Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

Lentem sağol canım o senin iyliğin.
Fani dünyadan öteye götürebileceğimiz tek şey iylikler bence......
Sevgilerimle,hepppppinizeee

benim annemde o yıllarda piriştineden gelmiş.biz şuan sakaryadayız ......

Sevgili PAMUKELİF,benim dedeler KIRMIDAN gelme..ama çoooook olmuş..Bulgaristana yerleşmişler Osmanlı zamanı..sen Tatar olmalısın.Genelde ESKİŞEHİRDE TATARLAR var da.Benim dedelerde..
ama hepimiz TÜRK ÜZ SONUÇTA ve ben
NE MUTLU TÜRKÜM Dİyorum..
:1yes2:

Ben Bati trakyada (yunanistan) dogdum, Istanbulda okudum, su an Almanya da yasiyorum. TÜRK asilli yunanistan vatandasiyim, yunanistanda yasayan 120 bin göc etmemis, Türk var.Calismak amaciyla yada egitim icin yurtdisina cikmis Türkler var. Bunlardan biride benim, tatillerde yunanistana gidiyorum. Gümülcine yakinlarinda oturuyoruz, evimiz orada.

aa ben bu basligi niye bu kadar gec gormusumkine:uhm: ..benim ailemde yunanistan selanik gocmeni..babaannemler bir gemi dolusu turkle istanbula gelmisler hemde cok sanslilarmis onlari Ataturk getirmis..babamin ismi Mustafa Kemal,amcamin ismide Kemal Mustafadir:1yes2: benim hatirimda kalan sekerli kabak boregi birde muhacir yemegi der annem cigerli,pirincli ve bol soganli belki bilen vardir.. ama ismini bilmiyorum...neyse iste bende muhacirim babamlar istanbul catalcaya yerlesmis annemlerde bursaya yerlesmis..bu arada annem ve babam coook uzaktan akraba oluyorlarmis..dis kapinin mandali hesabii:) sonra annemler istanbula gelince babamla evlenmisler yaa :1yes2: iste boyle benimki..

Ayy Walla Hemşerilerim Sizi Yillardir Ariyordum:1shok: .BENİM DEDEM DE SELANİK ÖÇMENİ,BEN DE TİPİK BİR GÖÇMEN KIZIYIM SARIŞIN,YEŞİL GÖZ FALAN,

yaw biz ne kadar çokmuşuz da haberimiz yok. birbirimizden..:1yes2: :1yes2: :1yes2:

Benim de baba tarafım Makedonya anne tarafım Arnavutluktan. Annemler küçük yaşta Makedonyaya gitmişler orada babamla tanışıp 50 lili yılların sonunda Türkiye ye gelip İzmir'e yerleşiyorlar.Bu arada bir arkadaşımız göçmen kelimesi yerine macir denmesinin daha yerinde olacağını söylemiş ama zaten ikiside aynı anlama geliyor macir halk arasında muhacirin kısaltılmışı aslında .Muhacirin de anlamı göç eden demek.Çökelekli biberi bilir misiniz kızlar özellikle kahvaltılarda süper oluyor.

benim annemde yunanistan ama oradaki akrabalarımız hristiyan annanemler küçük yaşta gelmişler müslüman olmuşlar annemin teyzeleri rum yani çok iyi anlaşıyoruz

MERHABALAR böyle akıcı ve güzel sohpetleri okuyunca insanın yüzüne öle bir tebesüm doğuyor ki mutlu oluyor insan hemşeririlerimin hepsine selam ederim göçmen kızı:1yes2: her şey gönlünüzce olsun

gün geçtikçe göçmenler çoğalıyoruz arkadaşlar.buna çok sevindim.bende bulgaristan kırcaali göçmeniyim daha öncede yazmıştım.sevgiler

mrb kızlar ben de göçmenim,ananem,bulgaristan dan dedem de yunanistandan gelmişler 1938 yılında.bende tam bir göçmen tipi var,sarışın,renkli göz falan bir de h leri büyüdükçe söylemeye başladım,göçmen alfabesinde öyle bir arf yoktur ma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…