ben severek evlenme taraftarıyım ama görücü usulü evliliklerin daha uzun ve mantıklı sürdüğünü düşünüyorum.
Her iki türü de mantık olarak ele alalım.
Görücü usulü;
erkeğin kadından kadının erkekten hiç bi beklentisi olmadan yapılan bi evliliktir, bu yüzden aynı evde yaşamaya başladıktan sonra birbirlerini tanımaya başlarlar.
Alışılagelmiş bi karakter ön analizi olmadığı için zamanla ortaya çıkan tüm huylara, davranışlara alışılmaya çalışmak zorunluluğu hisseder kişi.
Zaten bu süre içerisinde de evlilik şekillenmiş, taşlar yerine oturmuştur.
Severek evlenmek;
Erkeğin ve kadının birbirini tanımak için çaba sarfettiği bi flört dönemi gerektirir.İşin ironi kısmı kadın da erkek de kendi kişiliklerini ortaya koyamaz, rol yapar.
Kadın olduğundan daha bakımlı, erkek olduğundan daha anlayışlı görünür çoğu zaman.
Arada sevgi olduğu için yapılan hataların bir çoğunun üstü kapatılır, kavgadan sonra sarılmalar, öpüşmeler..
Evlilikten sonrası içinde kurulan hayallerde her iki tarafta birbirini farklı tanıdığı için genel de pembenin toz hali tercih edilir.
Beklentiler büyüüüür, büyüür..
Aynı evde yaşamaya başladıktan sonra bu beklentilerin karşılanmaması, tanıdığı kadının/ erkeğin farklı yönlerinin çıkması "bu benim aşkım olamaz" gibi hayal kırıklıkları oluşturur.
Bu da davranışlara, hareketlere, hatta ilgilere yansır ve kavgalar, kopmalar, çekip gitmeler başlar.
Görücü usulü evlenen bi çok insan evi terketse dönemeyeğini bilir o yüzden böyle basit oyunlara, tuzaklara düşmez.
Ama severek evlenenler partnerlerini tehdit edebilmek için genelde bu yola başvururlar.Eşinin peşinden geleceğine emindirler, çünkü seviyorlardır, seviliyorlardır, birbiri olmadan yapayacaklarını düşünürler.Dolayısıyla daha sert kararlar alır, daha rest dolu bi hayat yaşamayı tercih ederler.
Sonuç: ya saygı biter, ya ilişki kopmalara, sektelere uğrar.. sonuçta bişeyler yitirilir.
Kadın/erkek rest çekerek, terkederek karşısındakine "noldu senin eski sevgine, al bensiz kal da anla bensizliği" dersi verdiğini sanırken .. hüsranlar hüsranlar..
görücü usulü ya da severek, kişilerin karşısındakinden çok fazla bişey beklememesi taraftarıyım.
Netice de karşımızda ki bi insan.
Ona insanlık vasfının üzerinde sorumluluk yüklemek her iki evlilik türü içinde hüsranla sonuçlanacaktır.
off parmaklarım yoruldu!:126: