Göğüs Ameliyatı ile ilgili tecrübelerimizi paylaşalım

çok teşekkür ederim kızlar,,, geçmiş olsun dilekleriniz için. inşallah sizin de herşey gönlünüzce olur.

doktorum yarın sargılarımı değiştirecek. ilk kontrolünü yapacak. ameliyat öncesi çok dik yürüyen biriydim, şimdi dik yürüyememek canımı sıkıyor, göğüslerim şimdi çok şişler, ödemli... inecek onlar zamanla... inşallah herşey çok güzel olacak :)

ameliyat olan herkese geçmiş olsun darısı bizim başımıza artıkın. Cumartesi bende muayne oldum size olarak 80 beden uygun olur sana dedi doktor göğüs ucum çok üçük olduğundan koltukaltından yerleştiririz diyo ama istanbul ve ankadarn çok daha yüksek bi fiyat verdiler 7500lira diyor şimdilik en güvenilir olan teoman doğan gibi geliyor. hayırlısı şimdilik tek sorunum parayı toplamak inş bu yaz bende olurumda biter

arkadasslar aranızda este world dr .op.dr.hakan öçsel; e ameliyat olan varmıyada gidip görüşen.ben mayısın 14 de ameliyat olucam kısmet olursa ama hala kararsızım.ölçüm 72 cm yane anlıcanız 75 a yı bile dolduramıyorum iki çocuktan sonra.ben dolu dolu 85 beden olsun istiyorum.hakan bey bana 225cc veya en fazla 250 cc lik mentor marka jel protez koymayı düşünüyor ben daha büyük 300 cclik olsun istiyorum.çok karasızım .bu akşam da fatih dağdele ne muayene olucam bakıcam artık.bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.hakan beyi tanıyan varmı

slm herkese
bende heralde bugün bütün konuyu okudum ama gözlerim isyanlarda :) neyse buranın 2 senelik üyelerindenim bende birçoğunuzun muzdarip olduğu göğüslerden şikayetçiyim oğlum doğduktan sonra içleri boşaldı yaza inş fuat yüksel ameliyat edicek hem burnum hemde göğüslerim ama henüz gidip muayene olamadım ben şimdi okadar çok şey düşünüyorumki hepsini yazarsam zaten okuyamazsınız :) o yüzden sizden ricam fatih beyde ameliyat olan varsa, yada başka doktorlarda fiyat ne kadarı makul sadece göğüs için soruyorum çünkü burnumdan istesemde istemesemde zaten bıçak altına yatıcam :)göğüs ameliyatları fiyatları nedir hangi yöntem iyidir boyum 170 kilom 54 kaç cc uygundurr göğsüm 75 bile doldurmuyor ama eskiden 80 idi nolur yardım edin kafam allak bullak sizden yardım bekliyorum şimdiden teşekkürler a.s.

geçmiş olsun darısı başımıza :) nerde oldun ameliyatını kim yaptı ne kadar tuttu?

merhaba cansın 07

öncelikle hangi yöntem en iyidir diye ben de çoook araştırdım durdum, her gittiğim estetik cerrah farklı yöntemi önerdi ve şunu dedi, ama hepsinin ortak kanaati şu: en iyi yöntem diye birşey yok, kişiye göre yöntem var. Yani mesela herkeste protez kasaltına konulmaz, göğüs dokusu yetersiz olanlarda önerilir. herkeste de kas üstüne konulmaz. Herkeste meme ucu kesisiyle ameliyat yapılmaz, meme halkasının büyük olması ve yapısı önemlidir, ayrıca her cerraha güvenilmez çünkü süt kanallarına zarar gelebilir ya da his kaybı olabilir. Bu tamamen cerrahın sürekli uyguladığı metodlara, kişinin vücut tipine, göğüs yapısına ve taleplerine bağlıdır.

Ben 12. gün önce meme ucu kesisiyle ameliyat oldum. 325 cc büyüklükteki Protez kasaltına konuldu. Benim boyum da 1.70 kilom 58 gibi. Ama göğüs kafesnin genişliği, kemik yapın önemli. Aklımda ameliyat öncesi 300 cc vardı, ameliyatta 325 cc konuldu ve göğüslerim büyük olmadı kesinlikle. Dolu dolu B cup.

Benim arada kaldığım iki doktor vardı. Biri akademik anlamda çalışmaları da olan Dr. Mustafa Tercan, diğeri ünlülerin doktoru Serhat Tuncer. ıkisinin fiyat aralığı 1000 tl kadar farkediyordu. Ama ben akademik çalışmaları da olan Mustafa Bey'i tercih ettim. ınşallah bütün sonuçlarım çok güzel olur.

Göğüsler zaman geçtikçe form kazanacak, yani protez yerine oturacak ve doğal süreç içerisinde meme dokusu gibi hareket edecek. Kafayı çok karıştırmaya gerek yok. Önelikle tabii ki araştır ama araştırırken şunu da düşün, Protezinin büyüklüğü nasıl olmalı, internetten istediğin ebatta ve duruşta göğüslere sahip kişilerin göğüsleri çıplak fotoğraflarını hekime göster. (fotoğraflar bikinili olmasın, bikinili fotoğraflardan göğsün formu yanıltıcı olabiliyor, hekimler de o yüzden çıplak göğüs örnekleri görmek istiyor) fotoğraftaki gibi göğüslerim olsun diyebilirsin.
ikincisi ameliyat sonrası iz kalmalı mı kalmamalı mı? burada meme ucu kesisi mi olmalı meme altı kesisi mi sorusu devreye giriyor. Bu soruya cevap bul.
Şuan aklıma gelenler bunlar canım. Sormak istediğin birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Üzme kendini. ınşallah herşey çok güzel olacak.

inş canım korku yok ama ya istediğim gibi olmazsa diyede içim içimi yiyor ben fuat yükselle görüştüm tabi muayene etmesi gerek yaz tatilinde gidicem inş ist orda olucam benim burnumda sorun var onuda düzeltecek doğumdan sonra değil ama emzirmeden sonra içi boşaldı göğüslerimin ne diyim hayırlısı artık girdik bir yola allah utandırmasın poffff sağol canım bilgilerin için fuat bey hakkında biraz daha bilgi edinmeye çalışıyorum hastaları çok memnun ama tanınmadığı içinde biraz tereddütteyim

ya bide benim aklıma meme ucu kesisi daha mantıklı geliyor yani görünmeyecek ve koyu renk dikiş izini kamufle eder diye düşüüyorum ama dedim ya daha çok başındayım 1 ay sonra gittiğimde olucak o kesinde çünkü şırnaktayım ist gidip gelmek zor olur kaldığım sürece kontrollerimi yaptırıp bir aksilik çıkmazsa 2 haftada dönmek istiyorum ama herkesin şu aklına takılan sıkma olyıda var tabi kafamda ya soracak okadar çok şey varkiiii

inşallah herşey istediğin gibi olur.

Ben de ameliyat öncesi fuat yüksel ile telefonda görüşmüştüm. konuşurken adamın içini rahatlatıyor, gerçi bana hosteslere kasaltı ameliyat yapıyorum, üçüncü gün işlerinin başına dönebiliyorlar demişti. Başka bir doktora kasaltı oldum. Hiç de 3. gün iş başına dönebilecek gibi olmuyorsun. Bir hafta kambur yürüyorsun, ister istemez. Bandajlar dik durmanı engelliyor, bir de acıyor biraz. Bu arada kol hareketlerin çok kısıtlı oluyor, zaten kollarını çok hareket ettirmemen gerekilor. ki protez kaymasın, ameliyat oluyorsun sonuçta. Protezin kasaslıtan kolunması için kaslarınla oynanıyor, kesiliyor. Bu arada meme ucu kesiyle oldum. His kaybının protezin büyüklüğü ile ilgili olduğunu söylediler. Göğüslerimde hala biraz ödem var. Sol göğsüm çok iyi hissediyor, sağ göğsüm de hissediyor ama acıyor.
Durum böyle canım. Hadi hayırlısı.

Son düzenleme:

canım sana fiyat vermiişmiydi bende her konuda konuşuyorum sağolsun hiç geri çevirmiyor aklıma takılanları cevaplıyor ama muayene edemediği içinde hiçbirşeyi kesin olarak söyleyemiyor tabiki

Benim operasyonum 12 nisan sabahı inşallah. Doktorunuz, sarkıklık ve diğer doktorların yaklaşımları konularında iki gün içinde size bilgi verebilecek uzun bir cevap yazacağım. Faydası olacağına inanıyorum. Esen kalın.

canım sana fiyat vermiişmiydi bende her konuda konuşuyorum sağolsun hiç geri çevirmiyor aklıma takılanları cevaplıyor ama muayene edemediği içinde hiçbirşeyi kesin olarak söyleyemiyor tabiki
canım bana verdiği fiyat 3.500 TL idi. Ama zorlayınca fiyatı 3000 TL'ye yakın bir fiyat vermişti

Merhaba;
Ben de çoook uzun zamandır yazılanları takip ediyorum. Kararımı da verdim, az çok nasıl bir şey yaptıracağımı belirledim, ama bir kaç sorum var...
Önceki sayfalarda bir kaç kişinin Dr. Tuğrul Turan'a ameliyat olduklarını ve bir kaç saat sonra araba kullandıklarını, çok fazla ağrı, sızı çekmediklerini okumuştum. Tuğrul Bey'e ameliyat olan herkes aynı şeyi mi yaşadı? Eğer öyleyse sanırım doktorum Tuğrul Bey olacak. Çünkü benim İstanbul'da kalacak yerim yok ve birkaç gün içinde yolculuk yapmam gerekecek.. Herhangi bir zararı olur mu bilemiyorum :1no2:
Bir de ameliyatlarının üstünden uzun zaman geçmiş arkadaşlara bir sorum olacak. Dokunduğunuzda ya da sıktığınızda silikon belirgin bir şekilde elinize geliyor mu, yoksa kıvamı göğüs kıvamıyla aynı mı?

Şimdiden teşekkürler a.s.

a.sMerhaba Cornelia26,

Tebrik ederim karar vermişsin. Bundan sonrası çok hızlı ilerliyor. Bende şehir dışından geldim ve daha önce mail ile irtibata geçtiğim tüm doç ve prof. ları bir gün içinde gezdim. Aslında doktoruma karar vermiştim ama yinede diğerleri ile de görüşmek istedim. Doktorum Tuğrul Turan. İnsallah yarın sabah operasyonum gerçekleşecek. Akşamında nasıl bir ruh hali içinde olurum bilmiyorum (günlerdir ağzım kulaklarımda geziyorum evin içinde). Eğer kendimi iyi hissedersem akşamında yaşadıklarımı yazarım. Ama doktorum 'akşam annenin evine gidebilirsin hastanede kalmana gerek yok' dedi. Zaten yanımda kimseyi istemiyorum. Tek başıma gidip, tek başıma hastaneden çıkacağım. Doktora güvenmek çok güzel bir duygu. Bir gün sonra da kızım ile birlikte otobüse binip evimize gideceğiz.

Rahatlıkla tüplü dalış yapabilir ve sigara içebilirmişim. Eğer Tuğrul Turan ile görüşeceksen bütün ezberlerini unutman gerekecek. Bu operasyona yaklaşımı çok farklı. Zaten takip etmişsin biliyorsun tekniğide farklı. Birde çok önemli bir şey gördüm kendisinde; muayene ederken veya biz kendisine bir şey danışırken 'bu ameliyatı kuzenime yapacak olsam ne yapardım, ne önerirdim' diye düşünüyor. Amacı Minimal cerrahi + optimum sonuç.

Hiç bir doktorla zaman kaybetme git direkt Tuğrul Turan ile görüş diyeceğim ama bu yanlış olur, aklında soru işareti kalmaması lazım. Zamanın kısıtlı madem, bana kalırsa bir yığın kişi ile e-mail ile görüş (resim gönder mesela), aradaki farkı anla derim. Sonuçta karar vereceğin isim Tuğrul Bey olacağına eminim. Ben e-maillerimi okuduğum anda doktoruma karar vermiştim.

Silikonu eline alıp incelediğinde bile çok doğal bir doku olduğunu göreceksin. Arkadaşlar 1 aydan sonra 'sanki hep göğüslerim böyleymiş ve benim parçammış gibi hissediyorum ' diyorlar. Onlar bu sorunun cevabını daha iyi verebilirler. Doktorum bana kesilmiş bir silikon göstermişti, iyice parmakları ile sıktı ama hiç bir şekilde akmadı bunuda dipnot olarak belirtmek isterim.

CANSIN07'ye söz verdim. Akşam saatlerinde görüştüğüm doktorlar ile ilgili görüşlerimi burada yazacağım. Umarım araştırma yapan arkadaşlarıma bir nebze benim de faydam dokunur. Ben tekrar doktorum ile tanışmama vesile olan arkadaşlarıma ve güzel yürekli doktoruma Allah razı olsun diyorum. Kimbilir bir duada ben alırım belki :):1rolleyes:

Forumun uzun zamandır takipte olan ama yeni yeni yazmaya başlayan çömezi olarak ancak bu kadar yazabiliyorum. İnşallah herşey istediğin gibi olur.

Allah isteyen herkese bu operasyonu nasip etsin.

Çok teşekkür ederim selennnn a.s. Umarım çok rahat geçer ameliyatın.. Şimdiden gözün aydın Sanırım benim için de en uygunu Tuğrul Bey olacak..

KıZLARRR Merhaba,

Bri süredir takip edemedim forumu.Ben ameliyat olalı tam 39 gün olmuş:))
1 ay dr.un önerdği sütyeni taktıktan sonra normal sütyene geçtim.75 C tam oluoo:)
seski kıyafetlerimi giyince farkı görebiliorumm artık göğsüm var diyebiliorumm amaa yinede gözüme sütyensiz küçük geliolarrben mi ac gözlüyüm bilemiorummm..
izler hala kırmızı onlar canımı sıkıo biraz.. amaa iyice yumuşadılar ve protezi hiiçç hissetmiorummm.bu duruma inanamıorumm çok doğallarrr:)

ben amelyat olalı 4 gun oldu yarın bantları cıkarıp dus alabılırsın dedı ama korkuyorum..

ve sporcu sutyenı yerıne baska model takabılırmıyız deneyımlı olan bırı varmı ?

Merhaba CANSIN07 ben dün yazdım ama internetimde problem vardı gönderemedim. Birazdan o yazıyı ekleyeceğim.

Bu sabah 09:30 gibi tahlillerimi yaptılar. Odamda dinlendim. Doktorum geldi uzun uzun sohbet etti. Ben daha öncesinde ameliyat olan arkadaşlarımdan ağrımın olmayacağını biliyordum ama doktorum operasyondan hemen önce ağrın olmayacak dedi. Öncesinde söyleseydi satış kokan bir görüşme olacağından ağrının olmayacağını söylememiş. Laf aramızda gizli gizli sigara bile içtim.

Anestezimi Belma Hanım yaptı. Dünyalar tatlısı bir bayan. Yanlış anlamadıysam sedasyonu Belma Hanım lokal anesteziyi de Tuğrul Bey yapıyor. Odamdan çıktıktan sonrasını hatırlamıyorum. Gözlerimi açtığımda tekrar odamdaydım ve herşey olmuş bitmişti. Akşam saatlerine kalmak istemedim çünkü kendimi çok iyi hissediyordum. Doktorumu ikna etmem zor oldu ama bir kahve içip 14:30 gibi hastaneden çıktım. Taksiyi bile beklemedim ve yürüdüm. Ağzım kulaklarımdaydı anlayacağınız. Metro ile Osmanbey'e gittim. Nişantaşında uygun fiyatlı bir mağaza biliyordum oradan kızıma bir iki kıyafet aldım. Dondurma yedim ve taksi ile evime döndüm. Tuğrul Bey ben yoldayken aradı, evime gidip dinlenmedim diye çok kızdı:)) Ama ben kendimi mükemmel hissediyorum. Evdeki askılı kıyafetlerimin düğümlediğim askılarını çözdüm ve iki tanesini denedim. Harika duruyorlar.

Göğüs dokum çok az olduğundan, kas altı 330 cc meme başından yapıldı operasyonum. Yarın şehir dışına çıkacağım. Bir hafta-10 gün sonra tekrar geleceğim ve sargılarım açılacak, ameliyat sonrası sütyenimi o zaman giyecekmişim.

Allah dileyen herkese nasip etsin. Hiç korkmadım ve korkmamakta doktoruma güvenmekte haklıymışım. Kimse operasyondan bir kaç saat önce çıktığıma inanmıyor. Çocuğumu kucağıma alacaktım ailem kızdı. Ama ben kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Bakalım bu gece uyku öncesi neler yaşayacağım?

Son düzenleme:
Evet işte dün yazıpta internet problemimden dolayı gönderemediğim yazımı ekliyorum.

Merhaba Arkadaşlar,

Uzunca bir süredir tüm bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. fashion_starrr'ın araştırmalarını merak ederek geçirdiğim aylarımı düşünüyorumda iyi ki araştırma yapmış ve bizimle paylaşmış. Aynı arkası yarınlar gibi her gün yazdıklarınızı takip ettim ve notlar aldım. Daha öncede doktorumla tanışmamı sağladıkları için fashion_starrr'a, dulce'ye, pinarkum'a, loLLyPoP'a, gizem3000'e, desireist'e, Naz'a, sensiii'ye teşekkür etmiştim tekrar tekrar teşekkür ederim.

Naz sana özelden başka bir doktora op yaptırmak zorunda kalabileceğimi yazmıştım. Para sorununu Allah'a şükürler olsun ki bir şekilde hallettim ve iç sesimin budur dediği doktoruma op yaptıracağım inşallah. Bir kaç gün önce akşam vakti atladım Istanbul'a geldim. Doktorlar ile görüştüm. Şimdi kızımda yanımda. Operasyonumu olmadan gitmeyeceğim dedim. ınsallah herşey düşündüğüm gibi olur. 12'si veya bir sonraki gün neler yaşadığımı yazarım. Mutluluk ve heyecandan burnumun önündekileri görebilirsem...

****Belki bir nebze faydalı olur düşüncesi ile doktorlar ile olan görüşmelerimi paylaşmayı uygun gördüm. Şehir dışındaydım ve Istanbul'a gelmeden önce e-mail ile tavsiyeler doğrultusunda prof, doçent ve op doktorlar ile görüştüm.

Öncelikle bir miktar sarkık ve içi tamamen sönmüş, başları karşıya bakan göğüslerim olduğunu belirtmek isterim. Doktorların önerdikleri kas altı, kas üstü, fasya altı, dual gibi önerilerin önemsiz olduğunu farkettiğimden önerilen farklı farklı teknikleri yazıp kafanızı karıştırmak istemiyorum.

Dr. Tuğrul Turan: Mastopexy dikleştirmeye ihtiyacın yok diyen iki doktordan biri. . Minimal cerrahi + optimum sonuç bir ideal olduğuna göre, "aşırı cerrahi işlerden kaçınmak, mümkün olan en fizyolojik ameliyatı yapmak esastır yaklaşımını savunuyor. Bu benim için çok değerli bir bilgiydi. Gençsin silikon protez ile de istediğin sonuca ulaşabiliriz dedi. Zaten dikleştirme konusunda bir dahi. Operasyon öncesi sonrası resimlerini görseniz ne demek istediğimi anlarsınız. En doğal sonuca kestirmeden, minimum zarar ile nasıl ulaşabileceğimizi düşünebilen biri. ınsani yaklaşımlarını anlatmayacağım övgü dolu sözlerimi bir yerden duyarda "abartma" der diye daha fazlasını yazmayacağım. Aynı fashion_starrr ın daha önce dediği gibi 'Tuğrul Bey'in beni ikna etmek için bi çabası olmadı aslında,daha çok ben onu,beni ameliyat etsin diye ikna etmeye çalıştım :))'. Aynısı oldu ve ben doktorumu ikna ettim (mükemmel, işte budur dediğim ve operasyonumu yaptırabilmek için can attığım bir doktor. (Allah herkesi işte budur diyebileceği böyle bir doktor ile karşılaştırsın). Bana söylediklerini burada anlatmaya kalkarsam reklam yaptığım düşünülebilir. Ezber bozduran yaklaşımını ve konusundaki uzmanlığını ancak görüştüğünüzde anlayabilirsiniz. Sigara içmek, ameliyat sonrası ağrı, silikon ameliyatları ve akşamında eve gidebilme hakkında söylediği radikal cümleleri operasyonumun sonrasında yazacağım. 50 doktorla görüşün ama Tuğrul Bey ile görüşmeden operasyona girmeyin derim.

Doç. Dr. Fuat Yüksel: ınsani yaklaşımından dolayı teşekkür ederim. Kendisi ize gerek yok, dikleştirme şart değil diyen ikinci doktor. Çoğu profesörden daha bilgili. Yinede aklım Tuğrul Beyde olduğundan operasyonumu ona yaptırmak istemedim. Önereceğim ikinci isim diyebilirim. En azından tanışmanızda fayda var.

Doç. Dr. Ersin Ülkür: Fazla tanınmamış ama bilgili bir doktor. Dikleştirme gerekmeyebilirde, gerekirse meme başından yarım ay şeklinde bir iz kalacak dedi.

Yukarıdaki üç doktor en az izle ne yapabiliriz diye düşünüyor. Bu önemli.

Prof. Dr. Bahattin Çeliköz: Çok kibar ve tam bir beyefendi. Operasyon resimlerini gördüm güzeldi. Ama bana dikleştirme şart ve çember şeklinde meme başını kesip düzeltme amaçlı bir parça alacağız dedi.

Prof. veya Doç Dr. Özhan Bekir çelebiler: Kibar biri ama şimdi geliyorum diyerek 1,5 saat bekletti. ışini iyi bilen bir tarzı var ama o gün belki yorgundu ve bana ihtiyacım olan bilgileri veremedi. Dikleştirme şart dedi.

Doç. Dr. Fatih Peker: Görüşmenin ilk 5 dakikasında 'operasyon günü için cumartesiye gün aldım' dedi ve resim göstermedi. Muayene esnasında ise ‘zor bir meme bu’ ve ‘Dikleştirme şart’ dedi. diyerek aşağıladı. ılgisiz olduğu için ilk dakikalarda eledim.

Bir prof ile daha görüştüm ama şu an kim olduğu aklıma gelmiyor.

Şehir dışında olduğum için Tuğrul Bey'den sonra, tavsiyeler doğrultusunda başka Prof ve doç. ler ile mail ile görüştüm. ıçlerinde büyük göğüs istediğim için beni suçlayan prof. ........ ....... isimli bayan çok bilgiliydi 'Beğendiğiniz memeler Pamela Anderson' gibi diyerek beni anlamadığını belli etti. Görüşmek bile istemedim. Doktorun sizi anlaması şart.

Diğer e-mail ile görüşüp elediğim doktorları yazmam anlamsız çünkü ilk üç doktor hariç hepsi dikleştirme yapılması gerektiğini ve ters T, I veya lolipop şeklinde izler kalacağını söylemişlerdi. ısterseniz sonrasında özelden bende uyandırdıkları izlenimleri yazarım. Ama doktorumu tek geçerim demezsem kendine haksızlık etmiş olurum. Benim mantığım bile hafif sarkıklıklarda (göğüs başı karşıya bakıyorsa) dikleştirmenin şart olmadığını söylüyorken ve izsizde güzel olabileceksem genç yaşta neden koca koca izlere razı olayım? Benim önerim; yok kas üstü, yok kas altı, yok 300 cc, yok 200 cc ye değil doktorunuza odaklanmanız. Ben doktoruma güvendim umarım sizde güvenebileceğiniz birini bulursunuz.

Kararımda eminim ve aksilik çıkmaması için dua ediyorum. yarın sabah verdiğim kararın değil iç sesimin haklı olup olmadığını gözlerimle göreceğim. Dileğim korkuyla değil gülümseyerek operasyona girmekti. Şu an hiç korkum yok, ve o şekilde ameliyata gireceğime eminim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…