Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

ben 4 eylulde teoman dogana amelıyat oldum
kendısı dunyanın en ıyı doktoru herkese tavsıye edıyorum kesınlıkle:)

arkadaşlar ben 3 sene araştırıp, her forumu didik edip, korkumdan bi vazgeçip bi heveslenerek sonunda yattım masaya.
en başından anlatım eniyisi.
benim genç kızlığımdan beri büyüktü hep göğüslerim. 90-95 beden falan. sonra kilo aldım,70 kilo oldum, aldıkça dahada büyüdü 105 beden oldu.
artık ağırlığını taşıyamaz oldum. boynum çöktü, çok fazla boyun ve bel ağrısı yapıyordu, birde sütyenlerin askıları çok acıtıp iz yapıyordu. bu sağlıksal yanı birde psikolojik tarafı var tabi ne sutyen ne kıyafet bulabiliyosun doğru düzgün üstüne göre, kabinlerde ağlanıp sızlanıp yine hüsranla çıkıyosun mağazadan.
hep aklımdaydı ameliyat olmak ama ,bi de maddi olarak da insan her zaman hazır olmuyo , özel hastanelerde ve kliniklerde 5000- 10 000 arası fiyatlarla yapıyolar. devlet hastanelerinde 2009 yılı başına kadar bi kısmını karşılıyomuş ssk ameliyatın ama artık tamamen kendi paranla oluyomuşsun. ama çok daha uygun fiyatı. ben de öylesini araştırdım. beykoz devlet hastanesinde plastik cerrahi bölümü vardı ( belki başka devlet hastanelerinde de vardır, ama hepsinde yok), doktoru da bayandı, randevu aldım muayeneye gittim. 8 aylık evliydim çocuğumda yoktu daha. en merak ettiğim süt damarlarımın kapanıp kapanmayacağıydı, şu an yüzde otuzu kapanmış durumda yine süt verebilmişim ama her bayanında doğum sonrasında sütünün gelip gelmeyeceği kesin değilmiş zaten. muyenede n 25 gün sonrasına gün verdi şubatta ameliyat oldum. tüm masraflar dahil 1350 tl tuttu. özel odada tek başıma kaldım devlet hastanesi olmasına rağmen ( hatta 650 sini verip kalnına 3 taksit de senet imkanı sundular)
ameliyatım saat 9 da olacaktı, ben 7.30 da hastaneye yattım. doktor fotoğraflarını çekip , kalemle ameliyatta yapacağı yerleri çizdi. meme başını tamamen çıkararak yukarı monte etti, birde meme başının tam altında aşağı doğru tek bir çizgi şeklinde kesik oldu.
ameliyat üç buçuk saat sürdü , zaten narkozu verdikleri anda uyuyosun hiç bişey hatırlamıyosun ayılana kadar. ayılması biraz zor oluyo ama . ben kışın ameliyat oldum şubatta, hava buz gibi, ameliyat hane 0 derece sadece külotunla ameliyata giriyosun. bide sen ayıl narkozun etkisin den çık diye fazladan yarım saat de bekletiyolar o soğukta, tir tir titriyodum ayılırken 1 saat ısınamadım kat kat battniyelerin altında,
ameliyattan sonra her iki göğsümede diren takmışlardı, fazla toplanan kan aksın diye.
sadece 24 saat kaldım hasanede, 5-6 tane serum yedim ertesi öğlen çıktım, yanımda da eşim kaldı zaten, ben onu istemiştim. çıkınca annemin evine gittim 5 gün o baktı, ameliyattan sonra sadece kollarını kaldırırken ve yatıp doğrulurken zorlanıyosun, tuvalete gitmen zor oluyo. 15 gün sonra tamemen kollarını kullanabiliyosun. yani ameliyattan 10-12 gün sonra masabaşı bi işine dönebilir insan. bir ay sonrada ameliyattan önce neysen osun fiziksel olarak. benim ençok zorlandığım sürekli sırt üstü yatmak zorunda olamktı. ilk 15 gün hiç sağına soluna yatamıyosun yatakta , sadece dümdüz sırt üstü. o da indanı bunaltıyo. pansuman içinde her on gün de bir sonralarında da ayda bir , altı ay boyunca kontrole gidiyosun doktora. günlük pansumanı evde kendin yapıyosun ilk bir ay bandajlı geziyosun.
şeklide ilk bir ay çok hoşuma gidiyodu, yaklaşık iki beden düşmüştü yani 90-95 gibi, anca düşürebileceği okdarmış doktor öyle dedi ama ben daha fazla sını istiyordum ameliyattan sonra dimdik duruyo gergin ve sıkı o zaman çok hoşuna gidiyo. ama zaman geçtikçe 2-3 ay gibi o dikliği biraz aşağı iniyo yine biraz daha büyüyo. zaten insan kilo aldıkça önce göğüsleri şişermiş tamamen yağ dokusundan oluştuğu için. benim kiler de şuan 95 beden . eskisine göre çok daha iyi ağırlığını artık hisstmiyorum daha rahatım boynum omzum ağrımıyo artık. ama tam istediim gibi öyle ufacık küçücük değil yine diğer bayanlara göre iri. belki çocuğum olup doğum yaptıktan sonra birkere daha toplattırırım . çünkü süt verdikden sonra yine şişip küçüldüğü için sarkarmış. yani memnuniyetim on üzerinden altı.
izlerde zamanla geçiyo ilk aylarda daha belirgindi, şimdi 8 ay oldu biraz daha azaldı. ama kesinlikle tamamen yok olmazmış. çünkü göğüslerinizin teni beyaz hiç güneş görmediği bronzlaşıp izlerin rengini kapatacak bişey olmuyo, üzerinden yıllar geçsede orda ince bi çizgi belli oluyomuş. beni şuan çok fazla rahatsız etmiyo eşimde bişey demiyo çünkü, ama ilk bir ay hiç dokunamadı, garipsedi, şimdi alıştık hiçbi his kaybıda yok.
ameliyat olacak arkadaşlara hadi bi cesaret diyorum sadece

kelimesi kelimesine okudum,çok geçmiş olsun. ameliyatın o kadarda ağrılı işkenceli olmadığını çıkarttım yazıdan çünkü ikinci bir ameliyat olmayı da düşünebiliyorsun. ayrıca devlet hastansinde olup çok da uyguna getirmişsin. annem ameliyat olmak istiyor 105 beden o da.ama hem masraftan hemde etrafa (yani babanemlerre eltilere falan filan...) ne derim diye çok tedirgin. sanırım birde çeşitli rahatsızlıklardan ötürü 8 kez ameliyat olmuş olup onun korkusu bıkkınlığı var.küçülttürmezse yakında boyun fıtığı ameliyatı geçirmek zorunda kalacak.
sanırım gene de ikna olmuş sayılır,dün mamografi çektirmeye gittik. =) bir aksilik oldu çektiremedik ama yarın tekrar gidicez. kesinlikle çok motive edici bir yazı olmuş.
eminim çok dua alırsın opuyorumnanaktan tekrar geçmiş olsun

mrhaba arkadaslar
bende bu ameliyati olmak istiyorum ama kafamda bir suru soru isareti var karmakarisigimmirmirmirmir
birincisi bebek dusunuyorduk bu yil sonunda ozamanda ameliyat isi taa iki yil sonraya kalacak drla bi on gorusme yapmistim 1kilo cikartilacak demisti
okadar kotuyumki insan icine cikamiyorum cogu zaman oturup agliyorum
evde sutyen takamiyorum oyle agirlarki sirtim kamburlasacak yakinda esim bu ay icinde dr konusup yaptiralim diyor
ama bende fena ameliyat korkusu varsenağlama
bi tanidigim baska bi operasyon gecirmisti anlatmistida cok korkuyorum uyanamamak da var isin ucunda, ameliyat sirasinda aciyo diye bagirdim ama sesim ciktimi bilmiyorum resmen hissettim o aciyi cok fena oluyor, o buzlu odada tirtir titriyorsun vs..gibi birsuru sey dinledim kendi agzindan onlar aklima geldikce cok tirsiyorum
hadi ameliyati olayim diyorum e bebek yapinca tekrar deforme olacak diye korkuyorum bebek yapayim diyorum bu seferde bu gogusleri simdi tasiyamiyorum hamilelikte nasil tasirim ve iki yil daha bunlarla nasil yasarim diyorum oyle karisigimki yol gosterecek kimsem yokmafoldumben

canim hic korkma mutlaka bir korku oluyor insanda ama burda hepimiz birbirimize destek olup motive ediyoruz birde sen etrafindakilerin anlattiklarina bakma hayatta hic birseyin garantisi yok ki uyanamicam diye dusunme bile ha ameliyathane soguk orasi dogru ben haziran ayinda oldum ameliyat buna ragmen bana yine soguk geldi ama insan kendini kastigi icin daha cok usuyor bunu biliyorum herkes ayni aciyi yasicak diye birsey yok burda bir cok arkadasimiz bende dahil iyi ki ameliyat olmusum diyoruz bence sen madem ki seni bu kadar rahatsiz ediyor amelyatini ol cocuguda bir kac ay ertele senin sagligin daha onemli hakkinda herseyin hayirlisi olsun once memisleri hallet sonrada bebisin gelir

Merhaba surisuri iyimisin? Kontrol nasıl gitti canım? Bantlarla aran nasıl bu arada??opuyorumnanaktan

merhaba Elaya,canım kontrolüm iyiydi yarın tekrar kontrole gidicem.herşey iyi gidiyor çok şükür,fakat bantlar epey rahatsız etti krem kullanıyorum allahtan alt kısımdaki bandajlarda aynı şey olmamış çok sevindim çünkü çok kaşıntı yapıyor e haliyle kaşınıncada kanıyo :KK43:( ama tabi bu bana has bişey bunun ameliyatla ilgisi yok olmak isteyenler yanlış anlamasın.ameliyat oldum hiiiiiiiiiiiiiiiçççççççççç pişman değilim acayip hafifledim niye bu zamana kadar beklemişimki:) birde benim his kayb oldu şuan için iki memede yok.aylin hanım 3ila 6ay içinde gelir dedi çünkü meme başını serbest taşımadılar oyüzden gelirmiş.seninde oldumu hissizlik? sen tam olarak iyileşdinmi elayacım,nekadar zamanda normale dönerim acaba?opuyorumnanaktan

merhaba Elaya,canım kontrolüm iyiydi yarın tekrar kontrole gidicem.herşey iyi gidiyor çok şükür,fakat bantlar epey rahatsız etti krem kullanıyorum allahtan alt kısımdaki bandajlarda aynı şey olmamış çok sevindim çünkü çok kaşıntı yapıyor e haliyle kaşınıncada kanıyo :KK43:( ama tabi bu bana has bişey bunun ameliyatla ilgisi yok olmak isteyenler yanlış anlamasın.ameliyat oldum hiiiiiiiiiiiiiiiçççççççççç pişman değilim acayip hafifledim niye bu zamana kadar beklemişimki:) birde benim his kayb oldu şuan için iki memede yok.aylin hanım 3ila 6ay içinde gelir dedi çünkü meme başını serbest taşımadılar oyüzden gelirmiş.seninde oldumu hissizlik? sen tam olarak iyileşdinmi elayacım,nekadar zamanda normale dönerim acaba?opuyorumnanaktan

Geçmiş olsun canım,
Sakın kaşıma, kaşıyıp yarayı genişletirsen o kısımların izi belirgin kalacaktır.
Bu arada areolayı serbest taşımadıklarını yazmışsın, ne demek bu, başka nasıl taşınıyor ki his kaybı kalıcı yya da geçici olabiliyor?

Susuricim,aynı dertten bende muzdarip olmuştum.Benimde bantlar değen her bir noktamı yara kıvamına getirmişti:KK43:Ameliyattan sonraki ilk pansumanda sütyene geçmiştik o yüzden.Seni çok iyi anlıyorum.Ama herşeye değer.Bu maalesef bizim ten yapımızın hassaslığından kaynaklandı.Göğüs uçlarımı birkaç gün arayla ilk haftanın sonunda hissetmiştim ben.Benimkide serbest taşıma değildi.Hiç merak etme mutlak hissedeceksin.
Normale dönmene az kaldı.Biraz sabır susuricim.Son derece meşakkatli biliyorum ,ama herşeye değer.Ben ameliyat olalı tam üç ay oldu.Maşallah,herşey yolunda.Dikiş yerleri tamamen yumuşadı.ıstediğim pozisyonda yatabiliyorummmmmmmmmmm.Tek sorun dikiş izleri.Onunda zamanla azalacağını bildiğimden son derece mutluyum.
Aylacım ,merhaba.Nasılsın?Son durumun nasıl?Serbest taşıma ,eskiden yapılan teknikti.Günümüzde uygulanmıyor diye biliyorum....Bizim ameliyatlarda meme ucu tamamen çıkarılmadan ,yani sinirler falan kesilmeden yukarı taşındı.Eskiden tamamen çıkarıp taşırlarmış.Bu yöntemde emzirme olması neredeyse imkansız oluyormuş.Tabi ucları hissetmek de bir o kadar zor olur herhelde.

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, ben ameliyat olmanın rehavetiyle pek takılmıyorum foruma. Ama çok iyiyim. Memelerdeki tüm ödemler indi herhalde C cup oldu tam, hafif dekoltemle beraber. Burada bir arkadaş devlet hastanesinde oldum 95 beden oldum ama memnunum diyor, anlam veremedim bence halen çok büyükler. Ben 85 beden oldumda normal meme ölçüsüne indim diye seviniyorum, 95 olsam mutsuz olurdum kesin. Surisuri geçmiş olsun canım. Meme ucu hissizlik değilde aşırı his olmuştu bende . Bunlar geçici merak etme . Muhtemel Aylin hanım sana B vitamini önerir zaten, ama kullanmasanda rahatlıyor zamanla. Öptüm seni.

canim hic korkma mutlaka bir korku oluyor insanda ama burda hepimiz birbirimize destek olup motive ediyoruz birde sen etrafindakilerin anlattiklarina bakma hayatta hic birseyin garantisi yok ki uyanamicam diye dusunme bile ha ameliyathane soguk orasi dogru ben haziran ayinda oldum ameliyat buna ragmen bana yine soguk geldi ama insan kendini kastigi icin daha cok usuyor bunu biliyorum herkes ayni aciyi yasicak diye birsey yok burda bir cok arkadasimiz bende dahil iyi ki ameliyat olmusum diyoruz bence sen madem ki seni bu kadar rahatsiz ediyor amelyatini ol cocuguda bir kac ay ertele senin sagligin daha onemli hakkinda herseyin hayirlisi olsun once memisleri hallet sonrada bebisin gelir
...........

Son düzenleme:
oceanicsix,çok haklısın.Bende C cup'a düştüm ama hayalimdeki göğüs ölçüsünede sahip değilim halen.Ama ne yazıkki bir vucut yapısı,birde göğüsün kendi yapısı göz önünde bulundurularak küçültülüyor.Biliyorum olabilecek en mükemmel şeklini aldı ama çok daha küçük olsunlar isterdim.Doktorlar biliyorlar işlerini.....

Susuricim,aynı dertten bende muzdarip olmuştum.Benimde bantlar değen her bir noktamı yara kıvamına getirmişti:KK43:Ameliyattan sonraki ilk pansumanda sütyene geçmiştik o yüzden.Seni çok iyi anlıyorum.Ama herşeye değer.Bu maalesef bizim ten yapımızın hassaslığından kaynaklandı.Göğüs uçlarımı birkaç gün arayla ilk haftanın sonunda hissetmiştim ben.Benimkide serbest taşıma değildi.Hiç merak etme mutlak hissedeceksin.
Normale dönmene az kaldı.Biraz sabır susuricim.Son derece meşakkatli biliyorum ,ama herşeye değer.Ben ameliyat olalı tam üç ay oldu.Maşallah,herşey yolunda.Dikiş yerleri tamamen yumuşadı.İstediğim pozisyonda yatabiliyorummmmmmmmmmm.Tek sorun dikiş izleri.Onunda zamanla azalacağını bildiğimden son derece mutluyum.
Aylacım ,merhaba.Nasılsın?Son durumun nasıl?Serbest taşıma ,eskiden yapılan teknikti.Günümüzde uygulanmıyor diye biliyorum....Bizim ameliyatlarda meme ucu tamamen çıkarılmadan ,yani sinirler falan kesilmeden yukarı taşındı.Eskiden tamamen çıkarıp taşırlarmış.Bu yöntemde emzirme olması neredeyse imkansız oluyormuş.Tabi ucları hissetmek de bir o kadar zor olur herhelde.

Merhaba Benfiknurcum, iyiyim, sağol. Ağrım sızım, herhangi yeni bir problemim yok, şişliklerin inmesini bekliyorum.
Ben hangi teknikle taşındı uçlar bilmiyorum. Koyu renkli alanın çapı daraltıldığına göre tamamen çıkarılmış olmalı. Bu yüzden elayanın dediği gibi geç hissediyor olabilirz kimimiz.

Sen nasılsın? Kontroller yapılıyor mu hala? Umarım herşey yolundadır.Ben hemen ordan ayrıldığım için bir daha kontrole gitmedim.

Aylacım ,iyi olmana çok sevindim.Bayramdan sonraki hafta kontrolüm vardı.Elle muayene etti.Resimleri çekildi.Doktor herşeyin normal olduğunu söyledi.O gün için sağ göğüsümün alt dikişi yumuşamamıştı ve birleşme noktası epeyce sertti ve beni rahatsız ediyordu.Doktora bu durumu açıkladığımda yumuşayacak merak etme,ama olduki yumuşamadı ve senide çok rahatsız etti,iğne yapar yumuşamasını hızlandırırız dedi.Ama çok şükür o da bu iki hafta içinde yumuşadı.Bir buçuk ay sonra yine kontrolüm var.
Sen çok mu uzakta yaşıyorsun?Hiç gelme şansın yok mu?Hani insan kendi de anlıyor iyi mi kötü mü olduğunu ama yinede uzamandan "iyisin" 'i duyunca çok rahatlıyor.Şişliklerin halen var mı ?Daha öncede yazmıştım benim bir göğüsüm diğerine göre geç toparlanıyor.Hani diyordum ya biri büyük diye.O büyük olanda gün be gün şişliği indi ve eşitlendi gibi birşey.Bir bakıyorum eşit,bir bakıyorum minicik de olsa fark var gibi geliyor:)))))) ınsanın yıllar sonra bakılası göğüsleri olunca ne açıdan bakıp ne yapacağını şaşırıyor:))))))) (kulakların çınlasın Ethimos-bu cümleyi yazınca aklıma sen geldin.)
Meme ucumda daraltılma yapılmamıştı benim.Eskisini aynen yukarı taşıdı doktor.Normaldi boyutu,ondan küçültülmedi sanırım.Herkesin ameliyatı farklı değerlendirilmeli,haklısın.

Aylacım ,iyi olmana çok sevindim.Bayramdan sonraki hafta kontrolüm vardı.Elle muayene etti.Resimleri çekildi.Doktor herşeyin normal olduğunu söyledi.O gün için sağ göğüsümün alt dikişi yumuşamamıştı ve birleşme noktası epeyce sertti ve beni rahatsız ediyordu.Doktora bu durumu açıkladığımda yumuşayacak merak etme,ama olduki yumuşamadı ve senide çok rahatsız etti,iğne yapar yumuşamasını hızlandırırız dedi.Ama çok şükür o da bu iki hafta içinde yumuşadı.Bir buçuk ay sonra yine kontrolüm var.
Sen çok mu uzakta yaşıyorsun?Hiç gelme şansın yok mu?Hani insan kendiın biliyor kötü mü olduğunu ama yinede uzamandan "iyisin" 'i duyunca çok rahatlıyor.Şişliklerin halen var mı ?Daha öncede yazmıştım benim bir göğüsüm diğerine göre geç toparlanıyor.Hani diyordum ya biri büyük diye.O büyük olanda gün be gün şişliği indi ve eşitlendi gibi birşey.Bir bakıyorum eşit,bir bakıyorum minicik de olsa fark var gibi geliyor:)))))) İnsanın yıllar sonra bakılası göğüsleri olunca ne açıdan bakıp ne yapacağını şaşırıyor:))))))) (kulakların çınlasın Ethimos-bu cümleyi yazınca aklıma sen geldin.)
Meme ucumda daraltılma yapılmamıştı benim.Eskisini aynen yukarı taşıdı doktor.Normaldi boyutu,ondan küçültülmedi sanırım.Herkesin ameliyatı farklı değerlendirilmeli,haklısın.

Senin adına sevindim. Emin ellerdesin zaten, hiç korkacağın birşey olmamalı.:)
Ben belki kurban bayramı gibi aileme gidersem gösteririm. Çok uzarsa burda bir plastik cerraha giderim.Kaygılarım çok olmamalı ki henüz birine gösterme planı yapmadı.Bilinç altımı yoklattın bana.İlahi!:) Aslında evhamlı da biriyim ama dediğin gibi, senelerce ağırlık taşıdıktan sonra yeni halleri herşeyi unutturuyor galiba.:)

Ayla ve benfiknur.. iyi olduğunuzu okudum çok sevindim. en keyifli günlerimiz bunlar. Ameliyat süreci zaten sorunsuzdu ufak tefek şeyleri sorun olarak bile saymamız lazım.
Ben de bugün normal sutyen aldım. eskiden özel sutyenlere verdiğim paranın beşte birine :) aslında en başta çok tereddütlüydüm acaba kaç beden olacak. sutyen üstüme olacak mı? güzel duracak mı diye.. gittim denedim bir iki tane ve büyük geldi :))) bayaa sevindim. daha önce hiçbir sutyen büyük gelmemişti. neyse aldım bi tane..
biri büyük biri küçük olayında da ben de arasıra düşünüyorum ama ölçüyorum biçiyorum yok öyle bişey :)))
herkese sevgiler, keyfini çıkarın...

Ethimos ,ben henüz normal sütyene geçmedim.Altı aya kadar sporcuları takıp,sonrasında alırım diye düşünüyorum.Balensiz almışsındır ,değil mi?
Benim dikiş yerlerim halen minik minik de olsa pürüz yaratıyorlar.Bir bakıyorum hafif bir kabarıklık ve sonrasında birkaç damla sızıntı oluyor.O kadar garip bir tenim varki,halen atılmamış dikişlerim var.Cildim reaksiyon gösteriyor üstelik o dikişlere.Bu hafif kabarıklıklarda o atılamamış dikiş yerlerinde oluyor.
Belkide sigaradan yaşıyorum bu sorunları.

Benfiknurcum bende akıntı sızıntı namına hiçbirşey yok yaklaşık bir aydır. 28 yaşındayım ve sigara kullanmıyorum. sigaranın etkisi büyük hepimiz biliyoruz :KK66:
sutyen de balenli, hani şu üstü sert olanlardan. 3-4 saat taktım hiç rahatsızlık yaşamadım :) ama ben de sporcu sutyenimi bırakmak niyetinde değilim zira çok rahat.

çok çok büyük geçmiş olsun surisuri ve benfiknur

bende annem adına yazayım ve sorayım =)
şeytanın bacağını tekrar kırdık ve randevu aldık doktordan.ultrasyon çektirdik.
sanırım yarın sonuçları göstericez.
yalova devlet hastanesinde yaptırıcak inş. doktor sopa gibi çok fit bir bayandı bilmez insan derdini
"çok da büyük değil biraz sarkık" dedi.çok şaşırdım. iki gün taşı bakalım ne oluyor demek istedim ama ahhh ahhhh kaldı içimde...
acaba 10gün içinde aksilik olmazsa ameliyat olabilirmi?
ben okula(trbzona) gitmek zorundayım,tabiki ameliyatı olduğunda yanında olmak istiyorum.en kötü ihtimalle ilk hafta olsam.

bskn,inşallah herşey yolunda gider.Bir hafta yeterli bir süre.En hassas dönemde o süre zaten.Heleki ikinci hafatadan sonra çok rahat kullanılıyor kollar.

çok teşekkür ederim benfikur

ben annemden daha heyecanlıyım =) ekim sonu kasım başı diye tarih vermiş. çok doluymuş o yüzden araya sıkıştıracakmış. böyle olması daha da kötü bence belli bir tarih yok. heran arayıp yarın ameliyat var da diyebilir :sinifsinif: tabi devlet hastanesi olduğu anca bu kadar olabilir diyoruz.

tek sorunumuz akrabalara ne diyecez... babanemler ile yengemlerle aynı bina da oturuyoruz. göğüs küçültme ameliyatı oldu demiyecez tabi. kist vardı onu aldırdı iyi huylu çıktı mı deriz bilemiyorum :eek:
sargılı iken çok belli oluyor mu ameliyatlı olunduğu. yani idare edilir mi acaba.
hiç mi demesek ameliyat olayını. zaten çalışıyor annem pek farketmezler ne olup bittiğini.
çok tedirginim. annemde tedirgin tabiki ama belli etmemeye çalışıyor :Saruboceq:

X