- 15 Ekim 2009
- 6
- 0
- 45
-
- Konu Sahibi ---Lily---
- #1.861
çok çok büyük geçmiş olsun surisuri ve benfiknur
bende annem adına yazayım ve sorayım =)
şeytanın bacağını tekrar kırdık ve randevu aldık doktordan.ultrasyon çektirdik.
sanırım yarın sonuçları göstericez.
yalova devlet hastanesinde yaptırıcak inş. doktor sopa gibi çok fit bir bayandı bilmez insan derdini
"çok da büyük değil biraz sarkık" dedi.çok şaşırdım. iki gün taşı bakalım ne oluyor demek istedim ama ahhh ahhhh kaldı içimde...
acaba 10gün içinde aksilik olmazsa ameliyat olabilirmi?
ben okula(trbzona) gitmek zorundayım,tabiki ameliyatı olduğunda yanında olmak istiyorum.en kötü ihtimalle ilk hafta olsam.
Merhaba surisuri iyimisin? Kontrol nasıl gitti canım? Bantlarla aran nasıl bu arada??opuyorumnanaktan
Geçmiş olsun canım,
Sakın kaşıma, kaşıyıp yarayı genişletirsen o kısımların izi belirgin kalacaktır.
Bu arada areolayı serbest taşımadıklarını yazmışsın, ne demek bu, başka nasıl taşınıyor ki his kaybı kalıcı yya da geçici olabiliyor?
Merhaba Arkadaşlar;
Bende 5 gün önce göğüs küçültme ameliyatı oldum. Bu site aracılığı ile hem deneyimlerimi paylaşmak istedim hem de bazı sorularım olacak.
Benim ameliyatım 2,5 saat sürdü. Doktorum 1 gece sonra beni taburcu etti. Ameliyat sırasında bende diren kullanılmadı. Taburcu olduktan sonraki gün sol göğsümün altında bir şişlik oluştu ve hareket ettikçe şiş olan yerden çalkantı sesi gelmeye başladı. Bende telaşla doktorumu aradım ve o da beni hastahaneye çağırdı. Yaptığı kontrolden sonra sıvı toplandığını söyledi ve enjektörle sıvıyı aldı. Sol tarafımdan 100cl sağ tarafımdanda 40cl kanla karışık sıvı alındı. Doktorum bu durumun normal olduğunu ve herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Ama insan yinede telaşlanıyor işte... Ameliyat sonrasında doktoruma 2 kere kontrole gittim ve her ikisinde de sıvı alımını tekrarladı.
Şu anda yeni halimden çok memnunum. Eskiden 95 beden sütyen küçük geldiğinden toplayıcı sütyenler kullanmak zorundaydım. Ama şimdi 85 kullanıyorum ve inanılmaz derecede rahatlamış durumdayım. Ameliyat sonrasında annem bardak kaldırmama bile izin vermiyor. Ama sırtüstü yatmakta ciddi sıkıntılar yaşıyorum. Uykudayken gayri ihtiyari yan dönüyorım ve geceyi öyle geçiriyorum Acaba bu durumun dikişlerimin iyileşmesinde bir zararı olur mu?
Benim ameliyat izim meme başından aşağı doğru tek bir çizgi şeklinde. Ama alt tarafta dikşiler deriler büzüştürülerek dikildiği için çirkin bir görüntü oluşmuş durumda. Acaba zamanla bu deri büzüşmesi kendisini toparlayacak mı?
Bir de son olarak bugün her iki mememde karıncalanma oluyor. Bu durum normal mi onu merak ediyorum.
Doktor kontrolüm cuma günü, Bu sorularımı ona da soracağım ama cuma gününe kadar bekleyemedim.
Bana yardımcı olur ve deneyimlerinizi paylaşısanız çok mutlu olurum.
Hepinize şimdiden Çok Teşekkürler
Geçmiş olsun sana canım. Valla iyi cesaret edip ameliyat olmuşsun. Ben çok korkuyorum akannehir Şu anda 71 kg.yum ve göğüs bedenim 95-100 arası bişey. Kilo verdikten sonra ameliyat olmamın daha uygun olabileceğini düşünüyorum.Deforme ve sarkmalar için. Bakalım 15 kg. kadar verirsem, bende ameliyat olacağım inş. :Saruboceq: Bu arada ameliyat sonrası komplikasyonlarla ilgili tecrübeli arkadaşlar seninle deneyimlerini paylaşırlar sanırım. Tekrar geçmiş olsun cnm. Allah şifalar versin. Bu arada kime, nerde yaptırdın ve ne kadara mal oldu ameliyatın? Bir sakıncası yoksa paylaşırsan sevinirim cnm opuyorumnanaktan
Selam saydin78
Ben ameliyata karar verdiğimde 74 kiloydum. 8 kg verdikten sonra ameliyat oldum. Ama şu anda bile 10 kg fazlam var. Ama ben ameliyat olduğum için hiç pişman değilim. Her gören ne kadar zayıflamışsın diyor. Ameliyatın bir güzel yanıda bu.
Ameliyatımı askeri bir hastahende oldum. Döner sermayeye de 1350 Tl ödedim. Malesef yaptırdığım bu ameliyat estetiğe giriyormuş ki bence bu durum hemen değişmeli. Çünkü büyük göğüs ciddi bir sağlık problemi. İnanmayacaksın ama nefes alışım bile değişti. Eskiden nefesle ilgili bir sorunum yok sanırdım ama öyle değilmiş. Şimdi daha rahat nefes alıyorum, daha rahat hareket ediyorum, giydiklerim üzerime yakışıyor vb..
Eğer sende kilo verdikten sonra ameliyat olmak istiyorsan bir an önce kilolarından kurtul ve ameliyat ol. Beklemenin hiç bir manası yok bence. İnan bana çok rahatlayacaksın.
Ben de yarın doktor kontrolüne gideceğim Umarım herşey yolundadır...
saydin78 cim umarım sende en kısa zamanda kararını verir ve rahatlarsın.
kendine İyi bak
Slm;Canım eşin askeriye çalışanı sanırım, böyle bir avantajın var heralde a.s ne güzel. Nasıl geçti ameliyat safhan biraz anlatsana cnm. Ben çok korkuyorumda :gitme: Zayıfladıktan sonra ameliyat gerekecek kesin, deforme olacağı için. Belki o zaman sadece toparlama ameliyatı falan olurum daha kolaydır sanırım :kedi: Hangi şehirde askeri hastanede oldun cnm? Ben SSK güvencesi olan biriyim. Askeri hastanede ameliyat olabiliyor muyuz hiç bilmiyorum? :sinifsinif: Bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim cnm. Bu arada ameliyat ve sonrasında ne kadar süre hastanede kaldın?
kızlar selam
forumu baştan sona okuyanlar 1 sene önce buradan gaza gelip ameliyat olduğumu bilirler
yalnız bir sıkıntım var
sol göğsümde ağrı olmaya başladı
bu tarz bi sıkıntı yaşayan varsa bilgi verebilir mi
öptüm
Slm;
Cnm ben ameliyatı İstanbul Gata'da oldum. Babam emekli askeri personel olduğu için onun sayesinde bu olanağım mevcut. Ama ben şu anda çalıştığım ve sigortalı olduğum için tüm işlemlerim SSK üzerinden yapıldı.
Yıllardır ameliyat olmayı düşünüyordum ve cesaret edip Çapa Tıp Fakültesine gittim. Doktora gittiğimde doktor kilo vermem gerektiğini söyledi. O zaman 74 kg dım.Boyumda 158 cm. Haliyle tahmin edebileceğin gibi epeyce fazlalığım vardı. Diyetti spordu derken 8-9 kilo verdim ve bu sefer Gata'ya gittim. Cerrah beni muayene ettikten sonra hemen ameliyat için tarih verdi. Ve bu şekilde ben iki hafta sonrası için ameliyat randevumu aldım.
Bu iki haftalık süreçte ameliyat hazırlıkları tamamlandı. Ameliyattan bir gün öncede hastahaneye yatışım yapıldı. Hastahaneye yattığım gün doktorum göğsümün fotoğraflarını çektive ameliyat sırasında gerekecek çizimleri yaptı.
Ertesi gün ben ameliyathaneye gülerek çıktım. Ameliyathane öyle anlatılan kadar ürkütücü bir yer değilmiş. Hatta ameliyathane katında Türk Sanat Müziği çalıyordu :) Benisedyeden ameliyat masasına aktardılar ve serum bağladılar. Gerisini zaten hatırlamıyorum. Gözümü açtığımda beni yoğunbakımda sedyeden yatağa geçirmeye çalışıyorlardı. Ben uyur uyanık yoğun bakımda 1 saat kalmışım. Ameliyatım 10:30 da başlayıp 13:00 de bitmiş. Ama ben odama 14:00 de geldim. Ameliyat sonrası en büyük zorluk tuvalet sıkıntısı. Doktor ameliyat sonrasında sırt üstü kalkmadan yatmam gerektiğini söyledi. Ameliyattan sonra ertesi sabaha kadar sırt üstü kıpırdamadan yattım. Ama bu sürenin çoğu narkozun etkisi ile uykuda geçti. Sigara içmediğim için Allah'tan narkozu kolay atlattım.
Ameliyatan sonraki sabah doktorum gelip Medikal Sütyen giydirdi ve ayağa kalkmama izin verdi. Medikal sütyen göğsünün heryanını sıkıca saran ve kullanımı kolay olsun diye önden de giyip çıkarabileceğin bir sütyen. Ayağa kalktığımda ilk işim aynaya bakmak oldu. Sütyenle görünüşleri çok güzeldi :):):9
Bugün ameliyatımın 7. günü ve ilk defa dikişlerime baktım. Hiçte korktuğum gibi değillerdi. Şu anda meme başımdan aşağısını hissetmiyorum. Ama buda zamanla düzelecek bir durummuş. Birde bugün göğüs uçlarımda karıncalanma ve ağrı oldu. Bunlarıda yarın doktoruma soracağım. Umarım kötü birşey söylemez.
İşte böyle. Benim anlatacaklarım bu kadar. Sanırım biraz fazla ayrıntıya girdim. Ama en azından kafanda soru işareti kalmaz. Eğer sormak istediklerin, merak ettiklerin varsa çekinmeden sorabilirsin.
Kendine çok iyi bak.
Görüşmek Üzere...
en buyuk hayalımmafoldumben göğüslerım cok şiştimafoldumben ve toparlanmaz ama korkuyom mezureyle ölçtugumde 102 cıkıomafoldumben hem gunah dıe korkuyom hemde acısından..ve maalıyetı ne kdar bılgı verrmısnızmafoldumben