Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Ekimcim merhaba,
Benim ameliyatım ayın 9'unda olmuştu. İki göğüs arasındaki büyüklük farkının kapanması ve şekilleri hoşuma gitti.Beklediğimde buydu. Ancak Benfiknur'un anlattıklarına bakılırsa benim ameliyatım o kadar parlak sonuçlanmış görünmüyor. Bir tarafım daha kabuksuz ve pembeyken diğer göğsümde dikiş aralıkları gibi hala içi dolmamış boşluklar var. Her gün antibiyotik merhem sürüp gazlı bezle kapatıyorum üstünü. Bu dikiş açıklıklarının nedenini bilmiyorum. Benim cildimden ya da iki göğüs arasındaki farklılığı kapatırken ölçüyü tutturmak için yapılan gerdirmeden kaynaklanabilir. Göğüs altı dikişlerinin bitiminde bir miktar potluk var şu anda. ama sezeryanımda ben hatırlamıyorum ama eşimin dediğine göre daha çok varmış ve hiç bir düzeltici çabam olmamasına rağmen hepsi kapanmış durumda. Bu da beni endişelenmekten bir parça alıkoyuyor.

Ben doktorla dikiş izleri konusunda ameliyat öncesi birşey konuşmadım. sanırım kendi bakış açımın (işini karşındaki kim olursa olsun belli bir kalitede-özenle yapma) her profesyonelin de bakış açısı olacağını düşünüyorum. Bu yüzden özen göstermesini filan istemedim.Eğer bendeki sorunun kaynağı doktorumun hasasiyeti ile ilgiliyse inanıyorum ki elinden geleni yapmıştır.Kendisi hakkında olumsuz bir izlenimim olmadı zira.

Ameliyat olan diğer arkadaşlar, ağırlık kaldırırken rahatsız oluyorlar mı, tamamen normale dönmek ne kadar zaman alıyor merak ediyorum.

Benfiknurcum, bahsettiğin o nasıl tarif edeceğini bilemediğin durum bende de var. Örneğin iki kolumu önde bağlamaya kalktığımda vazgeçiyorum, şişmiş ya da gerginmiş gibi bir şey hissediyorum.

nawci hos geldin ,
cedric112 gecmis olsun karin germede dikislerin varmi yoksa farkli bi sekildemi yapildi acaba..???

bende bundan 13 sene öncesine karin germe yaptirmistim ,karnimda bir kalcadan digerine kadar dikis izlerim var ,igrenc görünüyorlar:sinifsinif: birde dikislerin bitiminde cuval dikilmis gibi cikintilar var, insallah sende öyle yapmamislardir,hersey tazeykene bunlalara dikkat etki doktoruna düzeltir derim...
insallah benim yaptigim kötü tecrübeyi sende olmamistir.tabi ne derece de karin germe yapildi sende bilmiyorumda bende göbek deligi falan yukari kaldirilmisti.. bir ay boyunca düzgün sekilde dik olarak yürüyememistim...

benfiknur dikislerin icin inan senin adina cok sevindim,ben dikis izlerinden önceki deneyimimden dolayi bayagi cekiniyorum....

aylacim sen nasilsin bu arada..??...

arkadaslar bence estetik cerrahide hekimliğin iyi olması yanında doktorun estetik bakışının yani sanat anlayışının da gelişmesi önemli bi nokta bazı arkadaslarda okudum asimetribir göğüsn diğerinden farklı olması vs gibi konular bence buna dayanıyo....tıbbi başarının yanında estetik bakışı olan sanata ilgi duyan ilgilenen bi hekimin daha başarılı olucağı kanısındayım ve bu noktada 3 hafta önce ameliyat olmuş biri olarak hayatımın en doğru tercihimi yaptığıma eminim...doktorum ...o sihirli eller.....her iki memem de simetrik....arkadaslar herhangi bi sızıntı bile olmadı iyleşmek sürecimde...yani dokturum hayatımı değiştirdi.....adeta yeniden doğdum....herkese sağlıklı günler...arkadaslar seçiminizi doğru yapıp kendinizi emin ellere emanet ettikten sonra bence sonucunun mükemmel olması kaçınılmazdır

ceren ben oldum yakup beye ameliat yaklaşık 1 ay olucak ve sonuç mükemmel .....doktor bey başarı olarak insan olarak her yönden güvenebilceğin biri....fiyatlandırma göğüs ölçüne hastane seçimine bağlı olarak değişiyo gidip görüşmeni öneririm

aylacım bende kabuklanma hafif oldu 25.günüm bugün baya eridi dikişlerim..ağrı sızı minimal düzeyde ...şişliklerim de çok fazla deil....ben bepanthen krem sürüyorum göğüs derisini rahatlatıyo herhangi bir zararı yok...tüm kabuklanmaların geçmesi için biraz daha sabırlı olucağız:))

aylacım bende kabuklanma hafif oldu 25.günüm bugün baya eridi dikişlerim..ağrı sızı minimal düzeyde ...şişliklerim de çok fazla deil....ben bepanthen krem sürüyorum göğüs derisini rahatlatıyo herhangi bir zararı yok...tüm kabuklanmaların geçmesi için biraz daha sabırlı olucağız:))

çok sevindim senin adına. Benim de kabuklarım epeyce azaldı. Bir parça açıklık vardı o da yavaş yavaş kapanıyor.Krem kullanıyorum ben de. Sanatçılık konusunda dediğin doğru. Benim de iki farklı ölçüde gçğsümü hiç bir ölçü aracı kullanmadan çıplak gözle birkaç saniyede bakıp çizerek ameliyat etti ve sonuç mükemmel simetri ve ölçü açısından.
Sevgiler canım.

Merhaba arkadaşlar.Tam bir ay geçti ameliyatın üstünden.Herşey yolunda gibi.Bende kabuklanma hiç olmadı .Bepanten kullanıyorum hergün ,belkide onun faydası olmuştur.Arkadaşlar bana doktorum controtubex adında iz azaltıcı kremi kullanmamı sölemişti ama ben piyasada bulamıyorum.Muadili de yok.Ecz depolarında dahi yok.Ne yapacağımı şaşırdım .ızmirde bugünlerde bu kremi alan varsa ,özelden hangi eczaneden aldığını bildirirse çok sevinirim.Muhit önemli deil,nerde var dense gidip alacağım.
Ameliyatı olacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.(KORKACAK HıÇBıRŞEY YOK).Yakınlarda olan arkadaşlara da acil şifalar diliyorum.

Merhaba arkadaşlar.Tam bir ay geçti ameliyatın üstünden.Herşey yolunda gibi.Bende kabuklanma hiç olmadı .Bepanten kullanıyorum hergün ,belkide onun faydası olmuştur.Arkadaşlar bana doktorum controtubex adında iz azaltıcı kremi kullanmamı sölemişti ama ben piyasada bulamıyorum.Muadili de yok.Ecz depolarında dahi yok.Ne yapacağımı şaşırdım .İzmirde bugünlerde bu kremi alan varsa ,özelden hangi eczaneden aldığını bildirirse çok sevinirim.Muhit önemli deil,nerde var dense gidip alacağım.
Ameliyatı olacak tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.(KORKACAK HİÇBİRŞEY YOK).Yakınlarda olan arkadaşlara da acil şifalar diliyorum.

selam benfiknur,
herseyin yolunda olmasina sevindim...
ben almanyada bakayim istersen buralarda sordugun krem varmi diye...
cünki carcamba yola cikicagiz cumartesiye türkiyede(izmir) oluruz..

aylacim,
bence herkesin deri dokusu farkli belki ondan dolayi olabilir diye düsünüyorum..
benfiknur dokusundan kaynaklanabilirde..sezarjandaki dikis izlerin sonradan kaybolduysa bence cok merak edilcek durum yok,bir ay kadar daha gecsin durum biraz daha degisir tahminimce...ama sen doktora gittiginde genede sor aklina takilan birseyler varsa..

edaperissa,
güzel bir gözlem ve haklisinda bu konuda...

sanat ve matematik hesabi ikisi bir arada, demekki doktorlar bu ikisini bir arada götürmesi gerekiyor...
amma komik olur ''doktorbey sanatla ilgileniyormusunuz'' diye sorulmus olsa...
yeni ameliyat olmuslara gecmis olsun olmuslarda en kisa zamanda sorunsuz iylesmelerini dilerim..

olmak isteyenlerde istedikleri doktoru bulur ve bu dertden kurtulurlar hayirlisiyla..

ekim13'cüm çok sağol,taa oralardan zahmet etme.Çok iyisin ,çok teşekkür ederim.İllaki bulacağım :)
canim eger istanbulda tanidik birileri varsa oradan aldirt cunku ben istanbuldayken gordum bu kremi eczaciya sormustum bu kremi sigorta karsiliyor mu diye o da eger uzman doktor yazarsa sigorta karsiliyor demisti

arkadaşlar ben ameliyat olalı 19 gün oldu ama gögsümün alta inen dikişlerinin yanları çok şiş vede kocaman görünüyor lütfen beni aydınlatın sizinde böylemiydi ne zaman geçicek bu görüntü doktorum daha toparlar olmazsada ufak bir işlemle biz toparlarız dedi:KK43:

cedric112,herkesin iyileşme sürece farklı.canını sıkma.doktorun geçer dediyse geçer.bende şişlik ilk zamanlarda vardıysada görmedim.10. gün falan bakabilmiştim (bakamıyordum),senin anlattığın gibi şişlik olmadı bende.ama dedim yaaa herkesin teni farklı.inşallah geçer ve herhangi bir müdaheleye gerek kalmaz.

arkadaşlar ben ameliyat olalı 19 gün oldu ama gögsümün alta inen dikişlerinin yanları çok şiş vede kocaman görünüyor lütfen beni aydınlatın sizinde böylemiydi ne zaman geçicek bu görüntü doktorum daha toparlar olmazsada ufak bir işlemle biz toparlarız dedi:KK43:

geçmiş olsun cnm. diikişlerine kafayı takma sakın. ben ameliyat olalı 1 ay oldu ve bırak dikişleri iz bile kalmadı nerdeyse. tene ve cildinin esnekliğine göre tabiki değişiyor. ama rahat ol normale dönmesi 4 haftayı buluyor inanki. ben ilk gün saatlerce ağlamıştım onları gördüğümde bu ne yapmış demiştim. ama o günü unuttum bile :):) emin ol.

Benfiknur, Ekim, teşekkür ederim. Benim bir göğsümde hala açıklar kapanmadı neredeyse 1 ay oldu. Bu gün yeniden doktorumu arayacağım.Bakalım ne yapacağız? kendimi bir türlü rahatlatanadığımdan doktor herşey yolunda sorun yok dese de hala ızmirdeyim eve dönmedim:)

merhaba kızlar,ben küçültme ameliyatı oldum hemde düğünüme 3 ay kla,ama sizi temin ederim ki kesinlikle korkulacak birsey yok,1 hfta sonra hersey bitmş ve istediğin kıyafetleri giymeye baslıyorsun,ameliyattan sonra ilk 4 gün kadar diren denilen küçük kan torbacıkları duruyor gögüs kenarlarında ve hergün ölcüm yapıyorsun ne kadar sıvı akıyor içine diye,sonra onlar cıkıyor ve sargılar kalıyor ,yaklasık 3 gün sonra onlarda gidiyor,ondan sonrası harika,o güne kadar cekilen bütün sıkıntılar bitmiş oluyor,iyiki ameliyat olmusum diyorum kendi kendime,ankarada cok harika bir doktor tanıyorum,isteyen olursa ismini verebilirim,s,zde internetten arastırabilirsiniz,
,

sayın yedıocak bende goguslerımı kucultmeturmek ıstıyorum ve ankaradayım mumkunse amalıyat oldugunuz doktorun adını ve ucretını, nerde amalıyat oldugunuzu paylasabılır mısınız?

elbette paylasırım,ankarada gaziosman pasada muayenehanesi, anlasmalı olduğu hastane is cag hastanesi mithatpasa köprüsünün ordaki,doktor ferruh bingül,yaklasık 1,5 yıl önce 4 bine olmustum sanırım fiyatı değişmemiştir,yakınlarda bir tanıdığım görüsmeye gitmişti ordan biliyorum,internetten arattırıp detaylı bulabilirsiniz,hiç korkmayın cok memnun kalacaksınız,

cevapladıgınız ıcın cok tesekkur ederım, ama 4000 lıra benım ıcın bıraz fazla acaba devlet hastanelerınde de yapılabılıyo mu var mı yaptıran tanıdıgınız yada duydugunuz ssk bır mıktarını karsılıyo mu ? benım bedenım 85d yanı cok buyukler gecen hafta bıkını aldım 46 beden oldu gogusler yuzunden kendı bedenım 42 olmasına ragmen delı oluyorum...

geçmiş olsun cnm. diikişlerine kafayı takma sakın. ben ameliyat olalı 1 ay oldu ve bırak dikişleri iz bile kalmadı nerdeyse. tene ve cildinin esnekliğine göre tabiki değişiyor. ama rahat ol normale dönmesi 4 haftayı buluyor inanki. ben ilk gün saatlerce ağlamıştım onları gördüğümde bu ne yapmış demiştim. ama o günü unuttum bile :):) emin ol.

sagolasın canım benim asıl sorunum dikişlerden çok şişlikler o konudA bilgi verirseniz çok sevinirim resmen patates gibi egri bügrü özelliklede alta inen dikişin 2 yanı çok şiş

X