Görücü geldikten sonra?

Bende 25 yasindayim.ama bu sekilde bu devirde bana sacma geliyor. Ailenin gelip gormesine ne gerek var ilk once. Bence oncelik kizla çocuğun tanistirilmasi olmali ki bu da bu devirde en kolayi. Once resmini gosterirsin elektrik olursa ayarlanir bir bulusma iki insan isinirsa birbirine ailelerde tanışır zaten

Keşke o aracı arkadaş eve bu insanları getirmeden önce sana tanıştıracağı kişinin fotoğrafını gösterseydi, bu kadar tantanaya gerek olmazdı.
Eğer sen adamı beğendiysen aracı da adama senin fotoğrafını gösterirdi. İkinizin kararına göre konu netleşirdi böylece.
Çok zamane dışı olmuş sizin görücü işi.
Hakkaten bu zamanda olacak iş degil, hadi araci resim göstermeyi akil etmedi sosyal medyadan da mi bakmak akliniza gelmedi? Tek bir isimden 7 ceddini görürdünüz aile gelmeden önce, hatta isme bile gerek yok burda isimsiz rumuzdan bile ne ifşalar yapıldı, ilkokul mezunlari bile stalker şimdi, siz nasil kabul ettiniz böyle bir şeyi?

Tabi ki belli olmaz belki de ben beğenmeyeceğim😊 çok teşekkür ederim
Ahahaha konu sahibi çok keyifli yalnz , sanki hayatında en çok hayal ettigi şey buymuscasina mutlu,allah bilir sınavlarınıza filan çalışırken bi gun mezun olcam kadroya atancam bissürü görücü gelcek kapıma diye motive etmiştir kendini

• Beğen
Reactions: H M
Ya seni kırmak istemiyorum ama , aile gelip vitrin mankeni seçer gibi seni beğenmeye geliyor. birde üstüne olumlu ya da olumsuz cevap bekliyorsun. Çok özür dilerim seni kırmak istemem ama , kadınlar bu kadar değersiz değil. Bir erkek annesi gelip beğenecekte ben de yanıt beklicem. Bunu kendine yapma 25 yasındasın ve mesleğin var çokta güzel kalplisin belli. Ama kadın bu kadar değersiz değil. Görücü usulü dediğiniz şey aracılar yanındayken çocuk ve kızın buluşmasıdır. önden aile gidip karpuz seçer gibi kız seçmez. Bir de hiç sosyal medyadan çocuğa bakmadın mı merak içerisindeyim ? Ben dıdısının dıdısına kadar araştırmıştım böyle bi durumda. bence biraz araştır hatta sabıkası felan varmı onu da öğren :KK70: görücü usulü ise ince ele sık doku. Ama kendini asla vitrin mankeni gibi sergileyip olumlu olumsuz yanıtı bekleyecek kadar küçük görme. Lütfen

Böyle mi oluyordu görücü işi ya hu? annesi , ablasi beğense ne? önemli olan ikinizin birbirinizi beğenmeniz. Ben olsam böyle kabul etmezdim. Direk adamla dışarıda bir çay içerdim.
Kesinlikle. Bence buradaki çoğu arkadaşında tepkisi buna. Adına ne denir ama tanıştırılmaya karşı değilim. Aileler, akrabalar iki genci tanıştırmak ister bir ortama getirirler. Bir yemek olur, bir kahve olur. Herkesten önce iki kişi görüşür anlaşmaya çalışır. Devamı gelir ya da gelmez. Sonraki aşamada aileler girer araya.

Ama konudaki olay çok itici. Anne, abla gelecek kızı beğenecek, onların elemesinden geçerse oğlanla tanışacak(bu aşamada oğlanın isteği hatta bilgisi bile olmayabilir bu durumdan).

Ayrıca konu sahibi bir yorumunuzda fotoğrafını bile görmediğinizi söylemişsiniz. Ama eğer erkeğin bilgisi varsa bu görüşmeden ilk fotoğrafınıza bakmıştır, beğenirse gelir görüşmeye, ha bir de anne, abla beğendiyse konuyu açacaktır oğlana. Keşke görüşmeyi çocuk olmadan kabul etmeseydiniz.

Hakkaten bu zamanda olacak iş degil, hadi araci resim göstermeyi akil etmedi sosyal medyadan da mi bakmak akliniza gelmedi? Tek bir isimden 7 ceddini görürdünüz aile gelmeden önce, hatta isme bile gerek yok burda isimsiz rumuzdan bile ne ifşalar yapıldı, ilkokul mezunlari bile stalker şimdi, siz nasil kabul ettiniz böyle bir şeyi?
Sosyal medya hesabını bulamadım maalesef. Başta bilseydim öyle yapardım ama olmuşa çare yok ki bilemedim işte

Kesinlikle. Bence buradaki çoğu arkadaşında tepkisi buna. Adına ne denir ama tanıştırılmaya karşı değilim. Aileler, akrabalar iki genci tanıştırmak ister bir ortama getirirler. Bir yemek olur, bir kahve olur. Herkesten önce iki kişi görüşür anlaşmaya çalışır. Devamı gelir ya da gelmez. Sonraki aşamada aileler girer araya.

Ama konudaki olay çok itici. Anne, abla gelecek kızı beğenecek, onların elemesinden geçerse oğlanla tanışacak(bu aşamada oğlanın isteği hatta bilgisi bile olmayabilir bu durumdan).

Ayrıca konu sahibi bir yorumunuzda fotoğrafını bile görmediğinizi söylemişsiniz. Ama eğer erkeğin bilgisi varsa bu görüşmeden ilk fotoğrafınıza bakmıştır, beğenirse gelir görüşmeye, ha bir de anne, abla beğendiyse konuyu açacaktır oğlana. Keşke görüşmeyi çocuk olmadan kabul etmeseydiniz.
Çok haklısınız keşke keşke...

Ahahaha konu sahibi çok keyifli yalnz , sanki hayatında en çok hayal ettigi şey buymuscasina mutlu,allah bilir sınavlarınıza filan çalışırken bi gun mezun olcam kadroya atancam bissürü görücü gelcek kapıma diye motive etmiştir kendini
Siz de bunları yazarken keyiflisiniz öyle görülüyor :KK66:
Bir daha konuma yazmazsanız sevinirim.

Sanki mülakata giriyor gibi yazmissiniz🤣 su sekilde olur once onlarin annesi gelir bi kac akrabasiyla anneler bi gorurler gelin adayini.baktilar istedikleri kriterde o zaman ogullarina soylerler o zaman da gelin adayini tanistirirlar o sahisla. Sonra ikisi de birbirini begenirse soz icin gun belirlenir boyle devam eder yani nisan dugun derkeb hoopp evlisin 🎀

Sanki mülakata giriyor gibi yazmissiniz🤣 su sekilde olur once onlarin annesi gelir bi kac akrabasiyla anneler bi gorurler gelin adayini.baktilar istedikleri kriterde o zaman ogullarina soylerler o zaman da gelin adayini tanistirirlar o sahisla. Sonra ikisi de birbirini begenirse soz icin gun belirlenir boyle devam eder yani nisan dugun derkeb hoopp evlisin 🎀
Değil mi ardı ardına sorular :KK70:
Teşekkür ederim kırmadan öğretmenliğime laf etmeden yorum yaptığınız için.

ilk etabı başarıyla tamamlarsan buraya da bildir olur mu çok heyecanlı bi yarışmaya benziyor baksana kaç elemesi var..

çeyrek final
yarı final
final

du bakalım seni beğenmeleri için salavat zinciri kuralım (!)

yapmayın kızım şunu kendinize bi de onlardan dönüş bekliyceksiniz neden seçen değil de seçilen oluyorsun ki
mesleğin var genç bir kadınsın çocuğu ailesini beğenmezsen sen nasıl söyliyceksin acaba bunu
çocuğun bi sevdiği aklında kalanı var mı sinir hastası mı kendini kontrol etmek de sorun mu yaşıyor çapkın mı değil mi..

Ailesinin zoruyla mı evlenecek bilemiyorsun ki rol yapıyor herkes çok efendi sanıyorsun.

hayırlısı olur umarim.

ilk etabı başarıyla tamamlarsan buraya da bildir olur mu çok heyecanlı bi yarışmaya benziyor baksana kaç elemesi var..

çeyrek final
yarı final
final

du bakalım seni beğenmeleri için salavat zinciri kuralım (!)

yapmayın kızım şunu kendinize bi de onlardan dönüş bekliyceksiniz neden seçen değil de seçilen oluyorsun ki
mesleğin var genç bir kadınsın çocuğu ailesini beğenmezsen sen nasıl söyliyceksin acaba bunu
çocuğun bi sevdiği aklında kalanı var mı sinir hastası mı kendini kontrol etmek de sorun mu yaşıyor çapkın mı değil mi..

Ailesinin zoruyla mı evlenecek bilemiyorsun ki rol yapıyor herkes çok efendi sanıyorsun.

hayırlısı olur umarim.
Tanımadan evlilik yapmayacağım ki illa olsun demiyorum da ama yorumlar hep buraya çekildi

Yaşınız 25 ve öğretmensiniz.
Yani daha çok zamanınız olacak atandığınız bulunduğunuz yere gelecekler olur .
Yani belki aşık olcaksınız.Bence zamana bırakın kendinizi .
Sorunuza gelecek olursak eğer içleri size kaynamışsa tekrar iletişime geçerler ailenizle.
Yalniz hala cevap yok.Ingiltere prensi falan goruyorlar ogullarini demek.Araci bilgi vermedi mi size daha yoksa dusunuyolar mi hala ?
Hayır biz de birşey sormadık oğullarını şehirdışında olduğunu söylediler. Belki onun gelmesini bekliyor da olabilirler. Neyse kendileri bilir.

Değil mi ardı ardına sorular :KK70:
Teşekkür ederim kırmadan öğretmenliğime laf etmeden yorum yaptığınız için.
Evlenmk icin bin turlu seyi vesile kilar Allah sokakta da tanusabilirsiniz internettede okuldada gorucu usulu olarak da. Allah neyi nasil nasip ediyorsa en guzeli olsun sizin icin insallah

X