Görgü tanığı Erdoğan'ın attığı yumruğu anlattı: 15-16 yaşlarında bir kız...

Bu arada, erdogan yada hükümetin ne suçu var diyenlere, o maden ile ne bagi var diyenlere. Fotorafta Erdogan ve madenin sahibi alp gürkanin tokalastigini görüyorsunuz.

Ki zaten alp gürkanin esi ak partili, manisa il meclisinde olmasi zaten bir takim seyleri anlatmaya yeter ve artar!

Ha bu fotorafida bu konuda ekliyorum, madem diger konuda "siyaset yasak"

Son düzenleme:

Erdoğan'ın, bakanların bir suçu yoktur, olmayabilir. O zaman çıkıp avukatlık yapmayacaklar. Taziyeleri bildirip acıları paylaşıp susacaklar. Böyle saçmaladıkça bir dertleri olduğu ortaya çıkıyor..

Bu yüzden arkadaşlar yorumunuza kayıtsız kalamamış olabilirler mi ? Umarım bu son olur deyip ruhlarına dua okumak yetmediği , acımız dinmediği , geride kalan acılı aileler ve yeniden o madenin içinde çalışacaklar , o maden ocağında mezara dahi kavuşamadan gömülen insanlarımız için ağlarken bu cümle hançer gibi kalbimize saplandığı için olabilir mi ?

Allah göz verdi görelim diye.....

Manisa üzerinde dönen dolaplar yıllardır bitmedi.Birisi yıllardır belediye başkanı olmak için kendini paraladı ama Manisalı olduğu ve yıllarını geçirdiği halde halk adamı olmadığı için seçilemedi hiç.Bana şikayetlerle gelmeyin diye oy isteyen bir adamdı.Aslında söylenecek çok söz var ama şu küllü su basma olayı doğrulanmış,kalbim acıyor.

icmekmis uyusturucuymus bu kadar ilgili bu kadar dile getrdgine gore kafasi guzel olan sensin.boylesne bir gunde kimseyle munakasa etmiyecem ortak acimz vardr dedim ama iticiligin karsisinda kayitsz kalamadim..eyvellah!!

Yok ben içiyorum da ben yarayanlardanım öyle içip içip o sizin çok önemsediğiniz maden işçilerinin acılı yakınlarına saldırmıyorum.Kafası güzel olup,ağzına Allah'ın adını alıp bunları yapanlar utansın.Acımız olduğu için tam şimdi politika zamanı kökten değişiklikler için,çünkü iki gün sonra insanlar her şeyi unutup normal hayatlarına dönecekler,vicdanlarını susturup eve gelen makarna,kömür yardımlarıyla üzüntülerini dindirecekler.Hazır acılar tazeyken bunları konuşmanın zamanı:Herkes görsün bu insanların vatandaşlarına verdikleri değeri,Ortaçağ'dan kalma kırmalı dökmeli,kelle uçurmalı,ses çıkaranı tekmelemeli,zindana atmalı,işini yapan gazetecileri mapuslara atmalı yöneticilik anlayışlarını.Büyük devrimler hep büyük acılardan,büyük kopuşlardan sonra gerçekleşmiştir.Halkın uyanma ,işi kadere bırakmaktan vazgeçip ipleri eline almanın zamanıdır.Ses çıkaranları provakatörlükle , vatan hainliğiyle suçlamak bana Samuel Johnson'ın şu sözünü anımsatıyor:''Vatanseverlik tüm alçakların son sığınağıdır.''

Son düzenleme:
Basbakan bir kisiyi ensesinden kavriyor ve " niye kaciyorsun lan gel bakalim istifa et diyordun" diyor..

Asagilik utanmazlar bakin bu sözü nasil carpitmis " ne kaciyorsun lan israil dölü" dedi.. Allah islah etsin sizi, o iftiraci diliniz dursun..

Basbakanin ensesinden kavradigi kisi bile tv ye ikip " cok fazla provakatör vardi, provakatörlere uyduk, ortam gerildi" diyebiliyor..
Ama utanmaz arlanmazlar cikmis " basbakan 14 yasindaki bir genc kizi kolunun altina alip yumrukladi" diye iftira edebiliyor, Allah kalbiniz kurusun...

Ayrica yine sakin kalmis Basbakan, yüzlerce canin gittigi bir yere, cevre illerden özellikle Izmir den yüzlerce provakatör gidip, ölüm üzerinden rant saglamaya calisiyor, o felaketin ortasinda yine sakin kalmis.
Sarigül ün yumruk atma videosuna bile " kesin olarak gözükmüyor, sadece elini kaldirmis" diyenlere bakin hele..

Evet Basbakan yinede sakinligini korumaliydi, keske sakin olsaydi, keske bu provakatör, bu insanligini yitirmis ölüm sevicilere karsi " ya Sabir" deyip sakin kalabilseydi...
Ama sunuda söyleyeyim ben olsam bu kadar sabredemezdim..Coktan birakirdim " ne haliniz varsa görün, yine eski sürünen Türkiye ye dönün" der cekip giderdim ama o kendisine güvenen ve gözlerinin icine bakan milyonlarca insan icin sabrediyor..

Bunlar gazeteci falan filan degil, bunlar gözü dönmüs kaos, kargasa ve felaket sevicileri..

Bakin adam 1 mayista atmis bu twiti

Adam diyor ki, " MAnisa, izmir ve cevresinde üiümleri kirazlari dolu vurmus maddi hasar varmis ama yetmez, ben daha büyük felaket istiyorum, deprem falan " yani adam maddi zarar yetmez, deprem olsun, felaket olsun, ölümler olsun istiyor..

Ben bu tiyniyetteki insanlardan herseyi beklerim, herseyi yapar bunlar, ölümleride kullanir, ölüm olmaz ise ölüm olmasinida saglar, provakasyonda yapar yani herseyi yapar..
Birde gazeteci diyor bunlar kendilerine..

Bakin kendine gazeteci diyen bu ahlaksizlar baska nasil kullanmis bu aci felaketi..

Bakin bu kiside ayni gazeteden..Yillar önce Basbakan bir marketten alisveris yaparken cekilen ve ödül alan bir resmi paylasip " basbakan cemaatin marketine siginarak kurtuldu" diyebiliyor..

Bunlar yine ufak tefek yaptiklari, hele bir okumaya baslayin insanin nevri dönüyor.
Zaten amac ne maden iscileri, ne ölenler, ne iscilerin calisma sartlarinin düzelmesi ne o ne bu, tek bir amaclari var, oda Basbakani indirebilmek..

Onun icin insanliktan cookkk uzak bir sekilde ölümleri önlerine alip rant icin kullaniyorlar..
Bakin bunlarda iste Basbakan in sabrinin tasmasina neden olan o provakatörlerin zihniyetindekiler..

Yani AKP ye oy vermistiler ölsünler bir zahmet..

Iste bu zihniyettekiler yüzünde Türkiye acisini yasayamadi..

Oysaki en büyük suc önce isverende
Cünkü kanun koyucu 2012 de kanunu koymus..
2 sene icinde 5 kez denetimci göndermis, en son 2014 mart ayinda denetlenmis...
Türkiye de ki sendikalari yok say zaten, tek bildikleri eylem düzenlemek..
2012 de yapilan düzenlemenin uygulamaya gecmesini engelleyenler simdi hicccc üzerine alinmiyor..

Hükümetin süratle
cikarilan o yasayi uygulamaya koymasi gerekir, arkasindan iyilestieme icin ne gerekliyse yapmalidir ve bu sefer engeleyenleri en agir sekilde ikaz etmelidir..

Ölümleri kullanan provakatörlere gelince, sizler hep sürünen zavallilar olarak kalacaksiniz..

Son düzenleme:
Ya arkadaşlar, yok vurduydu vurmadıydı diye tartışmışsınız burada saatlerce, halbuki Kanal D haberlerde başka açıdan ve net görünütüleri verdi, tokadı yiyen kişi çıkıp "Başbakan bana istemsizce vurdu" dedi. (Sıkı tehdit edilmiş sanırım) ama yine de vurduysa benim yanağıma vurdu size ne, Başbakan'ın vurduğu yerde gül biter filan demedi. Özür dilemesini bekliyorum falan dedi.

Hiç biriniz izlemediniz mi?

Bunu da çarşaf çarşaf savundun ya,daha da diyecek bir şey yok.

İş kazası,olağan şeyler deyip resmen alay etti bizle.Sen bize sövmeye devam et.

link verebilir misin?
sadece oda tv de okumustum ama o da basılacagı yönünde bir duyum gibi gelmisti.

Hala Tek bir gözaltı, sorgulama, sorumlu, soruşturma bile yok. Maden şirketi sahiplerinin de önüne yattılar galiba !!

Bunu da çarşaf çarşaf savundun ya,daha da diyecek bir şey yok.

İş kazası,olağan şeyler deyip resmen alay etti bizle.Sen bize sövmeye devam et.

Tüm ülke ölsün gerekirse ama başbakanlarına yeter ki bir şey olmasın canım !!!

Son düzenleme:
Facebook ta şu an gördüğüm bir yazı.

Paylaşan kişiyi burada deşifre etmemek için sadece yazıyı paylaşıyorum. Paylaşan kişiden aynen alıntıdır.

"yakın bir arkadaşımın cep ten gönderdiği mesajı acıyla paylaşyorum...
Eşi şuan Manisada olan arkadaşımın yazdıkları,???

"Kizlar aglamak istiyorum, gercekten inanamiyorum, hem isin vehametine hemde bu kandirilmaya.... Simdi esimle konustum, su anda manisada, bizim tarlada . Ilk elden ogreniuor her seyi,..."

"245 olu falan yalan. Soguk hava depolari full, yaklasik 800 ceset olinca yer kalmadi fiye dagitim baslamis"

"Soguk hava tirlari cagriilmis ihracatcilardan. Siyaha boyanmis anladilmasin diye, bizim ordaki ilce tarim muduruyle konusurken ogrenmis, o da tavsanli mi cesetlerin durdigu olce tarim muduruyle konusuyormus, depo araniyormus"

"Keskinoglunun tırları gitmiş"

"Tam shift degisim zamani patlama olmus, her shift 800 kusur kisiymis, x2 eder 1600 kisi, 124 kisi asansor beklerken yangin cikmis, onlar kurtulmus, yani 1400-1500 kisi, cikart kurtulan 75 kisiyi al sana zayiat"

"Bu ksdar kisinin cogu sigortasiz calisiyormus, bu maden de zaten akpnin de payi varmis is akpye uzanmasin diye ve sigortasiz calisma cikmasin diye sayilari ortbas ediyorlarmis.
Soylenen o ki akpliler aileleri gezip para dagitiyormus, sus payi
Ya ic gitti dinledikce, 20 oda varmis depoda, her odaya"

"20ser ceset yan yana koyun demmis, full olmus, sikistirin demisler, 40ar konmus, sonra da ailelere dagitmaya baslamislar. Yazdikca agliyorum...."

"Nasil ortbas edecekler ki sayiyi anlamiyorum, gerci basin polis her sey ellerinde
Sorma Gokce esimle demin konustum kahroldum, nasil yani daha demin tv 245 dedi diyorum, esim bunlari anlatti. Zaten Soma kucuk yer burada herkesin akrabasi var somadan konusuyor diyor. Biz istanbulda cahil cahil oturalim tvye ve aciklamalara inanalim...."

Evet bu durumda sizin zihniyette su mu oluyor " kac kisi ölürse ölsün yeter ki AKP gitsin"
Zira bu olay birdaha yasanmasin, sartlar iyilestirilsin gibi bir caba yok varsa yoksa Basbakan..
Acinasi..

Bu hükümetin yaptığı her şeyi yanlış özelleştirmeleri, taşeronlaşmaları savunan sizsiniz azcık utanın be!!

Linka küllü su tamamen mi doldurulacakmış? belki sadece zemin doldurulur.

hemen betonlaşma olmaz inşallah da çıkarırlar ya

weiss uğraşma hiç,kimin kaç kişi ölürse ölsün modunda olduğunu biliyoruz.

Göreceğiz ne çabalar harcanacak.

Evet bu durumda sizin zihniyette su mu oluyor " kac kisi ölürse ölsün yeter ki AKP gitsin"
Zira bu olay birdaha yasanmasin, sartlar iyilestirilsin gibi bir caba yok varsa yoksa Basbakan..
Acinasi..

zxshermine'in yazdıklarından bu sonucu nasıl çıkardınız,peki yazısında belirttiği şeylere neden bir yorum getirmiyorsunuz,konuşulan 10'larca Somalı'ya,onların ailelerinin dediklerine hatta bizzat kurtarılan maden işçilerinin dediklerine.O yerin altından ölü çıkarılan işçiye sağ süsü verilmek için kafasına geçirilmiş oksijen tüpüne bağlı olmayan maske fotoğrafına neden yorum yapmıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…