Görücü/ Severek

Görücü usulünde de iki taraf birbirini tanır, nişanlılık süreci yaşar. Hemen apar topar evlenmek zorunda değillerki.

Benimde buna benzer sebepler ama ben eşimde şunu gördüm annesinin lafının üstüne laf söyleyemiyor.Ondan terkettim.
Eşiniz dolduruşa geliyorsa daha güzel ya... Kendiniz doldurun şahsen ben öyle yapıyorum Aynı eve girdiysen anasından çok seni görecek. Erkekleri gözünüzde çok büyütüyorsunuz bakmayın onların asarım keserim demelerine yönetilmeye muhtaçlar tabi ki yönetebilecek meziyet önemli. Düşünün bakalım dolduruşa gelmeyen dediğim dedik bir hödük olsaydı

Ay savunacağım derken iyice b.ka batırıp çıkarıyorsun ne münasebet ya yemin ederim eşim ondan önceki ilişki hayatımla ilgili tek soru sormadı biz arkadaşlık evresiyle birlikte 10 yıldan fazladır birlikteyiz konusu dahi geçmedi.

Hanfendi sadece benimle yada onunla bitmedi ki bu durum.Benim aileme de yansidi.Ailemden de baskı görmeye başladım seni istemeyen aileye gelin gidiyorsun diye soylemediklerini bırakmadılar.Hakaret tehdit kaynana da bunlar vardı.Hani bana yapsa susayım.Esimin hatrina babamın yüzüne bile neler dedi.

Dürüst olmanı ister ayağına ağzını aramış eşinde az değilmiş... Nasıl yani evlendiniz ve birlikte olmadınız mı kız adamın ateşi başına vurmuş ondan dellenmiştir

Ama ben yüz verdim.Konusma esnasında sordu.Kendisi de geçmişini anlatti.Tam birliktelik yaşamamış ama anlatınca rahatsız oldum.Siz ne kadar modern olsanız da halen de eşi kız çıkmadı diye boşanan birsuru kadın var.Baba evine gönderilen.Esim eğitimsiz birisi değil.Esnek olur kan gelmeyedebilir dedi.

Hem senin hem de eşinin ailesi kapının dışında kalacak unutmazsan veya en azından unutmuş gibi yapmazsan kimse evliliğini sürdüremez. Herşeyin bir zamanı vardır günü geldiğinde lafı gediğine oturtmak gerek

Sen herkesin güllük gülistanlık evlendiğini mi düşünüyorsun önemli olan olgunluk, soğukkanlı ve öngörülülü davranabilmek.

Öyle olmuyor.İste babam bu tavırlarla senin evine gelmem dedi.Kardesim yok.Annem yok.Babam başka şehirde olacak.Ben üzülüp kavga edecektim.Esimde alttan alma huyu yok.Anasinin oğlu.Anasi da gelip gidip karisacakti.

Öyle olmuyor.İste babam bu tavırlarla senin evine gelmem dedi.Kardesim yok.Annem yok.Babam başka şehirde olacak.Ben üzülüp kavga edecektim.Esimde alttan alma huyu yok.Anasinin oğlu.Anasi da gelip gidip karisacakti.
Anladığım kadarıyla sizin ailenizde eşinizin ailesinden farklı değil, baban bugün öyle der elbette ama yarın kızım oğlum diye peşinizde koşacak buraya yazıyorum

Görücü usulü de olsa ilk görüşme etkileşim olursa önce söz yapılır aile bilir görüşülür konuşulur uygunsa nişan yapmaya karar verilir

Ay siz ne diyorsunuz ya bu berbat herife dönmesi için akıllar veriyorsunuz. Altı üstü bi adam yani bulunmaz hint kumaşı değil.

Görücü usulü de olsa ilk görüşme etkileşim olursa önce söz yapılır aile bilir görüşülür konuşulur uygunsa nişan yapmaya karar verilir
Neden sıcak bakmadığını soyleyeyim.Eskiden olsa aşık olmadan evlenilmemeli derdim.Fikir anlaşmasından ötürü istemezdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…