Göğüs küçültme Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

Laverna sana da geçmiş olsun. Fatmagül e de.
Bir hafta da birkaç kişi kurtulduk ağırlıklarımızdan. Benim tek stresim sırt üstü yatmak. Kolumu bacağımı savuracak yer arıyorum. Sırt üstü yatmamak için gecenin 3üne kadar ayaktayım. 4 saat kadar yatıp kalkıyorum.Bütün gün oturuyorum, geziyorum. Çok hafif sızımsı bir şey hissediyorum ama bunun bandaj yapışkanlarından olabileceğini sanıyorum.
Arkadaşlar,doktorlarınız sizlere ne zaman sırt üstü yatmayı bırakabileceğiniz konusunda bir şey söyledi mi? Banyonuzu kaçıncı günde yapıyor sunuz. Eskiden ameliyat olanlar da paylaşırsa sevinirim.

laverna ve fatmagüle de geçmiş olsun.
aylacım ben cumartesi ameliyata girdim ve ilk banyomu salı günü yaptım yani 4. gün. ve o günden beride hergün yapıyorum canım.sırt üstü yatmana gelince sargılar alındıktan sonra ben hep yan yattım ki halada yatıyorum canım. doktorum rahat olmamı söledi. bence sende bi ara sor doktoruna canım. seni yanlış bilgilendirmiş olmayalım.

laverna ve fatmagüle de geçmiş olsun.
aylacım ben cumartesi ameliyata girdim ve ilk banyomu salı günü yaptım yani 4. gün. ve o günden beride hergün yapıyorum canım.sırt üstü yatmana gelince sargılar alındıktan sonra ben hep yan yattım ki halada yatıyorum canım. doktorum rahat olmamı söledi. bence sende bi ara sor doktoruna canım. seni yanlış bilgilendirmiş olmayalım.

Sehbalcim ben de bu gün banyo yapıp kendimi sadece tepeden değil, bütünüyle gördüm. Durum aynen sendeki gibi. Potluk da, morluk da var. Ama doktora sordum normal olduğunu söyledi. Sırt üstü yatmayı ise hiç sormadım. Zaten alt çizgileri incitecekmişim gibi geliyor, dönmeye cesaret etmiyorum. Henüz önü düğmesiz de giyinmedim. Tedbiri elden bırakmamalı.

Sehbalcim ben de bu gün banyo yapıp kendimi sadece tepeden değil, bütünüyle gördüm. Durum aynen sendeki gibi. Potluk da, morluk da var. Ama doktora sordum normal olduğunu söyledi. Sırt üstü yatmayı ise hiç sormadım. Zaten alt çizgileri incitecekmişim gibi geliyor, dönmeye cesaret etmiyorum. Henüz önü düğmesiz de giyinmedim. Tedbiri elden bırakmamalı.

canım çok geçmiş olsun aradım bikaç kez durumunu sormak için telini duymadın sanırım..şimdilik potluk ve morluk çok normal 1-2 ay sonrasında ancak düzene giriceksin gerçi bende morluk olmamıştı bünyeden kaynaklanıyo sanırım şişliklerde enaz 4 ay sonrasında iniyo ama sen 2hafta içinde rahatladığının farkına varıcaksın yeni ameliyat olan arkadaşların hepsine geçmiş olsun diyorum kurtuldunuz sonunda fazlalıklardanopuyorumnanaktan

sırt ustu yatmaya gelince benim tek sıkıntım buydu ve korktuğum için çok uzun sure sırt ustu yattım ne olur ne olmaz diye hatta 6-7 yastıkla kolumu başımı destekleyip kraliçe misali yattım tabi sadece görüntüsü kraliçe gibiydi çektiğim sıkıntıyı bi ben bilirim uyku düzenim bile bozuldu sabaha karşı uyumaktan.. bi süre sonra uyurken içgüdüsel olarak yan döneye başlıyo insan sorun olmuyo sonrasındada ama daha zamanı var daha yeni ameliyat oldunuz haftası çıkmadı bu konuda biraz dayanmanız lazım sonrası şahane olucak ama emin olun:)

dikişlerin alındımı bilmiyorum alındıktan bikaç gün sonra çok sıkı olmayan badileri rahat rahat giyebilirsin bence ama dediğim gibi daha 3-4gün oldu acele etmeyin zarar vermeyin memişlere geç olsunda güç olmasınsengözlerimebaksanab

Bir hafta da birkaç kişi kurtulduk ağırlıklarımızdan. Benim tek stresim sırt üstü yatmak. Kolumu bacağımı savuracak yer arıyorum. Sırt üstü yatmamak için gecenin 3üne kadar ayaktayım. 4 saat kadar yatıp kalkıyorum.Bütün gün oturuyorum, geziyorum. Çok hafif sızımsı bir şey hissediyorum ama bunun bandaj yapışkanlarından olabileceğini sanıyorum.
Arkadaşlar,doktorlarınız sizlere ne zaman sırt üstü yatmayı bırakabileceğiniz konusunda bir şey söyledi mi? Banyonuzu kaçıncı günde yapıyor sunuz. Eskiden ameliyat olanlar da paylaşırsa sevinirim.

merhaba ayla ve diger yeni ameliyat olan arkadaslar.
cok cok gemis olsun ameliyat olanlara.
ben gögüs kücültme ameliyatindan sonra 4 haftayi geride biraktim 5. haftaya girdim. burda fazla bisey yazmamistim ama ilgimi cekti sordugunuz sorular ve yanitlari.

benimde ameliyattan sonraki ilk 2 gün tek cektigim sirt agrisiydi. ameliyattan ayilip taki hastahaneden cikana kadar sirtim o kadar agridiki uyuyamadim bile. eve döndükten sonra en sonunda suyatagim sayesinde düzenli uykuma geri döndüm. suyatagi isiyle ugrastigim icin cok sansliydim. gercekten de ilk hafta sagima soluma dönüp cok rahat uykum bölünmeden uyudum. iyiki varmis heheh.

herneyse ameliyattan sonra ki 7. gün sargilarim acildi. dr. um halen banyo yapmami söyledi. sadece sargilar acildiktan sonra alkollü bezle kalan yapiskanlari al dedi. ilk gün yapmamistim gece kasinti krizine tutuldum. sabah eczane acilir acilmaz aldim ve yaptim.
artik kasinti falan kalmamisti.zaten sargilar acildiktan sonra söyle bir oh dedim. hicbir agrim sizim kalmamisti.

15. gün dikislerim alindi yine de banyo yapmamami söyledi dr. um.

17. gün artik banyomu yaptim iyice kuruduktan sonra bepantenimi sürmeye basladim. o günden beri bunu düzenli olarak yapiyorum. acik yaralarim kalmadi kabuklarda cok cok az kaldi. morluk da görmedim denecek kadar cok azicikti oda bitti gitti.

simdi 5. haftaya giriyorum ve cok memnunum sonuclardan. dün eski bikinilerimi denedim o heryerden fiskiran seyler yokolmus artik kendime yeni bikiniler alabilirim hehehe:))
doktorum daha 6 ay icinde gögüslerimin %20 daha kücülceklerini söyledi su anda sisler. ama yinede sis olmalarina ragmen süper gözüküyolar masallahh:KK70:

burdan bu yasadiklarimi sizlerle paylasmak istedim. ne de olsa ben de bu kadinlar klubü sayesinde dr. umu buldum ve de ameliyati olmaya karar verdim.
burdan destek olan tüm arkadaslara tesekkür ederim.
umarim bende diger arkadaslar gibi yardimci olabilmisimdir.
ameliyat olacak arkadaslara simdiden bol sans dilerim. umarim dilediginiz gögüs boyutlarina ulasirsiniz. ben ulastim ve cok mutluyum.

herkese teşekkür edrim iyi dilekleriniz için. sizlere bir sorun var ameliyattan sonra hiç sızıntı yaşamadım ama 4.günden bugüne (7. gün) sızıntılarım doktorumun asistanları bir sıkıntı yok bazen olabilir dedi ama sizlerde durum nedir merak ettim. cevaplarsanız sevinirim. ameliyat olan arkadaşlara da acil şifalar diliyorum :)

evettt artık bende bu dertten kurtlanlar kervanına katıldım:) daha 1 hafta bile olmadı ama gayet iyiym:)
iumarım isteyen tüm arkadaslar bu ameliyatı bir an önce olur sakın beklemeyin arkadasşlar hiç zor bi ameliay deil inanın bu yükleri yıllarca çektiğime değmezmiş diorom......ama doktorunuzu iyi seçin mutlaka güvenin en önemli aşama bu bence:)
herkese sağlıklı günler diliyorum

Çok sağol ayl@, ben de iki gün önce ameliyattan çıktım canım, dün drenlerim alındı, tekrar küçük pansuman yapılıp sütyenimi giydirdi doktor hanım, yaz sebebeiyle herkesin derisi kabarıyor diye küçük pansuman yapıyormuş. Memelerim süper görünüyor kızlar yaaa. Darısı tüm isteyenlerin başına. Şu an full C'yim (taşıyor dekoltemden) herhalde şişler inince C cup kalacağım. Memelerimi hiç bu kadar dik görmemiştim. Ağrım acım da yok, mide bulantım falan olmadı. Atlattım gitti artık. Öpüyorum herkesi. Peyman ve Şehbalciğim size de geçmiş olsun. Diğerlerini takip edeceğiz artık.opuyorumnanaktan

arkadaşlar bu ameliyatı olmak kaça patlıyo ?

sigortam var ..

istanbulda bi yer özel yada devlet tavsiye edebilecek arkadaşlar var mı??? devlette yapılıyo mu :))))

Celmin, Edaperissa, Fatmagül geçmiş olsun.
Sızıntı bende de oldu. Az önce doktora gösterdim. Önemli değil dedi. Rengi çok kırmızı değil, sarımsı pembemsi... Eşim açık yaralara sürülen bir antibiyotik merhem aldı ve sağolsun sürüyor. Onu kullanıyorum. Kuru kalmayacak yaraya yapışmayacak miktar ve sıklıkta bu merhemi sürebileceğimi söyledi doktor. ıki yerde dikiş açıklığı var şu anda. Ama bende sizlerden duymadım, morluklar da var. Dren kullanılmamasından mıdır bilemiyorum. Hiç sızlanmayan dirençli bir hasta -ameliyat olduğu belli olmayan hasta- olmama rağmen aynada göğüslerimin altını görünce dikişli, sızmış ve mosmor, tansiyonum ilk ve son kez biraz düştü.
Doktora sırt üstü yatıyorum yan nmüyorum , fazla mı abarttım diye sorduğumda böyle devam etmemi tavsiye etti.Çünkü göğüsler şeklini almaya çalıştığından en uygun, simitriyi bozmayacak yatış sırt üstü olanıymış.

Morlukları olan kimseyi hatırlamıyorum, yanılıyor muyum? Ben de dikişlerimin alınmasını ve morlukların geçmesini bekliyorum. Göğüslerimin şekli olağanüstü güzel ve ölçülü, asimetri vardı, o da yok artık. Kaç günde ya da ayda bu potluklar ve dikiş potlukları geçer kestiremiyorum.

Ama hepimiz için seviniyorum.gerçekten keşke daha önce yaptırsaymışım diyorum. Hepimiz sonuçlardan memnun oluruz umarım.

celmin ayla fatmagül hepinize çok geçmiş olsun arkadaslar benim bugün 6. günüm pansuman yapıorum kendim sadece sızı var henüz kreme geçmedim ama herşey yolunda valla yarım porsiyon gibi kaldım:) arkadaslar benden 1.5 kilo çıktı yaaa:))) düşündükçe gülüyorum valla ama en azından evlenmeden önce yaptırdım die memnunum en azından istedğim gibi gelinlik giyebilicem bu bile güzel ...tüm ameliyat olanlara ve olcaklara geçmiş olsun hiç korkmayın arkadaslar .....ameliyatla ilgili sorusu olanlar varsa seve seve yanıtlayabilirim

ameliyat olan bütün arkadaşlara geçmiş olsun.evet sızıntılarım devam ediyor ama çok azaldı.çünkü meme başlarına"kemicetine" sürüyorum,böylelikle gazlı bez yapışmıyor.ben de ilk başlarda dikişlerde açılma oldu sandım ama meme başının siyahlaşan derisi soyularak iyileşiyormuş.alttan sağlıklı deri oluştukça bu soyulmanın olması normalmiş.hiç morluğum yok.yalnız bir göğüsümün yan tarafında gerilmeden dolayı olduğunu düşündüğüm yırtıklar oluşmuş.sizde de var mıydı acaba?

lavernacım, bende de bir tane sözünü ettiğin çatlaktan var.Öylesine gerilmiş ki göğüs kaçınılmaz sanırım. Zamanla geçer önemsenecek birşey yoktur bence.

evet arkadaslar çatlaklar olması normal ..morluk bende de yok sadece uç kısımda o da baya iyleşti .....fakat sızıntı olmuyo bende..baticonla pansuman yapıorum çok az büzüşmem var..kollarım baya rahatladı ..bebek şampuanlıyla duş alıorum fakat en kötüsü sırt üstü yatmak:)))

benim sızıntı sadece bir memede ve bayada çok o beni meraklandırıyor sizlerin sızıntı deneyimlerinizi merak ediyorum bugün ameliyatın 8. günü sağ memede çok fazla sızıntım var.

Son bir kac gündür bakamadim siteye bayagi kurtulmus kizlar var (laverna; fatmagül;Celmin;Edaperissa,ve untuklarim geçmiş olsun.)ameliyatan cikanlara gecmis olsun..opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile2

Aylacim sorularim sana,sonucta izmirde ve benim aklimdan gecirdigim doktora ameliyat oldun birde…hihoyyyt

‘’1,5 kilodan fazla bir miktar çıkarılmış.’’demisin bundan dolayi dikis sekli T seklindemi yapildi???… izler ne kadar genisligi kapliyor.????CADIARZU

Dogrumu anladim Ameliyatin 2,5 saat sürdü ve sen 4,5 saat sonra eve gittin..???:uhm:KK43:okadar eli hafif demekkialkisalkisalkis)

Ilgi hastanesi demisin,ben izmirde nerde ne var, tam olarak bilmiyorum,(cok uzun süre yurtdisinda oldugumdan) sorumu onun icin maruz gör…ben internten arastirdim ---Özel İlgi Tıp Merkezi;diye iki yerde buldum Göztepe ve Balçova .. sen hangisinde ameliyat oldun..??? yoksa kendi istedigimiz hastanede ameliyat olabiliniyormu???

sirf Ameliyat icin ne kadar ödeme yaptin ve hersey dahil (örnek:sütyeni ordanmi veriyorlar) olarak ne kadar oluyor ???

Sargilar ne kadar zaman kaliyor..??? Dikisler ne zaman alindi ..???
Suan icin aklima gelen sorular bunlar..bakarsin ilerleyen zamanda aklima baska sorular gelirse ,aylacim seni gene soru bombardimanina tutabilirim….:1rolleyes:sositosositodelikafadulden

birde yazilanlardan anladigim kadar cüneyt bey ve ufuk bey'in odalari yan yana diye anladim peki hangi hastanede bunlar birde bunu yazarsaniz arkadaslar....

ameliyat olanlara en kisa sürede ,saglikli ve agrisiz iylesmelerini dilerim...

hepinize iyi günler...

Laverna ,çokkk geçmiş olsun.ıyi olmana çok sevindim.
Bana gelecek olursak:)Memişlerin yeni hallerinden oldukça memnunum.Hani yukardan gördüğümde çok küçük bulmuş ve bunalıma girmiştim resmen.Bütününü görünce çok beğendim.85 civarı sanırım.Bugün ilk kez gazlı bez olmadan iç çamaşırı giydim.90 beden sütyenin uç kısmında az bir boşluk var ki daha şişlikleri falan inecek diyor tecrübeli arkadaşlar.
Bugün pansumana gittim doktora .Herşey yolunda şükür.Akıntı başta tek göğsümde amelitattan 1 hafta sonra vardı.Onun akıntısı durdu diğeri başladı.Lakin oldukça az geliyor.Hatta sadece pansuman yapıldığında,pansumandan 2-3 saat sonra hiç akıntı olmuyor diyebilirim.Akıntının olduğu yerlere antibiyotikli bir merhem sürmemi tavsiya etti doktor.Yukarda bir arkadaş adını yazmış merhemin.Onla aynı.Dikişlerimin çoğu eriyen dikişmiş.Haftaya da diğer tek tük alınması gereken dikişleri alacağım dedi.

Ekimcim, İzmir'e iner inmez Sinagame le görüşüp son kez dinledim ve hemen Cenk Bey'i aradım. Göztepe İlgi'deymiş. Görüşüp derhal randevu aldım. Ertesi gün ameliyat oldum Dediğim gibi çok kısa sürdü ve toplam 4,5 saatte hastaneden çıktım.
iz T şeklinde. Morlluk ve sızıntı vardı. Morluklar sarıya döndü bu gün ameliyat olalı bir hafta olacak. Sızıntım da bu gün kesildi gibi. Herşey yolunda görünüyor. Dikişler için bu gün telefon edeceğim ya bu gün ya yarın alınacak.
Doktorumdan çok memnunum, özel ilgi gösteriyor. Ben Sinagame in adını verdim. Sen de benimkini verebilirsin.(Özeline bakarsan yazacağım.Böylelikle bir zincir de oluştururuz)
Ben İzmirliyim ama şehir dışında yaşıyorum. İzmir i eskisi kadar ben de iyi bilmiyorum Ama hastaneyle ilgili edindiğin bilgiler doğru. Balçova da ki poliklinik, ameliyatt yapılmıyor, Göztepe deki ise hastane. Küçük ama temiz, ilgi mükemmel, rahat...Gerisini özel mesajda anlatıyorum canım.

Son bir kac gündür bakamadim siteye bayagi kurtulmus kizlar var (laverna; fatmagül;Celmin;Edaperissa,ve untuklarim geçmiş olsun.)ameliyatan cikanlara gecmis olsun..opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile2

Aylacim sorularim sana,sonucta izmirde ve benim aklimdan gecirdigim doktora ameliyat oldun birde…hihoyyyt

‘’1,5 kilodan fazla bir miktar çıkarılmış.’’demisin bundan dolayi dikis sekli T seklindemi yapildi???… izler ne kadar genisligi kapliyor.????CADIARZU

Dogrumu anladim Ameliyatin 2,5 saat sürdü ve sen 4,5 saat sonra eve gittin..???:uhm:KK43:okadar eli hafif demekkialkisalkisalkis)

Ilgi hastanesi demisin,ben izmirde nerde ne var, tam olarak bilmiyorum,(cok uzun süre yurtdisinda oldugumdan) sorumu onun icin maruz gör…ben internten arastirdim ---Özel İlgi Tıp Merkezi;diye iki yerde buldum Göztepe ve Balçova .. sen hangisinde ameliyat oldun..??? yoksa kendi istedigimiz hastanede ameliyat olabiliniyormu???

sirf Ameliyat icin ne kadar ödeme yaptin ve hersey dahil (örnek:sütyeni ordanmi veriyorlar) olarak ne kadar oluyor ???

Sargilar ne kadar zaman kaliyor..??? Dikisler ne zaman alindi ..???
Suan icin aklima gelen sorular bunlar..bakarsin ilerleyen zamanda aklima baska sorular gelirse ,aylacim seni gene soru bombardimanina tutabilirim….:1rolleyes:sositosositodelikafadulden

birde yazilanlardan anladigim kadar cüneyt bey ve ufuk bey'in odalari yan yana diye anladim peki hangi hastanede bunlar birde bunu yazarsaniz arkadaslar....

ameliyat olanlara en kisa sürede ,saglikli ve agrisiz iylesmelerini dilerim...

hepinize iyi günler...

Sevgili Ekim13,ben de izmir'de yaşıyorum.2 Temmuzda Ege üniversitesinde Ufuk Bilkay'a ameliyat oldum.Doktorumdan çok ama çok memnunum.ılk defa memnuniyet cümlesi yazıyorum.Çünkü anca kendime geldim ,yani daha yeni yeni yaptığı işin güzelliğini idrak edebiliyorum:)
Eli çok hafif.Ameliyat sonrası bile ağrım ,sancım olmadı.Drenleri aldığını hissetmedim bile.Göğüslerde hiç asimetrik bir durum yok.Büyüklükleri ,duruşları aynı çok şükür.Dikişim t biçiminde.Hiçbir potluk yok.ınce ince dikilmiş.Meme uçlarımda dikiş kalmadı gibi birşey.Yani daha iki hafta oldu ama abartmıyorum neredeyse dikilmiş gibi görünmüyor.
Hastanede kalma konusuna yaklaşımınız çok olumsuz genel olarak ama hastanede hiç olmadı 1 gece kalarak kendinizi garantiye alıyosunuz aslında.Korkmayın hastanede kalmaktan.Riskli bir ameliyat değil ama ne olursa olsun sonuçta bıçak altından çıkmış oluyorsunuz.
Özel hastanelerin ve orada ameliyatı yapan doktorların yaklaşımlarının farklı olması çok normal.Ben bir gece hastanede kötü olduğum için yatmadım ,sadece gözetim altında kalmanız iyi olur dedi doktorum.Sürekli sık aralıklarla hem tansiyon hem ateşim ölçüldü.Sabaha kadar ağrı kesicilerim ve antibiyotik ,serumla damar yolundan verildi.Bunlar ev ortamında sağlanarak mı üç beş saat sonra taburcu ediyorlar bilemem tabi.

Sevgili Ekim13,ben de izmir'de yaşıyorum.2 Temmuzda Ege üniversitesinde Ufuk Bilkay'a ameliyat oldum.Doktorumdan çok ama çok memnunum.İlk defa memnuniyet cümlesi yazıyorum.Çünkü anca kendime geldim ,yani daha yeni yeni yaptığı işin güzelliğini idrak edebiliyorum:)
Eli çok hafif.Ameliyat sonrası bile ağrım ,sancım olmadı.Drenleri aldığını hissetmedim bile.Göğüslerde hiç asimetrik bir durum yok.Büyüklükleri ,duruşları aynı çok şükür.Dikişim t biçiminde.Hiçbir potluk yok.İnce ince dikilmiş.Meme uçlarımda dikiş kalmadı gibi birşey.Yani daha iki hafta oldu ama abartmıyorum neredeyse dikilmiş gibi görünmüyor.
Hastanede kalma konusuna yaklaşımınız çok olumsuz genel olarak ama hastanede hiç olmadı 1 gece kalarak kendinizi garantiye alıyosunuz aslında.Korkmayın hastanede kalmaktan.Riskli bir ameliyat değil ama ne olursa olsun sonuçta bıçak altından çıkmış oluyorsunuz.
Özel hastanelerin ve orada ameliyatı yapan doktorların yaklaşımlarının farklı olması çok normal.Ben bir gece hastanede kötü olduğum için yatmadım ,sadece gözetim altında kalmanız iyi olur dedi doktorum.Sürekli sık aralıklarla hem tansiyon hem ateşim ölçüldü.Sabaha kadar ağrı kesicilerim ve antibiyotik ,serumla damar yolundan verildi.Bunlar ev ortamında sağlanarak mı üç beş saat sonra taburcu ediyorlar bilemem tabi.

Sevgili benfiknur. ağustos başında ameliyat olacağım. doktorumuz aynı olduğu için dört gözle yorumlarını bekliyordum ki çok fazla gecikmedin. teşekkürler. Okudukça kendimi daha rahat hissediyorum ama benim istediğim ölçüler galiba senin istediğinden daha küçük beni tek rahatsız edebilecek konu o.
hastanede kalma konusunda ise ben de kendimi daha rahat hissedeceğim sanırım bir gece kalırsam, zaten dert edilecek bir durum değildir herhalde zira gayet temiz bir yer izlenimlerime göre.
Doktorum dikişleri nasıl yapacağıma ameliyatta karar vereceğim demişti umarım benimkiler de eriyen dikiş olur zira küçüklüğümden kötü anılarım var dikiş aldırma ile ilgili.
Aklıma takılan bir tek şey daha var ki o da yatma ve uyku ile ilgili, herhangi bir sıkıntı yaşadın mı bilgi verirsen sevinirim.

Ameliyat olan tüm arkadaşlara geçmiş olsun.

Sevgiler.

X