• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

ben severek evlendim geçen sene haziranda evlendim.çok mutluyuz allah kimsenin yuvasını bozmasın,kullarada o şansı vermesin.2005 de tanıştık
tabikii tanışarak aşk evliliği en güzeli o heycanı o duyguyu tatmalı herkes.
benim annemde severek evlenmiş ve biz bir araya geldiğimizde o güzel aşkı dinlediğimizde gururlanıyoruz maceralarını kaçamak buluşmaları :19:
şimdi bizimde ilerde çocuklarımıza anlatacağımız o kadar çok anılarımız birikti ki o güzel günlerden hatıra bizlere.
yaşım 24 ben öle gördüm öle yaşıyorum ve şiddetlede tavsiye ediyorum
:123:

bence 2si karışık olmalı evlenirken :) yani daha önceden tanıyıp sevmelisin ama arayı da çok uzatmadan ailenle tanıştırıp hemen evlenmelisin.. uzayınca hem tadı kaçıyor hem de evliliğinde yaşayacağın heycanları haram dairede yaşamış yani evliliğin güzelliklerini öldürmüş oluyorsun...

aslında evlenmeden önce ilişkinizde yaşanılan şeyler karaktere bağlı o heycanın kaybolup kaybolmaması sizin elinizde,örnekler çook ilk buluşmalarında elini tutarsan,öpüşürsen ikinci buluşmada daha farklı şeyler isteyebilir,evine gelmek ister yada seni çağarır vs.. evlilikte heyecan dediğimiz şey bu olsa gerek.MESAFLER SİZİN ELİNİZDE ilişkinin sonunu evlilkle bitirmek istersenin sağlam adımlarla kurmanız gerekir tabiki kavgalar ,küslükler ,tripler olucak bu ilişkinin de evliliğin de tuzu biberi.fakat o heyacan dediğimiz şeyi de kısıtlamasını bilicez yapamazsak eğer ipin ucu kaçar.

biz 6 yıllık ilişkimize evleri sokmadık.cafe resterant,pastane.alışveriş merkezleri sinema v.selini tutma sarılma en fazla öpüşmeden ileride gitmedi yani
evlenirkende belkide o heycanı en çok biz yaşadık.başbaşa kalıcağımız günleri,ilk gecemizi,balaymızı,kahvaltımızın,yemeğimizin birlikte yaşayacağımız evin,kısacası yıllar sonra hayallerinin gerçek olması dünyanın en mutlu insanı yaptı bizi.

DOĞRU İNSANI BULMAK GEREK

arkadaşlar ben eşimle üniversiteye kayıt yaptırmaya gittiğimde tanıştım 1 sene sonra evlendik tabiki okuldan bu arada 3 yılda mezun oldum o tartışılır iyiki eşimle evlenmişim diyorum ilk erkek arkadaşım ilk elini tutuşum çok farklı arkadaşlar eşime olan aşkımmmmmmmmmm hala devam etmekte ama benden sizlere tavsiye kesinlikle küçük yaşlarda evlilik yapmayın hep fedakarlık yapan ne yazık ki kadın oluyor unutmayın hayatta kimse vaz geçilmez değildir allah benim evimdeki mutluluğu hepinize nasip etsin amin 36 yaşındayım 15 yaşında 1 kız çocuğuna ve 7 yaş erkek çocuğuna sahibim:72::72:

hangi evlilik daha uzun ömürlü görüçü usülü'mü:uhm:yoksa serek'mi:uhm:bu konuyla şunları buldum 65%100 görüçü usülü daha uzun omürlü oluyomuş. sizlerinde yorumlarını bekliyoruzzzz :enbuyukkk:

nasip,kısmet işi bunlar güzelim nasip nerden gelir bilinmez ama bana kalsa tabi ki aşk evliliğidir bilmediğim bir adama tahammül edemezdim heralde şu anda 3 yıllık birlikteliğimde tenine,kokusuna,dokunuşuna o kadar alıştım ki ondan başkası vızz gelir bana :')

Son düzenleme:
bence hayırlısını istemek daha doğru görücüde olsa severek de olsa kısmetimiz de nasibimizde kim varsa o olur eski de kaldı o bir iki kere görüşüp evlenmek görüşüp tanışma şansı var iyice tanıyorsun önemli olan içime sinmesi ailemin onaylaması desteklemesi onay vermiyorsa aile mutlaka vardır bir şey:16:

Son düzenleme:
Okulumu okudum, çalışıyordum da..
Evde oturan (ki küçük asla görmüyorum), çalışmayan sosyal olmayan biri değildim...
Görücü usulü evlendim..
Annelerimizle hep beraber gidip, yan masaya geçip tanışmadık.
Ki çok güldüm bu yorumlara :1: :1:
Doğru yaa babam beylik tabancasını dayamıştı kafama :1: :1: :1: :1:
Hayatta verdiğim en doğru karar..
İyi ki babacım ikna etmiş beni evliliğin çok güzel birşey olduğuna, korkmamam gerektiğine..
İyi ki dualarını almışım, "iki tarafta da sırtın yere gelmesin, hep mutluluk dol" demişler iyi ki...
Görücü usulü evlendim, çünkü kendi verdiğim karar inanılmaz hata olmuştu, 10 aylık bir sevgililik kabustu..
Korkularımı ailemle yendim, huzur ve mutluluğumu eşim ve güzel kızımızla katlıyoruz...

Ama valla pastaneye gitmedik, hele annelerle hiiç :52: :1: :1: :1: :1:
Abartılmasın lütfen, hakikaten komik :1: :1: :1:

Bunun bi istatistikini yapmamız mümkün değil
Kimisi yıllarca sevdiği kişi ile evlenir ama anlaşamaz
Kimisi bir anda görücü usulü evlenir ve gayet iyi anlaşır

Nasip, kısmet daha çok
Ecel ile nikah şaşmazmış...

Bunun bi istatistikini yapmamız mümkün değil
Kimisi yıllarca sevdiği kişi ile evlenir ama anlaşamaz
Kimisi bir anda görücü usulü evlenir ve gayet iyi anlaşır

Nasip, kısmet daha çok
Ecel ile nikah şaşmazmış...

Ayynen öyle..
İkisinde de mutlu ya da hazin son garantisi yoktur kesinlikle..
Az mı görüyoruz şu kadar sene çıktık, anlayamıyorum neden böyle diye üzülen arkadaşlarımızı..
Ben de onlardan olabilirdim gayet tabii ve hayatın daha neler getireceği belli olmaz..

valla biz tanışarak evlendik, severekte evlensek sonradanda sevsek anlaşıyor olmanın insanların elinde olduğunu söyleyebilirim sadece, karşılıklı fedakarlıklarla, konuşmayla, kimi zamanda alttan almayla yürüyor evlilikler
Lakin kavgasız ev olmaz olmamalı
kavga etmiyorsak zaman zaman; sorun vardır, mutlaka biri daha fazla tamam diyordur.
Ben her iki evliliğede saygı duyuyorum ve allah kimsenin yuvasını bozmasın diyorum :)))))

Nedense görücü usulu evlilikler daha uzun oluyor.
Bence eşler çıkarken birbirlerini tanıyıp huyunu, suyunu, zevklerini, duygularını biliyorlar ve bu yüzden evlendikten sonraya bişey kalmıyor. Biz çıkarken yaşadığımızı görücü usulu ile evlenenler evlenince yaşıyor.
Tabi sevgisizde asla olmuyor
sana katılıyorum canım
aynen sevgiliyken yasananlar da cok gzl ama tabi herkesin aile ve cevre kosullarına göre değişir ama mesela ben sevgillmle bir yerlere gidince aklımda hep acaba biri görür mü bir gelirmi diye raht raht oturamıyrm sevgilime kendimi tamamen veremiyrm :)korku olunca bi taraftan öyle oluyo ama evlenince nasılsa kocam deyip cümle alem görsün deyp sevgiliyken korkarak yaptgn herseyi bin kat daha istekle ve rahatlıkla yapınca daha cok unutulmz olur ve daha cok mutlu olursun bnce görücü usulu eskisi gbi değil artk soncta 1 sene nişanlı kalınıyor yine de konusup tanısılıyor en hayrlısı aslında görücü usulü :) en azından 2 tarafında nıyetinin ne oldugu belli

hangi evlilik daha uzun ömürlü görüçü usülü'mü:uhm:yoksa serek'mi:uhm:bu konuyla şunları buldum 65%100 görüçü usülü daha uzun omürlü oluyomuş. sizlerinde yorumlarını bekliyoruzzzz :enbuyukkk:

Ne sevenler gördük yıllarca bekleyenler.. evliliğin 3-5 ayında arkasına bakmadan koşa koşa boşananlar..Ne görücü evlilikleri gördük birdaha dünyaya gelsem yine eşimle evlenirdim diyen..
Görücü usulü evlendirip sevdiğinden ayrılanlarda gördük mutsuz olan dayak yiyen aldatılan vs tanısıp severek evlenenlerdede gördük bunları.. Mutlu olanlarıda mutsuz olanlarıda.. Özetle bence böyle bir konuda oran verilmesi biraz saçma olur.Benden önceki hiçbir yorumu okumadım ama.. . Görücü usulü evliliklerde yürür tanışarak evlenen çiftlerin evlilikleride. Yada tam aksi. Bu tamamen karşılıklı anlaşmak ve kişiliklerle ilgili.

Son düzenleme:
ben severek evlenme taraftarıyım ama görücü usulü evliliklerin daha uzun ve mantıklı sürdüğünü düşünüyorum.

Her iki türü de mantık olarak ele alalım.

Görücü usulü;
erkeğin kadından kadının erkekten hiç bi beklentisi olmadan yapılan bi evliliktir, bu yüzden aynı evde yaşamaya başladıktan sonra birbirlerini tanımaya başlarlar.
Alışılagelmiş bi karakter ön analizi olmadığı için zamanla ortaya çıkan tüm huylara, davranışlara alışılmaya çalışmak zorunluluğu hisseder kişi.
Zaten bu süre içerisinde de evlilik şekillenmiş, taşlar yerine oturmuştur.

Severek evlenmek;
Erkeğin ve kadının birbirini tanımak için çaba sarfettiği bi flört dönemi gerektirir.İşin ironi kısmı kadın da erkek de kendi kişiliklerini ortaya koyamaz, rol yapar.
Kadın olduğundan daha bakımlı, erkek olduğundan daha anlayışlı görünür çoğu zaman.
Arada sevgi olduğu için yapılan hataların bir çoğunun üstü kapatılır, kavgadan sonra sarılmalar, öpüşmeler..
Evlilikten sonrası içinde kurulan hayallerde her iki tarafta birbirini farklı tanıdığı için genel de pembenin toz hali tercih edilir.
Beklentiler büyüüüür, büyüür..
Aynı evde yaşamaya başladıktan sonra bu beklentilerin karşılanmaması, tanıdığı kadının/ erkeğin farklı yönlerinin çıkması "bu benim aşkım olamaz" gibi hayal kırıklıkları oluşturur.
Bu da davranışlara, hareketlere, hatta ilgilere yansır ve kavgalar, kopmalar, çekip gitmeler başlar.
Görücü usulü evlenen bi çok insan evi terketse dönemeyeğini bilir o yüzden böyle basit oyunlara, tuzaklara düşmez.
Ama severek evlenenler partnerlerini tehdit edebilmek için genelde bu yola başvururlar.Eşinin peşinden geleceğine emindirler, çünkü seviyorlardır, seviliyorlardır, birbiri olmadan yapayacaklarını düşünürler.Dolayısıyla daha sert kararlar alır, daha rest dolu bi hayat yaşamayı tercih ederler.
Sonuç: ya saygı biter, ya ilişki kopmalara, sektelere uğrar.. sonuçta bişeyler yitirilir.
Kadın/erkek rest çekerek, terkederek karşısındakine "noldu senin eski sevgine, al bensiz kal da anla bensizliği" dersi verdiğini sanırken .. hüsranlar hüsranlar..

görücü usulü ya da severek, kişilerin karşısındakinden çok fazla bişey beklememesi taraftarıyım.
Netice de karşımızda ki bi
insan.
Ona insanlık vasfının üzerinde sorumluluk yüklemek her iki evlilik türü içinde hüsranla sonuçlanacaktır.

off parmaklarım yoruldu!:126:

Son düzenleyen: Moderatör:
gorucu usulu bulduklarınızla flort etmeyi deneyin, bence olursa en sahanesi oylesi olur

Bu da güzel bir bakış açısıymış :1: :1: :1: :1:

Eşimle tanışmaya ikna edildiğimin ertesi ilk buluşmada, "Allah'ıııım evlenmem been, bunlar ciddiymiş, karşımda biri vaarrr!!!" şoku yaşadım :1: :1: :1:
İkinci görüşmeye annemin "İstemediğini sen söyle, ben nasıl söyliyim!" yemine atladım da gittim..
Daha rahat, daha önyargısız (çünkü hayır diyeceğim ya :1: ), daha doğal bir görüşme oldu tabii ki...
Eve gittiğimde en azından ağzımda var olan 28 dişim meydandaydı :1: :1: :1:

Nişanlılık dönemimiz çok güzel geçti, biz mutlu, aileler takla atıyor sevinçten..
Babacımı kaybettik ama hep bizimleydiler, eşime o zaman daha da bağlandım, onun gibi desteğim olmasaydı... bilmiyorum...
Alışverişti, oydu, buydu.. aile ilişkileri..
Belki abartı gelecek ama... Vıcık vıcık ilişkilerimiz yoktu ama tek bir aile olmuştuk..
Her zaman destek oldular bize, eşya alınırken, düğün esnasında, takılarda...
Eşim her zaman olgun ve yanımdaydı..
Evlendik, sorunlarımız olduğunda görücü usulü olduğu için böyle zannederdim hep..
Baktım ki 4 sene, 5 sene çıkmış arkadaşlarımızda da aynı, hatta beter sorunlar oluyordu..
Ki sorunlar benim triplerimdi :1: :1:
Sonra görücü mörücü değil, şımarık olduğuma karar verdik eşimle :1: :1:
Hayatta görüp bulabileceğim en harika insan..
Sığınılacak limanım.. Hayatımın erkeği...

Rabbim görücü ya da severek, herkesi mutluluk ve huzurla doldursun inşallah...

kader kısmet diye evlenip hergün şiddet görenlerin kaderi dayak yemekmi anlamadım ben bu işi.

severek evlenmek en ideali bence. grücü usulü bana çok anlamsız geliyor elin adamı bir anda karşına geçiyor ve bin türlü aile çevre baskısıyla uğraşmak zorunda kalıyorsun. kabul etsen olmaz etmesen sağdan soldan aman iyi çocuktu neden ki diye sorular sıkntılar. madem o kadar iyi adam niye annesinin kız bulmasını bekliyor anlamıyorum hele 30u geçmiş erkekler mutlaka kızlarla ilişkisi kötü olanlar gibi geliyor sokakta hiçbir kız beğenmemiş bakmamaış ben mi seveceğim?

Fazla acımasızsın ebis_1..
Üzerime hiçbir şekilde alınmadım, öyle düşünme sakın..
Elin oğlu annesine kız bul demiyor..
Elin oğluna eşi dostu diyor ki bir kız var görüş..
Ailelere danışılıyor, kendileri bilir deniliyor..
En azından bende öyle oldu :1: :1: ve tanıdığım bir sürü insanda...
Kapı deliğinden kız göstermeler, anneyle görüşmeye gitmeler yok merak etme :1:
Ve ben de öyle büyük konuştum ki, (görücü usulü mü, bööğğğ... :1: )
Başıma geldi oldu :))
Başıma gelen en güzel "Allah sordu" olayı :1: :1: :16:
Ayrıca tanıştığımızda eşim sadece 24 yaşındaydı... Evde kalmamıştı yani :1: :1:

Back