Görücü geldikten sonra?

Konuyu okudum ve sok oldum
Kacinci yy dayiz hala bu uygulamalari yapan var mi ? Herkesin orf adetine saygi duyuyorum ama cok aci gercekten. Hele ki okumus egitimli insanlarin buna izin vermesi.
Annesi vs geliyor, kizi begeniyor yada begenmiyor ogluna haber veriyor. Pardon da annesiyle mi evleneceksin ? Aklima birden M. Kirmizigulun filmi geldi. Kiza dua fln okutuyorlardi biliyor mu diye :KK43: Bu durumunda ondan farki yok.
Erkegi yuceltici, kadini ise asagilayici bir durum. Sonra da kadin haklari diye bagirip dururuz. Bir taraf bizim cabamizi bozuyor, bizlerse kadina deger vermeyi anlatmak icin ugrasip duruyoruz.
Unutmadan biri bana bu sekilde gorucu gelmek istese once kabul ettigi icin aileme kizarim daha sonrada gelecek kisiye tavrimi belli ederim. Ben pazarda ki mal degilim seçilecek. Kimse de kusura bakmasin

Olay ''görücü'' değil,konudaki şey artık çağ dışı.
Adamın annesi/ailesi gelir kıza bakar,beğenir,karpuz mu bu ? Bir de bunu savunanlar var.Siz eş kişisiyle görücü tanışmış olabilirsiniz de okumuş öğretmen olmuş kadın kendini bir aileye beğendirmek için ( ortada aşk bile yok,hatta şahısla yüz yüze konuşma bile yok ) kasıyorsa bir yerde çok yanlış şeyler var.Biraz mantıklı konuşun.

Hı hı olur asık
Ben hayatimda iki kisiyi sevdim biri esimden onceki eski sevgilimi digeride aileler tarafindan tanistirildigim esimi ikimizinde eli ayagi titredi ve cok sukur iyiki onu tanimisim.yani siz inanmiyor olsanizda bu sekilde de severek asik olarak evlenen cok kisi var

Son düzenleyen: Moderatör:
ay şu görücü olayında az kalsın evleniyordum:KK70::KK70::KK70:

üni daha son sınıf bitirmeyi vermişim bir tane aile dostu işte biri var söyle böyle çok iyi güzel filan. evlenmenin eesi bile aklımdan geçmiyordu. ama mantalitem de şuydu tanıdığın her bir insan aklındaki o'na seni bir adım daha yaklaştıracak diye. bir de ben baya mantıklı insanımdır neyse, 1 saat zor durdum cocuğun yanında kafe de buluştuk. zaten cabuk sıkılan biriyim muhabbetleri hiç sarmamıştı. ama görüşmeye giderken de demiştim ben düşünmüyorum öyle bir şey. en kotu bir arkadaşım olur filan diye. neyse sonra aradan 1 hafta geçti cocugun ailesi aracıya demiş ne zaman istemeye gelelim:KK70::KK70: dedim noluyoruzz, istemiyorum. sonra cocuk yazmıstı bana annemin kusuruna bakma diye ama cevap vermemiştim. gorucu kelimesi biraz garip kaçıyor ama eglenceli bir yanı da var.:KK70: yani dikkat et cocuk ne zaman doner diye beklerken bir bakmıssın sözlenmişsin :):)

yukarıdaki yoruma da güldümm en cok aranan meslek gruplarındasın, ilk görücüye gitme diye :):) cok sempatik buldum. :)

Soyle bakarsak hep bu annelerin sucu !
Ah ogluma kiz bakayim, oglum elini sallasa ellisi, benim oglum bitane vs vs diye diye, birde araya gire gire ya yuvalari yiktilar yada erkege kendi caplarinda boyle yuceltici hareketler yaparak kadin siddetine yonelttiler. 3 sayfa haberlerinde cikmiyor mu ben erkegim, kadin haketti yaptim diye ? Allahim su eski nesillerin bitmesini istiyorum inaniyorum ki bundan sonraki nesiller daha aydinlik olacak !

severek evlenip aşkından ölenler çok mutlu zaten.aşkından adamlar artık eşlerini olduruyor.
ilk aşk da gorucuye girer.tanımadan aşık oluyorsun.
hayırlısı olsun.bodoslama dalma ama.(kı sanmıyorumda)
tanışın edin bakıyım burayuada yazmayı unutma.

ben de öğretmenim hanımefendi.
kız bulamayıp annesine sen bul diyor
anneye de beni öneriyorlar anne de pastayı alıp çat kapı geliyor ben evde yokken
canım babam da oğlunuz kaç yaşına gelmiş eğer bir kadınla flört etmeyi beceremeyip sizi gönderdiyse kızımın tanışacağını sanmıyorum ben bu yaşımda istesem kaç kişiyle arkadaşlık kurar flört ederim diyor 😂
buradan çıkaracağınız dersi de siz düşünün.
sizin gibi insanların çocuğumun öğretmeni olmasını istemezdim.

Geçti işte keşke öyle olsaymış ama...
çocugu görmek istiyorum diye hbr salın o zaman.. ama öyle eve flnda gelmesin dısarıda gidin bi kahve için..
ve çocuguda söyleyin açıkça begendiysenz begenmedysenz kendisineee söyleyin.. kimseyi karıstırmayın yaa ..
begenırsenzde karsılıklı tlfn nolar alınr bi bakarsnz duruma .. hem yeni öğretmen olmuşsunz daha yasınız genç demekki acele etmeyın ..

X