabancı yerlerden mezun cocuklar, cogu iyi ailelerin iyi huylu cocukları. Nitekim lisedeyken flort ettiginde " aman oglum/kızım sınav bitsin üniversitede ohooo kızlar/erkekler teklif ediyor" denilen, universiteye gelince " aaaa elin kızı/oglu ile ugrasacagına önce okuluna ver aklını" deniliyor, denilmese bile flört dönemine mudahil olunuyor. Gencler universite donemlerini dil kursları, dersler ( ki cogu universite, kendi okulum dahil derslerin agırlıgı ile meshur), yaz geliyor bu sefer staj derdiyle yaz bitiyor.

Neyse kariyer kaygısıyla bu genc geliyor mu 24-25 yasına, ilişki konularında tecrubesiz, zannediyor ki iyi bir iş buldum kızlar/erkekler üstüne atlayacak. Eee şimdi bu cocuk / kız ne yapsın? Cogu kurumsal firmada flört , çıkmak gibi olaylar yasak, ne yapsın bunlar.

ben zaten 30a gelmişlerden bahsediyorum yoksa 24 25 çok normal artık eğitim iş güç derken. şanslı olanlar vardır ama benim için külfet yani.

tanışarak evlenen çok az çünkü erkekler tanıştıkları kişilere fazla güvenmiyor. aynı kızla görücü usulü ise çok kolay evlenebiliyor. yani aynı adamla sevgili olunca aklına başka şeyler geçiyor görücü usulü karşılaşınca başka. görücü usulünün genellikle evlilikle sonuçlanmasının ve sevgililerin genelde ayrılmasının sebebi erkeklerin şüpheci olması ve sevgililerini evlenmek amacıyla görmemesi. kısaca bu usulün hala geçerli olmasının sebebi erkekler.

Bence görücü usulu evlilikler daha sağlıklı ama biraz da şans işi gibi geliyor, görücü usulunda insanın niyeti tamamen evlilik olduğu için arzularını isteklerini beklentilerini daha rahat söylüyorlar çünkü kaybedecek bir şeyleri yok ama öbür türlü tanışmalarda karşı tarafı kaybetmemek için kendilerini gizliyorlar takiye yapıyorlar ama evlendikten sonra gercek yüzlerini gösteriyorlar, ben böğle düşünüyorum kızlar.

görücü usulü evlenmek asla sevdiğinle evlenmeye benzemez .bir sürü insan karışıyor işin içine ..iki kuzenimde aşk evliliği yaptı .. çok yakın arkadaşlarımda ..ben bu devirde hala annesine anne bana kız bak demelerini anlayamam... insanın kendi sevdiğiyle evlenmesi başkadır .... sizin dediğiniz gibi olsa herkes görücüyle evlenirdi benim yaşadığım yerde ve çevremde kimse görücü usuluyle evlenmiyor .... tabi yaşadığın ortama göre değişir ... sevgilinle ayrılmanın nedeni güven değil sevgi btimesidir bence .. kimse sevdiği kadını saçma sapan nedenlerden dolayı bırakma z.. ayrıca görücüyle bulduğu kızın iyi biri olduğunu nerden biliyor ..7/24 hafiye mi takıyorlar kızın peşine ...sevgilimde hep der ben kendi sevdiğimi alayım da ilerde anne senin yüzünden oldu bak mutsuzum demeyeyim en azından mutsuz da olsam benim hatamdı diyeyim der .. bende öyle düşünüyorum ...

Herkes ister aşk evliliği yapmak benim de hayalim o ama nedense olmuyor ve bir de sağda solda dolaşan verilere bazen bakıyorsun aşk evliliği yapanlarda boşanma oranı daha yüksek, bazen diyiyorum da kendi kendime dünyaya bir terliksi hayvan veya amip olarak mı gelseydim ya ne güzel cinsiyet derti yok üremek çoğalmak için başka cinslere muhtaç olmak yok her işini kendi başına hallediyorsun :) Ama insan olarak gelmişsin dünyaya doğru insanı bulabilmek için her şeyi denemekte fayda var bana öğle geliyor :)

Bence görücü usulü diye bisey kalmadı günümüzde. Görücü usulü ile evlenen insanlar birbirlerini bir yada iki kere bazısı da sadece düğünde görürlerdi. Oysa günümüzde görücü usulü ile evlendim diyen insanları aileler bulsada birbirlerini tanımaları ve görüşmeleri için zamanları oluyor. Ailelerin tavsiyesiyle tanışmış olmaları görücü usulü yapmaz bu durumu. Tabi bu benim fikrim...

Ben görücü usulü evlendim. Ve çok kısa bir tanışma dönemimiz oldu, hemen nikah masasına oturduk. Arkadaşlar, ne yalan söyleyim, böyle yaptığım için çoooooooooookkk pişmanım. tamam eşimle tanıştırıldık ama keşke uzun zaman geçirip daha sonra evlenseydik, şu an eşimle ciddi problemlerimiz olmamasına ragmen hiç mutlu değiliz ve bazı ufak seyleri bile aşamıyoruz. Ben daha iyi tanımalıydım diye düşünüyorum. Üstelik biz daha 2 seneyi devirmedik bu hale geldik.

Ben tanıyıp 2 bireyin birbirlerini iyi huylarını kötü huylarını iyiliklerini kötülüklerini görmelerinden yanayım sevmek en güzelidir heleki aşk..

kesinlikle sana katılıyorum ne kadar tanıdığını düşünürsen düşün ister 1 yıl ister 10 yıl aynı evin içinde yaşamak farklı bir olay.
sonuçta avrupada yaşayan insanlar degiliz evlenmeden önce kaç bayan sevgilisiyle aynı evi paylaşıyor onun her halini görüyor.

Ben sevgilimle aynı evde de yaşadım o bile gerçekten anlamaya yetmiyor. Düğünden hemen sonra bambaşka bir adam oldu eşim.
Görüşerek yada görücü şu an her türlü evliliğin şans işi olduğuna karar verdim. İnsan bir kere şanslı olacak...

Nasil evlendigimizin ne onemi var?
Aralarinda sevgi olan, hayat gorusleri ayni olan yani birbiriyle iyi anlasan ciftlerin evlilikleri daha uzun omurlu olur bence.

Görücü usulünde aday size gelmeden önce bir çok süzgeçten geçerek geliyor bir bakıma güzel. Mesleğini, aile yapısını, memleketini belirleyebiliyorsun böylece daha görmeden istenilen kriterlere sahip olmayanlar eleniyor. Ama çok çabuk nikah oluyor, benim arkadaşım iki kere gördüğü çocukla evlenecek yakında istemeye geliyorlar, baya bir yabancıyle evleniyor. Herkes evlenince seversin, evlenince tanırsın diyor ama ya sevmezse? Ya tanımazsa? Büyük kumar.
Tanışarak evlenmek çok daha güzel olsa da insan yaşadıklarına katlanmak zorunda kalıyor. Sevdiğin için bir çok şeyi göz ardı ediyorsun, bir çok şeyden feragat ediyorsun ve uzun yıllar tanışıyorsan işin suyu çıkıyor ve daha evlenmeden kavga aşamasına geçmiş oluyorsun.
Evlilik her türlü büyük bir kumar bence, ister görücü usulü ister tanışarak olsun o imzayı atıp aynı eve girmeden kimseyi tanıyamazsın.

ben ikisini aynı anda yaşamış bir kadınım. bu yüzden çok şanslı görüyorum kendimi. eşimin ailesiyle ailem önceden tanışıyordu. annesi bizi tanıştırmak istiyordu. ikimiz de çok itiraz etmişiz birbirimizden habersiz. ama inat etti, tanıştırdı. ilk yılımızın sonunda yüzük taktık ama ikimiz de okuyorduk. beş yıllık ilişkiden sonra evlendik. hem görücü usulü oldu hem de birbirimizi tanıdık. şimdi çok mutluyum, çok şükür. beni hiç şaşırtmadı iki yıllık evliliğimiz boyunca, hep aynı, tanıdığım adam. yakında da üç kişi olacağız ve eminim şahane de bir baba olacak.

Tanisarak ve devaminda aileninde onayini alarak evlenilmesi gerektigini dusunuyorum. Ask ve saygi evliligin yurumesini saglayan temel taslar.

Bizimkisi görücü usulü bunu da ben istedim zaten ama damdan düşer gibi olmadı , belirli bir süre görüştük konuştuk birbirimizin fikirlerine uyumluluğumuza baktık. Çok şükür aileler bu durumda herşeyi bize bıraktılar. Bizde anlaşınca resmiyete döküldü herşey. Görücü usulünün daha sağlıklı olduğundan yanayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…