Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

Yok mudur burada Arnavut mari kızanlar :)

Benim anne Köprülü'lü sanırım.

1950 li yıllarda Türkiye onları da bağırlarına basmış. Sonra da biz doğmuşuz.

SAnırım göçmenler ağırlıklı olarak Marmara bölgesi ve İzmir'deler. Bilmem yalınıyor muyum...:uhoh:

Mrb caım O torunlardan biride benim 1952 de büyük dedelerimiz izmire gelip yerleşmiş.Kosavadan. Bizde arnavutuz ve bunu söylerken göğsüm kabariyor.:sm_cool:

merhaba!nevruzu biz genelde ateş yakıp üzerinden atlayak kutlarız...gerçi ne anlama geldiğini bilmiyorum ama öyle iştee fisfisfis

Ateşten atlamanın yanında babaannemin anlattığı genç kızlar birer minik eşyasını bir testiye atarlarmış ve testiyi gül ağacının altına gömer hıdrellezin olduğu gün sabahta uyanınca yüzlerini yeşil yaprakların gül yapraklarının olduğu su ile yıkarlarmış ve mutlaka kuvvetli olmak anlamına geldiği ni söyleyerek mutlaka yumurta haslanırmış ( babaannem bir kaç tane kırmızı soğan yaprağıyla ile haşlardı) Sonrasında mesire yerine gidiğ maniler söylenerek o küçük eşyalar açılırmış.Rivayer o denk gelen mani kısmeti olurmuş.

bizim ailemizde babam ve annem izmirde doğmasına rağmen gelenekleri hala sürdürülür daha önce bir arkadaşın yazdığı gibi bayram sabahı yemek yapılır ve ( tavuklu pilav tepside) mişoriz diyoruz biz ona pırpeç yumurta ve yoğurtla yapılanolmazsa olmazlardan Babamda geleneklere ve arnavutçaya düşkün olduğundan güncel yaşamı sürdürsekte bazı gelenekleri yerine getiririz.Ve ben bunlardan çok mutlu oluyorum

ilk önce selam ebrizm,kosovanın neresinden göç ettmişler...sevgiler

benim annem reçisa tam olarak yazılışını bilmiyorum .babam da tetevo'dan babamlar 54 yılında göç etmişler yugoslavyadan şimdi istanbul da oturuyoruz
hala akrabalarımız var makedonya da 2 kere gittim çok güzel yerler imkanım olsa orda yaşardım heryer yeşillik harika bir yer

Merhaba,
Benim eşim %100 Boşnak yani Yugoslav. İstanbul' da doğmuş. Annesinin ve babasının orada hala akrabaları var. Geliş gidişler oluyor. Ben Amasya' lıyım. Tabikii adetleri, gelenekleri bizden biraz farklı, bayanları süsü püsü giyinip kuşanmayı çok severler. Genelleme yapmayı pek sevmem ama iyi insanlar, çalışkanlar, saygılılar.. Eşimle bende oraları ziyarete gitmeyi çok istiyoruz. Yugoslavya dağılınca kayınvalidemin memleketi Karadağ oldu, kayınbabamın Sırbistan.. Ama onlar hala Yugoslavya diye anıyorlar. Hoşçakalın.

benimde annanem macar:1rolleyes:annemin babaannesi selanik,
babamda makedonya üsküplüyerimseniben
bayağı genişmişiz bee :)
ama ananemler tekirdağ yerleşmişler
:teytey:

aslını inkar eden çingene .bizimkilerde bulgaristan göçmeni yani dedeler halam 1 yaşındayken gelmişler yani çok olmuş.ama çok kez gittik.orada dahada akrabalarımız var.güzel ama meyvasız memleket:)

bende göçmenim,son jenerasyon hemde:)bulgaristan-kırcali. 89da geldik buraya,2.5 yaşında geldim yani!!iddia ediyorum benden iyi macırca konuşan yoktur:))))

selam arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza bende makedonyalıyım.ist.dogdum annem babam oralı bende oralıyım diyorum.oralara hiç gitmedim ama makedon dilini biliyorum burdan göçmenleri hepinizi öpüyorum tekrar görüşmek üzere

selam arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza bende makedonyalıyım.ist.dogdum annem babam oralı bende oralıyım diyorum.oralara hiç gitmedim ama makedon dilini biliyorum burdan göçmenleri hepinizi öpüyorum tekrar görüşmek üzere

Aramıza hoşgeldin tatlım biz de öpüyoruz seni çokk

hoşgeldin tarçın :1hug: inş nasip olur gidersin cennet cennet taşı toprağı altın memleketimizin :nazar:

X