- 29 Haziran 2009
- 23
- 0
-
- Konu Sahibi ---Lily---
- #1.461
Laverna sana da geçmiş olsun. Fatmagül e de.
Bir hafta da birkaç kişi kurtulduk ağırlıklarımızdan. Benim tek stresim sırt üstü yatmak. Kolumu bacağımı savuracak yer arıyorum. Sırt üstü yatmamak için gecenin 3üne kadar ayaktayım. 4 saat kadar yatıp kalkıyorum.Bütün gün oturuyorum, geziyorum. Çok hafif sızımsı bir şey hissediyorum ama bunun bandaj yapışkanlarından olabileceğini sanıyorum.
Arkadaşlar,doktorlarınız sizlere ne zaman sırt üstü yatmayı bırakabileceğiniz konusunda bir şey söyledi mi? Banyonuzu kaçıncı günde yapıyor sunuz. Eskiden ameliyat olanlar da paylaşırsa sevinirim.
laverna ve fatmagüle de geçmiş olsun.
aylacım ben cumartesi ameliyata girdim ve ilk banyomu salı günü yaptım yani 4. gün. ve o günden beride hergün yapıyorum canım.sırt üstü yatmana gelince sargılar alındıktan sonra ben hep yan yattım ki halada yatıyorum canım. doktorum rahat olmamı söledi. bence sende bi ara sor doktoruna canım. seni yanlış bilgilendirmiş olmayalım.
Sehbalcim ben de bu gün banyo yapıp kendimi sadece tepeden değil, bütünüyle gördüm. Durum aynen sendeki gibi. Potluk da, morluk da var. Ama doktora sordum normal olduğunu söyledi. Sırt üstü yatmayı ise hiç sormadım. Zaten alt çizgileri incitecekmişim gibi geliyor, dönmeye cesaret etmiyorum. Henüz önü düğmesiz de giyinmedim. Tedbiri elden bırakmamalı.
Bir hafta da birkaç kişi kurtulduk ağırlıklarımızdan. Benim tek stresim sırt üstü yatmak. Kolumu bacağımı savuracak yer arıyorum. Sırt üstü yatmamak için gecenin 3üne kadar ayaktayım. 4 saat kadar yatıp kalkıyorum.Bütün gün oturuyorum, geziyorum. Çok hafif sızımsı bir şey hissediyorum ama bunun bandaj yapışkanlarından olabileceğini sanıyorum.
Arkadaşlar,doktorlarınız sizlere ne zaman sırt üstü yatmayı bırakabileceğiniz konusunda bir şey söyledi mi? Banyonuzu kaçıncı günde yapıyor sunuz. Eskiden ameliyat olanlar da paylaşırsa sevinirim.
Son bir kac gündür bakamadim siteye bayagi kurtulmus kizlar var (laverna; fatmagül;Celmin;Edaperissa,ve untuklarim geçmiş olsun.)ameliyatan cikanlara gecmis olsun..opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile2
Aylacim sorularim sana,sonucta izmirde ve benim aklimdan gecirdigim doktora ameliyat oldun birde…hihoyyyt
‘’1,5 kilodan fazla bir miktar çıkarılmış.’’demisin bundan dolayi dikis sekli T seklindemi yapildi???… izler ne kadar genisligi kapliyor.????CADIARZU
Dogrumu anladim Ameliyatin 2,5 saat sürdü ve sen 4,5 saat sonra eve gittin..???:uhmokadar eli hafif demekkialkisalkisalkis)
Ilgi hastanesi demisin,ben izmirde nerde ne var, tam olarak bilmiyorum,(cok uzun süre yurtdisinda oldugumdan) sorumu onun icin maruz gör…ben internten arastirdim ---Özel İlgi Tıp Merkezi;diye iki yerde buldum Göztepe ve Balçova .. sen hangisinde ameliyat oldun..??? yoksa kendi istedigimiz hastanede ameliyat olabiliniyormu???
sirf Ameliyat icin ne kadar ödeme yaptin ve hersey dahil (örnek:sütyeni ordanmi veriyorlar) olarak ne kadar oluyor ???
Sargilar ne kadar zaman kaliyor..??? Dikisler ne zaman alindi ..???
Suan icin aklima gelen sorular bunlar..bakarsin ilerleyen zamanda aklima baska sorular gelirse ,aylacim seni gene soru bombardimanina tutabilirim….:1rolleyes:sositosositodelikafadulden
birde yazilanlardan anladigim kadar cüneyt bey ve ufuk bey'in odalari yan yana diye anladim peki hangi hastanede bunlar birde bunu yazarsaniz arkadaslar....
ameliyat olanlara en kisa sürede ,saglikli ve agrisiz iylesmelerini dilerim...
hepinize iyi günler...
Sevgili Ekim13,ben de izmir'de yaşıyorum.2 Temmuzda Ege üniversitesinde Ufuk Bilkay'a ameliyat oldum.Doktorumdan çok ama çok memnunum.İlk defa memnuniyet cümlesi yazıyorum.Çünkü anca kendime geldim ,yani daha yeni yeni yaptığı işin güzelliğini idrak edebiliyorum:)
Eli çok hafif.Ameliyat sonrası bile ağrım ,sancım olmadı.Drenleri aldığını hissetmedim bile.Göğüslerde hiç asimetrik bir durum yok.Büyüklükleri ,duruşları aynı çok şükür.Dikişim t biçiminde.Hiçbir potluk yok.İnce ince dikilmiş.Meme uçlarımda dikiş kalmadı gibi birşey.Yani daha iki hafta oldu ama abartmıyorum neredeyse dikilmiş gibi görünmüyor.
Hastanede kalma konusuna yaklaşımınız çok olumsuz genel olarak ama hastanede hiç olmadı 1 gece kalarak kendinizi garantiye alıyosunuz aslında.Korkmayın hastanede kalmaktan.Riskli bir ameliyat değil ama ne olursa olsun sonuçta bıçak altından çıkmış oluyorsunuz.
Özel hastanelerin ve orada ameliyatı yapan doktorların yaklaşımlarının farklı olması çok normal.Ben bir gece hastanede kötü olduğum için yatmadım ,sadece gözetim altında kalmanız iyi olur dedi doktorum.Sürekli sık aralıklarla hem tansiyon hem ateşim ölçüldü.Sabaha kadar ağrı kesicilerim ve antibiyotik ,serumla damar yolundan verildi.Bunlar ev ortamında sağlanarak mı üç beş saat sonra taburcu ediyorlar bilemem tabi.