Göçmenler (Yugoslav,Bulgar,Arnavut...) ?

babamın babası yugoslavyadan dedemin kardelşeri orda kalmışlar ohristrugoda bir tek dedem gelmiş trabzona orda babaannemle oda yugoslav göçmeniymiş evlenmişler trabzonun ilk resmi nikahı dedemle babannem adına (salkoski) miş soy ismimiz aslında sonrasında kısaltılmış babannem ve dedem ankaraya taşınmışlar babam orda doğmuş 1942de
sonra izmire gelmişler genç yaşta babam ve annem flort etmeye başlamışlar
(16) yaşlarındayken annemim babası selanikli anneannemi tam olarak çözemedik bilmiyoruz ama izmirli dğoma büyüme annesini babasını bilemiyoruz artık hiçbirşeyi hatırlayamıyor bilgi almak çok zor 94 yaşında (maşallahı var bu arada)
ama çok ilginç birşey oldu bunda iki üç yıl kadar önce

yugoslavyadaki babamın amca çocukları bizleri buldu buluştuk ailece derdikhep ah keşke görebilsek tanışak diye
meğer onlarında büyükleri onlara tembihlemişler bulun birbirinizi diye şimdi benim babam ve amcam aramızdan ayrıldı ama gelen amcalar aynı biri babam biride ölen amcama çok benziyor yaşları benzemesin önce
hayret ettik çokta sevindik birbirimizi bulduğumuza bide komik bir tarafı dilerini biz bilmiyoruz onlarda türkceyi bilmiyorlar ama gönüller konuşabildi bide allahtan dilerini bilen bir komşumuz vardı onun sayesinde dahada iyi anlaşabildik şimdi onlar makedonyadalar sanırım en son amcam ziyaretlerine gitmişti nasipse bizde gidip görmek istiyoruz oraları :))

Sayin Bayanlar öncelikle Bende Bulgaristan Göçmeniyim. Dikkatinizi çekmek Istediğim Konu Ise Biz Bulgar Değil Sadece Bulgaristan'da Yaşamiş Türkleriz, Dolayisiyla Bu Bizi Bulgar Yapmaz, Bulgaristan Göçmeni Yapar. Bari Siz Bunu Yapmayin. Sizi Duyar Gibi Oluyorum "yarasi Olan Gocunur" Der Gibisiniz. Alakasi Yok. Yapilan Bir Yanlişliği Düzeltmek Istedim. :)

ee tabiki türküz ve elhamdürllilah müslümanız a.s

selam kızlar benimde eşim makedonya göçmeni ve çok güzel adetleri var kendimde selanik göçmeniyim.

demoty senin erkek arkadaşını benim eşimin akrabasına benzettim ama tam olarak bişey söyleyemiycem

Merhaba yeni üye oldum bende göçmen kızıyım.Annem 13yaşında Babam 14yaşında yugoslavya dan İzmir'e göç etmişler.Kısaca böyle sizlerle tanışmak isterim.

besa merhaba nasılsın!bağlantı problemi yaşıyorum o yüzden çok sık bağlanamıyorum.Umarım bir an evvel düzelir daha sık görüşmek isterim herkesle

:1yes2: Var Var olmaz mi?

TAvuk suyu ve uzerine tavuk eti ile harika olur . Uzerine Az nane gezdirmeyi de unutma :) Yoksa siz baska turlu mu yapiyorsunuz :)))
Yahni yok mu ?, Ya da carsaf boregi :)

Gocmen bayanlar ben birsey sormak istiyorum :)

Yeni yil ( meshur adiyla nevruz) kutlamalari nasil oluyor veye oluyormus biliyor musunuz ?

Buyuklerimize sorup buraya yazalim mi ?

Yeni yilin anlami , biryerleri yakip yikmakla bir oldu neredeyse :çok üzgünüm: ama eskiden cok baska anlamlari vardi . Bayram havasiyla kutlayan var mi aranizda ?

merhaba!nevruzu biz genelde ateş yakıp üzerinden atlayak kutlarız...gerçi ne anlama geldiğini bilmiyorum ama öyle iştee fisfisfis

bulgaristan ın silistre ilinden gelmiş atalarımız türkiye ye bende muhacirim mari huuuuuuuuu sizleri tanıdığımada çok sevindim göçmen canlarımmmmm birde hasan deyiverseler asan yada üseyinnnnn :))))))) dilimiz öz türkçeye dönmüyor, emeğinize sağlık

benim annem ve babamda arnavut, 1960 yılında türkiyeye göç etmişler,
hala akrabalarımız var yugoslavyada, biz her iki bayramdada bayramın ilk günü kahvaltı yerine yemek yeriz, evlendiğimde ilk bayramda kahvaltı edince çok garibsemiştim, ama ben bu geleneği sürdürmeyi düşünüyorum çocuklarımda,
aynı zamanda nohut ekmeği,pırasalı mısır ekmeği, kapamada geleneksel yemeklerimizdendir.

X