Görmemişin çiçeği olmuş !

2 orkide çürüttüm. Çok gördüysem demek ki
Bende çürütcem diye korkuyorum işte
Odada adını bilmediğim sadece yapraktan oluşan kocaman saksılarda çiçekler var anneler bilir eski model
Onlara bile ikide bir su dökün şu çiçöeklere diye söylüyor başımıza gelip gidip
O böyle yaparken sıradan bi durum ben orkidemle ilgilenince görmemişlik :)

Yok canım ne sakıncası olsun
Ailemle aynı valla babam hala maaşımın kredinin peşinde
Ağustos da zam bekliyordum evdekilerde biliyodu 1 hafta önce maaşımı almama rağmen dün babam durduk yere maşına zam geldi mi diye soruyor
Sanane ya sananeeee !
Kasımda kredim bitecek bana yeni kredi çektirme peşinde
Onun harici işyerinden de 3000 tl borç aldım maaşımdan kesiliyor her ay hepi topu 3 ayda 600 veerebildim
Canım Allah yardımcın olsun valla zor. Tüm yük kendi üzerindeymiş gibi hissediyorsun dimi. Bacının okumaya niyeti yoksa ise girdin. O ne öyle. Ama köydesin galiba. Bizimkiler eskiden tütün yapıyorlardı şimdi bıraktılar herkes ilçeye çalışmaya gidiyo. Ama kızlar sanki babalarına çalışıyormuş gibi paralarını elinden alıyorlar. Çok uzuluyommm :KK43: kredi falan çekme, ben genç kızım çeyizim var daha evlenicem de ama kime diyorsun dimi anlamiyorlarki. Ananda efsane. Benimki gibi. Ben herseyi alırım alırım, ne aldin be der :KK70: onunda lafınımı ediyorsun der. Yada bankaya git anlaş eski kredi kapanmadan bana vermiyorlar dedirt.

Canım ben de orkide bakıyorum bana da özel birinin hediyesi. :KK25:
O yüzden iki kat daha fazla ilgiliyim. Solacak diye ödüm kopuyor.
Neyse
Benimkinin iki saksısı var bir dış bir de içindeki şeffaf saksı.
Ben o dıştaki saksıya su koyup yarım saat bekletiyorum sonra çıkarıyorum. Bunu üç günde bir yapıyorum.
Orkideler ışığı sever ama direkt ışığa maruz kalmamalılar. Bir perdenin arkasından güneş almasını sağlayabilirsiniz.
Solarsasa üzülmeyin siz bakıma devam edin yeni yeni tomurcuklar verdiğini göreceksiniz

Ayrıca kadına hiç bozulmasaydınız.
Ayş leyla oldum farkındayım ama napim hazır bana sevdiğimden çiçek gelmiş solmasın güzelliğinden siz de nasiplenin diye yırtınıyorum ayol diyin :KK69:
Gercekten çok güzel bir çiçek türü
Bnaa daha önce çiçek geldi ama 2 güne soldu gitti buket şeklinde :)
Bunlar 10 gündür etrafa neşe saçıyor sanki bütün tomurcukları açtı
Gördükçe gülümsemem artıyor :)
Muhtemelen bidaha lafını ederse pat diye vercem lafı

Canım Allah yardımcın olsun valla zor. Tüm yük kendi üzerindeymiş gibi hissediyorsun dimi. Bacının okumaya niyeti yoksa ise girdin. O ne öyle. Ama köydesin galiba. Bizimkiler eskiden tütün yapıyorlardı şimdi bıraktılar herkes ilçeye çalışmaya gidiyo. Ama kızlar sanki babalarına çalışıyormuş gibi paralarını elinden alıyorlar. Çok uzuluyommm :KK43: kredi falan çekme, ben genç kızım çeyizim var daha evlenicem de ama kime diyorsun dimi anlamiyorlarki. Ananda efsane. Benimki gibi. Ben herseyi alırım alırım, ne aldin be der :KK70: onunda lafınımı ediyorsun der. Yada bankaya git anlaş eski kredi kapanmadan bana vermiyorlar dedirt.
Kendimi 35-40 yasındaki evli 3 çocuk anası olan bi kadın gibi hissediyorum
Çöktüm valla
Maaşımı alalı 1 hafta oldu ben hesap kitap yapıyorum
Köyden gelip gittiğim için hersey çok zor şimdi kış geliyor kara kara düşünüyorum ilçeye kiraya bakacaktık bana daha fazla masraf çıkacak diye istemiyorum şimdi de
300 tl yol parası veriyorum 400-450 den aşağı kira yok bide faturalar derken benim aldığım yetmez bile
Kredi çekmek istemiyorum zaten ama babam kurnaz sana çıkar sen bi başvur diyip duruyor

İmkanınız varsa işten ayrılın.
Olsa bi dk durmam da maalesef yok farkındayım sürekli burayla ilgili sıkıntı yasadığımın ama yinede şükrediyorum
Zamanında çok sıkıntı çektiğim için
Böyle şeyleri takmamam lazım biliyoırum bende kendime kızıyorum ama istemsizce dert ediyoryum

Merhaba

Hayatta o kadar küçük şeylere kafayı takıyoruz ki, sizinkide buna bir örnek. Ayrıca kadının olduğu yerde dedikodu elbette olur. Herkes herkesin arkasından konuşuyordur, dile getirmese bile o fikiri kafalarından atamazsınız zaten. Yani o kadın öyle söyledi de ne oldu, söylesin. Ne düşünürse düşünsün. Sizin hayatınızda konumu ne, sıfatı ne kadının; önce ona bir bakmak lazım. Ondan sonra dediklerini ciddiye alıp üzülürsünüz.

Sakınan göze çöp batar üstelik, bırakın orkideniz kendi kendine büyüsün. Çok fazla bir müdaheleye gerek yok. Onlaın toprakları farklıdır, ona dikkat edin sadece ve güniçi değil de akşamları sulamaya özen gösterin yeter.

Bu kadınla bir gün saç baş kavga edeceksiniz diye korkuyorum kelebek.
Bu kadın seni erken yaşlandiracak.
İnan dün akşam onu düşündüm bu gidişle birşeyler olacak ama hadi hayırlısı
Aslında kadın 1-2 aydır sürkli ben seni tanıyamamşım falan diyo
İşten çıkan bir abla var 4 ay oldu ayrılalı ben onunla çok samimiydim halada öyleyiz
Bu kadın diyo ki onun yüzünden biz seni tanıyamamışız o seni hep kendi yanına çekti falan filan
Palavraaaaa
Kimseye eyvallahım olmaz sadece üzülüyorum bu durumlarda
O kadınla odadaki kızın yediği içtiği ayrı gitmiyıor ama bilmiyor ki odadaki kız arkasından neler neler dedi yani aramız iyiyken anlatıyodu hep
Bende şimdi içten gülüyorum samimiyetsizler diye

Merhaba

Hayatta o kadar küçük şeylere kafayı takıyoruz ki, sizinkide buna bir örnek. Ayrıca kadının olduğu yerde dedikodu elbette olur. Herkes herkesin arkasından konuşuyordur, dile getirmese bile o fikiri kafalarından atamazsınız zaten. Yani o kadın öyle söyledi de ne oldu, söylesin. Ne düşünürse düşünsün. Sizin hayatınızda konumu ne, sıfatı ne kadının; önce ona bir bakmak lazım. Ondan sonra dediklerini ciddiye alıp üzülürsünüz.

Sakınan göze çöp batar üstelik, bırakın orkideniz kendi kendine büyüsün. Çok fazla bir müdaheleye gerek yok. Onlaın toprakları farklıdır, ona dikkat edin sadece ve güniçi değil de akşamları sulamaya özen gösterin yeter.
Söylediklerinizde basından sonuna dek haklısınız değer verdiğim birisi olsa üzülürdüm hatta gidip sorardım güzel bi üslupla , o kadın benim için ha var ha yok
Değmez yani üzüldüğüme
Teşekkür edeim size

Kendimi 35-40 yasındaki evli 3 çocuk anası olan bi kadın gibi hissediyorum
Çöktüm valla
Maaşımı alalı 1 hafta oldu ben hesap kitap yapıyorum
Köyden gelip gittiğim için hersey çok zor şimdi kış geliyor kara kara düşünüyorum ilçeye kiraya bakacaktık bana daha fazla masraf çıkacak diye istemiyorum şimdi de
300 tl yol parası veriyorum 400-450 den aşağı kira yok bide faturalar derken benim aldığım yetmez bile
Kredi çekmek istemiyorum zaten ama babam kurnaz sana çıkar sen bi başvur diyip duruyor
Çıkmadı dersin canım yaa boşversene. Yanındami gelicek. 3000 maaş alıp 2000 kredi ödemesin. 1000 ödesin 500 ödesin yavaş yavaş ödesin. Öyle çoluk çocuğu calistirarak hemen ev alalım bitsin evimizde oturalim kafasindalar. Keşke herşey öyle kolay olsa sandıkları gibi. Sen evlenir ilçeye tasinirsin. Köyde napicaksin. Baban yavaş yavaş ödesin. Sanki baba sensin

ay salla bana herhalde geçtiğimiz 3-4 yılda abartmıyorum 100-200 kadına ömründe gelecek cicek sayısı kadar cıcek gelmişti. Erkekler bile artık arkamdan konusuyormuş. kim neden yolladı, adamlara bak vs diye. halbuki ailem de yolluyordu arkadaşlarım da sevgilim de . neyse evlendim yine susmadılar eşim neden yolluyormuş diye dert edindiler yani hep konuşurlar salla giitsin.

Back