Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Merhaba arkadaşlar ben dün ameliyatımı oldum. Bugün eve geldim, çok iyiym ama eşim bilgisayar başına oturtmadı yorma ökendini diye, yarın paylaşıcam sizinle . Ama şimdilik şunu söyleyeyim düşünen hiç beklemesin.

Canim hic korkma. Icini ferah tut,kotu seyler dusunme. Yasim geregi bana mamografi cekildi ve ultrasona gerek duyulmadi. Hatta mamografi sonucunda sol gogsumde bir kist varmis o cikti ortaya . 1 yil sonra takibi yapilmasi uygundur yazmislar. Doktorum hic onemsemedi o kisti. Ama ultrason yada mamografi onemli cunki ameliyat sonrasi ile oncesinin farkinin bilinmesi gerekiyormus. 1 hafta olacak ameliyatlarimizin arasinda. Benim gibi cani kiymetli ve pimpirikli biri bile basardi sende basaracaksin :lepi:

merhaba arkadaslar yeni ameliyat olanlara çokk geçmiş.forumu devamlı okuyorum aranıza fazla katılmasamda sizin sayenisde tecrübelerinisle cesaretlendim ameliyat olmaya karar verdim 10 kasımda ameliyat oldum kayseride herşey iyi yalnız psikolojim biraz bozuldu gibi sabredemiyorum hemen düzeliyim istiyorum biliyorum yalnış ama kendime sözüm geçmiyo bu durumu yaşayan varmı aranısda bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim tecrübeli arkadaşlar var bide bu şişlikler tam ne zaman iniyo yaratsız ediyo beni msj sabırsızlıkla bekliyorum herkese çok teşekkürler yardımlarınız için.

merhaba hayal24 bende 2 kasımda ameliyat oldum bir an önce iyileşmeyi bende istiyorum kim istemezki.Gün geçtikçe daha hissediyorum kendimi.ilk zamanlarda şişlikler çoktu 3 hafta geçti yaklaşık.biraz indiler gibi.tam şekil alması 6 ayla 1 sene yazıyo nette araştırmıştım

Bende iki gün önce ameliyat oldum arkadaşlar , bende sizdenim ama sabretmek lazım. Yıllarca boynumuzda 5 kilo yük taşıdıktan sonra şimdi oldukça rahatız dimi? Ben şimdilik fazla şişmedim, daha şişermiyim bilmiyorum. Ama muhteşem hissediyorum valla ben kendimi eninde sonunda toparlıyacaz yaaa . Kurtulduk oldu bitti ya

Hmmm benimde DD bazen E cup tı, şimdi benimde C cup oldu, yani benimde şiş halleri 85. Bugün pansumana gittim, Aylin hanıma bunlar hala büyük geliyor gözüme dedim. Aşağı bakınca dikleştiği için sadece meme görüyorsun, ondandır dedi :)))))

bende bugün dikişlerimi aldırdım biraz rahatladım.bişey sorucam kızlar.iz giderici jel varmış kullanan varmı aranızda sonuçları nasıl birde koltuk altınızda meme bezi var ameliyat olduğunuzda doktorunuz aldımı orayı.benimki çok belli oluyo moralim bozuluyo.

Bende bugun pansumana gittim. Sargilari cikardi ve artik yikanabilirsin dedi. Dikisleri sordum ne zaman alinacak diye. Dikis alma olayi yok eriyecek kendisi dedi. Ilk kez bugun gordum bakmaya cesaret edememistim moralim bozulmasin diye. Ameliyat olali 5 gun oldu. Izler fena tabiki ama alkan86 benimde meme altinda yanlara dogru sislik gibi bir seyler var meme bezimi onlar? Sanki memenin ustunu almislar ortaya dogru altlar kalmis gibi, ustelik uclarda yamuk yumuk.Internette hep okuyorum ilk gunler hayal kirikligi olur sonra yaralar iyilestikce duzelir diye ama yinede cok moralim bozuldu. senağlama .Ama sekileri super olmus hic bir donemimde boyle guzel sekilli goguslerim olmamisti. Insallah duzelir uclari ve yanlari .

merhaba pelinsu28

dr hem kendiliğinden eriyen dikiş kullanmış hemde alınan dikişten.ben ilk baktığımda moralim çok bozulmuştu ağlamıştım sinirden.sanki eski hali çok güzelmiş gibi asimetriden dolayı ameliyat olmuştum.belkide kilodan dolayı vardır bende meme bezi.doktor lokal anesteziyle ilerde alırız dedi.jel ismi verdi kullanan varmı acaba nasıldır etkisi.birde masaj yap dedi

Selam Alkan .Eyvah kilodan deme ne olur .Kilo bendede var cunki. Sistir iner desin birisi Bana jel onermedi henuz. Slikon plaka aldirmisti,izler icinmis. Bayramdan sonra kontrole gidecegim o zaman onlari takacakmis. Yaralarin uzerine yapisan bi sey herhalde paketi acmadim hic. Bahsettigin jeli kullanip cok memnun kalanlari okumustum bu forumda.

arkadaslar ben izi giderici kremi kullandim bende hic bir ise yaramadi ama tabi herkeste boyle olucak diye birsey yok

herkese geçmiş olsun. her anının keyfini çıkarın bence. yılların ağırlığından kurtulmak öyle güzeldi ki ameliyat sonrası sıkıntı diye bir şey hatırlamıyorum ben :)
izler için contractubex kullanıyorum üç aydır ama sabah akşam sürebilecek vaktim yok benim. iki günde bir ancak vakit ayırabiliyorum. henüz tamamen geçmiş değil izler ama doktorum 6 ay en azından kullan diyor. ondan iyi mi bileceğim devam ederim :) . eski yorumlarda bir iki kocakarı ilacından bahsedilmişti belki okumuşsunuzdur, acaba denesem olur mu diyorum ama izlerim bile beni rahatsız etmiyor açıkçası.

doktorum contratubex ve scarease gel diye bi isim önerdi günde 3 kere çok ince bi tabaka halinde sür dedi fazla sürersem alerji yaparmiş daha almadım nasıl olur bilmiyorum kullandığımda

Herkese çokkkkkk geçmiş olsun.Jeli 4 aydır çok düzenli kullanıyorum.Son bir haftadır süremedim çümkü tenim artık ona da reaksiyon göstermeye başladı.Bir hafta daha bekleyip sürmeye devam edeceğim.Benim izler ilk dönemlere göre oldukça soldu ama halen çok belirgin.Bu durumda jel pek bir işe yaramıyor dersem hata mı ederim bilmem.Ama ısrarla süreceğim.Sonrasında kendimi suçlamak istemiyorum.Ben bana düşeni yapayımda.......:)
Göğüslerimin yan taraflarındaki şişlik tamamen insede ,kollarımı kaldırdığımda göze hemen çarpıyorlar.Dikme işleminin sonlandığı yerleri kasdediyorum.Dört ay oldu,sanırım kalıcı bir durum.Aslında genel olarak çokkkkkk güzeller ama dikiş yerleri çok rahatsız edici.Hiçde belirginsizleşecek gibi de değil sanki.Bilmem çok mu umutsuzum?
Ethimoscum sen nasılsın? Ayla........sen ???????

Benfiknurcum merhaba.
kolların altında dikişlerin bittiği yerde bende de aynı durum var. kollarımı yukarı kaldırınca ya da öne uzatınca belli oluyor, gerçi kimsenin anlayacağı boyutta değil sadece ben fazla dikkat ettiğimden. dikiş izleri de aynen söylediğin gibi. ama izler de kişiden kişiye değişiyor bende en alttaki yay gibi olan dikiş izi belirgin sadece. ama güzel oldu gerisi öenmli değil :)
sevgiler

OOO, Benfiknur, Ethimos, merhaba!
Ben buralara takılmayalı çok oldu. Sizi gördüğüme sevindim. Bende de durum sizinki gibi aynen. Jeli 1 tüpten az kullandım ve bıraktım. Gögüslerim güzel ama bir tarafta iz neredeyse yok gibi, diğerindeyse hala iç dikiş koyu koyu (resmen ip rengi) belli oluyor. Malum ben ızmir'den hemen ayrıldım, doktora gidip göstermedim, ip filan alınmadı sonradan. Artık doğasına bıraktım. Ama areolada hala his yok ve etrafı ütü yanığı gibi yusyuvarlak parlıyor.

Bu arada yeni ameliyat olanlara da geçmiş olsun. Olacaklar da korkmasın.

Merhaba arkadaşlar; Benim bugün 6. günüm. Malum bayram geliyor, bugün elektrik süpürgesiyle aldım etrafı, o kadar rahatım ki. Yarın vileda yapayım falan diyorum ya, siz ne zaman başladınız ev işlerine . Acele mi ediyorum acaba, ama çok iyi hissediyorum walla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…