Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

çil_lek arkadasım özel mesaj atmışsın cevap yazdım ama özel mesaj yazma hakkım yokmuşş(( okursan bu mesajı burdan yaz bana sana bilgi verebilirim ama nasıl ve nereye yazıcam bilemiyorum canım(((

bebüşüm nasıl özel mesaj hakkın yokmuş yafu:) düşünüp buraya yazdığın için allah razı olsun senden canım benemŞeniz bebikom yakup avşar'A ameliyat olmuştun yanılmıyorsam memnunmusun?? canımcım kendisine nasıl ulaşabilirim?? ameliyat öncesi ve sonrası bedenini öğrenebilirmiyim? hangi hastanede oldun operasyonu ne kadar tuttu ameliyat masrafların? dikişin t şeklindemi yoksa farklımı? dikiş izlerin geçiyormu? ne çeşit dikiş ipliği kullanıldı sende? yavrutom biliyorum çok sordum umraım üşenmeden cevaplarsın kib bacuum

inşallah yaa..,bende sizin gibi rahatlayabilecekmiyim acaba? cumartesi sabah 09:00da hastanede olucam.heyecan,korku,mutluluk,sevinç hepsi bir arada bende şusıralar:)))

Bacım s.a. korkmak yok yola devam :))))). Çok azkaldı arkadaşım sende çok sooraya almışsın randevuyu bayramdan sonra olmıycakmıydın sen. Böyle insan biraz sıkıntıdan tırmalıyor ama az daha sabır 3 gecen kalmış sonuçta. Merakla bekliyeceğiz bakalım seninde üzerinden bayağı bir yük kalkacak sonuçta.:1hug:

a.s arkadaşım,ewet durmak yok yola devam=))bayramdan sonra diye düşünmüşdüm fakat ertelenemeyecek başka işler vardı,oyüzden buhaftaya kaldı.kalbim çok çarpıyor duygularım karmakarışık:) kendimi iyi hissedince yazarım hemen,olmazsa anneme bile yazdırırım haber veririm size=))opuyorumnanaktan

Hayırlısı ile kurtulursun inşaALLAH.. :1hug: hep duamdasın zaten

Surisuri bacım yarın önce Allah(C.C.)' a sonra Aylin hanıma emanetsin. Hayırlı haberlerini bekliyeceğim kardeşim. Dualarım seninle. :Saruboceq: Kaçmaya çalışma yoksakaydirigubbakcemile

kızlarrr bugün tayfun hocam dikişlerin üzerindeki koruma bölgesini kaldırdı inanamadımmmmm ohaaa çüşş oldumm yahuuu...sanki hep böle taç memeliydim iz nerede oldummmlülülülülülü inanamadım ama dilimi deısırmadım değil.yaa çok güsell oldu.ben sizden azcık daha fazla ağrı çaktim liposuctıon da olduğum için.ama hepinizin dediği gibi değdi beeee...allahh herkese taşş memeler versin.karar veren,vermeye çalışanlarda hiç düşünmesin...hekiminize güvenin vee karar verin.ve ben sağlık sektorun da olan biri olarak tayfun aközden başkasını tanımam.hekimliğine de insanlığına da kefilim...bir araştırın derim...

çoooookkk teşekkür ederim,ewet çok heycanlıyım ağzımda uçuk bile çıkdı.inşallah dediğiniz gibi olur:))bende öptümopuyorumnanaktan

Surisuri bacım yarın önce Allah(C.C.)' a sonra Aylin hanıma emanetsin. Hayırlı haberlerini bekliyeceğim kardeşim. Dualarım seninle. :Saruboceq: Kaçmaya çalışma yoksakaydirigubbakcemile

allah razı olsun kardeşim dualarla iyileşiyoruz zaten,aylin hanım diyoki arkana yazıcam''dikkat kaçabilir''diye=)))korku var ama heyecan ve mutluluk daha fazla...çok teşekkür eder,m hepinize dualarınız ve iyi dilekleriniz için:1hug:

merhaba kızlaarrr,öncelikle dua ettiğiniz için hepine teşekkür ederim.ben ameliyat oldum:))sonunda endişelerden sıkıntılardan bende kurtuldum .daha sonra tekrar yazıcam şimdi dinlenmem lazım...baybay..:)))

merhaba kızlaarrr,öncelikle dua ettiğiniz için hepine teşekkür ederim.ben ameliyat oldum:))sonunda endişelerden sıkıntılardan bende kurtuldum .daha sonra tekrar yazıcam şimdi dinlenmem lazım...baybay..:)))

Geçmiş olsun bacım, senin stresin banada bulaştı aradım sordum Aylin hanıma bizim arkadaşın ameliyatı hayırlısıyla bittimi diye, ama sen yazınca iyi olduğuna iyice emin olduk. Hadi bakalım sıradaki kurban kim olacak :)))) Geçmiş olsun çok çok. Umarım çabuk iyileşirsin opuyorumnanaktana.s.

çok sağol canım benim,benimde aklıma geldi acaba doktora sormuşmudur beni diye:)) birbirimizi tanımıyoruz ama yinede düşündüm.duaların için ayrıca allah razı olsun.çok küçüldüler ya:)))) dimdik oldular valla şimdiye kadar niye korkdum,niye taşımışım bu yükleri diye düşünüyorum...ya yanlız şu bandajlar varya acayip alerji yaptı yapışan yerler su topladı hep( doktorum bile şaşırdı cildin çok hassasmış dedi..neyse onlarada antibiyotikli krem kullanıyorum bunlarda geçecek inşallah.valla aylin hanım süper bir doktor iyiki tanımışım sizler bu doktoru tanımama vesile oldunuz çoookkk sağolun..a.s.

arkadaşlar ben 3 sene araştırıp, her forumu didik edip, korkumdan bi vazgeçip bi heveslenerek sonunda yattım masaya.
en başından anlatım eniyisi.
benim genç kızlığımdan beri büyüktü hep göğüslerim. 90-95 beden falan. sonra kilo aldım,70 kilo oldum, aldıkça dahada büyüdü 105 beden oldu.
artık ağırlığını taşıyamaz oldum. boynum çöktü, çok fazla boyun ve bel ağrısı yapıyordu, birde sütyenlerin askıları çok acıtıp iz yapıyordu. bu sağlıksal yanı birde psikolojik tarafı var tabi ne sutyen ne kıyafet bulabiliyosun doğru düzgün üstüne göre, kabinlerde ağlanıp sızlanıp yine hüsranla çıkıyosun mağazadan.
hep aklımdaydı ameliyat olmak ama ,bi de maddi olarak da insan her zaman hazır olmuyo , özel hastanelerde ve kliniklerde 5000- 10 000 arası fiyatlarla yapıyolar. devlet hastanelerinde 2009 yılı başına kadar bi kısmını karşılıyomuş ssk ameliyatın ama artık tamamen kendi paranla oluyomuşsun. ama çok daha uygun fiyatı. ben de öylesini araştırdım. beykoz devlet hastanesinde plastik cerrahi bölümü vardı ( belki başka devlet hastanelerinde de vardır, ama hepsinde yok), doktoru da bayandı, randevu aldım muayeneye gittim. 8 aylık evliydim çocuğumda yoktu daha. en merak ettiğim süt damarlarımın kapanıp kapanmayacağıydı, şu an yüzde otuzu kapanmış durumda yine süt verebilmişim ama her bayanında doğum sonrasında sütünün gelip gelmeyeceği kesin değilmiş zaten. muyenede n 25 gün sonrasına gün verdi şubatta ameliyat oldum. tüm masraflar dahil 1350 tl tuttu. özel odada tek başıma kaldım devlet hastanesi olmasına rağmen ( hatta 650 sini verip kalnına 3 taksit de senet imkanı sundular)
ameliyatım saat 9 da olacaktı, ben 7.30 da hastaneye yattım. doktor fotoğraflarını çekip , kalemle ameliyatta yapacağı yerleri çizdi. meme başını tamamen çıkararak yukarı monte etti, birde meme başının tam altında aşağı doğru tek bir çizgi şeklinde kesik oldu.
ameliyat üç buçuk saat sürdü , zaten narkozu verdikleri anda uyuyosun hiç bişey hatırlamıyosun ayılana kadar. ayılması biraz zor oluyo ama . ben kışın ameliyat oldum şubatta, hava buz gibi, ameliyat hane 0 derece sadece külotunla ameliyata giriyosun. bide sen ayıl narkozun etkisin den çık diye fazladan yarım saat de bekletiyolar o soğukta, tir tir titriyodum ayılırken 1 saat ısınamadım kat kat battniyelerin altında,
ameliyattan sonra her iki göğsümede diren takmışlardı, fazla toplanan kan aksın diye.
sadece 24 saat kaldım hasanede, 5-6 tane serum yedim ertesi öğlen çıktım, yanımda da eşim kaldı zaten, ben onu istemiştim. çıkınca annemin evine gittim 5 gün o baktı, ameliyattan sonra sadece kollarını kaldırırken ve yatıp doğrulurken zorlanıyosun, tuvalete gitmen zor oluyo. 15 gün sonra tamemen kollarını kullanabiliyosun. yani ameliyattan 10-12 gün sonra masabaşı bi işine dönebilir insan. bir ay sonrada ameliyattan önce neysen osun fiziksel olarak. benim ençok zorlandığım sürekli sırt üstü yatmak zorunda olamktı. ilk 15 gün hiç sağına soluna yatamıyosun yatakta , sadece dümdüz sırt üstü. o da indanı bunaltıyo. pansuman içinde her on gün de bir sonralarında da ayda bir , altı ay boyunca kontrole gidiyosun doktora. günlük pansumanı evde kendin yapıyosun ilk bir ay bandajlı geziyosun.
şeklide ilk bir ay çok hoşuma gidiyodu, yaklaşık iki beden düşmüştü yani 90-95 gibi, anca düşürebileceği okdarmış doktor öyle dedi ama ben daha fazla sını istiyordum ameliyattan sonra dimdik duruyo gergin ve sıkı o zaman çok hoşuna gidiyo. ama zaman geçtikçe 2-3 ay gibi o dikliği biraz aşağı iniyo yine biraz daha büyüyo. zaten insan kilo aldıkça önce göğüsleri şişermiş tamamen yağ dokusundan oluştuğu için. benim kiler de şuan 95 beden . eskisine göre çok daha iyi ağırlığını artık hisstmiyorum daha rahatım boynum omzum ağrımıyo artık. ama tam istediim gibi öyle ufacık küçücük değil yine diğer bayanlara göre iri. belki çocuğum olup doğum yaptıktan sonra birkere daha toplattırırım . çünkü süt verdikden sonra yine şişip küçüldüğü için sarkarmış. yani memnuniyetim on üzerinden altı.
izlerde zamanla geçiyo ilk aylarda daha belirgindi, şimdi 8 ay oldu biraz daha azaldı. ama kesinlikle tamamen yok olmazmış. çünkü göğüslerinizin teni beyaz hiç güneş görmediği bronzlaşıp izlerin rengini kapatacak bişey olmuyo, üzerinden yıllar geçsede orda ince bi çizgi belli oluyomuş. beni şuan çok fazla rahatsız etmiyo eşimde bişey demiyo çünkü, ama ilk bir ay hiç dokunamadı, garipsedi, şimdi alıştık hiçbi his kaybıda yok.
ameliyat olacak arkadaşlara hadi bi cesaret diyorum sadece

öncelikle cok geçmiş olsun
eminim kendini cok daha iyi hissediyorsundur
bende olmak isteyip bi türlü kendimde o cesareti bulamayanlardanım
canım bir kaç sorum var sana
1.aylin hn nerden ulasabilirim muayenesine nerde
2.hangi hastanede oldun
3.toplamda herseyiyle ne kadar ödedin
4.istediğin ölçüye geldilermi
sorularımı cevapsız bırakmazsan cok sevinirim

suri teşekkür ederim canım
senin takipcin olacağım iyileşme sürecin olsun memnuniyetin olsun..
herşeyi anlat emi
zaten bugün karar versem anca yaza olur
araştırmaya vakit var yani

kızlar ameliyattan yana bir sıkıntım yok ama bu bandajlar bana çok alerji yaptıya cildim yara içinde kaldı onlarla uğraşıyorum çok hassasmışım bene yeni öğrendim ama ameliyat olmak çok süper acayip hafifledimya geçen sene niye korkmuşum kendime kızıyorum:)) neyse nasip şimdiyeymiş.kızlar benim ameliyat yaklaşık 6saat kadar sürdü,uyandığımda ağrı kesici filan yapılmış zaten öyle ağrılı değildim açıkçası katlanılmayacak boyutta ağrı yok .sonnraki günde pansumanlarım yapıldı drenlerim çıkarıldı ve taburcu oldum bugünde kontrolüm var.aylin hanımı kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…