Görücü usulü evlilik mi? Tanışarak evlilik mi?

bende görücü usulü diorum ama şimdi yine kızla erkek karar veriyor ve evleniyor
benim gibi

Biz severek evlendik,eşimde duygusallık agır bastı bende mantık agır bastı. mantıgım üzerine kurulu sevgi eşliğinde bir evlilik yaptım . cok sukur 1 senemizi doldurduk ,Allah pişman etmesin .. iş severek ya da görücü usuluyle evlenmekte degil,evliligin getirdigi sorumlulukları uygulayabilmek,karsınızdaki insanın yaradılış özellikleri..

Bu mesajı okuduğumda ne çok güldüm...
1 yıl sonra demişim ama ben şimdi 1 aylık nişanlıyım ne kadar ilginç bence herşeyden önemlisi dürüstse ileride ailenize iyi bir baba olabilecekse
ve herşeyden önemlisi saygı yoksunu bir insan değilse emin olun ki sevgi fazlasıyla geliyor
4 ay sonra evleneceğim ama hiç bir gün daha kırılmadım çok şükür ileride tabiki değişebilir ama birazda söyle düşünüyorum ne verirsen fazlasıyla onu alıyorsun

Bende yedi aylık evliyim,az veya çok sanırım bende artık evlilikle ilgili yorum yapabilirim

Ablamlar görücü usulüyle ben ise severek evlendim.Her ikisininde avantajları ve dezavantajları neredeyse eşit.En önemlisi yanındki adam bence ..

shery59 sana katılıyorum birlikte olduğun insan çok önemli...şimdi,severek evlenir seneler süren birliktelikten sonra büyük hevesle evlenirler bi bakarlarki düşündüğü insan gitmiş başka biri gelmiş hayal kırıklığı yada karsısındakinin her şeyini biliyodur heyecan kalmamıstır fakat şöylede olabilir severek evlendiği düşlediği kadını bulur rutin değildir evlilikleri,mutluduur ..görücü usulü olur sonradanda sevebilir insanlar birbirini yada sevmezler iletişim kopukluğu ve mecburiyet olur........yani evlilik heyecanı yitirmemek bence ve büyüklerin dediği gibi sevgi saygı tabi huzur...evlilik kişilerde başlar kişilerde biter ha severek olmuş ha görücü üsulü sen karsındaki adamı da seviyosan ve önemli nüanslara dikkat edip devam ettiriyorsan mutluysan mutlu oldurabiliyosan ne mutlu sana...

Evlilik bu tanışarak mı veya görücü mü diye belirlemek güç biraz .
Bulunduğun koşullar insanın düşüncesini değiştirebiliyor.

görücü usulü evlilik bana göre değildi,daha ünivstdede okurken görücüler gelridi ıyyy o kadar soğuk ve saçma gelirdiki bu duygu bana...hatta bi tanesiyle ailemin zoruyla görüşmek zorunda kalmıştım,ne banal ne saçma demiştim ,ne konuşulabilinirdiki yeni tanıştığınız biriyle,oysa aileme göre çok iyi bir ailesi var mutlaka görüşmeliydim..ee tamam ailesi iyidir ama neye göre iyi...sonrasında ben aileme olamycağını söyledim tabi bizimkiler ve o ailede hayal kırıklığna uğradı aylarca tekrar görüşün muhabbeti oldu...off ne saçma ya diye düşündüm kabul etmedim.sonra ünivstede arkadaş ortamında eşimle tanıştım yemin ederim ilk görüşte aşk dedikleri buydu....ilk görüşte çok hoşlandım o da aynı duyguları hissettiinden hep görüştük hem arkadaş ortamında olduğumuz için çok doğal tanıdık birbirimzi sonra okulun son 2 senesi aynı evi paylaştık sayılır,bazen o bende bazende ben onda kalırdım-aklınıza kötü bişey gelmein kesinlikle beraber olmadık.eşim çok iyi biri bana hep sen benim evleneceğim insansın herşey zamanıyla yaşanınca güzel derdi...ve 5 yılın sonunda evlendik,8yıldır evliyiz .çok şükür mutlu bir evliliğimiz var....

bu seçenek insanın kendisiyle alakalı tamamen. ben severek evlendim ama önce görücü üsülü görüşmelerim de oldu.

o zaman anlamıştım ben kesinlikle görücü üsülü evlenen bi insan olamazdım.veya mantık evliliği yapabilecek, veya ailemin uygun bulduğuna evet diyecek,

veya ufak bir elektirik alarak...Görücü üsulüyle evlenecek olan adamın bir kere evlenmeyi aklına koymuş olması,ben yada başka biriyle zaten evlenecek olması,

(yani gözüne biraz güzel görünmesi halinde) benim kabul edeceğim bir şey değildi.

sevdiğim adam karşısındaki sadece ben olduğum için evlendi işte bu herşeye değer.zaten evlilik yeterince zorken

mantık fikir, yada sevmeye dair beklenilen ümit bence insanı yarı yolda bırakir.çook sevmiyorsan asık değilsen evlilik tahammülü zor olan birşey olabilir.

eşim görücü üsülü zaten evlenmezdim ama olduki evlendim sana davrandığım gibi davranmazdım diyor.yani o bir takım ihtiyacları giderecekti ev,cocuk,anne vs..

saygı duyardım belki ama şu anki gibi olmazdı diyor.ki normalde gelenekselci bir tiptir.

Görücü usulü evlendim ama burada anlatıldığı gibi değil..
Yani bir iki kere görüşüp hemen yüzük takma olayı falan yok.. bir iki ay karar aşaması,telefonla yada gerektiğinde yüz yüze görüştük..

bi baktık uyuştuk,sonra bi daha baktık sözlenmişiz ..:)

Herşeyi tadında ve seviyeli yaşadık,evlendikten sonra çok daha tatlı oluyo böyle.

İkisi de doğru insanla uzun ömürlü olur diye düşünüyorum. Tanışma biçiminin bir önemi yok.

Bence görücü usulü evliliklerin daha uzun sürme sebebi, toplum ve aile baskısını daha çok yaşayanların bu şekilde evlenmesinden kaynaklanıyor.Haliyle bu baskıyı hissedenlerin de boşanması daha zor oluyor.

Belki böyleleri de vardır,ama genelleme yanlış olur.

Ben görücü usulü evlendim. Esimle bir kaç kere görüstük, konustuk, anlastik, ve devam etmeye karar verdik. Ama ne baskici bir ailem var, ne kendim "ezigim". Yüksek lisans ögrencisiyim, ideallerim ve hayallerim var. Yani kisacasi sadece evlenmeye programlanmis, tek hayali ve derdi evlenmek olan koca manyagi evde oturan bir kiz degildim.

Evlilik hayatinin uzun ömürlü olmasi tanisma biçimiyle alakali degil, kisiler ve ailelere bagli bence.

En önemli olan seyler -biraz klasik olsa sa- karsilikli saygi sevgi ve anlayis.
Kisilere göre degisebiliyor, bazi insanlar asik olmadan bir kisiyle yapamazlar - ki bu en normal olani :)
Ben ilk baslarda daha çok mantigi önde tuttum, esimle asagi yukari ayni hayat görüslerine sahibiz ve karakterlerimiz birbirlerine uyumluydu (hala öyle çok sükür). Ailemin rizasi da benim için önde gelen sartlardan biriydi. Bütün bunlar olunca birbirimizi tanidikça asik olduk.

Görücü usulü kesinlikle olmaz deyip hemen kestirip atmayin bence arkadaslar, zannedildigi gibi ilkel bir tanisma biçimi degil. Tabi ki mutlaka tanisma faslini hafife almamak kaydiyla gayet saglikli kararlar alinabilir.

Allah herkese mutlu yuva kurmayi nasip etsin.

görücü usulu daha iyi bence bende en azından sokak sokak gezip ergen aşıklar gibi dolaşmıyosun mantıklı akıllı bi seçim yapıyosun ha mutlumuyum tartışılır ama tanışarakda evlensem adamı tanıyamazdımki evlenince 2.kişilikleri çıkıyo ortaya

görücü usulü daha mantıklı.herşey saygı çerçevesinde ilerliyor.evlenildiğinde tanıyor kişiler birbirlerini ,o zaman paylaşıyor anılarını,birlikte vakit geçirmeye başlıyor, sevgi de muhabbette heyecanda o zaman yaşanıyor.diğer türlü zaten biribirini tanımış vakit geçirmiş ,tartışmış ,konuşmuş v.s olunduğu zmn evlilikte sıkıntılar çıkabiliyr.en azından ben böyle düşünüyorum

nasip bu işler
bakarsın tanısarak evlendin
bakarsın görücüyle.
sonucta evlenecegın insan aynı kişi olacaktı yani
tanissan da gorucu olsa da
ben boyle dusunuyorum

bayanlar meydana çıktı çıkalı erkekler işsiz.çoğu bayan çalısıyor die rahata alısmıs işsiz güçsüz yatıyor.bütün yük bayanın sırtında.ekonomik özgürlük olmasın bırakın.evinizin tadını cıkarın.dogamız geregi evciliz zaten biz.çalıssın didinsin getirsin biz yiyelim.sanki çokmu iyilik biliyor allah askına.hem ben 4 sene cıktım 5senedirde evliyimde ne oldu 9sene tanısmıslık.bence kesinlikle GÖRÜCÜ USULÜ.hem daha uzun sürüyor evlilikler.kimse kendini kandırmasn bos yere.bizkadınlar iki iltifata agzımız ayrılır.bilmezmiyiz kendimizi.ama hep tam güvenmek ister ses etmeyiz kondurmayız üstlerine hiç bi kötülüğü.allah bize fikir versin ne diyim.benim hayatta hiçbişeye itimadım yok.başta erkeklere.babam kardeşim dedem arkadasım kim olursa olsun isterse evliya olsun yok arkadasım evlenecekseniz görücü usulü evlenin.yoksa zaten erkek kahrı cekmeye meraklı değilseniz.hayatınızı yasayın.

Ben severek evlendim görücü usulünede hep karşı durdum daha 2 aylı kevliyim çok şükür iyi gidiyor Allah daim etsin.. bence iş görücü falan meselesi değil ben eşimi 4 yıl bekledim ama bir kez dışarı cıkmadık babamın iş yerindendi babam sayesinde tanıdım ve gizli olarak tam 4 yıl bekledim gezmedim tozmadım başbaşa belki 5 kezkaldım telefonda hayatımız bitti resmen babam sayesinde görürdüm onu hep okadar yani uzakdan birbirimizi çok sevdik ve ailelere açıldık herşey olumlu gitti aşık olun ama kendinizi gezip tozup ilişkinizi heder etmeyin biz kendimizi bilerek tuttuk yoksa görüşebilirdik ama bu seferde bende görücü usulu daha iyimişmiş diyebilirdim baştan nasıl alıştırırsan öyle gider hayatınızdaki adımlarınızı hep yerine göre atın söz lü iseniz sözlü gibi yaşayın nişanlı iseniz nişanlı evli isenizde evli gibi ozaman görüceksiniz hiç bir sorun olmaz Allah ın izniyle ama biz kalkıp sınır aşarsak sözlüyken nişanlı nişanlıyken evli gibi olursak ozaman evli liğe bir isim koyamayız ve karışık sıkıntılı bir döneme girebiliriz diye düşünüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…