Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

selam canim uzun suredir buralarda gormemistim seni bende ameliyat olali 5 ay oldu gogus artik seklini aldi ama yinede digerine gore hala buyuk nasil ameliyat yapti bu adam ben zaten asimetri oldugu icin ameliyat olmustum offfffffff ya esimede birsey soyleyemiyorum cunku o hic razi degildi ameliyata zorla ikna ettim turkiyeye gittigimde oldum doktoru bir gorsem sorucam hesabini izler zaten aynen duruyor ama bu buyuklugu kafaya baya takiyorum birde fibro kist bi tane olusmustu bugun gogsumu elledigimde bir tane daha kucucuk fark ettim seninkiler ne oldu gectilermi?

Aylacım ,merhaba.Hissetmenin bir yılı alabileceği söyleniyordu bu forumda.ınşallah en kısa zamanda düzelirler.Genel durumunun iyi olması daha önemli sonuçta:)))
Pane,ben bir ay hiç bir iş yapmamıştım.Üçüncü ayımda az temizlik yaptığımın akşamı bir baktımki dikişlerin sonlandığı yerler genişlemiş.Bir daha da kollarımı yukarıya doğru kasacak,uzanacak hiç bir harekette bulunmadım.Dikkatli olmakta yarar var.
Bahar82,bir yıl alıyormuş tam şeklini alması.Benimde çok küçük de olsa fark var.Normalde de büyük olan göğüsüm gözüme farklı geliyor.Dışardan hiçççççççç anlaşılmıyor.Takmamaya çalışıyorum:)Seninde dışardan anlaşılmıyorsa,boşverrrrrrrrr.

canim normal sutyenle disardan kesinlikle anlasilmiyor ama sporcu sutyeniyle birazda olsa belli oluyor esim baya kucultulmus daha ne olsun diyo ama ben zaten biri digerinden buyuk diye ameliyat olmustum doktor ameliyattan ciktiktan sonra ikiside ayni beden oldu demisti ama ne biliyim ya cok sey mi istiyorum acaba?

Merhaba Baharcım,
İşlerim çok yoğun, giremez oldum buralara. Benim fibrokist de geçmedi, yokluyorum, sanki küçüldü gibi geliyor ama zaman zaman da irileşip küçülüyor gibi algılıyorum. Önemsiz oldukları için geçtim ben artık onları. Ama yinde de Aralık içinde bir meme ulrtasonu yaptıracağım.En çok hissizlik ve ütü yanığı gibi izler çekiyor dikkatimi. Ben de eşime yakınamıyorum, o benden yakınmaya başlıyor o zaman. Daha ne olsaydı o kadar kesildi biçildi, mızmızlanma diye:)

Hepinize iyi bayramlar. Ameliyat olanlara geçmiş olsun arkadaşlar.

Kızlar nihayet ameliyatımı oldum ve artık küçük göğüslüyüm:) Hala inanamıyorum inanılmaz bir mutluluk. Ameliyat 3 saat sürdü. Dikiş yerlerinde hafif sızlamalar vardı. Anestezinin etkisi tam geçene kadar yataktan kalkmadım zaten. Kalktığımda ise hafif ağrılarım oldu. Direnlerim ertesi gün sabah çıkartıldı ve taburcu oldum. Doktor yeni bir teknik kullandığını söyledi, az iz kalacakmış. Pansumanlarımı da bugün çıkardı ve sporcu sütyenimi giydim. Darısı olmak isteyenlerin başına diyorum. Şimdi iyileşme sürecini bekliyorum. Bu arada merak edenleriniz için söylemek istiyorum; Ameliyatımı Hacettepe de oldum. Toplam 2500 e yakın bir masrafım oldu. Herkese iyi bayramlar...

mrhb gecmis olsun!benimkilerde biraz büyük bende yaptirmak istemistim ama bebegi emzirince zaten kücülcek dediler ve su an 21 aylik bi oglum var ve 8 ay emzirdim sonuc ayni ne kücüldüler nede sarkma yapti ama tek bildigim eetrafimda bu ameliyati yaptiranlar bebekleri oldugunda sütleri fazla olmuyo.doktorlar etkilemiyo diyolar ama yinede yaptilaranlarin hepsinin sütü ya olmadi yada cok azdi.umarim bebegin oldugunda pisman olmazsin

Canım çok geçmiş olsun kurtulmuşsun ne güzel opuyorumnanaktan Darısı başıma inşallah :Saruboceq: Dr. kimdi bu arada canım? memnun kaldın mı hastaneden ve Dr. undan? Bende olacağım araştırma süreindeyim ve biraz kilo verdikten sonra düşünüyorum, bakalım kısmet ne zamana... :sm_confused:

Teşekkür ederim canım. Doktorum Aycan Kayıkçıoğlu Hacettepe den. Hem doktorumdan hem hastaneden memnun kaldım açıkçası. Sadece şimdi aynanın karşısına geçip sürekli bakıyorum. Büyük gelmeye başladılar gözüme. Ameliyat olan arkadaşlar da aynı durumu yaşadılar mı acaba? evet biliyorum şişler şu anda henüz 6 gün oldu. Ama sanki daha küçük olsalar iyi olacakmış gibi geliyo.Sporcu sütyenimin bedeni 85 B. Ama göğüslerin üst kısımlarıaçıkta kalıyor tamamen kaplamıyor yani..

Merhaba canım benim memeler DD cup'tı hiç emziremedim. Sıka sıka süt çıkarmaya çalıştım. Büyk meme çok süt demek değil zaten. Ama insan bebeğini düşünür tabii, buna rağmen ben ikinci bebeği düşünemedim, o kadar eziyet çektimki memelerimin ağırlığından. Belki hafif büyük olsa bekler 2.yi doğurur öyle olurdum ama dayanılacak ağırlık değildi benimki valla, seni bilmem

benimde yaptıralı 11 gün oldu, hala çok şişler. 6 ay-1 yılda son şekillerini alacaklar sabır lazım

Teşekkür ederim öncelikle. haklısın bebek emzirme olayını ben de çok düşündüm ama madalyonun bir de diğer yüzü var. 1500 kg fazlalığı yıllarca taşıdım zaten. Bu arada yaş 34 ve hala evli değilim kaydirigubbakcemile3:)) demekki yeterince zaman tanımışım kendime. O yüzden inan bir gün bebeğim olursa hiç pişman olmam. Omuzlarımda hissettiğim şu anki hafifliği şimdiye kadar hiç hissetmemiştim. O yüzden mutluyum.

ameliyat olalı bir ay oldu.asimetriden ameliyat olmuştum.sağ göğsüm meme ucu dikiş yerlerinden çok ağrıyo dr la görüştüğümde normalmiş hissi yerine geliyo diyo.ağrılarımın azalması gerekirken iyice kötü oluyorum göğsümünde birisi hala büyük gibi.akıntılar geliyo dikiş yerlerinden.hala pansuman yapıyorum.kollarımı rahat kullanamıyorum.banyomu yapamıyorum tek başıma.sinirlerim bozuluyo.
üşüttüğümüzde dikiş yerlerimiz sızlarmı ki.birde bebek olmadan önce meme küçültme ameliyatı yaptıran varmı

Çok geçmiş olsun. Memeden gelen akıntının rengi nasıl, kokulu mu, bulanık mı?:teselli:

Kızlar benim de bu problemim var/dı.... Hala da biraz var ama merak ettim sizin göğüs ölçünüz kaç cm ve ne sütyen takıyorsunuz?
Ben bekarım. Bebeğim filan yok ama ezelden beri bu göğüs şikayetim var.
Sizin ölçülerinizi merak ettim...

Çok geçmiş olsun. Memeden gelen akıntının rengi nasıl, kokulu mu, bulanık mı?:teselli:

teşekkürler.akıntı rengi açık renkli iltihapla kan karışımı bişey.koku gelmiyo.pansuman bezine yapışıyo.sol tarafımda daha çok geliyo.sağ tarafım sol taraftan hızlı iyileşmiş dedi doktorum.

alkan86,hepsi geçiyor.bende akıntı sadece göğüs altlarındaki birleşme noktalarında olmuştu.O da sadece ilk bir ay yaşadım.Sonra kesilmişti akıntı.Kanlı da değildi.O noktalara sürdüğüm kreminde etkisiyle sarımtıraktı.O birleşme noktalarının tamamen kapanması ise ikinci ayın sonunda anca gerçekleşti.Kesinlikle sabır isteyen bir süreçtesin.Genel görünümünün iyi olması benim en büyük avuntum oldu ve halen olmaya devam ediyor.Aksi takdirde bakımı en az altı ay süren tedavi süreci var.Tabi yaparsan.....İz azaltıcı jeli halen sabah akşam sürüyorum ve o kadar kaşındırıyor ki.....:)
Sabırlar ve acil iyileşme diliyorum....

çok uzun zamandır girmiyodum buraya artık rahatlayınca boşladık buraları tabi:kedi: ameliyat olan herkese çok geçmiş olsun diyorum darısı işsteyen herkesin başına:Saruboceq:

ben ameliyat olalı 10 ay oluyo zaman ne çabuk geçmiş yaa:) ayla ablacım benimde sadece areoladan dikiş ipleri alındı ters t şeklinde olan dikişler alınmadı ordaki ip eriycekti belki sendeki erime uzun sürüyodur bünyeden dolayı benim izler gayet ii durumda 2tüp jel bitirdim sonra sıkıldım bıraktım ama baya etkisi oldu sadece dikişin bittiği yer dısında yani düğüm yerimi oluyo artık bilemiyorumda orda hafif bi kabartı var ama 2-3ay öncesine göre daha ii durumda şimdi sanırım bu iz meselesi 1yıl oyalıycak biziCADIARZU buarada areolanın etrafı ütü yanığı gibi yusyuvarlak parlıyor demişsin orası bendede öyleydi etrafı kabarık ve parlak duruyodu bu aralar parlaklık gitti gibi ama hafif bi kabarıklık var ben dert etmiyorum onları küçüldü ya o yeter bana diye..bide 1yıl dolsun diye bekliyorum 1 yılda ancak toparlanıyorlar diye..

buarada kudret narı diye bişi vermişti komşumuz izler için tipik bir kocakarı ilacı..daha öncede yazmıstım buraya bir kaö sene önce elim yanmıştı yine vermişti aksatmadan sürdüm şimdi elimde yanık izinden eser yok.başlamayı düşünüyorum işe yararsa haberdar ederim sizi:lepi:

şimdilik hoşçakalın görüşmek üzere ve ameliyat olan arkadaslar izleri takmayın kafanıza sonuçta büyük kalsaydı dahamı iyiydi biz herşeyi göze alıp ameliyat olduk bazen buldumda bunuyorum diyorum ve mutlu olmaya devam ediyorum tavsiye ederim

Sinagame merhaba,
Ne güzel seni görmek! Derslerin iyidir umarım. Ben tek tüp jelden sonrasını bıraktım. Areola çevresinde çekiştime izleri sanki jelden kurumaya fırsat bulamıyormuş gibi geldiğinden. Senin areolada his var mı? Ne kadar sürede geldiğini hatırlıyor musun? Doktora kontrole gidiyor musun? Ben bir daha hiç gitmedim de:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…