Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Kimseler kalmamış burada. Ameliyat olan arkadaşlar hepberaber denize mi gitti de benim haberim yok:)
Arkadaşlar dikiş izleriniz sertleşip kabuk tuttu mu, bu kabuklar ne zaman nasıl dökülecek? Ameliyat tarihi bizden eski olanlar şöyle bir anlatsa iz kalınlıkları, renkleri ne kadar sürede değişiyor?

Peşpeşe ameliyat olduğumuz Benfiknur, Fatmagül, Laverna, Edaperissa... nasıl sınız, durumunuzda neler değişti? Umarım herkes iyidir.

öncelikle herkese hayırlı kandiller dilerim.
ameliyatımın 2, haftası bitti. ama bende ayla gibi merak ediyorum bu kabuklar nezamn düşecek diye. şişlikler hala var geçmedi. buruşukluklar deseniz oda aynı. ama hiç bir ağrım sızım yok. hergün banyo yapıyorum. bazı arkadaşlar sızıntı filan morluklar var demiş ama bende hiç biri olmadı henüz.herhalde bundan sonrada olmaz.
ameliyat olan diğer arkadaşlarada şimdiden geçmiş olsun diyorum..

kızlar 1 haftadır tatildeydım buralara ugrayamadım amelıyat olan arkadaşlar geçmiş olsun doktora dıkıslerımı aldırmaya gıttıgımde sormustum denıze gırebılırmıyım dıye daha erken gırme demıstı anıden herkes işlerini ayarlayınca hepberaber gıttık ben denıze gırdım ama genelde suyun ıcınde durdum yuzmedım kendımı yormadım inşallah mikropta kapmamışımdır

slm aylacim buralardayizda hayat sartlarindan disarilarda coluk cocuk icin kosturmakdan pc basina gecemedim bi türlü,özelden yazdiklarinida okudum vermis oldugun bilgiler icin cok saolasin..
''zincir''konusu iyi fikir insallah zamani geldiginde dedigin gibi yaparim...

benfiknur suan insallah dahada iyisindir,

ben aylanin ve senin yazdiklarina baktigimda aylanin doktoru dren kullanmamis ama senin doktorun dren kullanmis,ikiside ameliyat yapti sonucta ama biraz farkliliklar var galiba..

senin gögüslerinden ameliyata ne kadar cikartildi..?? bunu sormamin sebebi acaba ikinizdende asa yukari ayni Kg mi cikartildi,ve nasil bi yöntemle yapildi..

mesela sen yazmisin ''Dikişim t biçiminde.Hiçbir potluk yok.İnce ince dikilmiş.Meme uçlarımda dikiş kalmadı gibi birşey.Yani daha iki hafta oldu ama abartmıyorum neredeyse dikilmiş gibi görünmüyor'' bunu doktorun belirli bi sebebten dolayi bu kadar itina gösterdi yoksa kendisinin genelde bu sekilde yaptigindanmiki..??

aylacim senin dikislerin nasil acaba?????

kizlar dikislere takmamin sebebi ben bundan 13 sene öncesine karin germe olayini yaptirmisim,ozaman yapilan dikisler bende igrenc görüntülerle kaldi ve o zamanki doktorun cuval tarzi dikisinden dolayi yanlarimda sanki yastik kenarlari gibi cikintilar kaldi...ve izler halen süper belirgin sekilde duruyorlar...:sinifsinif:
zaten benim gidecek oldugum doktorun sanirim benden cok cekecegi olacakkaydirigubbakcemile3 bakalim o zaman geldiginde hem memisleri hemde önceki ameliyat yerinde düzeltme yapma imkani olabildigi kadar halletmesini isticegim...

birde ufak bi bilgi hani liposakjenle alinan yerlerde birdaha kilo alinmaz deniyor ya ,o biraz bos ben hem o yerlerimden kilo aldim hemde diger bölgelerden aldim..
gerci kilo almamda daha önce söyledigim gibi su guatir sorununda etkiis büyük oldugu anlasildi....

hepinize saglikli günler kizlar...

hihoyyytmerhabalar ben yeni katıldım aranıza okuduklarımdan cok etkilendim herkese geçmiş olsun. ben antalyada yaşıyorum göğüslerim cok büyük 95 dd ve artıkbebek te düşünmüyorum ve bu fazlalıklardan kurtulmak istiyorum ve inanın tavsiyelere cok ihtiyacım var. hareketlerimi kısıtladığı için kilomda çok fazla oldu yardım lütfen....

:CüvCüv:yardım derken nerede , hangi koşulda(sgk-özel) 2 küçük kızım var zaman ı doğru seçmeliyim diye düşünüyorum. görüşebileceğim adres ve telefon iletebilirseniz seviniri. iyi geceler

merhaba aranıza yeni katıldım. ben gögüs küçültme ameliyatı olmak istiyorum. aranızda yakup avşar'a gögüs küçültme ameliyatı olan var mı? varsa ne kadar ödediğini öğrenebilir miyim

Hoşgeldin aramıza. Ben de aynı koşul ve ölçülerdeydim aşağı yukarı. Şimdi B cup a indim ki göğüsler birkaç ayda biraz daha küçülüp gerçek şekillerini alacaklar, sen düşün artık aradaki farkı. Hiç çekinilecek bir yönü yok bu ameliyatın. Çocukların 10 gün üstüne atlamazsa ki bu süre bile çok, hiç bir şey olmaz. Ben şimdi karnımı da toplatsaymışım der oldum.:)

Bu ameliyatı devletin karşılaması için senin ölçülerin küçük gibi. Omuzların çökmesi, sırtın ağrıması....bir sürü teşhiş gerekli meme kaynaklı. İzmir'de fiyat 4 bin. Hemen hepimiz bu ücreti ödedik farklı doktorlara. Ama istanbul'da yaptıranlar 4-12 arası ödediler. Daha azını verenler de var hatırladığım kadarıyla. İlk sayfalardan itibaren okumanı öneririm. Sevgiler

Ekimcim, bilmiyoruum aynı durumlara farklı yorumlar yapıyor olabilir miyiz Benfiknur ya da diğer arkadaşlarla.Beklentilerimiz ve gördüklerimizi yorumlayışımız farklı olabilir. Bu da yorumlarımızı etkiler. . Ama senin önceki deneyimin bizim yorumlarımızı etkileyen bakış açılarımızdan da farklı belli ki.En doğru kararı doktorların ellerindeki resimlere bakarak verirsin.

Benim uçların çevresindeki dikişlerim alındı.Kabuklar düşmeye başlıyor.Onlar düşünce dikişlerim konusunda görüşlerimi yazarım sana. Gögüs altlarında dikiş bitimi gibi hafif kalın pot bir duruş var gibi kaydadeğer bulmadığım, belki zamanla o da kaybolacak. mankenlik de yapmayacağım, beklentim o kadar yüksek de değil. Ben büyük bir sıkıntıdan kurtuldum.

Öyle ya da böyle ben doktorumdan çok memnunum.
Çevremde tanıdığım çok doktor var. ıyi dediğim çok doktor. Ama becerisi, tavırları, kişiliği...ile üstüne doktor tanımıyorum diyebilirim. Cenk Bey benim ölçütlerimle değerlendirdiğimde çok iyi bir doktor.Bir daha ameliyat olmam gerekse yine ona olurum.

ceren2569,sreyya hosgeldiniz....
aylacim aslinda sen ve Benfiknur un ameliyatta yapilan dikislerini karsilastirmak gerekli diye düsünüyorum aslinda.....
tabi birde herkesin kendi vucut yapisinave deri dokusuna bagli , ama genede doktorun el beceriside önemli tabiki....

neyse ben senden ilerleyen zamandaki gelismeleri almaya devam edecem, senin yasadiklarin benim icin cok önemli ona göre bendede düsünce olusucak....

herkese slm ameliyat olanlarada geçmiş olsun forumu takip etmeye çalışıyorum çocuklardan fırsat buldukça.bende ameliyat olacağım ama bu sene değil çümküönce kilolar....benim sorumvar sizce hangi kup ben b kup düşünüyorum acaba çok küçükmü kalır..şuanda hamileliğimde aldığım kilolardan sonra 90 eoldum diyebilirim..daha öncede 75 dd kullanıyordum ..evet cevaplarınızı bekliyorum

Sevgili Ethimos,,
olumsuz hiçbirşey yaşamadım.Umarım seninde sorunsuz geçer ameliyatın ve iyileşmen.İçin ferah olsun,ufuk bey çok iyi bir doktor.Hastane ortamı mükemmel.Ben doğumumu da ege üniv. yapmıştım ama bu bölümdeki her görevli sevecen ve güler yüzlü.Çok memnun kalacaksın.

Arkadaşlar ,bugün dikişlerim alındı.Sadece koltuk altıma yakın,sonlanma noktası diyebileceğim yerlerde alınacak dikişim varmış.Alındı.Acı sızı yok.Maşallah .
Yani ben mi çok iyimser bakıyorum bilmem ama ,dikiş yerlerim incecik.umduğumdan çok daha ince.pembemsi bir görünümleri var.Bugün doktor izlerin görünürlüğünü azaltacağını söylediği bir jele başlamamı söyledi.Sabah akşam sürecekmişim.(contratubex).
Arkadaşlar bende hiç kabuklanma olmadı.Bundan sonra mı yaşarım bilmem.Morluk çok az bir koltuk altımda dikiş bitim yerinde vardı.O da neredeyse tamamen geçti gibi.ıyice sarardı.
Akıntım kesildi ama her iki göğsümde de birleşme noktası denilen yerde minicik noktacık şeklinde bir delik var.Orayada bir hafta daha antibiyotikli krem sürmeye devam edicekmişim.Doktor kapanacak,hiçbir problem yok dedi....
Yalnız sizlere bir sorum olacak arkadaşlar.Benim göğüslerimdeki hassasiyet devam ediyor.Hani nasıl anlatayım bilemiyorum.Gerginlik gibi ...garip bir his yani.Sizde böyle hissediyormusunuz?

EKıM13,Benden ne kadar doku çıkarıldı bilmiyorum.Merak ediyorum bende ama hep sormayı unuttum:) Ama normal göğüs ölçüm 110 du.80 e kullanıyordum.Şimdi cup ölçümü bilmiyorum.Bugün yeni iç çamaşırı alacağım.Bende öğreneceğim kaç cup'a düştüğünü.
Dikişlerin nasıl olacağına ameliyatta karar veririm demişti doktor muayenede.Ameliyat sonrasında ise sadece bitiş noktalatında alınacak dikiş kullandığını diğerleri kendi kendine iyileştikçe atacak demişti.Bunu kişinin ten yapısı belirliyormuş.Potluk hiç yok.Özel bir itina mı gösterdi diye sormuşsun.Ayrıcalık gösterecek bir münasebetimiz yoktu doktorla.Çalışma tekniği bu şekilde heralde.
ınternetten bazı resimler gördüğümde daha kalın dikişlere şahit olmuştum.Hani o resimlere kıyasla bana ince göründüler.Belkide öyle mi görmek istiyorum:)Şaka bir yana bekledimden çok ince dikişler.

ya arkadaşlar göğüs uclarını hala hissetmeyen yada ameliyattan sonra öle bi sorun yaşamadım diyen varsa bilgi verebilirmi. ben sol göğüs ucu çevremi hiç hissetmiyorum. düzelicekmi bilmiyorum. sağ da bi sorun yok ama. doktorada sormadım nedense.. kontrole gittiğimde sorucam ama sizde böle bi sorun yaşayan varsa bilgi verebilirse sevinirim..

Sehbal, benimde gogus uclarimda problem yok ama cevrelerinde his yok gibi.benimde bir gogus ucumla digeri arasinda his farki var.biri ilk haftanin sonuna dogru digerininse daha gec hissetmistim.Bunlarin cok normal oldugunu ,hatta bir yil sure alabilirmis netten okudugum kadariyla.bizden daha once ameliyat olan arkadaslarin deneyimlerine ihtiyacimiz var.

selamlar
bende ağustos ortasında ameliyat olucam sağlık sektöründe olmamında avantajıyla detaylı araştırma yaptım.gazi üniversitesinde doç.dr.raha yavuzer i buldum muayene oldum doktora çok inandım ve son derece güvendim.herşeyin hayırlısı diyorum.bütün form u okudum herksin deneyimi farklı bu farklılıkta kişilerin psikolojik durumları beklentileri ve fiziksel yapılarıyla alakalı anladığım kadarıyla önemli olan konsantre olup ameliyat sonrası süreci sabırla geçirmek herşey gönlünüzce olsun

slm arkadaşlar bende ameliyat olalı 10 gün oldu hatta gögüs küçültme ile birlikte karın germe ameliyatıda oldum. ameliyat 5 saat sürdü 1 gün hastanede kaldım hiç ağrım olmadı.yanlız merak ettigim bişey var dikiş yerlerinin etrafındaki şişliklerden dolayı şekli kötü görünüyor acaba ne zaman toparlar kendini birde sol gögsüm daaha dik duruyor düzelirmi zamanla

nawci hos geldin ,
cedric112 gecmis olsun karin germede dikislerin varmi yoksa farkli bi sekildemi yapildi acaba..???

bende bundan 13 sene öncesine karin germe yaptirmistim ,karnimda bir kalcadan digerine kadar dikis izlerim var ,igrenc görünüyorlar:sinifsinif: birde dikislerin bitiminde cuval dikilmis gibi cikintilar var, insallah sende öyle yapmamislardir,hersey tazeykene bunlalara dikkat etki doktoruna düzeltir derim...
insallah benim yaptigim kötü tecrübeyi sende olmamistir.tabi ne derece de karin germe yapildi sende bilmiyorumda bende göbek deligi falan yukari kaldirilmisti.. bir ay boyunca düzgün sekilde dik olarak yürüyememistim...

benfiknur dikislerin icin inan senin adina cok sevindim,ben dikis izlerinden önceki deneyimimden dolayi bayagi cekiniyorum....

aylacim sen nasilsin bu arada..??...

teşekkürler canım.benim karın germe amelyatım seninki gibi, göbek deligi yeniden yapıldı kaslar içten dikildi iz ise sezeryan izimin 2 katı kadar ama çok kötü durmuyor daha yeni olmasına regmen.10. günüm ben dik yürüyebiliyorum hatta dümdüz yatabiliyorum rahat oldu yani.ben birşeyi merak ediyorum bu gögüs küçültme ve karın germede kilo kaybıda olması gerrekmiyormuydu sonuçta doku çıkarılıyor ama olmadı acaba şişliklerden dolayımı öyle bilgilendirirseniz sevinirim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…