'' Kacamak '' bilen var mi ? Hani pekmezle yeniyor . YA da kabagin pekmezle pisirilmesi ile yapailan bir tur recel '' macin'' i biliyor musunuz ?
Belki de bunlar sadece Yunanistan da yasayan Turkler`e aittir .:)
sinemm .!.:Kacamak ile bir anim var benim durun bir anlatayim:
Ben kacamagi Kayinvalidem ögrendim.
Birgün kayinvalidem bana geldi ve dedi ki "gelinim canim kacamak istedi,gel kacamak yapalim"tabi ben aynen :bigeek: böyle ne kacamagi anne dedim,
sen kacamak bilmiyor musun? dedi bende:1no2: bilmiyorum o ne dedim:laugh:
Gel o zaman mutfaga dedi ben hala :uhm: su konumda mutfaga yöneldim:laugh: kayinvalidem yaninda getirdigi poseti mutfaga getirdi icindekileri bosaltti,misir unu-pekmez simdi kacamak yapacagiz dedi ben ama icimden gülüyorum ,artik hem kacamak isminin yemege takilmasina,hemde kendi halime:laugh:
Sonra aksam esim eve geldiginde dedim ki esime,annen geldi bugün ....annenle kacamak yaptik dedim,
Benim esim(sanirim esim annesinin yaptigi o yemegi unutmus ki)dedi ki,neeeeeeeeee kacamagi yaw!
:Roflol: aynen bende sekil A daki güldüm,yemek canim, annenden ögrendim bende dedim ...
sonra esim hatirladi ya tabi ,biz kücükken annem yapardi dedi.
Yani kizlar bir yemek ismi bilinmeyince o isimden dolayi komik düsünceler olusabiliyor:laugh:
Iste Böyle!
Ha pirasa böreginide bilirim ve kendim de yaparim,tavsiye ederim,leziz oluyor.
lente .!.:Kizlar ben hepinizi tanidigim icin cok mutlu oldum .Bu daha baska bir mutlulukmus , yani ortak gecmisi paylasmis kimselerle karsilasip geleneklerimiz hakkinda konusmak harika bir duygu :)Ben de goc yolunda yasanlarin hikayeleriyle (tabii gercek ama , aradan yillar gecince hikaye gibi geliyor ) buyudum . Nasil herseylerini satip ayrilmak zorunda kaldiklarini ve gemilerle yaptilari uzun yolculuklari anlatirdi buyuklerimiz ... O zamanlar keske daha can kulagiyla dinleseymisim derim bazen ... Bir gecmis yasayanlar olunce kaybolup gidiyor maalesef ...
Eger cevrenizdebu uzak gocu yasayanlar varsa bu hikayeleri dinleyip bizlerle paylasin burada . Belki bir gun biri cikip bir film bile yapar :smilewinkgrin: Ben cok isterim acikcasi .
Bizim geleneklerimiz , yemeklerimiz daha farkli, aradan yillar gecmis olmasina ragmen hala da oyle . Benim anlatacak oyle cok seyim var ki kizlar :)
Ornegin '' Mantufar Cikarmak '' nedir desem , bilen var mi aranizda ?:)
Ne oldugunu sonra anlatacagim .:)
Sevgili BEATRİCE,KAÇAMAK..MISIR UNUNDAN yapılıyor canım..MAMALİGA diye duyduğun varmı?O da ROMANYA yemegi aslında..Kaçamak,su ve mısır unundan yapılan bir karışım,sonra üzerine yagda kırmızı biber dökülüp yenen bir karışım..Belki tam anlatamamış olabilirm..Ama en azından neden yapıldıgını bileni istedim canım..Sani sen ŞUMNUNUN neresindesin..Ben içindenin..yani ŞUMNU doğumlu:yes:
Sağol İzidacım, mısır unu deyince hatırladım tadını az çok :)
AMa üstüne şeker serpilir diye hatırlıyorum... Belki de yanlış hatırlıyorumdur.